Равновесието в расите ...

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Потребителски аватар
seazar
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб апр 08, 2006 9:07 am
Контакти:

Мнение от seazar »

ни ми разбра май мисълта, но както и да е
колкото до миопа и нокса, сега направих някои бегли сметки по акаунта си в спийда
грубо казано 250к то4ки проучвания, 250к точки флот, тоест ако бях миоп нямаше да има почти никаква разлика
[url=http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html]http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html[/url]

[url=http://vbox7.com/play:ecba408e]http://vbox7.com/play:ecba408e[/url]
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

Хипотетична битка на примерни акаунти да кажем на 65к

Нокси 65к точки - 2000 кръстосвача срещу 1000 кръстосвача

Боен опит
Атакуващият губи точки: 8343
Защитникът губи точки: 27000

Нападателят е победител: 18657 бойни точки.

остават 1691 кръстосвача

...............................................................................................................................

Миоп 65к точки - 1700 кръстосвача срещу 1000 кръстосвача

Атакуващият губи точки: 9801

Защитникът губи точки: 27000

Нападателят е победител: 17199 бойни точки.

остават 1337 кръстосвача

................................................................................................................................

Извод 1

В битката миоп губи 363 кръстосвача - 7 260к метал 2 541к кристал

В битката нокс губи 309 кръстосвача - 5 253к метал 1 823к кристал

разлика: 2 007к метал 0.688к кристал

Извод 2
ако приемем че във проучвания са вложени 8к точки то миоп има 1.6к точки незначиелен бонус от проучвания, което би било достатъчно за едно ниво свръхскорст да речем, но недостатъчно за 13 ниво спай.

Извод 3

Нокс печели 1451 бойни точки повече

Извод 4

Ако приемем че жертвата не е миопска(което ще е рядко срещано във вселена с 40 % миопи), то миоп ще има бонус от около да речем 500/600к рециклаж, недостатъчно да се покрие разликата от 2 700к, ако обаче жертвата е миоп и това предимство отпада.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
Maat
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон ное 12, 2007 4:37 pm
Контакти:

Мнение от Maat »

Stankata написа:QUOTE(Stankata @ Jan 20 2008, 12:11 PM) За първа нямам представа, но в спийда и миналия и този рунд щом пусна кораби след 2 рефреша ги няма. Щом се купува значи не се е пренаситила вселената от търговци. Иначе факт, но това си е масово явление, я търси някой за удар като всичко е протекции и мод. Ако се ограничат пак тези неща ( пак опряхме до платените x-tri ) изведнъж бойците ще станат много повече ;)

Иначе за моментна игра търговец да си ми изглежда най-печелившо - с малко време се постигат добри резултати. За това идеше реч :>
Чушки, в спийда търговците никакви ги няма.Изобщо не съм доволен от тях :D
-= | 10:57:23 | =- <sin_zaek[spi]> рояле, рояле... научи се да пиеш
-= | 10:57:29 | =- <sin_zaek[spi]> опс... да пишеш
-
[19:05:09] Rumpolino каза: бате почнаха да ми се лепят женските
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Джак, как така незначителен бонус? 1 брони и едни щитове хич не са незначителни :)
Потребителски аватар
VaN__
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон мар 06, 2006 3:53 pm
Контакти:

Мнение от VaN__ »

Защо сравнявате проучвания с флот ? Да, при миопа проучванията са по евтини, а при нока корабите. Ами погледнте го така. Миоп и нокс на едни точки с еднакви проучвания. Няма да е чак толкова голяма разликата във флота. Джак говореше за 80к. Ами погледнете за 180к. Флотите почти се изравняват. На 180к идват вече големите цени на проучванията. Ако вместо да се вдига ниво на проучване над нокса, миопа вложи ресурса в кораби ? Нещата малко се променят.
Ники, моя акаунт е напълно изчистен. Няма мини, няма роботи, коработо е само на 1 планета и е на 7, за да мога да си вдигам нивата на бойните. Нокс съм. Според теб как се справям с корабите ? Тук има и нещо друго. Разликата във вселените. Във 2ра /където в момента наблягам/ класирането е по ресурсни точки. Ама пък аз не играя за класация. Пребивам някой и купувам. Повече не ми трябва. Така печалбата ми е минимална /в някои случаи, а в други дори я няма/. Ама за акаунт на 60-70к във 1ва вече нещата стоят по друг начин. Хем ще възтановява бързо флота, хем няма да качва много точки. Всичко опира до гледната точка.
[color=red]
Треа се поспра малко, че ще загубя статуса си на НЕСПАМер с тези мнения, които започнах да пускам :(
Цитат(18:07:02) <Nightmare^> не си добре !!! :)
(18:09:09) <_^InSoMnIaC^_> добре де, аз знам, че съм луд, ама вие за какво ми го НАТЯКВАТЕ ???[/quote][/color]

[quote="mega_alien"]Цитат(mega_alien @ Sep 8 2009, 21:00) Как ? Ангела не ти ли е казал ? Наскоро мисля му разправях какво педалче съм ;)
:c022: :a013:[/quote]
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

Скорп и да ти ги сметна с 10% повече защита, пак няма да избие разликата.

Ван говорим за 80к, защото на 180к жертвите ще са по малко няколко пъти, говорим за 80к, защото предполагам че много хора се досещат че това ще е златната среда която ще позволи трупане на бойни точки, на 180к трябва да си миньор, не боец. с 3 големи битки няма да вземеш рунда, ама с 300 малки може и да се намърдаш в топа. Темата е предимно за първа вселена, в другите вселени миопа ще рулира.
Последна промяна от JackDaniels на нед яну 20, 2008 11:34 am, променено общо 1 път.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

Maat написа:Цитат(Maat @ Jan 20 2008, 12:23 PM) Чушки, в спийда търговците никакви ги няма.Изобщо не съм доволен от тях :D
Обира (и)-та народа ... :>
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Потребителски аватар
niki_god
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
Контакти:

Мнение от niki_god »

VaN__ написа:Цитат(VaN__ @ Jan 20 2008, 12:30 PM) Защо сравнявате проучвания с флот ? Да, при миопа проучванията са по евтини, а при нока корабите. Ами погледнте го така. Миоп и нокс на едни точки с еднакви проучвания. Няма да е чак толкова голяма разликата във флота. Джак говореше за 80к. Ами погледнете за 180к. Флотите почти се изравняват. На 180к идват вече големите цени на проучванията. Ако вместо да се вдига ниво на проучване над нокса, миопа вложи ресурса в кораби ? Нещата малко се променят.
Ники, моя акаунт е напълно изчистен. Няма мини, няма роботи, коработо е само на 1 планета и е на 7, за да мога да си вдигам нивата на бойните. Нокс съм. Според теб как се справям с корабите ? Тук има и нещо друго. Разликата във вселените. Във 2ра /където в момента наблягам/ класирането е по ресурсни точки. Ама пък аз не играя за класация. Пребивам някой и купувам. Повече не ми трябва. Така печалбата ми е минимална /в някои случаи, а в други дори я няма/. Ама за акаунт на 60-70к във 1ва вече нещата стоят по друг начин. Хем ще възтановява бързо флота, хем няма да качва много точки. Всичко опира до гледната точка.
Ако нямаше търговия,много зле става.
цитат 100jan :

Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.

Мой собствен извод :

Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
Потребителски аватар
letalenizhod
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб апр 14, 2007 3:44 am
Контакти:

Мнение от letalenizhod »

Maat написа:Цитат(Maat @ Jan 20 2008, 12:23 PM) Чушки, в спийда търговците никакви ги няма.Изобщо не съм доволен от тях :D
да бе да няма ни!аз преди да рефрешна търговията и корабите за продан ги няма рояле
Последна промяна от letalenizhod на нед яну 20, 2008 1:21 pm, променено общо 1 път.
за да направиш нещо гениално ти трябва план и недостатъчно време
LoaD
Генерал (General)
Регистриран: пет яну 21, 2005 10:42 pm
Контакти:

Мнение от LoaD »

Цитатако приемем че във проучвания са вложени 8к точки то миоп има 1.6к точки незначиелен бонус от проучвания, което би било достатъчно за едно ниво свръхскорст да речем, но недостатъчно за 13 ниво спай.[/quote]

Ти като оня в Задай въпрос, Вселена 1 - рече и отсече, че Звездния изтребител не ставал за кораб и толкоз ;) . Хич не е незначителен бонус, при положение, че са ти и по-евтини самите проучвания... т.е. това са си един добър бонус откъм проценти, ако се инвестират в такива де.

Но не знам защо никой не обръща внимание на това какви ще бъдат флотите във 1-ва... В смисъл, ако някой си е решил да кара само на кръстове, то ноксите, например, такова хубаво комбо могат да си ударят срещу него, че да си бие главата седмици наред после що ги е дялал тия самотни картонени ракетки... :>

И да, след като някой проучвания са с намален бонус, това е малко кофти за миопа, тъй като няма как да залага единствено по-високи бонуси... ще си трябва най-вече солидна бройка кораби, с каквато може да разполага Нокса ;>

Но да се върнем към реалността, където не всеки акаунт на 65к е с по 2к кръста... и да залага единствено на флота :> А и ако наистина е толкова сериозен, да го спипате вероятно ще си е мъчение, т.е. подобен пример не ни касае... :> и най-вече сериозните пилоти пробиват ... пък останалите ако ще и съвършен акаунт на 70-80к да си докопат... дотам ;)
Последна промяна от LoaD на нед яну 20, 2008 1:29 pm, променено общо 1 път.
Keep space clean, it's not yours.
Отговори

Върни се в “Off Topic”