Да си поговорим за добива

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Serial_H
Майор (Major)
Регистриран: вт окт 04, 2005 11:46 am
Контакти:

Мнение от Serial_H »

Защо ми се струва, че колкото и да ги смятате, собствените добиви никога не стигат ... дори и при липса на повече мини за построяване :)
Освен това добивите са еднакви за всички - в зависимост от расовите бонуси, разбира се ...
Та, ако не стигат - ей ги добивите на съседите, ей им ги флотите, ето ги реците ... Какъв е проблема :c022:
[color=red][b][url=http://assenoff.net/]Моят блог[/url][/b][/color]
[url=http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&id=70994&t=1]Get Firefox - The TRUE Browser![/url]
Потребителски аватар
letalenizhod
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб апр 14, 2007 3:44 am
Контакти:

Мнение от letalenizhod »

Serial_H написа:Цитат(Serial_H @ Jan 25 2008, 01:15 AM) Защо ми се струва, че колкото и да ги смятате, собствените добиви никога не стигат ... дори и при липса на повече мини за построяване :)
Освен това добивите са еднакви за всички - в зависимост от расовите бонуси, разбира се ...
Та, ако не стигат - ей ги добивите на съседите, ей им ги флотите, ето ги реците ... Какъв е проблема :c022:

проблема е че често влизат да си поглеждат добивите .иначе нема лошо
за да направиш нещо гениално ти трябва план и недостатъчно време
JPS
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: вт авг 30, 2005 3:46 pm
Контакти:

Мнение от JPS »

Въобще несъм се занимавал да чета тея 3 страници, но ще ви кажа, че миналия рунд на 3та бях нокс и при никсите формулата която изчислява добива е различна от при другите раси(Дава повече от колкото трябва 2-3к повече метал беше на 30то ниво).
Последна промяна от JPS на пет яну 25, 2008 5:32 am, променено общо 1 път.
[url=http://www.mylocreative.com/][/url]
Потребителски аватар
MartinNosovich
Майор (Major)
Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
Контакти:

Мнение от MartinNosovich »

Смятате грешно.

[quote=""Niki_God""]6935
По нагледно

Основен добив 20
От металните мини 4036
Енергийни системи бонус 35% 35% 35% 0
Роботи 6 0 0
Общо 6935[/quote]

Сметката на Ники е за тертет. Ето ви и разбивката:

20 базов + 4036 мини * (35% енергийни + 36% роботи) = 6935,76

П.П. Рано сабале не е за сметки и мислене... Сметката се връзва при Роботи като при тертет - т.е. 6% на партида, обаче без расовия бонус на тертета... Демек нещо май не е наред.

Последната формула за мините, която знам е базов + минен добив*(всички бонуси сумарен процент) = тотал добив

П.П.П. Ники ми сподели, че не е тертет. Май стоплих къде и какво е ошляпано.
Последна промяна от MartinNosovich на пет яну 25, 2008 6:21 am, променено общо 1 път.
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

И накрая к'во... 3 страници си приказвам ей тей..., накрая трябваше админа да дойде да ви го напише, че да се уверите :) .

Мистирия, сега пак ли ще му кажеш "ама не може да го смяташ с 6%, не е така!" ? "Повярва" ли накрая в невъзможното - в играта да е допусната грешка? :P
Направо се изкушавам да продължа... ама няма, сърце не ми дава :)

Пей ми ти, Пенке ле, ама кой ли та слуша :> Повече нищо няма да ви смятам, блъскайте си главите у кофите сами и се пулете пред нещо елементарно и близко до акъла... ~ :}
Последна промяна от LoaD на пет яну 25, 2008 7:55 am, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Потребителски аватар
niki_god
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
Контакти:

Мнение от niki_god »

LoaD написа:Цитат(LoaD @ Jan 25 2008, 08:43 AM) И накрая к'во... 3 страници си приказвам ей тей..., накрая трябваше админа да дойде да ви го напише, че да се уверите :) .

Мистирия, сега пак ли ще му кажеш "ама не може да го смяташ с 6%, не е така!" ? "Повярва" ли накрая в невъзможното - в играта да е допусната грешка? :P
Направо се изкушавам да продължа... ама няма, сърце не ми дава :)
Пей ми ти, Пенке ле, ама кой ли та слуша :> Повече нищо няма да ви смятам, блъскайте си главите у кофите сами и се пулете пред нещо елементарно и близко до акъла... ~ :}
Стига рива Викторе ама ха я,прав си батковото.кат мина десет к шаи пратя ресурчец да те компенсирам за загубеното време и мисловните напъни който положи :a013:
цитат 100jan :

Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.

Мой собствен извод :

Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

LoaD, къде видя да съм написала, че сляпо вярвам в точността на сметките и формулите в играта?!
Това да ме охарактеризираш по такъв начин, само отразява дребната ти и заядлива душица. Ясно ти написах, че съм проста и предпочитам простите неща! Не е нужно да се изтъкваш, че си умен! Аз го виждам! Но има други хора, които не виждат това, което ние с теб виждаме...
И едно запомни от мен, за да си умен не е нужно само да използваш терминология, заучени фрази и чужди цитати!
А е нужно, така да се изразяваш, че всички да могат да те разберът!
Прост пример: Когато излагаш тезите си, винаги трябва да си подплътен с аргументи (доказателства), както и в математиката. Това мисля, го знаеш много добре. Освен това и баща ти е и адвокат... По научи нещо и от него...
Ако те дразня, просто спри да ми опонираш. Излагаш и мен и себе си с признание на простодушие!
Последна промяна от misterya на пет яну 25, 2008 9:25 am, променено общо 1 път.
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

misterya написа:Цитат(misterya @ Jan 25 2008, 10:24 AM) Ако те дразня, просто спри да ми опонираш. Излагаш и мен и себе си с признание на простодушие!
Защо за такива прости неща, достигаш винаги до такива житейски заключения, мъдрости и десетки редове писаници... Това бе един прост спор, чисто и просто защото 3 пъти повторих, че в играта е допусната грешка, ти 3 пъти ми каза, че "не мога да взимам 6%, защото това е само за тертетите". Когато ти опонират по подобен начин (тип - "Не си прав, щот не си прав"), започваш да се чувстваш като идиот, което изнервя малко, да :) . Никой не обича да го игнорират публично. Накрая от едно "може би програмиста е сбъркал", трябваше да защитавам твърда теза "Грешката е в играта"... а ако накрая се беше оказало, че не съм прав ? 'ептен на идиот щеше да ме направиш :) . Това ли ще ме направи "умен" ? :) И след като съм бил умен - тогава защото до такава степен твърдо вярваше, че не съм прав ?

Това е математика... за какво ми е да си аргументирам точността на сметките - та това е точна наука... 2 + 2 = 4 и толкоз, и да искам - не мога да го изменя. Прочети ми първия пост в темата и ще се увериш, че много ясно съм си смятал, допускайки къде може да е грешката, после дори съм предположил и как може да е станала грешката. Един прост форумен юзър с повече факти от това не може да разполага? :)
Какво като баща ми е адвокат - това трябва да ми осигурява достъп до кода на играта, за да видя къде точно е грешката ли? :) Знаеш, че това само администратор може да го направи.

Единственият човек в темата, който допусна и друго предположение - беше f_alonso. Никъде не съм му опонирал мнението. Не знам ти къде видя изобщо да опонирам някъде. Ти изобщо не си прост човек, точно обратното - прекалено сложен си и затова не ми разбираш простите и дребни сметки :> Доколкото разбрах - просто не си знаела с каква раса е, и затова си решила, че мойте заключения са прибързани, защото вероятно и аз не знам. Само дето знаех :) . Но ако искаш да се обръщаш към мен - и ЛС бих приел, не е задължително само тук да ме търсиш :) .

А темата май завърши, а ?

Ники, сори братле, ама искаше хем да не ти знаят расата, хем да ти кажат къде е грешката. Как очакваше това да стане ? :Р
Последна промяна от LoaD на пет яну 25, 2008 11:59 am, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

мрак :)
Отговори

Върни се в “Off Topic”