Демокрация, комунизъм, социализъм
- LorD DemoniC
- Майор (Major)
- Регистриран: чет сеп 15, 2005 6:54 am
- Контакти:
-
Fallen_angel
- Майор (Major)
- Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
- Контакти:
Сериале, май не прочете по-нагоре(чеки да си самоизтъкна поста) - хубава система с кофти хора = кофти резултат...затова - другаря Сталин е казал много правилно : "Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем"Serial_H написа:Цитат(Serial_H @ Feb 3 2008, 12:05 PM) Меритокрация, разбира се! Камене, я пропусни останалите и просветли тези, дето ги мързи да четат в гугъл, за кво иде реч.
Само не давай примера със Сингапур, щото там практическото приложение е малко или много изкривено, най вече защото е твърде далеч от оригиналния замисъл и има кофти примеси![]()
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]
[b]не-играещ[/b]
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]
[b]не-играещ[/b]
- CORWIN
- Майор (Major)
- Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
- Контакти:
относно прехласването по меритокрацията.... препоръчвам на интересуващите се да погледнат по-задълбочено тази статия part I; part II; part III
аз, лично в последно време съм склонен да уважавам Парламентарната или Конституционна Монархия (от типа на утвърдената във Великобритания), като засега ще задържа по-конкретните си доводи от излагане пред публика....
аз, лично в последно време съм склонен да уважавам Парламентарната или Конституционна Монархия (от типа на утвърдената във Великобритания), като засега ще задържа по-конкретните си доводи от излагане пред публика....
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.
[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]
[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.
Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.
[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]
[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.
Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
- JackDaniels
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
- Контакти:
Най-добрите с-ми са тези в които е заложен идеализма, в изброените съзирам поне 5 такива, за съжаление от физиката знаем, че в реалния живот идеализъм не съществува, затова и идеалистически с-ми са невъзможни за съществувание и си остават хубав замисъл, написан на хартия, по простата причина, че човек(човещина) не съществува, ние сме най-обикновен вид животни, които образувайки групи(скандиращи тълпи на митинги) се превръщат в малоумна сган с добри намерения, но в крайна сметка постигаща или геноцид или упадък. Затова дори и да е не добра и не балансирана с-ма, демокрацията си остава най-успешния вариант до момента, за съжаление в момента не е в чистия си вид и ще става още по мръсна с глобализирането на света, превръщайки се в съвкупност от няколко други с-ми, събирайки в себе си включително всички лоши качества на идеалистическите с-ми. Самият факт, че огромна част от обществото (особено българското) симпатизира на хора за които изтребването на човешки същества за каузата е маловажно, говори колко много далеч сме от слизането от дърветата. Според мен, най-важното е да се подържа един от основните принципи от философията, психологията и етиката, а имено подържането на средината. Всичко останало е въпрос на късмет, ако си се родил умен и красив, няма нужда да се надяваш Сталин или Хитлер да станат от гроба и да избият всичко което е по-способно от теб, за да се почувстваш велик. В момента света е отворен за способните хора, не за злобните и се надявам скоро злобните хора да остареят, да се заселят по най-затънтените крайща на България, да копат, да ме псуват докато пият ракия, бият жена си и ме гледат по "талевизора" и да не се налага да им срещам намусените физиономий изпълнени със злоба всяка сутрин когато пътувам с градския транспорт.
Последна промяна от JackDaniels на нед фев 03, 2008 3:29 pm, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
- JackDaniels
- Лейтенант (Lieutenant)
- Контакти:
skorpionbg написа:Цитат(skorpionbg @ Feb 3 2008, 06:03 PM) Аз пък съм си за Томас и неговата Утопия![]()
Скорпи това също е идеалистическа с-ма възможна единствено за някакво инопланетарно същество, но не за мен и за теб. Лошото на утопическоте възгледи на Мор е, че те не са съобразени с вечната борба на зло и добро в човека, те са просто една рационална розова идея майка на някой от възникналите по късно комунистически възгледи. Представи си такъв свят в който всички сме равни, аз и ти, имаме поравно пари, жени, имоти, според мен интересното на живота е съзтезанието и усъвършенството, а Утопията на Мор не позволява това, за мен тя е един вид оеднаквяване в името на доброто благо, живот подобен на тоя на овца, която по цял ден пасе по тучните пасища и я сърби вълната за това к'ва ще е инфлацията. Харесвам си трудностите, нямам нищо против лошите хора, чрез тях отразявам добрите. Но ако живеехме в "Утопията", всъщност бихме били живяли само физически. На мен Утопията много, ама много ми напомня на глобализацията, колкото са различни, толкова си и приличат ..
Последна промяна от JackDaniels на нед фев 03, 2008 9:10 pm, променено общо 1 път.
На мен ми напомня за Equilibrium (2002)...
Не че оприличавам всичко с филма де... но имах предвид идеята :}
Последна промяна от LoaD на нед фев 03, 2008 9:11 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
- JackDaniels
- Лейтенант (Lieutenant)
- Контакти:
LoaD написа:Цитат(LoaD @ Feb 3 2008, 08:10 PM) На мен ми напомня за Equilibrium (2002)...Не че оприличавам всичко с филма де... но имах предвид идеята :}
Прав си, има доста такива филми, аз се сещам за един стар екшън със Сталоун ...
Последна промяна от JackDaniels на нед фев 03, 2008 9:13 pm, променено общо 1 път.
- Kamen_G
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: чет фев 17, 2005 8:42 pm
- Контакти:
Томас Мор всъщност е бил много прав и е опитал да внуши идеята си на Хенри, но така и не е успял.
Той реално не е имал предвид чак толкова идеализирана система, а такава в която всеки прави каквото може, получава колкото му е нужно, но и никой не му налага волята си.
Но това май е възможно само в една компютърна игра- сядаш и почваш сам да си пишеш правилата, пишеш си "чийтове" ит.н. и ставаш бог
Но това в реалния живот е невъзможно, и точно това е интересното.
Но аз смятам, че ако се вземат най-добрите страни от всяка една форма на управление, ще се получи нещо много добро, защото в момента демокрацията не предлага нищо повече от привидна свобода, и това е по целия свят, а не само в България
Той реално не е имал предвид чак толкова идеализирана система, а такава в която всеки прави каквото може, получава колкото му е нужно, но и никой не му налага волята си.
Но това май е възможно само в една компютърна игра- сядаш и почваш сам да си пишеш правилата, пишеш си "чийтове" ит.н. и ставаш бог
Но това в реалния живот е невъзможно, и точно това е интересното.
Но аз смятам, че ако се вземат най-добрите страни от всяка една форма на управление, ще се получи нещо много добро, защото в момента демокрацията не предлага нищо повече от привидна свобода, и това е по целия свят, а не само в България
[b][quote="генерал debel"]QUOTE(генерал debel)Пич, внимавай какво пишеш, че ще те грабне цензурата и ще фанеш 1-ва страница в космическия печат, като първия наказан от debel за 6 милиона години, толкова за да фанеш челна позиция в печата. [/quote]