Да си поговорим за добива

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
f_alonso
Редник (Private)
Регистриран: ср яну 16, 2008 4:55 pm
Контакти:

Мнение от f_alonso »

misterya написа:QUOTE(misterya @ Jan 24 2008, 03:45 PM) Абе LoaD, къде ги четеш тия промени?! Къде пише, че робота дава 6%...
Освен това в съотношение добивът и основен добив му дава коефицент 0,58!!! По 100 ти е равно 58%!
Пак не виждам 71% къде са ти...
Все чета, чета и чета, че съм се неначетена :( ! От толкова много информация в тоя форум и в хелпа, вече съвсем се обърках! Некоректно е! Няма ли кой да оправи малко тая информация в тоя форум?! Или все ще чакаме Ривъра... Ривъра тва, Ривъра онова... Вече се вбесих, дали защото съм станала с д-то нагоре.... :girl_witch:
не дава 6 % бонус а според мен първия робот дава бонус 5% от добива, втория дава 5% и върху добива и върху тия 5% от първия робот и т.н. ....
Потребителски аватар
karolina
Редник (Private)
Регистриран: пон яну 21, 2008 3:35 pm
Контакти:

Мнение от karolina »

f_alonso написа:Цитат(f_alonso @ Jan 24 2008, 05:57 PM) не дава 6 % бонус а според мен първия робот дава бонус 5% от добива, втория дава 5% и върху добива и върху тия 5% от първия робот и т.н. ....
с натрупване.. както в ДСК
ех..

Последна промяна от karolina на чет яну 24, 2008 6:06 pm, променено общо 1 път.
It doesn't matter how good you are, but how bad you can be!
Потребителски аватар
niki_god
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
Контакти:

Мнение от niki_god »

karolina написа:Цитат(karolina @ Jan 24 2008, 07:06 PM) с натрупване.. както в ДСК
ех..
По скоро е с набутване,ма ко да праиш съдба :c022:
цитат 100jan :

Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.

Мой собствен извод :

Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

misterya написа:Цитат(misterya @ Jan 24 2008, 03:45 PM) Абе LoaD, къде ги четеш тия промени?! Къде пише, че робота дава 6%...
Освен това в съотношение добивът и основен добив му дава коефицент 0,58!!! По 100 ти е равно 58%!
Пак не виждам 71% къде са ти...
"Абе misterya,"... че с главата си мислиш - с нея мислиш, ама определено не гледаш с очите си. Никъде не съм чел. Заместих бонуса на роботите с 6%, вместо 5%, и сметките се получиха. Ей тъй, намислих си го. "Допуснах възможност", дет се вика в задачите по математика, когато трябва да се доказва нещо. В следствие на което предположих, че МОЖЕ БИ програмиста е объркал бонуса на роботите и го е вдигнал леко.

Разбира ?

Ако и сега не разбира, не мога да помогна вече :} Освен, например, ако не ми четеш постовете през ред :}

P.S.: И престанете да ми спорите ... не претендирам да съм прав, НО - сметнах го с тоя процент и сметките бяха ВЕРНИ. Като не трябва да е така, що са верни, а ? :) Потърсете отговора на тоя въпрос, вместо да ме учите на нещо, което играя с няколко месеца преди вас, на туй отгоре ... ;)

за ся - аз мисля, че бонуса е сбъркан и завишен.

f_alonso смята, че съществува натрупване някакво...

някой друг да предположи нещо ? разбира се, ако не е зает да пита "ама как така ги взе тия 6%, ма то не може....." :) , защото съм напълно наясно, че не би трябвало да е така... :}
Последна промяна от LoaD на чет яну 24, 2008 8:45 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

Ъ.. LoaD извинявай, ама 6% са за раса тертет! Но както и да е... Понякога просто си пишеш някакви несвързани неща и прост човек, като мене неможе да те разбере!

Та по темата.. Аз, понеже много обичам мистерии и като се заиграх сега с калкулатора да смятам добива на тертета установих, че:
Тертет с 22 ниво метал има добив 9112:
Ресурс метал
Основен добив 20
От металните мини 5372 0 0 0
Енергийни системи бонус 30% 30% 30% 0
Използвана енергия 3299
Роботи 4 0 0
Общо 9112
Та формулата е следната 5372+20=5392
5392*15% (15% повече доход от всички ресурси)= 808,8
5392*30% (Енергийни с-ми)= 1617,6
5392*24% (5%+1%=6% за 1 партида тертет) =1294
5392+808,8+1617,6+1294=9112,4 (Няма да издребнявам)

В случай с Ники е
Цитат6935
По нагледно

Основен добив 20
От металните мини 4036
Енергийни системи бонус 35% 35% 35% 0
Роботи 6 0 0
Общо 6935[/quote]
4036+20=4056
4056*15%=608,4
4056*35%=1419,6
4056*36%(5%+1%=6% за 1 партида ако е тертет)=1460
4056+608+1419,6+1460=7543
7543-608=6935 и това го получавам, като извадя тези 15% повече доход от всички ресурси за Тертет...
Сега аз не разбрах Ники с каква раса играе, за това го смятах за тертет... то и за конфедерат предполагам е същата формулата... Ама аз тук освен, да се заяждаме и да си спамим с недомлъвки друго не виждам... Влейте малко акъл, че зациклих, като 486 пред уиндолс...

Повече немога да измисля :c022:
Последна промяна от misterya на чет яну 24, 2008 9:09 pm, променено общо 1 път.
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

туше!
LoaD
Генерал (General)
Контакти:

Мнение от LoaD »

misterya написа:Цитат(misterya @ Jan 24 2008, 10:04 PM) Ъ.. LoaD извинявай, ама 6% са за раса тертет! Но както и да е... Понякога просто си пишеш някакви несвързани неща и прост човек, като мене неможе да те разбере!
Добре, допусни поне за момент, че може да има грешка в играта ! ;) Ти упорито вярваш, че играта е съвършено точна в момента, разбирам, ама все пак... :>

Така - Ники е Миоп, не е Конфедерат.

Да, знам, че 6% са за тертет, но в случая явно програмиста го е праснал 6% и за миопите бонуса от роботите. Защо иначе сметките ми излизат верни?

Изписа 100 реда и накрая стигна до същите сметки, до които и аз... :> а твойте сметки бяха с пъти повече... ...

P.S.: Първи закон на недоволния БФ потребител: Винаги търси грешката първо у играта !! :)
Последна промяна от LoaD на чет яну 24, 2008 10:36 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
niki_god
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
Контакти:

Мнение от niki_god »

LoaD написа:Цитат(LoaD @ Jan 24 2008, 11:22 PM) Добре, допусни поне за момент, че може да има грешка в играта ! ;) Ти упорито вярваш, че играта е съвършено точна в момента, разбирам, ама все пак... :>

Така - Ники е Миоп, не е Конфедерат.

Да, знам, че 6% са за тертет, но в случая явно програмиста го е праснал 6% и за миопите бонуса от роботите. Защо иначе сметките ми излизат верни?

Изписа 100 реда и накрая стигна до същите сметки, до които и аз... :> а твойте сметки бяха с пъти повече... ...

P.S.: Първи закон на недоволния БФ потребител: Винаги търси грешката първо у играта !! :)
А кой каза че съм МИ опс ?. :)
цитат 100jan :

Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.

Мой собствен извод :

Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
Потребителски аватар
CORWIN
Майор (Major)
Регистриран: нед яну 29, 2006 12:12 pm
Контакти:

Мнение от CORWIN »

niki_god написа:Цитат(niki_god @ Jan 24 2008, 11:43 PM) А кой каза че съм МИ опс ?. :)
има си тема: личните РАСОВИ излияния тук моля ;)
http://www.bulfleet.org/forum/index.php?showtopic=49994
Misterya:
Другият предел,[b][u] са хората, на които им се иска, ама немогат... Защото са заети с ежедневието си и като не им е сгода нещо, си мрънкат[/u] [/b](като мене ) и синеят.

[color=#C0C0C0]от една дама.... [11:28:28] ..... says: ... аз съм само твоя (blush)[/color]

[color=#808080]Главният проблем — ЕДИН от главните проблеми, защото те са няколко — един от многото главни проблеми, свързани с ръководенето на хора, е този, кого да натовариш да върши тази работа; или по-точно, кой ще успее да накара хората да му позволят да върши това с тях.
Да обобщим: добре известен е фактът, че онези хора, които ЖЕЛАЯТ да управляват хората, са по правило тъкмо тези, които най-малко са способни да вършат това. Да обобщим обобщението: всеки, който е способен да направи така, че да бъде избран за президент, в никакъв случай не бива да му се позволява да изпълнява тази длъжност.

Дъглас Адамс, "Ресторант "На края на Вселената"[/color]
LoaD
Генерал (General)
Контакти:

Мнение от LoaD »

ако си ги налъгал нещо, ники, трябваше по-рано да ми кажеш ! :D
Последна промяна от LoaD на чет яну 24, 2008 10:48 pm, променено общо 1 път.
Отговори

Върни се в “Off Topic”