EvilForce написа:QUOTE(EvilForce @ Nov 27 2007, 09:03 AM) И къде му е недостатъка.Ти на португалски може и да казваш вали сняг ама я накарай някой португалец да ти каже НЕПРОТИВОКОНТИТУЦИОНСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ.НА бас, че ще оплете езика на 2-та или най много 3-тата сричка.А и език със недостатъци няма.Всички са част от най-съвършенната система за общуване,а именно говоренето.
П.П на мене португалския ми звучи като цигански. Иначе ме кефи много италианския и донякъде испанския...
evil маи не си ме разбрал,не съм казал,че нашия език е неправилен,даже си е много правилен,но имаме и ние недостатъци,а колкото до португалския нека не ти обяснявам колко ми е писнал имат само 23 букви и се налага да сабират по 2 букви за да изразяват 1 аз тук им обяснявам че ако имат повечко букви ще им е по лесно но те са инати и не ми вярват,колкото до звученето на езика да езика има много общи думи с румънските както с италианските така и с испанските,бразилските,мексиканските,аржентинските,анголските,кабовердианските,марокинските и така нататък,няма смисъл да ти обяснявам,а колкото до италианския тои е много по близък до румънския от колкото португалския не приказваи като не знаеш
португалския е наи близко до бразилския,то бразилския си е португалски,защото някога бразилия е била колония на португалия,ни диалекта с които говорят бразилците вярваи ми и да знаеш португалски няма да им разбираш защото за това си трябва поне 6 месеца в знания още