История
-
Fallen_angel
- Майор (Major)
- Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
- Контакти:
@Пипи малкото мозъче(всякакви асоциации с литературни герои не са въобще случайни) - аз пък твърдя, че си малоумен.Сигурен съм, че не малко хора, които са ти прочели тъпизма по-горе ще го потвърдят.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]
[b]не-играещ[/b]
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]
[b]не-играещ[/b]
- VaN__
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: пон мар 06, 2006 3:53 pm
- Контакти:
Остай го бе ... Няма да се караш на момчето .. Все пак истината боли.
Гледам ... Много малко сте запознати със световната история. Поне Ангела знае кат' за всички
Колкото и да ги плюете, колкото и да казвате, че са глупаци и т.н. , не сте прави. Това са велики мозъци. Жалко, че са използвани в насока да убиват. Колкото до Германия ... Ако бяхте малко по-запознати, щяхте да знаете, че има сключен договор за ненападение м/у съюза и Германия. Всичко върви по план, Германия окупира Европа. Стига до границите на Русия и /ако не се лъжа, но си мисля, че беше така/ на 22 юни договора е развален и Германия навлиза в териториите на съюза. Това е първата от поредицата грешки на Хитлер, което води и до загубата му. Като цяло забравя партизанските отряди, обсадата на Сталинград, лютата зима.
Тъй, това беше за тия, които казват, че Русия е нямало да победи Германия, ако не са били съюзниците.
Та, както казах малко по-горе, и 2та са били гении. И 2та са били жестоки, и 2та са постигали целите си със убийства. Но има един интересен факт. Сталин умира сам, като никой не смее да влезе в стаята му в продължение на няколко часа. Но след като е бил такъв жесток диктатор, защо на погребението му, руския народ наистина скърби за него, а не защото партията така е казала ? Това ми е много интересно и искам да го разбера, след като казвате, че е боклук ....
Гледам ... Много малко сте запознати със световната история. Поне Ангела знае кат' за всички
Тъй, това беше за тия, които казват, че Русия е нямало да победи Германия, ако не са били съюзниците.
Та, както казах малко по-горе, и 2та са били гении. И 2та са били жестоки, и 2та са постигали целите си със убийства. Но има един интересен факт. Сталин умира сам, като никой не смее да влезе в стаята му в продължение на няколко часа. Но след като е бил такъв жесток диктатор, защо на погребението му, руския народ наистина скърби за него, а не защото партията така е казала ? Това ми е много интересно и искам да го разбера, след като казвате, че е боклук ....
[color=red]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
Цитат(18:07:02) <Nightmare^> не си добре !!! :)
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]
[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
:c022: :a013:[/quote]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
Цитат(18:07:02) <Nightmare^> не си добре !!! :)
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]
[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
:c022: :a013:[/quote]
- Calgary_Flames
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: съб фев 24, 2007 5:40 pm
- Контакти:
Според мен именно нарушаването на договорът за ненападение е най- голямата грешка на Хитлер. Най- вероятно в по- късен етап той е щял да бъде нарушен от Сталин, но на Германия й е трябвало време!
Преди началото на войната Германската икономика е една от най- мощните в света и с темпове на развитие далеч изпреварващи старият гигант Англия. Тази икономика е съставена от много мощни частни капитали! Системата на Третият райх успява да привлече този капитал / не да го изземе/! Тези едри капиталисти съдействат и за установяването на Хитлер.
/ Тук искам да вмъкна нещо, което е много важно! Според мен успехите на Хитлер се дължат по- скоро на хората зад него! Със своята магнетичност (по техните думи) той успява да привлече едни от най- големите мозъци и професионалисти на тогавашна Германия. Някои от тях са по- фанатизирани и от самия него./
Тези хора "в сянка" успяват да превърнат германската икономика в ненадмината (дори и от съветската) военна машина! Тези хора осъществяват най- голямото промиване на мозъци в историята.
Докато при Сталин бойният дух "се пали" от картечниците на втора линия, то при немците той гори още от " Хитлер Юнген".
Военната машина е била просто перфектна за времето си... Златото от еврейските зъби се е превръщало в муниции... На базата на опитите с хора се достигат открития, използвани години наред след войната!
Просто време е трябвало... Военната технология на германците е била далеч, далеч пред тази на "съюзниците"...технологията на ядреното оръжие също...
пп: Струва ми се, че витае някаква заблуда! Хитлер не е автор на нацистката идеология!
Преди началото на войната Германската икономика е една от най- мощните в света и с темпове на развитие далеч изпреварващи старият гигант Англия. Тази икономика е съставена от много мощни частни капитали! Системата на Третият райх успява да привлече този капитал / не да го изземе/! Тези едри капиталисти съдействат и за установяването на Хитлер.
/ Тук искам да вмъкна нещо, което е много важно! Според мен успехите на Хитлер се дължат по- скоро на хората зад него! Със своята магнетичност (по техните думи) той успява да привлече едни от най- големите мозъци и професионалисти на тогавашна Германия. Някои от тях са по- фанатизирани и от самия него./
Тези хора "в сянка" успяват да превърнат германската икономика в ненадмината (дори и от съветската) военна машина! Тези хора осъществяват най- голямото промиване на мозъци в историята.
Докато при Сталин бойният дух "се пали" от картечниците на втора линия, то при немците той гори още от " Хитлер Юнген".
Военната машина е била просто перфектна за времето си... Златото от еврейските зъби се е превръщало в муниции... На базата на опитите с хора се достигат открития, използвани години наред след войната!
Просто време е трябвало... Военната технология на германците е била далеч, далеч пред тази на "съюзниците"...технологията на ядреното оръжие също...
пп: Струва ми се, че витае някаква заблуда! Хитлер не е автор на нацистката идеология!
[color=#ff0000][url=http://kovachitza.miniville.fr/]please visit my city[/url][/color]
[b]Chasing the man you cant see, so just walk away and let him be
He's got a shot gun so go back home
Cuz you'll never get Mr.Jones
Цитат[/b]те тия всичките са някви рецидивисти и социопати пуснати от санаториуми, затвор, ТВУ-та или от Люлин,защото никой нормален човек не иска да става контрольор :) :) :) [b][/quote]
[/b]
[b]Chasing the man you cant see, so just walk away and let him be
He's got a shot gun so go back home
Cuz you'll never get Mr.Jones
Цитат[/b]те тия всичките са някви рецидивисти и социопати пуснати от санаториуми, затвор, ТВУ-та или от Люлин,защото никой нормален човек не иска да става контрольор :) :) :) [b][/quote]
[/b]
малееее до къде стигнахме да ме оценява една кифла ...само да те светна е че единствения тапицам е малкото нещо между краката на баща ти дето е направило тази огромна грешка да те направи......Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Feb 19 2008, 03:05 AM) @Пипи малкото мозъче(всякакви асоциации с литературни герои не са въобще случайни) - аз пък твърдя, че си малоумен.Сигурен съм, че не малко хора, които са ти прочели тъпизма по-горе ще го потвърдят.
вaн айде сега че не сме писали кой колко знае незначи че сме тапи....ма вие от ссср трева да знаете
kaos: Нарушаване точка 2.4 от правилата на форума. 30 дни читател.
Последна промяна от Pipo на вт фев 19, 2008 11:41 am, променено общо 1 път.
[url=http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm]http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm[/url]
Fallen_angel Warned on Apr 17 2009, 02:49
Added to warn level Простотия, поредно заяждане
Fallen_angel Warned on Apr 1 2009, 02:17
Added to warn level Простотия на кило
Removed from warn level Промяна на наказанието
Fallen_angel Warned on Apr 17 2009, 02:49
Added to warn level Простотия, поредно заяждане
Added to warn level Простотия на кило
Removed from warn level Промяна на наказанието
-
Fallen_angel
- Майор (Major)
- Контакти:
@VaN__ - грешиш.Пакта, за който говориш е Молотов-Рибентроп и е сключен в края на август 1939 година(23, но датата ми се губи - възможно е да греша).Това от една страна се разглежда като начало на ВСВ, защото развързва ръцете на Хитлер и му подсигурява гърба(той ще разбере по-късно, че не е съвсем така), а от друга - началото на победата на СССР.Има още един таен пакт, който СССР и Германия подписват - това е за подялбата на Полша.Поляците се бранят героично и успяват да удържат известно време немската армия(за справка - немците достигат Варшава на 3.09, но градът пада на 17.09), но навлизането на 17 септември на Червената армия от изток кара Полша да капитулира.Втория пакт е 2рата основна грешка на Хитлер, за която той си плаща.Чрез разделянето на Полша Съветския Съюз и Германия вече имат обща граница.
Колкото до 22 юни.Съветите твърдят, че Германия напада без да обяви официално война(официално обявяване на война има, когато упълномощен представител занесе документите в Съветското посолство в Берлин - според СССР това става СЛЕД навлизането на германските войски).Всъщност операция Барбароса, както горе писах изпреварва операция "Тайфун" с точно 2 седмици - на 6 юли почва втората.Може да се поспори дали тя е ЩЯЛА да бъде най-голямата, но е много вероятно отговора да е положителен.Операция Барбароса пък е предизвикана от една грешка на Сталин.Той подготвя атака срещу Германия и една от стъпките е да отреже горивото на немците.Те разчитат на румънските нефтени полета(Плоещ основно).Една от армиите на Сталин се разполага в непосредствена близост до тези полета края на май, началото на юни месец и на Хитлер му става ясно на къде отиват нещата.Тук трябва да уточня, че според размерите си, армиите са се деляли на обикновени и ударни армии.За 10-а(или 9-а беше....отново не съм сигурен) важи определението "свръхударна".Дори с днешните размери на армиите е малко трудно да си представите какви сили са били съсредоточени.
А Хитлер просто не оценява ресурса си.Идеята на блицкрига му е, до началото на зимата в Русия(Наполеон е обица на ухото за всеки дръзнал да нападне Русия) да превземе Москва.Съответно не се запасява с антифриз, който да е годен за използване в руската зима, не се запасява и с достатъчно топли дрехи за войската.Оттук насетне - войната е обречена за него.
Колкото за смъртта на Сталин - там има намесено едно "Дело срещу лекарите".Това е измислен заговор на лекарите, които са обвинени в тероризъм.Затова на смъртния одър на Сталин не идва помощ - просто лекарите са наплашени до такава степен, че не знаят дали ако помогнат ще живеят или не.
На поста на Калгари ще отговоря по-късно
Колкото до 22 юни.Съветите твърдят, че Германия напада без да обяви официално война(официално обявяване на война има, когато упълномощен представител занесе документите в Съветското посолство в Берлин - според СССР това става СЛЕД навлизането на германските войски).Всъщност операция Барбароса, както горе писах изпреварва операция "Тайфун" с точно 2 седмици - на 6 юли почва втората.Може да се поспори дали тя е ЩЯЛА да бъде най-голямата, но е много вероятно отговора да е положителен.Операция Барбароса пък е предизвикана от една грешка на Сталин.Той подготвя атака срещу Германия и една от стъпките е да отреже горивото на немците.Те разчитат на румънските нефтени полета(Плоещ основно).Една от армиите на Сталин се разполага в непосредствена близост до тези полета края на май, началото на юни месец и на Хитлер му става ясно на къде отиват нещата.Тук трябва да уточня, че според размерите си, армиите са се деляли на обикновени и ударни армии.За 10-а(или 9-а беше....отново не съм сигурен) важи определението "свръхударна".Дори с днешните размери на армиите е малко трудно да си представите какви сили са били съсредоточени.
А Хитлер просто не оценява ресурса си.Идеята на блицкрига му е, до началото на зимата в Русия(Наполеон е обица на ухото за всеки дръзнал да нападне Русия) да превземе Москва.Съответно не се запасява с антифриз, който да е годен за използване в руската зима, не се запасява и с достатъчно топли дрехи за войската.Оттук насетне - войната е обречена за него.
Колкото за смъртта на Сталин - там има намесено едно "Дело срещу лекарите".Това е измислен заговор на лекарите, които са обвинени в тероризъм.Затова на смъртния одър на Сталин не идва помощ - просто лекарите са наплашени до такава степен, че не знаят дали ако помогнат ще живеят или не.
На поста на Калгари ще отговоря по-късно
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[b]не-играещ[/b]
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[b]не-играещ[/b]
- FEAROTH
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: ср авг 17, 2005 8:23 pm
- Контакти:
@ каос, темата почна да се превръща в спор с лични нападки, но не мисля, че само едната страна трябва да е наказана ! Всеки трябва да зачита и уважава мнението на другия независимо дали е съгласен с него или не
пп. @ Фолън според теб германия губи ли втората световна война ? Защото аз не мисля, че я губи... да победена е, но не губи ! Немците избиват много повече отколкото техните опоненти, 9 към 50 в милиони беше ако не се лъжа !
пп. @ Фолън според теб германия губи ли втората световна война ? Защото аз не мисля, че я губи... да победена е, но не губи ! Немците избиват много повече отколкото техните опоненти, 9 към 50 в милиони беше ако не се лъжа !
[b]White Pride World Wide[/b]
- MartinNosovich
- Майор (Major)
- Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
- Контакти:
Интересна "логика"... Държавата ти е окупирана и разделена на 4 окупационни зони, армията ти е тотално разбита, демобилизирана и вкарана в военнопленнически лагери, върху сградата на парламента ти се вее чуждо знаме, подписал си безусловна капитулация (8 май 1945 от адмирал Дьониц), обаче си спечелил войната... Ко друсаш?
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
- blademaster_rado
- Редник (Private)
- Регистриран: нед авг 26, 2007 1:17 pm
- Контакти:
Бил е австриец.Което не мисля,че е в Германия (допитване до народа.90% от германците гласуват с "Да!"за присъединяване на Саарската област)Skullcollector` написа:QUOTE(Skullcollector` @ Feb 18 2008, 10:49 PM) Хитлер...
освен това,което каза дебел да си позволя да допълня...
Той 100% имаше нещо НЕарийско в кръвта си...
дори мисля,че има еврейски корени(но не съм сигурен какво точно)...
Майката на хитлер е била еврейка.
Препоръчвам Rise of Evil
Разказва се за целия живот на Адолф Хитлер преди започването на Първата световна война.Исторически достоверен е !!!
За Сталин мога да кажа само,че е бил параноик и се е страхувал дори от сина си.Нямал е никакво образование.Бил си е див селянин оказал се по случайност секретар на политбюро.Репресирал е милиони,който не са били съгласни и дори "са се съмнявали с успеха на социализма".Донякъде са оправдани репресиите,тъй като след Втората световна държавите са били в криза,а в СССР е нямало достатъчно храна за всички.
Общия брой на Втората световна в жертви е около 50 милиона
27 от тях са за сметка на руснаците като са включени и лагеристите в "Гулаг" ( може да съм написал името с грешка
Последна промяна от blademaster_rado на вт фев 19, 2008 1:08 pm, променено общо 1 път.
-
Fallen_angel
- Майор (Major)
- Контакти:
Първо на Калгари ще отговоря, после на Фиърот...Calgary_Flames написа:Цитат(Calgary_Flames @ Feb 19 2008, 09:48 AM) Според мен именно нарушаването на договорът за ненападение е най- голямата грешка на Хитлер. Най- вероятно в по- късен етап той е щял да бъде нарушен от Сталин, но на Германия й е трябвало време!
@Калгари - прав си за някои неща, но това, че германската индустрия е по-напред от съветската е голяма грешка.Двайсетте и трийсетте години СССР прави НЕВИЖДАНИ стъпки, за да помогне на Германия да се възстанови.
1.Най-добрите германски разработки са базирани на опита, който техните учени трупат в стажове в СССР.Това е доказано - дори цели разработки на СССР(танкове и самолети) са пренасяни в Германия и изучавани от немците.
2.Сталин разрушава икономиката на СССР за сметка на тежката индустрия(машиностроене - танкове, самолети, като цяло бойна техника; енергетика; металургия).Златният запас на СССР трупан още от времето на Иван Грозни е УНИЩОЖЕН.Сталин го разменя за всичко, което би помогнало на тежката му индустрия.
3.Прав си за това, че Сталин е щял да наруши пакта - операция Тайфун е точно това.Само ще спомена, че на 22 юни, когато Германия напада СССР, от съветската страна на границата са разположени невиждани дотогава провизии, боеприпаси и военна техника.Мобилизацията е стигала дори до далечния Изток, като там са оставени единствено резерви, които да подсигуряват тила от нападение от страна на Япония(в началото на 20 век, японците и руснаците водят доста кръвопролитна война;освен това в навечерието на 1.09.1939 един нов конфликт между двете приключва - потърси информация за битката при Халхин Гол - една операция, която си е за учебниците.Руснаците правят невъзможното през монголските мочурища и разгромяват за 1-2 дена слисаната японска армия).
4.Колкото до ядрената технология - били са ДОСТА напред, но е нямало шанс да стигнат до край.Зависели са изключително много от Норвегия - мисля че там е бил основният им източник на радиоактивна руда.Има една много интересна подривна операция на английското МИ-6.Взривява се един завод за "тежка вода" в Норвегия.Имаше дори по Дискавъри филм с все още живите участници от тази операция.
5.Не подценявай съветската пропагандна машина - дори Гьобелс, който е бил гений за времето си го признава в по-късно разсекретения му дневник.Колкото до силата на "картечницата" - няма значение КАК.Както сам знаеш - целта оправдава средствата.А НКВД и ЧК са се справяли добре с "убеждаването".
@Фиърот - виж какво ти написа каос.Германия печели?Какво печели?Разбита инфраструктура за години напред?Репарации в размер на МИЛИАРДИ долари?!Липса на армия?Или моралната победа, че е по-висша раса?Германия е буквално РАЗПЕРДУШИНЕНА по всяка точка, за която можеш да се сетиш.Икономика, армия, индустрия, общество - ЛИПСВАТ.Дет викат германците - КАПУТ.Нема ги
@Блейдмастър-Радо - ГУЛАГ си е
Едит: Каосе, всъщност са подписани 2 капитулации - на 7 май в Реймс между съюзниците и Германия(което ти описваш) и на 9 май между Германия и СССР, която е подписана от фелдмаршал Кайтел и маршал Жуков.Първата, заради идеята на Сталин, че капитулацията на Германия трябва да бъде единствено пред СССР(мания за величие, какво да правиш), се счита за "предварителна" :
Мисля че всеки би могъл да си преведе що-годе смисъла на цитиранотоСталин написа:Today, in Reims, Germans signed the preliminary act on an unconditional surrender. The main contribution, however, was done by Soviet people and not by the Allies, therefore the capitulation must be signed in front of the Supreme Command of all countries of the anti-Hitler coalition, and not only in front of the Supreme Command of Allied Forces. Moreover, I disagree that the surrender was not signed in Berlin, which was the center of Nazi aggression. We agreed with the Allies to consider the Reims protocol as preliminary.
Последна промяна от Fallen_angel на вт фев 19, 2008 1:22 pm, променено общо 1 път.
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[b]не-играещ[/b]
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[b]не-играещ[/b]