Пристрастия

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Ама много добре си го написал. Почти обобщи от вчера дискусиите по въпроса. Само системата за битки остава да се види дали наистина ще е точно такава. Ако е так....забравете за стария булфлийт и почвайте нови бойни стратегии да мислите. Има шоу и в това......350 млн. атака да се насочи към един колонизатор, а врага да ти свали 100-200 бойни например. Играта е друга...ако такава е системата....вадете моливите :)
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

Спирам със смятането, че се омотах пак! :p072:
Последна промяна от misterya на чет яну 10, 2008 11:26 am, променено общо 1 път.
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
Потребителски аватар
Dimorese
Полковник (Colonel)
Регистриран: нед яну 22, 2006 2:34 pm
Контакти:

Мнение от Dimorese »

skorpionbg написа:Цитат(skorpionbg @ Jan 10 2008, 11:42 AM) ... Само системата за битки остава да се види дали наистина ще е точно такава.....
Ще ви дам пример от рунд едно на една прясна битка:

Рунд 1
4 Кръстосвач (Нападател) удря Рециклатор с 13500 Атака

0 Рециклатор (Защитник) Редукция: 1620

4 Транспортьор (Нападател) удря Шпионска сонда с 6 Атака

0 Шпионска сонда (Защитник) Редукция: 0.765

2 Шпионска сонда (Защитник) удря Кръстосвач с 3 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.486

2 Рециклатор (Защитник) удря Кръстосвач с 15 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 2.43

1 Мегатранспортьор (Защитник) удря Кръстосвач с 2 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.324

6 Скаут (Защитник) удря Кръстосвач с 3465 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 561.33

4 Транспортьор (Защитник) удря Кръстосвач с 6 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.972

==========================

Впечатление прави следното. Флота на нападателя когато атакува в цитирания рунд се състои от два блока (4 кръста и 4 транспортиора). След това когато идва ред на защитника да проведе своята атака, скаутие на защитника се разделят на три групи от по 6 броя. Защитникът е групиран в 7 блока (вместо очакваните 5) и започва всеки един блок да стреля по Кръстосвач (не става ясно по кой от 4-те).

На мен до тука логиката ми се гупи. Ще трябва жокер.

Рунд 2

4 Кръстосвач (Нападател) удря Рециклатор с 13500 Атака

1 Рециклатор (Защитник) Редукция: 1620

4 Транспортьор (Нападател) удря Шпионска сонда с 6 Атака

0 Шпионска сонда (Защитник) Редукция: 0.765

2 Шпионска сонда (Защитник) удря Кръстосвач с 3 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.486

2 Рециклатор (Защитник) удря Кръстосвач с 15 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 2.43

1 Мегатранспортьор (Защитник) удря Кръстосвач с 2 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.324

4 Скаут (Защитник) удря Кръстосвач с 2310 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 374.22

8 Скаут (Защитник) удря Кръстосвач с 4620 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 748.44

4 Транспортьор (Защитник) удря Кръстосвач с 6 Атака

0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.972

-==========

Отново флота на защитника е разделена и бие по Кръстосвач.

Рунд 6 (частична извадка)

3 Кръстосвач (Нападател) удря Скаут с 10125 Атака
1 Скаут (Защитник) Редукция: 0
->
Току що три кръста удариха Скаут с дмг достатъчен да се свалят 2,5 скаута. Какво излиза, че целия флот на нападателя бие по един кораб и 6125дмг отиват да топлят вселената.

Ако погледнем тази битка през "Калкулатор за битки" ще забележим една съществена разлика, а именно

4 Кръстосвач (Нападател) удря Скаут с 12500 Атака

2 Скаут (Защитник) Редукция: 0

Тука от 1-вата атака на кръстовете надат 2 скаута (както се и очаква)

едит. Оказва се че в рунд 7 нещата се оправят
3 Кръстосвач (Нападател) удря Скаут с 10125 Атака

2 Скаут (Защитник) Редукция: 0

или два скаута фира което е

Та Два основни въпроса излизат.

Имали принцип на групиране на флота на защитника и ако има какъв?

Защо в реална битка 3 кръстосвача удрят "скаут" (да споменава се скаут, но не и бройка) нанасят 10125 а погубват структура за 4000?
Последна промяна от Dimorese на чет яну 17, 2008 4:33 am, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
letalenizhod
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб апр 14, 2007 3:44 am
Контакти:

Мнение от letalenizhod »

добре дошли в сценария на убийствен пъзел 5 :k030: предлагам новата система за оскар----уайлд.

леле какъв съм!направо се засрамих !
Последна промяна от letalenizhod на чет яну 17, 2008 4:43 am, променено общо 1 път.
за да направиш нещо гениално ти трябва план и недостатъчно време
Потребителски аватар
niki_god
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
Контакти:

Мнение от niki_god »

Силно желателно е да покопате малко,докато оправят системата за битки или поне я обяснят, иначе има силно изразен шанс флотата ви да бъде редуцирана и рециклирана :P
Последна промяна от niki_god на чет яну 17, 2008 6:41 am, променено общо 1 път.
цитат 100jan :

Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.

Мой собствен извод :

Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
Machoni
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет юни 29, 2006 12:37 pm
Контакти:

Мнение от Machoni »

Баси, Димо обясни ми го онова пак ама като за идиот. С тия рундове , тия групи....брррр. Аз понеже работя и аз с продукт мога да кажа, че се тества още при писането, после си има тестери в реално време..... Това ми прилича като да пуснем актуализация и да издавим всички клиенти с грешки и бъгове :) .
Потребителски аватар
letalenizhod
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб апр 14, 2007 3:44 am
Контакти:

Мнение от letalenizhod »

skorpionbg написа:Цитат(skorpionbg @ Jan 10 2008, 11:42 AM) Ама много добре си го написал. Почти обобщи от вчера дискусиите по въпроса. Само системата за битки остава да се види дали наистина ще е точно такава. Ако е так....забравете за стария булфлийт и почвайте нови бойни стратегии да мислите. Има шоу и в това......350 млн. атака да се насочи към един колонизатор, а врага да ти свали 100-200 бойни например. Играта е друга...ако такава е системата....вадете моливите :)
или пък вкарваш в атаката 5 колонизатора атакуваш флотата на врага 5 рунда стреля само по колонизаторите и ти го зануляваш без да загубиш боен флот!няма що?! много умно!ама скорпионе тея бойни флоти командири нямат ли си?
или командирите без изключения са със синдром на даун?нека да уточним нещо! принципа на стратегията е концентрацията.когато даден командир влиза в битка набелязва най-важните цели на врага съответно цялата мощ на неговата флота е съсредоточена върху най-опасните му кораби.оттука нататък мисля да не коментирам а да се преквалифицирам в комарджия
Последна промяна от letalenizhod на чет яну 17, 2008 3:03 pm, променено общо 1 път.
за да направиш нещо гениално ти трябва план и недостатъчно време
Fallen_angel
Майор (Major)
Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
Контакти:

Мнение от Fallen_angel »

Летален, предлагам да направим един отбор за белот и да отидем на частни уроци при овчарчето Калитко :) След това търсим балами да им взимаме парите :) Кво ще кажеш? :)
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]

[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]

[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]

[b]не-играещ[/b]
Потребителски аватар
niki_god
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
Контакти:

Мнение от niki_god »

Fallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Jan 17 2008, 04:09 PM) Летален, предлагам да направим един отбор за белот и да отидем на частни уроци при овчарчето Калитко :) След това търсим балами да им взимаме парите :) Кво ще кажеш? :)
Пиши ме.от мен тестето
цитат 100jan :

Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.

Мой собствен извод :

Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
Потребителски аватар
Dimorese
Полковник (Colonel)
Регистриран: нед яну 22, 2006 2:34 pm
Контакти:

Мнение от Dimorese »

Идеята на леталния РАБОТИ. Само дето флота ти е муден, но пък за това си имаме нова екстра (мотивация)

А ето и доказателства

http://uni1.bulfleet.com/doklad.php?id=1409570

тука си правя савен срещу уж празна планета. Излизат 18 скаута които стават на сол.

Друг пример
http://uni1.bulfleet.com/doklad.php?id=1460946

тука ме атакнаха, ама само с атаката си останаха.

@Мачони
Рундове имам предвид рундовете от битката рунд 1, рунд 2 до 12 ако си пуснал.

Блокове: имам предвид групирането на еднороден флот в блок. В постами по-горе Всеки вид кораб прави по една група(блок) освен скаутите които се групират на три блок (може би каре е по-подходяща дума ненам)

Ама колонизатора къртили?
Последна промяна от Dimorese на чет яну 17, 2008 3:28 pm, променено общо 1 път.
Отговори

Върни се в “Off Topic”