Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
Да, Сериале...а аз ти благодаря, че се показа като невероятен комплексар Подозирах го отдавна, но ти го доказа (дето викат американците - bulls eye, демек - право в десетката ).Само да ти кажа - не ми дреме за мнението ти Не съм измислил аз топлата вода, не мисля да го правя.Не мисля и че някой е мислил, че го правя Но ти...ти надмина себе си
П.П.А защо добави и 3ти линк ? Беше сложил само 2 на едно друго място, обаче явно факта, че беше "настъпил аки"(образно казано за "сгрешил") те кара да ползваш жокери
П.П.2 Нека се самоцитирам
ЦитатЧестно казано, бих те напсувал, но не мисля че си струва даже търкането по копчетата.[/quote]
Последна промяна от Fallen_angel на ср яну 02, 2008 12:28 am, променено общо 1 път.
[quote="Mr. xstasy"]Цитат(Mr. xstasy @ Nov 13 2008, 11:47) Тцъ-тцъ! Възмутен съм направо! Тези дини работят само като ги кара друг, маааа му!
Преди 2 рунда правех по 4 атаки на ден с 10 бр. седмици наред срещу Краб и нищо! ама пълно нищо! убих една муха на планетата му и то защото се задави от смях!
Ако и този рунд не искат да проработят, ще пиша оплакване до Кака с копие до арменският поп![/quote]
Serial_H написа:Цитат(Serial_H @ Jan 2 2008, 12:34 AM) Искам специално да похваля Fallen_angel за оригиналнияавторскиматериал ...
ЧНГ
Ами ... поне си е мръднал малко главата и пръстите, за да потърси, нали?
Някои и това не направиха, въпреки официалните изказвания, че ще помагат за вписването на вестника ...
Ето затова няма да има и не трябва да има нещо такова - излезе ли и веднага почват плюнки и хули ... не е редно ...
Постарал се е екипа..... преписали , непреписали...на мен ми хареса....пък и не се ровя постоянно из нета, та за мен си беше ново
Тук е мястото да честитя новата 2008 на екипа на вестника и да продължават да ни радват все така (е, можи и по-честичко )
gonzosmile написа:QUOTE(gonzosmile @ Jan 2 2008, 07:28 AM) Ами ... поне си е мръднал малко главата и пръстите, за да потърси, нали?
Някои и това не направиха, въпреки официалните изказвания, че ще помагат за вписването на вестника ...
Ето затова няма да има и не трябва да има нещо такова - излезе ли и веднага почват плюнки и хули ... не е редно ...
Еми, да.Така си е, защо българина винаги гледа да оплюва, вместо да види хубавото.
Сериал, човека поне се е постарал да ни ограмоти малко, защото не се съмнявам че за някои нещата които са написани в тези статий са "тъмна индия", ако ми позволиш да използвам този израз
За справка само погледни в VBох-а и там ще се нагледаш на достатъчно простотия, направо не повярвах че може да има толкова тъпи българи.
ПС:Както казва Стрелеца Роланд от "Тъмната Кула" на Стивън Кинг: " Забравил си лицето на Баща си"......
[quote="Ray B."][i][color=blue]" Anything you dream is Fiction,
and anything you accomplish is SCIENCE.
The whole history of Mankind is nothing but-
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]
@Fallen_angel - благодаря за искреното ти мнение, не знам по какви неведомни мисловни процеси стигна до този извод, няма и да се опитвам да те подозирам в логично мислене, това си е изцяло твой проблем. Ако не ти дреме за мнението ми, що пишеш в темата?
Дразнещото е, че ползваш чужд труд и го представяш за свой. Както ти написах и в раздела, когато се използват други източници, е редно поне (НАЙ-МАЛКО!) да се даде линк (връзка) към мястото, откъдето е почерпена информацията.
Опа, ползваш ли написах? Плагиатстваш - едно към едно - това е точната дума. Евфемизъм на "крадеш".
Другата връзка я сложих именно защото ти ми я показа - ако нещо притеснява, или съм пропуснал - сподели свободно. Линковете са от първите няколко резултата от google търсене, вероятно и ти си направил такова, а кое конкретно си ползвал - не е толкова важно. Хубаво, направил си си труда, открил си интересни неща, браво за което.
Защо не отиде една стъпка по-нататък? Не можеше ли поне да преразкажеш, да съкратиш, а защо не и да обогатиш материала?
@gonzosmile - не отричам приноса му. Нито го сравнявам с останалите. И ми покажи къде точно съм го оплюл или охулил?
@skorpionbg - нямам нищо против броя като цяло, бива, но конкретно частта за нова година по света съвсем спокойно (и коректно) можеше да бъда един ред, примерно "как празнуват на други места четете тук и тук" с линкове.
@Dark_Stalker - същото важи и за теб, чети по-горе и по-долу. На простотии при VBox-a не съм попадал, нито съм търсил, и не ща да гледам, благодаря все пак за информацията.
@Екипа на вестника и всички останали:
Противно на разпространеното мнение материалите в Интернет - текст, изображения, програми, каквото и да е - не са ничии, или паднали от Марс, или общи! Въпреки, че плодовете на интелектуалния труд се крадат лесно, нещата в Интернет не се появяват там естествено от въздуха или земята; и не са свободни за консумация. В Интернет някой трябва да се е постарал да ги създаде, обработи и постави на уеб сървър.Все някой конкретен човек или група хора са си дали труда да помислят, да ги напишат, обобщят, снимат, изрисуват, композират, изпълнят, компилират първоначално. И повечето от тях не са свободни. Да, има и такива, върху които авторите им изрично се отказват от някои свои права - видове криейтив комънс лицензи и договори, GNU GPL и подобни, с различен обхват и различни задължения на ползващите ги. Но почти няма материал, който да е с публичен лиценз - тоест достъпен за всякакъв вид модификации и ползване без никакви задължения. А последния е единствения вариант, в който е позволено буквалното преписване без задължения към преписващия; въпреки това присвояването на авторство си остава нередно.
Ако изрично не е упоменато друго, важи закона за авторското право и сродните му права. Според който се забранява копирането на произведенията без изричното съгласие на автора. Дори съществуването на знака (с) copyright не е задължително - закона важи и без него. Освен това авторът има право да поиска и получи възнаграждение за вложения от него труд и талант. Този закон защищава правата на автора и наследниците му до 70 години след неговата смърт.
Копирането на нечие произведение без изричното разрешение на автора от морална гледна точка е акт на неуважение към автора и кражба на продукта на неговия труд. От законова гледна точка е престъпление и за него се носи отговорност по Закона за авторското право, по Закона за защита на конкуренцията и по Наказателния кодекс. В зависимост от масовостта на копирането и нанесените щети се наказва с глоба и / или затвор.
Като администратор на форума имам възможността да редактирам и текстовете във вестника, но засега ще се въздържа - искам да разбера Stankata, MeriAn, Sabret00th, amnesty, boykoal, CORWIN, EvilForce, Insomniac, kaos, sin_zaek, freeico, Jade, Milanoff и xepa какво мислят по казуса.
@По темата - с това изключение новогодишния брой на вестника ми хареса, успех!
[color=red][b][url=http://assenoff.net/]Моят блог[/url][/b][/color]
[url=http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&id=70994&t=1]Get Firefox - The TRUE Browser![/url]
@Дебел тука се "поусра" с коментара, че точно сериала бил комплексар... Всеки друг ама той ...
@Сериале прав си ама какво от това? Тук нещата са някак незначителни ... форума е създаден като вид чат (мое си мнение) тъй, че каквото и да се копира/краде все едно го казваш в разговор/чат... И за това за мене форума никога няма да бъде някаква инстанция или официална трибуна ... А "вестника" си е чисто забавно-информативен раздел (в чата канал) и толкоз...
Последна промяна от LorD DemoniC на ср яну 02, 2008 2:23 pm, променено общо 1 път.
Serial_H написа:QUOTE(Serial_H @ Jan 2 2008, 04:08 PM) @Dark_Stalker - същото важи и за теб, чети по-горе и по-долу. На простотии при VBox-a не съм попадал, нито съм търсил, и не ща да гледам, благодаря все пак за информацията.
Като администратор на форума имам възможността да редактирам и текстовете във вестника, но засега ще се въздържа - искам да разбера Stankata, MeriAn, Sabret00th, amnesty, boykoal, CORWIN, EvilForce, Insomniac, kaos, sin_zaek, freeico, Jade, Milanoff и xepa какво мислят по казуса.
@По темата - с това изключение новогодишния брой на вестника ми хареса, успех!
Не се съмнявам, че си имал наи-добри намерения, но темата за авторските права е много обширна и необхватна за да я коментираме тук, не мисля че трябва толкова да се палиш заради новогодишните репортажи, все пак този които ги е написал е имал за цел да популяризира обичаите и традицийте за нова година.Не виждам нищо лошо в това, че @Fallen_angel е използвал тези материали за да ги публикува тук.(наистина нямаше да е зле да беше пуснал и линкове)
А относно VBох, явно не си гледал достатъчно- особено изявите на една нова "чалга звезда" която се е взела на сериозно.
ЕДИТ: Като гледам мненията след моето, единственото което мога да кажа е : NO COMENT!
ПС:Пуканките се правят вече в микровълновата а колата се изстудява.
Последна промяна от Dark_Stalker на ср яну 02, 2008 3:14 pm, променено общо 1 път.
[quote="Ray B."][i][color=blue]" Anything you dream is Fiction,
and anything you accomplish is SCIENCE.
The whole history of Mankind is nothing but-
SCIENCE FICTION "
[/color][/i][/quote]