Честит рожден ден Bulfleet !

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

Последна промяна от Stankata на чет ное 22, 2007 8:51 pm, променено общо 1 път.
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Потребителски аватар
MeriAn
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт авг 30, 2005 5:50 pm
Контакти:

Мнение от MeriAn »

Преди няколко дни си говорехме в skype с Karbankal. За играта, за това какво ни задържа в нея вече толкова години, какво би могло да се промени, за да стане тя още по-интересна...

MeriAn: Kакво те задържа в Bulfleet толкова време?
Karbankal: Приятелите.
Какво ти беше интересно в началото?
В началото ме зариби моя син. А най - много ме мотивира да продължа едно наказание във 2 рунд на 1 вселена.
Какво според теб липсва на играта?
Лиспва й най - вече бързо развитие, нещо което бави играта. И някои решения на администрацията също не са сполучливи.
Например?
Това е поради факта, че админите не играят. Например търговията раздвижи играта. Корекциите след това малко я поокастриха. Невъзможността да сменяш газ в търговския също не е добро решение. Може да е с различни коефициенти, но който иска трябва да може. Против съм и за повечето екстри с изключение без полетата за рец и калкулатора, модовете и протекциите. Но платените полета и всички други глупости не ми харесват, както и мотивацията.
Как би обособил ти вселените?
Ами май 2 се очертава като най - интереснa, но пак зависи от хората, с които играеш. 3 не съм играл. Имам един несполучлив опит в харда също.
Нищо, че не си играл. Какво би направил ти, ако играта беше твоя? За да бъде интересно и различно във всяка вселена. Представи си, че имаш възможност да определиш разликите.
Бих направил различна продължителност и различни доходи от мини, както и различни платени екстри.
Например ;)
Karbankal: Например продължителност на рунд 1 месец с увеличен доход на мини и бързо строене, и плащане в размер примерно на 10 лв.
За рунд?
За 1 месец. Ако рунда е толкова дълъг де. Аз ще се махам. Ще продължим после.
Благодаря :)

След няколко дни продължихме:
Ще е интересно в една вселена да няма защита.
:p040:
Но най - вече времето. Много е 6 месеца рунд. Ще е хубаво например рециклажът в бойната вселена да е винаги по-висок от 50%. Например от 75 до 50. Може в една вселена да няма (i), а да направят на всеки 25 системи по едно акаунтче за сейф на 0 точки без ресурси естествено.
Яко :)
Нещо като изкуствена планета, която не изчезва. Може да се мести както астероидите, но не на 50-20мин.
А на 24 часа
:a013:
Иха, как мислим еднакво :)
Ми нормално. Мисля, че ако съберат някъде дори и в чат няколко добри булфлийтъри - ще има доста свежи идеи.
Ще го направя някога.
Става въпрос за такива, които играят, а не админи. Нещо като кръгла маса на играещи. А не - хоп - бойна вселена... И що е бойна? Защото класирането по бойни точки, а защитници бол. И рециклажи, които не трябват на атакуващите също, което пък пречи на правилата, или по точно противоречи на тях.

Този разговор ми даде идея за въпросите, които зададох на приятели ... а те от своя страна на техни приятели. Благодаря ви за отзивчивостта :) Получих много отговори. Постарахме се да публикуваме всички.

1. От кога играеш Bulfleet?
2. Какво те задържа толкова време в играта?
3. Представи си, че си неин собственик и имаш възможност да определяш продължителността и платените екстри в различните вселени. Как биха изглеждали "твоите" 1,2,3 и 4 вселена?
4. Банално, но какво ще пожелаеш на администрацията и нас, играчите, по случай рождения ден на играта?

amnesty
1.От февруари 2005-та.
2.И аз това се питам :-) Първи рунд се учихме, 2-ри и 3-ти се трепехме, 4-ти бяха едни планове, едни стратегии и накрая ми набиха канчето :-)
Сега съм без гадже и от празнуване няма време за сериозна игра :-)
3.1-ва - платена (пр.10 лв.)
- 6 месеца
- всички генерали
- без смс известяване, без протекции, минимален мод 48 часа.
- без "сложно търсене", без търсене по "планети", 8 планети на играч
- расите остават, полетата за рециклиране на 20, ония щурави бонуси за копане, учене и т.н без тях.
- още нещо имаше ама...
4. Да не боли главата утре :-)

The Devils Own
1. От горе долу февруари 2005
2. И аз това се чудя, да ме задържа даже е силно казано. Играя като ми скимне, главно за да мине по-бързо времето в офиса ... :-)
3. Сложна работа е този въпрос. Какво бих променил? Играта "става" в сегашния си вид. Проблемът според мен е изключително слабата роля на съюза . Освен едната обща цел, би било добре да има и някакви бонуси в търговията, или даже транспортите между съюзници.
4. По повод рождения ден, бих пожелал специално на админите да продължават да вършат работата си, спазвайки много правила и морални принципи на това високо ниво, което се стараят да поддържат в момента ! Честит Рожден Булфлийт Ден ! Наздраве!
На играчите : По-малко нерви и по-голямо удоволствие от играта! Точно за това се регистрираме всички !

Gill-Galad
1. Малко след началото на 1-ви рунд вселена 1
2. От доста време не играя
3. Де да знам, бих вкарал ретро вселена и класирането по бойни точки е малко безумно. Пробвах се да играя скоро в първа, обаче е пълно мъртвило.
4. На администрацията да пуска повече игри (от 4 дни съм регистриран в Mythlands), днес кака Хера ме изненада с много блага тема във форума там. ... а на играчите - ветераните да се пенсионират, а на новите много хъс и амбиция.

Alemora
1. От самото начало на играта още от първи рунд.
2. Твърде много хубави хора се грижат за играта и я играят, просто за толкова много време познавам толкова хубави хора и съм 100% сигурен, че ако ги нямаше тях не бих играл повече от един рунд. Красотата на играта не е в това да печелиш или губиш, а да се запознаваш с нови хора и те да те очароват. Точно това очарование ме държи като един от най - преданите и върлостни почитатели на играта.
3. Ами сегашното разпределение ми харесва. Не мисля, че бих променил много .
4. Какво мога да ви пожелая на администраторите, познавам ги и те винаги са знаели, че те са дълбока част от моето семейство, защото точно това е Bulfleet - едно голямо семейство. Радваме се и плачем заедно. Пожелавам им още много години на постовете си. На играчите пожелавам повече победи, отколкото загуби, а на новите играчи им съчувствам, че са изпуснали три години от най - прекрасното семейство " Bulfleet ". За вас някъде изгубил се в космоса Alemora.

macumba
1. Почти 2 години
2. Преди всичко приятелите, но и играта не е лоша.
3. Поддържането на много вселени не е добра идея или поне не в този вид. Играчите в различните вселени са едни и същи и малко след началото започват на ново със старта на следващата вселена. Лично аз предпочитам да има една платена (с месечен абонамент), бойно ориентирана вселена, с класация зависеща едновременно от БТ и точките за похарчен ресурс. Може още една безплатна, експериментална вселена, в която точките няма да имат значение, без звезди, без коефициенти и без край на рунда. Екстрите може да останат в безплатната, а основната вселена ще е без допълнително "спонсорство". Равенство за всички решили да се доказват :) Шест месеца рунд ми се струва добре.
4. На администрацията пожелавам повече свободно време и по-малко проблемни потребители. Нека да бъдат все така търпеливи и упорити за да бутат играта напред :) А ние, играещите, можем само да си пожелаем още приятни моменти в света на булфлийт. ЧРД!

EvilForce
1) Ами в играта съм от около 2 години и половина май (леле кога станаха години о_О). Попаднах на нея след като прочетох една статия на ПС Мания, в която се пишеше за булфлийт. Стори ми се интересно и се регнах. И се започна една, не ти е работа...
2) Какво ме задържа...Труден въпрос. Но мисля, че ме задържат хората в нея.Тук срещнах на първо място Фрийицо, Девилс.Оун, Коруин, Диос, Шадоу, стария ми враг Лорд Демоник (който между другото си е свестно магаре и голям пич ) и още и още, за които няма да ми стигне времето да ги изброя сите, ма да си знаят, че без тях това място няма да е същото.
Наздраве между другото...
3)Собственик на играта в никакъв случай не бих искал да съм. Но виждането ми за играта е, че за момента си е доста добре. Само дето платените екстри взеха да стават повечко. Определено бих махнал платения мод и бих съкратил протекциите до 3 на рунд... Също и идеята на Скорпиона за зануляването на ресурса на и-тата никак не е лоша...
4)Ами какво да пожелая. Специално на Хера пожелавам здрави нерви, че с 3 игри на главата горката ... и на нея й се събира най - много... Иначе всички други си се знаем... Пожелавам им маса рециклажи и флоти за пребиване и по-малко нива на мините и по - малко защити.

DaRvOtO
1. Две години
2. Нищо , просто жена ми я няма когато се прибера и докато я чакам да се прибере от работа, да имам какво да
правя.
3. Ако стана неин собственик, играта ще се играе от 2-ма човека рунда. Няма да има 1 мулти, 1 бъгване ненаказано, 1 ситинг ненаказан , може само 2-ма да завършат един рунд, но знам, че ще е ЧЕСТЕН. РР за рунд 4
вселена 1 обеща цитирам "Това ще е първия рунд честен " нанайки... мултита колкото искаш.
4. Към администрацията - слаба работа, може да наблегнете още. Ако нямате желание, други може да имат. Това е като националния отбор, наядоха се с пари и гсми-ти от еврото, където ходиха, а сега ги накарай да бягат...
[quote=""Karbankal""][color=#00bfff][b]- Защо някои са наказани с мълчание?[/color][/quote]
[color=#FF0000]Може би защото много знаят ;)[/b][/color]
Потребителски аватар
MeriAn
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от MeriAn »

ferrata
В играта съм от началото на тази година. Все още има тръпка от нея, а вече и хората, с които играя са сериозна причина да продължа да го правя. За развитието на всяка отделна вселена в момента смятам, че само Вселена 1 не ми допада с класиране единствено по бойни точки. Може би трябва да се помисли по класиране, в което се взимат нетните и бойните точки под внимание. Особено ми допада играта във Вселена спийд в момента. На администрацията мога да им пожелая по-малко ядове и да съумеят да изградят и запазят добър колектив...това е особено важно в тяхната работа. На играчите пожелавам да намират тук това, което ги удовлетворява и когато усетят, че не им е приятно да чакат нещо да се случи, да си дадат почвика. След която разбира се да се върнат, защото тук имат много приятели.

bubre
Ами това ми е 5 рунд.Много неща ме задържат в играта: това са приятелите, забавлението и още запознанства, но като цяло адреналина от плачещи играчи за флотите си. Не мога да коментирам за всички вселени тъй като играя само в първа вселена за тези 5 рунда и ми харесва най-много. Като продължителност на рундовете 6 месеца е добре. Не ми харесва, че се направи тази търговия с флота. По този начин се обезсмисля началната основа на играта и ми се струва , че с всеки изминал рунд играта става все повече комерсиална, което е лошо. А за админите, имам честа да познавам някои от тях - за добро или за лошо не знам, но иначе вършат добра работа с малки изключения.

PLAYBOY
1. В играта - от 2006г.
2. Задържа ме предизвикателството - винаги играя с различни никове, запознавам се с много хора - и малки и големи ... предизвиквам себе си - общувайки с тях да разбера мене си. Един познат беше казал - Бе, какво ти пука с кой играеш .... - но при мен не е така - не съм единак и отборната игра за мен е по - важна от индивидуалното класиране ...
3. За различните Вселени? Ами мисля, че така са си добре ... има за всички по нещо ... 1 - бойни точки ... 2 - по - икономически развити аккаунти ... 3 - нямам мнение, защото не я играя ...Спийда - пробвах, ама като се има впредвид факта, че играя само от нас, не издържах на темпото - тия хора там не спят ... моднах
4. Пожелавам повече търпение -виждам го предимно при Хера -поклон, мадам ... все пак играят различни индивиди и не можем да искаме всички да са еднакво интелигентни, умни, богати финансово и търпеливи ...За да просъществува нещо, та дори и това да е онлайн игра - трябва да се мисли многостранно - за да сехареса на всички ... в едно семейство ако няма разбирателство,прошка и търпение - отива на кино.

ratata
здравей
1. играя играта от края на 1рунд, втори рунд целия и малко от 3 рунд.
2. Задържат ме приятелите с който играя.. нищо друго ;)
3. Нямам наблюдение как са другите вселени с изключение на 1-ва.. и бих променил статистиката по точки.. (бихнаправил статистиката да е сбор от бойните точки и другите точки.. защото в момента има много хора които си седят[ на малко точки.. и играта няма развитие... )
4. Пожелавам колкото и банално да звучи всичко най хубаво, здраве и късмет.

biohazard
Здравей
Значи в играта съм от втори рунд, причините поради който още я играя са приятелите в нея, и повечкото излишно време което имам сега.По-трети въпрос...просто нямам отговор, не мога да си представя да е моя, но ако случайно беше моя, щеше да има само една вселена, за да е по забавно, а не да играят по 50 човека в 4-те вселени... всички на едно ще е по-весело. Пожелавам на администрацията да си върши работата както трябва, да няма издънки, всичко да върви по правилата и мисля, че ще има повече играчи. На играчите пожелавам успешна игра, и да не се вживяват толкова много, защото това е САМО ИГРА.

Merlin
1. Играя от 2005 година....
2. Имам свободно време ....пък и съм си поставил една цел ....
3. Хммм.....
1 вселена - щеше да е същата като сегашната... - бих коригирал и добавил някои неща, но просто сега нямам идеи точно какви.....
2 вселена - щеше да бъде миньорска .... по-големи добиви и т.н.
3 вселена - щеше да бъде за начинаещите....
4 вселена - Щеще да бъде класическата.... (първите рундове на 2ра и 1ва вселена) - вселена без нанокредити, протекции, купуване на ресурси и т.н.
4. На администраторите - поздравления на всички, че сте направили тази игра, и че продължавате да я развивате....
А към играчите - не бъгвайте

steff
1.В играта съм от 2 рунд на 1 Вселена.
2.Ами трудно е да се каже какво точно ме задържа,защото нещата са комплексни, но накратко: обичам БФ и въпреки, че ми омръзва и все се заричам, че "другия рунд няма да го започвам", 1-2 седмици междурундова почивка са ми достатъчни, за да вляза пак и да направя първата мина.... :P Ииии от там нататък вече е ясно.... :) Другото нещо, което ме задържа е БФ общността, защото такава има вече и то се вижда - всички сме еднакво болни, луди и вманиачени, само че някои от нас по-тежко понасят, новостите "наложени" от админското настоятелство[и периодично изпадат в кризи, чийто върхов момент се явява писането на "дълги, прочуствени речи" във форума (което ме подсеща, че скоро аз не съм[се вихрила там, което е лошо, от медицинска гледна точка) :) И не на последно място ме задържат приятелите :) Tе са хората, на които съм ревала, когато са ми чупили скъпоценната флота (те са ревали и на мен, да подчертая)
просто тук има емоции, които другаде няма къде да изживееш и може да ги разбере само човека, който "цъка" отсреща на компа и строи, атакува, бие, пада...и тн. Останалите, които не "цъкат" ако им споделиш, обикновено те гледат умно, почесват се леко и се опитват да преценят "колко точно си луд?"
3. Ако съм собственик на играта ... най - вероятно някой хубав ден ще изхвърля сървърите през прозореца и ще отърва обществото от манията Bulfleet. Това е шега разбира се... :)
Моите вселени биха били такива:
1. Battle - с условията и естрите, които има в момента.
2. Classic - без никакви екстри.
3. Не знам в каква насока е ориентирана, но до колкото съм информирана - има всички екстри.
4. Speed - както е сега....
4.На администрацията и на вас пожелавам здраве, силна воля и търпение; много много усмивки и повече положителни емоции....и НАЗДРАВЕ! :)

Zapcho
1.От много отдавна, чак вече съм забравил но си спомням, че вече играех от поне месец когато правиха първия рестарт на вселена 2.
2.Ами възможността да се запознавам с нови хора, защото съм маниак на космически тематики и магията на Bulfleet, която не може да бъде обяснена,но я има ...
3. Ако можех да си представя...По вселена 1,2 и Speed възражения нямам никакви,всичко си е измислено добре,но специално за 3-та бих поне променил началната й характеристика. Според мен изречението "За начинаещи играчи, желаещи да се обучат на играта" до известна степен кара хората,които са играли да странят от там и да казват,че е за слабаци.
4.На администрацията пожелавам да са живи и здрави, много нови и свежи идеи и да продължават да ни радват с прекрасната си игра. На играчите - весело прекарване в света на Bulfleet, много успехи на бойните полета, винаги максимални рециклажи и жертвите по-рядко да влизат!
[quote=""Karbankal""][color=#00bfff][b]- Защо някои са наказани с мълчание?[/color][/quote]
Потребителски аватар
MeriAn
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от MeriAn »

Xstasy
1..Oще имаше живи динозаври, по дяволите!
2. Подмолният тип Pooh висеше в офиса ни пред някакъв черен екран, а аз усилено го подигравах.. той намери прекрасен начин да ми отмъсти! – показа ми как се играе.. няма да го забравя това, Пух! Задържа ме усещането, че върша нещо смислено и че след като таймерът покаже 00 сек. ще се случи нещо, което е по-важно от хората в реалният живот, които понякога пренебрегвам.. написано това звучи по-глупаво от всякога, но мисля, че на много хора е познато. Харесвам играта, имам доста добри познати покрай нея, но главната ми полза от БФ е че ме научи на дипломация и на общуване с много различни хора.
3.Изпочел съм се на “идеи”. Няма да ви разсмивам с допълнителни глупости. Единственото, което може да се направи още за играта е да се определи парична награда за първите 3 места - така поне ще мога да лъжа съвестта си, че знам за какво играя.
4.Пожелавам ви да намерите и почувствате реалната си тежест (която няма нищо общо с тази в играта) и винаги да сте много наясно с приоритетите си. Играта е огледало на човека в реалния му живот, но успехите тук не се осребряват, а загубеното време не се възстановява. Ако имате мечти и цели - пускайте атаките по тях, ако не - станете съсед на някой малоумник и се надлъгвайте.

TaenAgent
1.Играя от началото на рунд1 Вселена 2 - беше 2005година около април - май месец ако не се лъжа.
2.Нищо не ме задържа. Въпросът опира до това, какви задължения имаш като цяло в ежедневието - както казах почнах да играя рунд1 на Вселена 2 - тогава не можах да довърша рунда...При следващия рестарт на Вселена 1 бях решен да почна от начало и да стигна до края,и то при "про-тата". Е не се оказа,чак такива "про-та", за каквито се мислеха - аз завърших 5-ти, а рунда взе Гил-галад или Лаоънсио иначе казано...играч от Вселена 2, с когото играх преди това. В момента играя, защотото корабчетата ме развличат по някакъв начин...в Дания съм и общо взето нямам какво да правя освен да ходя на лекции и да играя БФ.
3.Ами да кажем бих ограничил вселените до максимум 3 - Спиид, и сегашните две с продължителност на рунда едната на 4 месеца, другата на 8. Тази с 4 рунда да бъде "бойна" вселена, както сега е Вселена 1, а другата да бъде добрата стара позната на всички ни Вселена, като класирането е по нетни точки. Лично аз не одобрявам кой знае колко и въвеждането на расите - 1.Ноксито е "непобедимо" при положение,че взима корабите на конфедерата ...танкери! За тертета няма да говоря - според мен една напълно излишна раса....с много недостатъци пред другите две. 2. Даже и да се забрани търгуването на корбите, тогава конфедерата става най добрата раса - ясно е защо... повече добив на метал,танкери въобще няма стигане. Предалагам вселената да е като първите рундове, само че да има астероиди, както и някакви бойни точки на съюза като цяло...колко е натрупал - ще се стимулира правенето на по големи съюзи,а не сега с по 5 човека на 100к и се хвалят че били на 1-во място. Общо взето това е ...
4.На администрацията желая да си вършат все така работа - виждам голям напредък в сравнение с преди 3-4 рунда. Сега работата мисля,че е на ниво и май няма толкова бъгчета и мултачета. На играчите пожелавам всекиго късмет да сполети, астероиди с по 200к да хваща и на врага нета да му спре!

Anonimen
1.Ами мисля че са 2 години и малко.
2.Интересна ми е...а и срещнах доста приятели, на който мога да разчитам в реалния живот.
3.Щях да направя така, че всяка вселена да е различна от другата. Една за точки с голяма продължителностдо 1 година. Една за бойни точки с 6 месеца. Speeda е добре така. А за 3та мисля че може да се пробва комбинирана и бойни точки и обикновенни точки.
4. За тия 2 години мисля, че много се промени играта и то към добро, да продължава така администрацията и ви пожелавам на целия екип здраве!

Attila
1.Играя Булфлийт от около 2 години.
2.Може би това, че не съм успявaл за един рунд да затворя всички сгради и проучвания. Пък и е идеално занимание за уплътняване на времето ми, докато съм на работа.
3.Мисля че след последните промени във вселените, те се развиват в правилната посока. Донякъде само 3-та не се вписва в концепцията, като не предлага нищо ново и уникално. Може би там трябва да се измисли нещо ново.
4.На администрацията бих пожелал по-голяма безпристрастност при изпълнение на задълженията им, а на играчите много приятно прекарани часове с любимата им игра!

Storm_Rider
От 2 години играя, ама с големи почивки от по 5/6 месеца, така че към 1 година може би имам активна игра. Играя я, за да си уплътнявам времето и защото иначе само спя по 14 часа и за нищо не може да ме хване човек. Сега съм по- стегнат, като във военен режим. Вселените са си добре, няма кво да се променя, освен ако ще ма раси, да няма на борсата танкери, щото иначе е малко безсмислено. За админите да са живи и здрави, че наче няма кой да ни трови нервичките ... освен съседа. На играчите да не влагат мн емоции и да запомнят, че в тази игра печели ози, с по-здравите нерви
Потребителски аватар
MeriAn
Ефрейтор (Corporal)
Контакти:

Мнение от MeriAn »

Newromancer
Еми играя играта от втори рунд на втора вселена, и от онлайн игрите които съм играл досега най-ми допадна като динамика и геймплей. В играта предимно ме задържа интереса ми към нея и многото приятелства, които ми донесе. Вярно и безсънни нощи също, но според мен си струва усилието. Признавам си голяма зарибявка е. На мен играта ми харесва такава, каквато е, може би с някои малки козметични промени като например - някой и нов кораб за различните раси и спирането напълно на търговията с расови кораби. Защото нокси с танкери - това е ужасът на вселената. И не на последно място, картинките наистина няма да е лошо да се усъвременят малко. И не едни и същи на всички раси, а за всяка раса различни, във зависимост спецификата на расата. На администрацията пожелавам да е все така бърза, обективна и безкомпромистна спрямо нечестните играчи, а на нас - юзърите повече да се забавляваме и да не я вземаме толкова на сериозно. Да не забравяме, че това е все пак една игра и има много по-важни неща от картинките в живота.

Rell
От рунд 2 играя играта. Тогава влязох за първи път и се запалих. Тогава още не знаех кое и как да правя. Играех с акаунт Kpacu, тогава май направих към 70к мисля, но в крайна сметка май ме занули Newromancer-а малко преди деатмача, поради мое невнимание.
2.Сега работя и съчетавам работата с играта. Искам да изиграя един цял рунд, защото досега или почвам много късно, или прекалено рано и накрая все нещо ми излиза непредвидено и спирам да играя.
3.За мен е най-добре да се остави една вселена, 1-ва примерно, без никакви екстри. Да си има генералството, без астероиди, без банки и без търговия. Напълно чиста вселена. Втора вселена може да се сложат астероидите и търговията, но на мен лично банката не ми харесва, защото е голямо приемущество в някои моменти. Трета може да се сложат всички екстри - мотивация, астероиди, банки, търговия и всичко каквото е като бонус в играта. Последната може да се върне хардкор и там да се играе, без смс и може да има някои от специалностите. Рундовете могат да си останат същите както са сега. 6 месеца са добре.
4.За рождения ден на играта пожелавам на всички успешни битки. На администрацията пожелавам да продължат да развиват играта и да не забравят да почерпят по случай рождения ден с някои изненада.

RoYaL
1.От почти 3 год, според форума съм регистриран на 6ти Декември 2004та (ден преди хера :P ), мисля че малко по-рано и в играта - някъде края на ноември.
2.През изминалите 3 год, въпреки всички премеждия, драпаници с администрацията, и останали външни проблеми аз оставам един върл фен на играта и на пук на всичко продължавам, защото ме влече, защото съм пристрастен, и най-вече заради приятелите, били те и виртуални.
3.Аз винаги съм бил любител на `истинските неща`.Когато играта се превърне в почти изцяло платен продукт, споменатите истински неща изчезват постепенно.Ако загърбим бизнес гледната точка - то ще изглеждам малко идеалист, но нищо.
*1ва вселена, водеща класация бойни точки, скрита нетна класация, без да се показват нетните точки никъде, на никой. Коефициентът да се определя от нетните и бойните точки. Единствената платена екстра да е Булфлийт генерала с пакет Калкулатор за битки, ваканционен мод, общ статус. С единствена цел подпомагане на играта от доброжелатели. Кратки модове, смс модове, протекции, банки и разни други шукарии отпадат. Расите остават. Продължителност на рунда 9 месеца
*2ра вселена, водеща класация - нетни точки.Скрита, като в 1ва - накрая ще оцелее само един. В галактика ще показва тези в коефициента ти в Бяло, но няма да знаеш на колко точки са. Без раси, с борса. Пакета от БФ генерал остава като във В1. Продължителност на рунда - 6 месеца. С въвеждане на rapidfire, всеки кораб има бонус с различна атака към други различни. Много ми се иска да се възроди едно старо предложение(тук ще се отплесна малко), според зависи къде ти се намира колония, примерно колония на 5та позиция, с 3000 бойни, 1000 кръста. В диапазона 3-5 позиции планети, добив кристал +20%, добив метал -20%, добива на газ непроменен.Бойните в тоя диапазон планети получават +25% атака, кръстовете +10% атака, скаутите -50% атака, унитата -10%, ЗНС -10%.Така ще се правят сметки, коя планета атакуваш, с какво - какво има на нея и така...
*3та вселена, ламерланд, банка, борса, пълен пакет БФ генерал и всичко що се сетите. Класация по нетни точки, рунд 6 месеца.
*Вселена спийд, мини 21 левъл, добив х5, рунд 3 месеца, полети х4, всяка скорост дава х2 повече %-ти (хипер, реактивни - 20%, свръх, импулсни - 40%).Оръжейни, щитове и броя х2 повече %-ти (оръжейни - 20%, броня, щитове - 10%). Нивата във фабриката също да дават х2 повече %-ти. С позиционното нововъведение (като за В2). Класация по бойни точки.
4. Какво повече от успех ;) Дълги години и на играта, и на екипа :P и на всички играещи - късмет. Ще използвам една фраза на генерал debel, без разрешението му, за което се извинявам предварително(и дано не я бъркам) - Летете смело, защото смелите никога не умират.

Spectre
1. Започнах играта от самото й начало.. От тогава играта е станала перфектна, мисля че почти всички бъгове, грешки и пропуски са поправени и сега можем да се радваме на една добре направена космическа on-line стратегия...
2. Времето, което е минало от началото е доста..., но аз играя БФ общо взето през един, два рунда и не може да се каже, че ми е омръзнала.. има доста нови и интересни неща в играта от както играх преди година и половина...
3. Ами общо взето екстрите и всичко по играта в момента ми харесва, продължителноста на рундовете поне за мен е достатъчна, може би 1-2 месеца отгоре няма да са излишни, за да може играчите, които са започнали да играят по- късно да се поразвият. Единственото, което малко спъва е примерно това, че един играч може да си пусне мод, и точно след час и по малко да си го махне.. по този начин стига да има служебен ГСМ, който е безплатен, играчът може да си пуска неограничен брой ваканции за отрицателно време.
4. Да сте живи и здрави и да продължавате да развивате тази прекрасна игра..
П.П. - и тук ще използвам да благодаря на Хера за отзивчивоста и бързата намеса... Може би тя ще се сети...
Дано не съм пропуснал нещо...
Поздрави Spectre..

stoiko_
1.Играя от средата на първия рунд на вселена 2
2.Не знам какво ме задържа. Може би интересните хора, с които се запознах в играта и разбира се интригата във войната със СССР.
3.Какво бих променил ли - ще увелича процента на рециклажите и ще намаля цената на кредитите
4. На играчите да не забравят, че това е игра и е за забавление.

anche
1. От две години
2. И аз все още се чудя. В началото нещо ново, интересно, непознато. След това дойде доказването, че и аз мога, предизвикателството. После ме задържа познанствата ми с доста играчи, някои класни , други добри събеседници, трети превъзходни приятели. След това дойде желанието ми да създам и изградя съюз. А сега ме задържа мъжът на моите мечти и на живота ми. Надявам се да ми е последен този рунд и да си дам малко почивка.
4. Трудно бих си представила да съм собственика, а и не бих искала да съм на негово място, според мене не се прави лесно такъв сорт игри. Но разбира се представяла съм си какви биха изглеждали моите вселени, играла съм във всичките. Винаги съм искала всяка вселена да се отличава една от друга и в нея да има нещо уникално (проучване, сграда, кораб или някаква екстра), което го няма в другите вселени. Така изглеждат моите вселени:
1 – За индивидуални играчи, които да доказват уменията и знанията си . Нещо като арена и там на нея да се доказват по единично.
2- За съюзна и отборна игра. Да важи в нея поговорката „Сговорна дружина планина повдига.”
3- За стратези, в нея да има повече мисловен процес и тактиката да е първостепенна.
4- За играчи които искат просто да се позабавляват и да е на бързи обороти всичко.
4. Да им е честит празника! И да имат толкова щастливи мигове, че да не могат да ги опишат в няколко живота! Нека Съдбата ги дари с онези неща, дето не се купуват с пари. Останалото е... здраве! На здраве!

STORM
1.Играя от 3 рунд не помня първият съюз. Един приятел ми каза да влезна в него.
2.Интересна е се мисли във всеки един момент и доста приятели намерих тука.
3.Един рунд 1 година.Така бих направил аз. Екстри - без протекции, без модове, без да може да се слага на инфото картинка (за 300 нанки мисля че беше).Чиста игра щях да направя. Не ми харесва тая търговия, бих я махнал. Хората масово си правят добива и ресурса оттам и се губи войнствеността. Админи, който да не са българи (често те са пристрасни и се усери в играта)
1 вселена: както е сега, бойна, наистина супер добра идея.
2,3,4 вселена да си останат така. Не съм мислил за някакви глобални промени.
4.Пожелавам на целият екип да работят усърдно да мислят за своите флийтъри. Да се борят малко повече с бъгове в играта. Не на последно място да си живи и здрави и успех в живота извън булфлеета. И нека никoй да не забравя, че това е просто една игра, с която човек трябва да се забавлява, а не да излива яда си от работата или личния си живот.

Колко интересни идеи! Нека те са нашият (на играещите) подарък за екипа и администрацията на играта по случай третия рожден ден на Bulfleet.

:p026:
И аз, MeriAn, очаквам парче от тортата ;) Наздраве :a055:
JPS
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: вт авг 30, 2005 3:46 pm
Контакти:

Мнение от JPS »

BULFLEET
играта през годините

Bulfleet – първата българска онлайн игра. Какво можем да кажем за нея ?
Едва ли има някой българин, който да си пада по онлайн игри и да не е чувал за Bulfleet. Едва ли има някой флийтър, който да не е почувствал тръпката от играта. Може би и всеки един от нас се е запитвал - кога и къде се роди идеята за Bulfleet? Оказва се, че на създателя на играта, онлайн игрите са му страст от 10-ина години. Играл е Planetarium, Ferion и подобни на тях, докато през октомври 2004-та не се хваща на бас с един съученик, че може и сам да си направи игра. Така в началото на ноември 2004 стартира Bulfleet. Първия ден се играе само от десетина приятели, на втория ден има 50 нови играчи, на третия са 100 и с това темпо достига завидни успехи. Днес играта е една от най-харесваните и най-посещаваните. За 3 години са се променили доста неща : раси,кораби, изцяло нов външен вид, прибавиха се и протекциите, платеният ваканционен мод, астероидите, корабната борса, банката, пиратските полети, специалностите и не на последно място награди за ТОП играчите. Отказаха се и много играчи, едни поради липсата на време или нерви, други се разсърдиха на играта, а трети бяха изгонени.
Да направим все пак малко по-разширен обзор на изминалите вече 3 години от съществуването на играта.
На днешната дата(22.11.2004) Христо Тенчев реши да стартира играта наречена Bulfleet. Играта стартита изненадаващо за всички като набираше всеки ден огромна сума от регистраций. Стратегия на всички беше да отворят всички водове кораби и да направят колкото се може повече от тях за да изпробват силата им върху близките съседи. Както във всяко начало, схемите на игра ги няма и всеки пробва неговата. Тогава дума като сейвън нямаше, кой както се сети пазеше флотата си. Интересното тогава е че планетите, които можеше да колонизираш бяха 9, а рециклаторите не се влияеха от скоростите и за да удариш някой трябваше да си го предвидил поне 10 часа по рано. За жалост не беше далеч и откриването на пропуските в системата, а те бяха доста, но все пак във всяко ново нещо има какво да се дооправи. Края на рунда настъпи след като базата данни "издаде багажа" и се взе решение да се рестартира вселената. Така измина 1ви рунд 1ва Вселена, като за 1ви рунд времетраенето не бе 6 месеца, като сега, а само 5.
Започна oчаквания рунд в 1ва. В него се отличи един от най-креативните играчи (Georgi2000). Неговата стратегия с мините и рециклаторите се ползва и в днешни дни. Той беше дръпно повече от двойно пред 2рия без почти никаква флота, затова и сега доста дълго време на 149,000 точки и изведнъж скочи на 273,000, колкото и да не се вярваше на хората, лидера беше свален от TheGodFather и компания, като инициативата не беше на TheGodFather, а на Адвенчърите и tangra покрай тях. TheGodFather просто беше прилъган да се включи, както и Носготите. В края на рунда доста хора се забиха в TheGodFather и полето за рециклаж е рекордно и до момента, но така и неможаха да му бутнат флотата. Този рунд също ще запомним и с въвеждането на фабриката за роботи и с това че повече играчи си имаха 2-ри акаунт, въпреки че беше забранено, както и с позволено ситване на акаунтите. По време на рунда стартира и 2ра вселена, поради ограничението на потребители които могат са играя в дадена вселена (6000). Време беше за рестарт, пускането на 3ти рунд, вече всичко трябваше да е наред, но играта беше още в бета тест. Обаче очакванията се разминаха с реалността. Бъговете бяха безброй, ситването беше все още позволено, въпреки че Хера каза че това няма да е така. Най-запомнящия се ден в рунда беше когато се прецака системата и полетите бяха с продължителност 1секунда. Интересното в този рунд беше войната между Adventure и PostMortem. Много обиди, много закани, играчите се обвиняваха в нечестна игра(Все пак Каос беше лидер на единия съюз, а Джейд бяхе дипломата на другия.), но накрая на рунда победителят беше Gill-Galad. По време на 3ти рунд стартира и 3та вселена, която се водеше, че щеше да е вселената за новаците.
Започна 4ти рунд на 1ва, това беше рунда в който играта вече не беше в бета тест и рунда беше обещано да бъде напълно честен, но отново очакванията не се сбъднаха. Бяха вкарани нов скин, раси, нови кораби и гласуване за играта (дава ресурс). Рундът премина с доста голямо ограничаване на бъговете, но нечестата игра си продължаваше стабилно. По време на рунда като цяло беше важно да се избере раса и в последствие се оказаза ключов момент за крайния резултат. Ако трябваше да се опише рунда с една дума, то тя щеше да е "отборен". Четирима човека отказаха огромна бройка съюзи. Iuda(Nerro) беше наказан за превишаване на часовете(в друга Вселена) и "избесня" като в знак на протест даде няколко милиона газ на Nero и се изтри. В последствие Nero спечели рунда.
Дойде 5ти рунд, отново нов скин, вече имаше протекции, купуване на 8 часа добив, както и астероиди и пиратски полети. Играчите вече почнаха да се бунтуват срещи множеството смс-и които трябва да пращат, затова и голяма част се отказаха. Рунда беше определено доста по-скучен имайки предвид че в топ-а до последно бяха играчи на съюз "Insomnia", въпреки че съюз "X" се опитваше да им създава проблеми. Рундът беше спечелен от Palavkoch, който беше ненападан цял рунд, защото беше под опеката на Insomnia и мина като неутрален играч във войните.
В момента към своя край е 6ти рунд в който отличаващото се нещо е, че класацията е по бойни точки, вече има и специалности, банка, както и борса за кораби.
Bulfleet вече е преведена на доста езици, даже има и пуснати сървъри на румънски. Определено играта върви към напред, просто играчите са загубили чуството на откриватели, защото всички статегии са вече изпробвани и единственото което ти трябва са нанокредити и постоянство в играта.

Автор: JPS
Последна промяна от JPS на чет ное 22, 2007 8:55 pm, променено общо 1 път.
[url=http://www.mylocreative.com/][/url]
JPS
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

Мнение от JPS »

Интервюта от администраторите на играта

Интервю с Хера-главен администратор на играта:

Журналист: Здравейте, днес нашата любима игра навършва 3 години. Разкажете ни как започна всичко за Вас около Bulfleet ?
Хера: За мен ... всичко започна преди 2 години и 11 месеца :) Разказвала съм тази история много пъти, предполагам всеки вече я е чувал. Попаднах в играта с приятели случайно, в началото ми се строи ужасно мудна, но тъй като бях по цял ден у дома и не спях по цели нощи защото дъщеря ми беше малка за няколко дни бях безвъзвратно пристрастена. Месец по- късно Dem0n ме направи модератор на форума, 3 седмици по- късно RiverRun ме направи администратор на форума, после дойде и предложението да администрирам играта и реално в края на 1 рунд на Вселена 1 вече бях администратор.Всичко стана прекалено бързо, тогава още не осъзнавах, че играта ще стане част от живота ми и не само моя, а и на семейството ми.Реално всичко започна като хоби и ме увлече ентусиазма на RiverRun ... той беше пионер в една област която тъкмо прохождаше в Българското интернет пространство. Исках да съм част от всичко това.Сега 3 години по- късно вече се занимавам професионално и това стана основното ми занимание.

Ж: Срещахте ли много трудности по пътя си и как се преборвахте с тях?
Х: Разбира се. При работата с хора независимо в кой бранш винаги има трудности, винаги има спънки. За мен най- трудното беше да постигна хармония в отношенията си в играта и личния си живот- тоест да не пренасям емоциите от едното към другото.Трудно е да се дистанцираш от играчите- част от тях след като ги опознаеш са много интересни и колоритни личности, искаш да бъдете приятели, но разбираш че не можеш да си позволиш този лукс.Не само заради себе си, а и заради тях самите.Трудно е и когато знаеш, че в дадена ситуация и играча и ти като администратор сте прави, но се налага да направиш избор от който никой няма да спечели.Аз лично смятам че с времето ми се налага все по- малко да правя такива избори и съм доволна от този факт.

Ж: През тези три години сте се запознали със много хора,някои приятни,други досадни.Кои от тях няма да забравите?
Х: Тази игра ме е запознала с много хора - както казах доста от тях колоритни и интересни, шарени и всеки по своему чешит.

Ж: Имат ли място сред приятелите ви играчи от bulfleet, хора които никога няма да забравите?
Х: Не бих забравила никого от колегите си.
Инсомниак - винаги готов да се пошегува и да разведри деня ми, каос- винаги леко начумерен и саркастичен, но винаги с правилната идея в правилният момент, Джейд- леко припряна, но справедлива и балансирана, фрийицо - винаги земен и мога да разчитам на неговия съвет и мъдрост, Миланофф - той ми беше съотборник Вселена 1 Рунд 1 в ТЮР- още тогава го харесах защото има болезнено чувство за честност и разбира се винаги интересен спам, Сериал-Х макар че не остана за дълго - харесвам желанието му винаги да помогне и да бъде изчерпателен и полезен и разбира се асталависта- сложна личност която пък винаги ми е помагала да видя нещата от другата страна и ми е давал повече перспектива. Облягала съм се на всеки един от тях през тези 3 години и съм благодарна че играта и съдбата ме запозна с тях. Не бих забравила всички хора които помагаха по играта започвайки с Дена, Ендер, АНТИТРЪСТ (който направи първата Булфлийт енциклопедия), горо и разбира се сегашните помагачи Метоса и БойкоАл (също кой съотборник от ТЮР), КОРУИН който е просто много весел човек, амнести защото прави страхотни шотове ...Скорпиона - и като модератор и като играч - защото гори в играта, влага ум и стратегия, защото обича тази игра и защото понякога ме кара да се замисля и да намеря правилната посока. От играчите има много хора които не бих забравила- разбира се Юда, защото за мен той е човека който може да бъде наречен експерт и пилот номер 1, Пух, неро и Кери разбира се, генерал дебел без който просто нямаше да бъде същото по форума а и в играта, старите ми съотборници от Рунд 1 ... много са много са хората просто ще пропусна някой за което ще съжалявам. Но обичам всеки един от тях по свой начин и ги ценя и като колеги и като приятели и като хора.О да- разбира се няма да забравя Роял. Роял ми е като хроничен ревматизъм ... като завали и почва да ме боли. Но старите болки напомнят за хубави моменти, на него съм благодарна за много неща също защото е помагал когато е трябвало. И разбира се ще му счупя краката като го видя, защото колкото е помагал, толкова е вредил ;)

Ж: Не казахте нищо за RiverRun,а предполагам имате много да ни споделите?Разкажете ни.
Х: За РивърРън ... Както казах преди малко, той беше човек с идеи, пионер ... Възхищавам се на възможността му на толкова "крехка" възраст да създаде нещо толкова стойностно. Благодарна съм му, че съумя с моя (и не само помощ) да изгради не една игра, да ни превърне в професионалисти, да ни увлече по идеята ...И съм благодарна, че като мой шеф ми оставя пространство да дишам и взимам решения сама, коректен е, че ми влиза винаги в положение.А да и много му благодаря, че ми отстъпи кабинета с терасата :P

Ж: Липсва ли ви да летите?
Х: Понякога да. Опитах се да "летя" при конкуренцията, но ... не ми остава вече време. Тези игри са много времепоглъщащи. А аз съм от хората при които нещата стоят по начина "Или сме сред първенците или не играем".

Ж: А смятате ли след някой и друг рунд живот и здраве да "поразцъкате"?
Х: Едва ли, нямам намерение засега да се отказвам от администрацията. Работата ми харесва, смятам че се справям добре, колегите ми са стра'отни симпатяги и не мисля, че ще намеря по- добра професия.Ако все пак някога се стекат така обстоятелствата че се откажа, може би наистина ще опитам, но предполагам ще ме бият много.В тази игра има къде къде по- опитни и комбинативни пилоти от мен. Аз съм заплес - ще ме ударят докато си пия кафето примерно ...

Ж: Доволни ли сте от изграденото за тези три години и какво още трябва да се промени в играта за да стане "идеална"?
Х: Няма идеална игра. Планираме големи промени- игра която не се развива и видоизменя писва бързо. За промените ще се въздържа да коментирам в момента, обещала съм подробно да ги обобщя в отделен брой на Вестника. Това което винаги е липсвало на Булфлийт е повече разбиране от играчите, повече търпение и от тяхна и от страна на екипа ни. И може би повече мъдрост на администраторите. За 3 години играта претърпя много метаморфози и промени и за мен е възможно най- близко до определението "завършен и балансиран продукт". Виж хората обаче не можем да се приближим до това определение никога, просто защото сме хора.

Ж: Благодаря за интервюто и от името на целия екип ви пожелаваме Bulfleet да продължава да се развива със всеки изминал ден.Лека и успешна работа.
Х: Аз благодаря, че ме потърсихте за това интервю. Мисля, че всичко което исках да кажа го казах, разбира се ще пожелая на вестника успешни броеве и спорно писане, на играчите големи рециклажи и дебели астероиди, а на колегите по- лек махмурлук след партито :)

Ж: Лек ден.
Х: Лек и на теб.

Автор: Рупми
Последна промяна от JPS на чет ное 22, 2007 9:04 pm, променено общо 1 път.
JPS
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

Мнение от JPS »

Интервю с Jade администратор на играта:

Журналист: Разкажи ми как почна за теб Булфлийт. Предполагам като играч първо?

Jade: Като играч... Аз съм си геймър! Попадна ми някакъв брой на PC Mania и един ден, докато скучаех в офиса си рекох да надникна какъв е тоя сайт. В резултат на което първата седмица бях забранила на мойте колежки да гасят компютъра, за да се трупат ресурси и нощем :) :) :) Без съюз, без понятие за играта във 2-ра (1-ва беше пълна), с идеята за една мирна империя. Да, ама не! Изчетох де що имаше по форума, gollu беше писал, че полеваците са най-добри и почнах с полеваци, даже 4-то ниво им пуснах от фабриката. Само че не стана - бях на около 500 точки, когато [FEARLESS] Firefox ми поиска данък, за да не ме пребие. Пратих го някъде, ама с по-малко думи. Резултатът на сутринта - полеваците ги нямаше, кой да ти знае нещо на тема сейвън :) За мой късмет SoulEdge беше на 40 системи и ме забелязал, покани ме в съюза, HellWings. Аз съм пацифист, му рекох. 2 седмици по-късно всички пацифистични идеи ми бяха избити от главата. А в 1-ва започнах късно, някъде юни-юли 2005-та, заради една изцепка на Отмъстителя, че във 2-ра били само ламери. Август месец вече му бях на точките и се канех да му видя сметката, само че малко след това пак го "предадоха". Другият, с който караха акаунта на смени, му беше писнало и го беше разбил.

Журналист: Интересно. Да разбирам ли че ХелУингс е бил 1вия ти съюз?

Jade: ХелУингс е първия ми съюз. От редник до лидер. Същото го повторих и в NewHope, но винаги съм си била ХелУинг

Журналист: Стана ми интересно за колежките на които си казала да негасят компютъра в офиса. Това с каква цел?

Jade: Смятах, че ако загасят компютъра, няма да се генерират ресурси от мините :)

Журналист: Аз пък си мислех, че няма да се построят сградите, но както и да е :)

Журналист: До какво класиране стинга в първият си рунд в който игра? И изигра ли го докрай?

Jade: В най-добрите моменти до 20 и някое място, но рунд не доигравам и детмач не играя, обикновено последните няколко дни си избирам някой неприятел и се камикадзирам в него. Има двама човека, които определиха начина ми на игра. Единият е tangra, с който бяхме в NewHope. От него се научих за важността на дипломацията. Другият, от който се учех да летя е [HellWings]hary. Не знам някой друг да е минал 1М точки с нулеви нива мини (върховната хиена), адски бърз и достатъчно силен, за да си позволи да не прави сейв. Само че му омръзна живота под график и гоненето на рециклажи и и-та. Знаеш, че горе няма много народ за бой.

Журналист: Да, определедо доскучава по едно време. А хари как прекрати играта? Предложи ли битка на някой или се изтри?

Jade: Предложи битка на аркантос. Aркантос първи, хари втори, марк-бг трети. Aркантос 2 седмици бягаше, точките му бяха в проучване и мини. След това, една вечер нападна хари по време на гръмотевична буря(в Първомай нямаха нет). Хари светна, видя звездите и атаката, пусна рециклаторите и излезе. Бутнаха му главната, падна със 640К точки. Реши, че му стига толкова и даде акаунта на Леонсио/Гил-Галад. Гил-Галад доигра рунда с тоя акаунт.

Журналист: Да те питам сега, как така достигна до този пост, администратор на булфлийт, и как се чувставш като такъв?

Jade: Този пост е по неволя. Sъщият този рунд 1-ви на вселена 2 беше наситен с много пропуски по отношение на честната игра. Serial_H, аз, freeico, Devils.Own, EvilForce - всички бяхме от потърпевшата страна. Хера не можеше да смогне, затова и предложих и игрова помощ. Не исках да се занимавам със форума, но исках да и помогна, за да може играта да стане по-добра, по-честна, така се появиха и гидовете. Първите гидове бяхме аз, каос, диос и фриИцо. Видя се, че вършим работа и съответно може да ни се гласува по-голямо доверие. Трябваха отделни администрари за отделните вселени. Титуляр за 1-ва беше каос, но той не желаеше да се откаже от активна игра, а за мен като второвселенец да не играя в 1-ва не беше проблем. Така поех 1-ва вселена и по същата причина сега не я администрирам - в този най-пилотски от всички рундове, как бих могла да си наложа да стоя и да гледам?! Сърце не трае!

Журналист: Станала си администратор в 5ти рунд на 1ва, така ли да разбирам?

Jade: 4-ти. В 3-ти бяхме гидове, тогава Сторм/Донатело ме натопи, защото отнесох него и гаджето му за системно нагеждане :) . Беше колонизирал даже до мен. В крайна сметка ги изрециклирах и двамата

Журналист: За кой рунд става на въпрос?

Jade: 3-ти рунд на 1-ва. Ситваха се яко, тя в Пловдив, той в Сливен и отнесоха по 2 дни, след това продължиха и отнесоха по 10.

Журналист: А за какво точно те е натопил?

Jade: Изкараха фалшифициран мИРЦ лог, в който ги заплашвам и в който разправям, че едва ли не хера и РР ми козируват. Tа аз в мИРЦ влизам по-рядко отколкото в Скайп. Гадна история.

Журналист: А как се чувстваш в момента като администратор?

Jade: Непълноценно! Не ми остава време да играя, камо ли да администрирам, а аз администрирам, защото обичам играта и не искам други да се сблъскат с това, което аз изпитах в оня рунд 1 на вселена 2.

Журналист: Би ли ни разкрила ника с който играеш в първа в момента?

Jade: За играта ми във 1-ва - аз съм аутсайдер с настоящата липса на време, но макар и с едно логване на седмица, оставам на 1-ва страница. Мда, пилотите не са както едно време, баби ;)

Журналист: Може и да си последна, но на много хора им е интересно да разберът с какъв ник играеш. Чуват се коментари че играеш с ник Аманда.

Jade: Какво! Tвърдо не. Tези, които ме познават, знаят че аз ВИНАГИ спя между 12 и 7, по нощите не играя - железен принцип

Журналист: Като за финал, какво би искала да пожелаеш за рожденият ден на всички потребители и екипа на Bulfleet.

Jade: На екипа - нека не забравяме, че всички сме питали някога - мяра човещина никога не е излишна. Към играчите - една игра има смисъл, докато се играе. Превърне ли се в работа/задължение, вече престава да е игра. Играйте с хъс и устрем и складовете ви винаги ще са пълни. Много здраве, много щастие и противниковата флота във вашите рециклатори!

Журналист: Мерси за интервюто
Jade: Моля

Последна промяна от JPS на чет ное 22, 2007 10:11 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
rumpolino
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб юли 07, 2007 11:34 am
Контакти:

Мнение от rumpolino »

Интервю с Kaos администратор на играта:

Журналист: Здравей, как стана така че разбра за играта.

kaos:: Разбрах от един посещаван навремето от мен форум. Беше Януари 2005та. Голямото чакане за регистрация.

Журналист: А хората от екипа познаваше ли ги преди играта или се запознахте малко по-малко.

kaos: Не. Запознахме се през 2ри рунд. Вече бях понатрупал малко опит и познания и започнах да помагам с акъл по форума на питащите. И един ден забелязах, че имам нови бутончета във форума. И така станах модератор там.

Журналист: А как стана администратор на играта? Eдва ли пак са се появили нови бутончета :)

kaos: Администратор станах в началото на 6ти рунд на 1ва вселена след постигане на консенсус около условията на работата с Хера и Ривъра. Дефакто поех изцяло работата на Хера по Булфлийт. Тя пое офиса, Хановете, Митлендс в началото - иначе казано - аз станах администратор на Булфлийт, а тя мой пряк шеф и супервайзер на всички игри, което е огромен обем работа и беше напълно нормално някой да поеме текущата администрация.

Журналист: Toва как се отрази на твоите подвизи в света на Bulfleet? Все пак си един от най-опитните и най-умели играчи...

kaos: Започнах да играя в 1ва вселена с идеята да имам преки наблюдения върху 1ва вселена с развитие "търговец" - така, както играех преди това във 2ра вселена докато я администрирах - т.е. учех се да администрирам. Там системата проработи - играчите бяха доволни, че винаги имат админ под ръка и намират бързо решение на проблемите си. А и имат и едно наум - все пак играещ админ има достатъчно добър поглед върху вселената отвътре и съчетано с опита дава достатъчно вярна преценка върху всичко. Още повече, че реално всички имат полза - имаше договорка със всички - не нападам никого, продавам кораби на всички. Звучи малко утопично, но идеята беше всички да са доволни и да не им преча. Там успяхме. Но явно в 1ва настроенията бяха други и се принудих да изтрия акаунта си. И така приключих с летенето. Не че не разбирам през ден кой бил мой акаунт, но всеки има право на мнение. Нека говорят хората :)

Журналист: Липсва ли ти летенето все пак?

kaos: И да, и не. Да, защото си е тръпка и няма по-голям кеф от това да тръпнеш 10-20-30 минути дали ще влезе или не жертвата и да ревнеш "ДААААААА" когато видиш битката - един вид душевен оргазъм. За мен лично играта замества скиторенето с пушка по планините - по-хуманно е.
Не - сега успявам да спя някой друг час повече. А и доста работа ми се събира напоследък. Все пак на този етап всеки си има приоритети.

Журналист: Кога беше по добре играта, в началото или в момента?

kaos: Трудно може да се определи кое е било по-добре. Играта се развива. Всяка новост те кара да и търсиш правилното приложение, съответно да си променяш тактиката, стратегията и т.н. Винаги има предизвикателство. Ако нищо не се променя се губи тръпката - всичко става рутина. Караш по шаблон и затъпяваш. Така че колкото повече се развива и променя играта, толкова по-голямо предизвикателство има да надхитриш другите. Побеждава най-бързо приспособилият се или пък някой, необременен от стари схеми и шаблони. В тази светлина играта е като реалния живот - или оцеляваш, или умираш. За мое голямо съжаление, все още не можем да улучим точната схема, която да накара играчите след зануляване да не набиват "вечния мод". Класацията по бойни точки засега според мен е стъпка в правилната посока, но основния проблем все още е в самите играчи. Липсва спортната злоба - вместо да се мотивират да избият петкратно зъбите на тоя, който ги е пребил, те се пускат по течението... Въпрос на психика. Има и друго - в началото масата играчи бяха доста по-неопитни. Много от тях не бяха и чували за сейв, докато сега основната група играчи имат по 3-4-5 рунда зад гърба и е по-трудно да се хване някой. Но не е невъзможно. Битките и войните не спират.

Журналист: Смяташ ли да полетиш пак?

kaos: Силно се съмнявам да е в близката година. Очертава ми се доста напрегната откъм работа и не мисля, че ще ми остане време. А и все още съм администратор. Не че не мога да играя инкогнито - това е общоизвестно, че мога да го направя без никой да разбере, но всичко опира до време. В интерес на истината, доста хора все още не могат да свикнат с мисълта, че съм приземил флота. Постоянно ме питат "Айде кажи кой ти е акаунта?" или "Ае кажи ми само на мен - нали се знаем - няма да кажа на никого..." или направо си ми заявяват "Еди-кой си акаунт е твой!". И точка. Иди доказвай, че нямаш сестра :) . Не можем да отречем, че играта си изисква отделяне на време, особено ако си свикнал да играеш на високи обороти гълта страшно много време. Ако се изпълнят проектите, които съм захванал може и да се пенсионирам рано-рано. И пак да литна. Или пък да си се кача на "админската яхта" и да обиколя света. Но дотогава има време :) Ще поживеем, ще видим :)

Журналист: Да предположа ли, че предстоят някакви огромни промени?

kaos: Ще има сериозни нововъведения - така е. Това е част от еволюцията на играта. Но ще бъдат внимателно обмислени. Ще повдигна леко завесата - очаквайте промени в посока динамизация на битките. Ще има и допълнително балансиране на расите. Цялостната идея е да се използват всички налични опции на играта още повече - разбирайте сгради, проучвания, кораби и т.н. Да няма "мъртви менюта" - това е основната ни идея. Засега толкоз :) Все пак няма да е интересно ако ви разкрием всичко сега :)

Журналист: За финал, какво бихте пожелали на протебителите и екипа на играта за рожденият ден!

kaos:На колегите - много весели моменти и по-малко нерви с недоволни потребители. Винаги ги има. Хора сме все пак :)
На играчите - приятели, не смесвайте играта с реалния живот. Идеята на всяка игра е забавление. Навън никой не го е еня, че си на 4то място в 5та вселена примерно. Забавлявайте се. И успешен лов на всички.

Журналист:Лек ден!

kaos:Лек и на вас.

Последна промяна от rumpolino на чет ное 22, 2007 10:37 pm, променено общо 1 път.
JPS
Лейтенант (Lieutenant)
Контакти:

Мнение от JPS »

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МУЛТИТА, СИЙТЪРИ И РАЗБИРА СЕ НА ЦЕЛИЯ ЕКИП НА ИГРАТА ОТ ЖУРНАЛИСИЧЕСКИЯТ ЕКИП!!!

Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”