Kamen_G написа:Цитат(Kamen_G @ Jan 16 2008, 01:47 PM) Фундаменталните закони са си фундаментални закони, те важат навсякъде в цялата вселена. Не може да съществува материя, с енергия по-голяма от обема и обратното.
Черните дупки са най-обикновено струпване на гравитационно лъчение. Гравитацията сама по себе си е влияние на един обект върху другите обекти. Самата гравитация се предизвиква от гравитоните- елементарни частици. Това значи, че за да раасте гравитационното влияние на черната дупка трябва да нараства правопропорционално и количеството излъчени гравитони, което е абсурд. Тоест, каквото е гравитационното влияние на черната дупка при нейното създаване, такова е във всеки следващ период от живота й.
За черната дупка може да поговорим доста
ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪКХХХХХХХХ теории теории теории ... От какъв зор взимате отдалечената планетка земя за базова точка на някакви си закони ... Фундаментални ... избери някаква българска дума, че ще повърна ...
Хихи това, че черните дупки са струпване на "гавитационно лъчение" пък кара мен и колегите физици (на по 60 години са и двамата) в нашата фирма да се хилим поне 1 час ...
letalenizhod написа:Цитат(letalenizhod @ Jan 16 2008, 05:38 PM) не си прав!я ми обясни тогава къде се изпарява масата на погълнатите от черни дупки обекти?това автоматично изпраща този пост който си публикувал в града неизползваеми.материята и масата в космоса не се губи тя се трансформира.
Ся ще кажеш, че черните дупки не се уголемяват ли ?
И така да обобщя и да попитам: Знаете ли как се получава дъгата в нашето красиво небе ? Ха ! Има поне 8 теории които откриват недостатъци във всяка друга... Аз лично съм си правил дъга в домашни условия като дете ... хич не е трудно ... ама не е същата
Пък сте тръгнали да умувате за дупките...
А най се дразня на Менделеевия пич... Имал властта и авторитета и приели неговата периодична система ... Пфф кой е Димитрий Менделеев та ще каже, че точно ТЕЗИ елементи са основни, а не са изотопи на други ? С всеки изминал ден тая таблица почва да се клатушка ... Друго да питам: Какво знаете за открития газ около Луната (няма да кажа в атмосферата тъй като за мен тая дума се ползва само когато обвивката на дадена планета има кислород) и че такъв на земята няма и не могло да има? Бил изотоп хъхъхъ Бтв САЩ,Русия,Китай,Германия и другите "гиганти" са на път за добиването му ...
Кога се е създала Земята ? Да не би да е първата планета в Слънчевата ни система та ние ще решим, че химичните елемети открити до сега са ОСНОВНИ ? Кой може да докаже, че примерно кислорода не е СЪЕДИНЕНИЕ?
Мисля да завърша с това, че все още знанията ни са минимални ...