Пристрастия
-
skorpionbg
Ама много добре си го написал. Почти обобщи от вчера дискусиите по въпроса. Само системата за битки остава да се види дали наистина ще е точно такава. Ако е так....забравете за стария булфлийт и почвайте нови бойни стратегии да мислите. Има шоу и в това......350 млн. атака да се насочи към един колонизатор, а врага да ти свали 100-200 бойни например. Играта е друга...ако такава е системата....вадете моливите 
-
misterya
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
- Контакти:
Спирам със смятането, че се омотах пак! 
Последна промяна от misterya на чет яну 10, 2008 11:26 am, променено общо 1 път.
- Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
Ще ви дам пример от рунд едно на една прясна битка:skorpionbg написа:Цитат(skorpionbg @ Jan 10 2008, 11:42 AM) ... Само системата за битки остава да се види дали наистина ще е точно такава.....
Рунд 1
4 Кръстосвач (Нападател) удря Рециклатор с 13500 Атака
0 Рециклатор (Защитник) Редукция: 1620
4 Транспортьор (Нападател) удря Шпионска сонда с 6 Атака
0 Шпионска сонда (Защитник) Редукция: 0.765
2 Шпионска сонда (Защитник) удря Кръстосвач с 3 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.486
2 Рециклатор (Защитник) удря Кръстосвач с 15 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 2.43
1 Мегатранспортьор (Защитник) удря Кръстосвач с 2 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.324
6 Скаут (Защитник) удря Кръстосвач с 3465 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 561.33
4 Транспортьор (Защитник) удря Кръстосвач с 6 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.972
==========================
Впечатление прави следното. Флота на нападателя когато атакува в цитирания рунд се състои от два блока (4 кръста и 4 транспортиора). След това когато идва ред на защитника да проведе своята атака, скаутие на защитника се разделят на три групи от по 6 броя. Защитникът е групиран в 7 блока (вместо очакваните 5) и започва всеки един блок да стреля по Кръстосвач (не става ясно по кой от 4-те).
На мен до тука логиката ми се гупи. Ще трябва жокер.
Рунд 2
4 Кръстосвач (Нападател) удря Рециклатор с 13500 Атака
1 Рециклатор (Защитник) Редукция: 1620
4 Транспортьор (Нападател) удря Шпионска сонда с 6 Атака
0 Шпионска сонда (Защитник) Редукция: 0.765
2 Шпионска сонда (Защитник) удря Кръстосвач с 3 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.486
2 Рециклатор (Защитник) удря Кръстосвач с 15 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 2.43
1 Мегатранспортьор (Защитник) удря Кръстосвач с 2 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.324
4 Скаут (Защитник) удря Кръстосвач с 2310 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 374.22
8 Скаут (Защитник) удря Кръстосвач с 4620 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 748.44
4 Транспортьор (Защитник) удря Кръстосвач с 6 Атака
0 Кръстосвач (Нападател) Редукция: 0.972
-==========
Отново флота на защитника е разделена и бие по Кръстосвач.
Рунд 6 (частична извадка)
3 Кръстосвач (Нападател) удря Скаут с 10125 Атака
1 Скаут (Защитник) Редукция: 0
->
Току що три кръста удариха Скаут с дмг достатъчен да се свалят 2,5 скаута. Какво излиза, че целия флот на нападателя бие по един кораб и 6125дмг отиват да топлят вселената.
Ако погледнем тази битка през "Калкулатор за битки" ще забележим една съществена разлика, а именно
4 Кръстосвач (Нападател) удря Скаут с 12500 Атака
2 Скаут (Защитник) Редукция: 0
Тука от 1-вата атака на кръстовете надат 2 скаута (както се и очаква)
едит. Оказва се че в рунд 7 нещата се оправят
3 Кръстосвач (Нападател) удря Скаут с 10125 Атака
2 Скаут (Защитник) Редукция: 0
или два скаута фира което е
Та Два основни въпроса излизат.
Имали принцип на групиране на флота на защитника и ако има какъв?
Защо в реална битка 3 кръстосвача удрят "скаут" (да споменава се скаут, но не и бройка) нанасят 10125 а погубват структура за 4000?
Последна промяна от Dimorese на чет яну 17, 2008 4:33 am, променено общо 1 път.
- letalenizhod
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: съб апр 14, 2007 3:44 am
- Контакти:
добре дошли в сценария на убийствен пъзел 5
предлагам новата система за оскар----уайлд.
леле какъв съм!направо се засрамих !
леле какъв съм!направо се засрамих !
Последна промяна от letalenizhod на чет яну 17, 2008 4:43 am, променено общо 1 път.
за да направиш нещо гениално ти трябва план и недостатъчно време
- niki_god
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
- Контакти:
Силно желателно е да покопате малко,докато оправят системата за битки или поне я обяснят, иначе има силно изразен шанс флотата ви да бъде редуцирана и рециклирана 
Последна промяна от niki_god на чет яну 17, 2008 6:41 am, променено общо 1 път.
цитат 100jan :
Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.
Мой собствен извод :
Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
Но дано съм лошия пророк. Лаокоон станах вече и змията ме изяде заедно със синовете ми.
Мой собствен извод :
Всеки минал в администрация,рано или късно става Юда - продава се за 30 сребърника!!!
- letalenizhod
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: съб апр 14, 2007 3:44 am
- Контакти:
или пък вкарваш в атаката 5 колонизатора атакуваш флотата на врага 5 рунда стреля само по колонизаторите и ти го зануляваш без да загубиш боен флот!няма що?! много умно!ама скорпионе тея бойни флоти командири нямат ли си?skorpionbg написа:Цитат(skorpionbg @ Jan 10 2008, 11:42 AM) Ама много добре си го написал. Почти обобщи от вчера дискусиите по въпроса. Само системата за битки остава да се види дали наистина ще е точно такава. Ако е так....забравете за стария булфлийт и почвайте нови бойни стратегии да мислите. Има шоу и в това......350 млн. атака да се насочи към един колонизатор, а врага да ти свали 100-200 бойни например. Играта е друга...ако такава е системата....вадете моливите![]()
или командирите без изключения са със синдром на даун?нека да уточним нещо! принципа на стратегията е концентрацията.когато даден командир влиза в битка набелязва най-важните цели на врага съответно цялата мощ на неговата флота е съсредоточена върху най-опасните му кораби.оттука нататък мисля да не коментирам а да се преквалифицирам в комарджия
Последна промяна от letalenizhod на чет яну 17, 2008 3:03 pm, променено общо 1 път.
за да направиш нещо гениално ти трябва план и недостатъчно време
-
Fallen_angel
- Майор (Major)
- Регистриран: пон апр 03, 2006 5:49 am
- Контакти:
Летален, предлагам да направим един отбор за белот и да отидем на частни уроци при овчарчето Калитко
След това търсим балами да им взимаме парите
Кво ще кажеш? 
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]
[b]не-играещ[/b]
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]
[color=#0000FF][b]
OWNED!!![/b][/color]
[quote="charovna"]Цитат(charovna @ Sep 11 2009, 02:27) Ангеле, забатачена е баба ти!![/quote]
[b]не-играещ[/b]
- niki_god
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: чет юли 06, 2006 11:52 am
- Контакти:
Пиши ме.от мен тестетоFallen_angel написа:Цитат(Fallen_angel @ Jan 17 2008, 04:09 PM) Летален, предлагам да направим един отбор за белот и да отидем на частни уроци при овчарчето КалиткоСлед това търсим балами да им взимаме парите
Кво ще кажеш?
![]()
цитат 100jan :
Мой собствен извод :
Мой собствен извод :
Идеята на леталния РАБОТИ. Само дето флота ти е муден, но пък за това си имаме нова екстра (мотивация)
А ето и доказателства
http://uni1.bulfleet.com/doklad.php?id=1409570
тука си правя савен срещу уж празна планета. Излизат 18 скаута които стават на сол.
Друг пример
http://uni1.bulfleet.com/doklad.php?id=1460946
тука ме атакнаха, ама само с атаката си останаха.
@Мачони
Рундове имам предвид рундовете от битката рунд 1, рунд 2 до 12 ако си пуснал.
Блокове: имам предвид групирането на еднороден флот в блок. В постами по-горе Всеки вид кораб прави по една група(блок) освен скаутите които се групират на три блок (може би каре е по-подходяща дума ненам)
Ама колонизатора къртили?
А ето и доказателства
http://uni1.bulfleet.com/doklad.php?id=1409570
тука си правя савен срещу уж празна планета. Излизат 18 скаута които стават на сол.
Друг пример
http://uni1.bulfleet.com/doklad.php?id=1460946
тука ме атакнаха, ама само с атаката си останаха.
@Мачони
Рундове имам предвид рундовете от битката рунд 1, рунд 2 до 12 ако си пуснал.
Блокове: имам предвид групирането на еднороден флот в блок. В постами по-горе Всеки вид кораб прави по една група(блок) освен скаутите които се групират на три блок (може би каре е по-подходяща дума ненам)
Ама колонизатора къртили?
Последна промяна от Dimorese на чет яну 17, 2008 3:28 pm, променено общо 1 път.