Има ли акваристи ?

Всичко останало. Рекламни съобщения, всякакъв род агитации и тн. се толерират с Бан.
Everithing else. Advertisment or invitation are not allowed and are punished with ban.
PsyComa
Редник (Private)
Регистриран: вт яну 30, 2007 9:51 am
Контакти:

Мнение от PsyComa »

и аз имах рибки на няколко пъти ама е било преди 10 години сигурно ... гледах в един малък аквариум много гупи , хелери зелени и червени,сомове,зебри ...- имах една книжка дето се я четях вътре даваха акъл как се гледат рибите и си бях зел нагревателче за водата и в тая книга пишеше че хелерите раждали при еди колко си температура и майка ми ме накара да ходя за хляб и забравих нагревателя включен и без да искам ги сварих - 40 парчета бяха :c022: после ми подариха по голям аквариум и гледах златни рибки имах една доста голяма която ми поживя доста време,но се разболяха и пак ми измряха всичките - и скаларарии направих опит да гледам но на вториа ден ми умираха незнам защо - уж сами ги гледах ... иначе един приятел си хранеше хелерите с жива храна (тубифекс) и бая големи му ставаха ама това много смърдеше и много ми се цапаше водата та при мен не се получи ... между другото какви са тези риби "дискуси" дето ги спомена ?
Последна промяна от PsyComa на нед ное 18, 2007 10:33 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
amnesty
Сержант (Sergeant)
Регистриран: пон окт 17, 2005 11:24 pm
Контакти:

Мнение от amnesty »

Пусни и няколко охлювчета, чистят стъклата от зеленилката!
Потребителски аватар
NoFear
Редник (Private)
Регистриран: ср окт 26, 2005 6:51 pm
Контакти:

Мнение от NoFear »

По - принцип не съм акварист, но мисля че мога да ти дам няколко идеи:
Има едно заведение в моя град и вътре има 2 доста големи аквариума:
Единия е правоъгълен, вътре пълен с корали, цветен пясък и цветни камъчета - доста ефектно се получава, но зависи дали си фен на "обилните цветове". Другия е цилиндричен и в него има дърво, доста водорасли и обикновен пясък(е такъф от пътя все едно :) ), няколко пъти когато съм бил на кафе там, гледам че им пускат някакви хапчета и храница, и е доста красиво :)

Мисля че ако си вземеш няколко сомчета и охлювчета няма да имаш проблем с мръсотията, поне така съм чувал де, че сомовете обират мръсотията, а охлювите чистят стъклата ...

Преди доста време имах около 20 рибока, но за съжаление бабката отърва няколко в мивката, няколко заминаха по тяхна воля, другите го сполетя съдбата на котешката лапа :) И от тогава се отказах да гледам рибки :)

П.С. ся ще потърся из нета за някой видове аквариуми .... :)

Успех в отглеждането :)

[url=http://userbarz.com/][/url]

Само кретените се опитват да се реализират в една игра!!!
Нормалните хора я играят за удоволствие!!!
Потребителски аватар
Pipo
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: ср фев 28, 2007 12:30 pm
Контакти:

Мнение от Pipo »

NoFear написа:QUOTE(NoFear @ Nov 19 2007, 12:12 AM) По - принцип не съм акварист, но мисля че мога да ти дам няколко идеи:
Има едно заведение в моя град и вътре има 2 доста големи аквариума:
Единия е правоъгълен, вътре пълен с корали, цветен пясък и цветни камъчета - доста ефектно се получава, но зависи дали си фен на "обилните цветове". Другия е цилиндричен и в него има дърво, доста водорасли и обикновен пясък(е такъф от пътя все едно :) ), няколко пъти когато съм бил на кафе там, гледам че им пускат някакви хапчета и храница, и е доста красиво :)

Мисля че ако си вземеш няколко сомчета и охлювчета няма да имаш проблем с мръсотията, поне така съм чувал де, че сомовете обират мръсотията, а охлювите чистят стъклата ...

Преди доста време имах около 20 рибока, но за съжаление бабката отърва няколко в мивката, няколко заминаха по тяхна воля, другите го сполетя съдбата на котешката лапа :) И от тогава се отказах да гледам рибки :)

П.С. ся ще потърся из нета за някой видове аквариуми .... :)

Успех в отглеждането :)

пясака трява да е речен не морски че отделя некви химикали и мори рибите.....а охювите са нож с 2 остриета и аз така си взех да чистят и като се почна едно размножаване ...тоалетната напалних и пак останаха.....отврат са
[url=http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm]http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm[/url]

Fallen_angel Warned on Apr 17 2009, 02:49
Added to warn level Простотия, поредно заяждане
Fallen_angel Warned on Apr 1 2009, 02:17
Added to warn level Простотия на кило
Removed from warn level Промяна на наказанието
Потребителски аватар
freeico
Адмирал (Admiral)
Регистриран: вт юни 28, 2005 10:15 am

Мнение от freeico »

аз гледам риби повече от 25 години без прекъсване... Дори докато бях в казармата, не съм празнил аквариума и имах оцеляли риби. Въпреки нередовното хранене. Аквариума ми е 200-300 литров, не знам точно защото е правен на ръка - приблизително с размери 65х65х120 (ВхШхД). Задната страна я боядисах почти като този цвят:бледо тъмно синьо. Оказа се много сполучлив цвят и рибите изпъкват много добре. Гледам предимно ярки риби. Предимно гледам неонки - взимам по 30-40 на веднъж и ги пускам, често взимам кили, ако някой знае кои са тези - много са красиви, взимам и други подобни ако харесам по екзотични. Понякога слагам някоя друга бета, ако ме впечатли с цветове...Гупи, хелери и молинезии много рядко...Имам любов и към акулките...но рядко взимам че стават много голями. Но пък имаме ритуал и големите сомове и големите акулки ги пускаме на свобода в панчаревското езеро напролет със сина...Така им давам възможност да се приучат да живеят в големия вир преди да дойде зимата. Ползвам 2 помпи. Едната помпа е потопяема за да чисти хубаво и е с дебит 600 литра на час. Другата е двупътна външна и тиха, с нея пускам балончетата за красота...Имам подводница, корали, разни сандъчета със съкровища, делви, черупки от миди и рапани по дъното, имам и цветни стъклени камъчета...старая се да е красиво.
Имам 4 черупки от френски миди, които се ядат живи, и съм си ги хапнал собственоръчно на един празник на мидите край бордо. Много са красиви тези черупки...
Точно в момента имам само 2 изкуствени водорасъла...послдните живи ги изядоха преди лятото. Не съм взимал от тогава, но скоро ще зареждам рибки че поизмряха и ще вземеа 3-4 модела по 2-3 водорасъла. Имам залепващо се по стъклата червено водораслно което се развива на окръжности с диаметър до 15 сантиметра. Него си го извадих от нашето море край царево. Намерих на около 5 метра дълбочина огромна скала покрита с това водорасло. Взех си едно малко камъче от там с надеждата да го изсуша и да остане такова червено. Че беше много красиво...Оказа се че въпреки че стоя около месец навън и изсъхна във водата се съживи. Но не съжалявам...много красиви окръжности чертае по стъклото. А лепящите се сомове много го обичат и го ядат...Охльови отдавна не взимам. Много ми ядат хубавите водорасли. По стъклото ако има нещо за чистене и сомовете не го изядат, го чистя с бръснарско ножче.
Вода не сменям. Доливам всяка седмица по 10литра - държа си постоянно в една бутилка да ми е готова. Много рядко веднъж на 3-4 месеца отливам малко вода с маркуч като изсмуквам от дъното ако има някъде тиня, водорасли или нещо друго за изчистване.
Лампата ми е луминсцентна, за аквариум. И имам и 50 ватов реотан който го паля по това време и си следя температурата. Мине ли 25-26 градуса го спирам, слезе ли под 24 го пускам...Преди имах автоматичен...ама много горяха...Сега на ръка си е добре.
[color=red]We Gonna Ride Together, We Gonna Die Together. Bad Boys Forever!!![/color]
[url="http://www.free-iqtest.net/score.asp?id=12504882"][img]http://www.free-iqtest.net/images/badges2/l136.gif[/img][/url]
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

Хубава темичка! :)
Аз също в последно време, пак съм силно привлечена от акваристиката. Дори си купих аквариум - малък и го напълних с няколко рибока. Но все още съм на етап проучване: " Какво искам?! ". За сега съм се ориентирала към Златна рибка - много сладки дебеланковци. :) Естествено правя проучването все още и към каква среда се отглеждат и как да аранжирам бъдещия им "дом ". А дискусите са доста разпространени риби и повечето акваристи наблягат на тяхното отглеждане - сиреч, искат да кажат: " Аз съм истински акварист" ;)
Nedospivko, моите съвети за Дискусите са (ако ги искаш естесвено): Дискусът обича чистия фон - син, или зелен. В никакъв случай не слагай шарен фон! Те са много красиви рибки и имат нужда да изпъкват и да показват красотата си в цялата си прелест, иначе се "комплексират и депресират". Като за начало, също ще те посъветвам да си вземеш по-малък аквариум - до 150 литра. 200-300 литра е твърде голям аквариум, а и като се има в предвид ти ще вземеш дискусите мънички още... ( но това естествено е мое мнение, може и да не го взимаш на предвид ;) )
Дискусът може да го комбинираш със Скалария. Идеално ще се допълнят и достигат горе-долу еднакъв размер големина. Тук вече зависи от теб, в какви разцветки ще си избереш да ти бъдат рибоците. За дъното на аквариума ти е най добре да си сложиш ситен чакъл - ако има едноцветен, най-добре. Водораслите - много сложно... голямо разнообразие и все още са мистерия за мен ;) .

П.п. Забравих... Акваруама е най-добре да си го поръчаш от някой специализиран магазин... При поръчката, те ще те посъветват кое осветление ще бъде най-доброто за рибките ти... И дори могат да ти го вградят ;)
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
The.Devils.Own

Мнение от The.Devils.Own »

И аз съм меко казано пишман гледач на риби, имал съм гупи, хелери, сомове, златни и скаларии. Гупите и хелерите бяха изядени в следствие на експеримент: пуснах малка каракуда в аквариума им... За по малко от 3 дни гупите изчезнаха, а хелерите плуваха с корема нагоре.... Златните и скалариите умряха от преяждане и не достатъчно добре измит от верото аквариум :(

Друга ми е мисълта. За украса съм ползвал различни камъчета, дръвца и водорасли, но винаги съм искал да им сложа човече в скафандър. Виждал съм го като много малък, но така и неуспях да си намеря такъв :( Малко зеленина, пясъчно или каменно дъно и между треволяка ти се пули човечето... :) . На бюрото с аквариума бях сложил една дъска и бях залепил фототапет с горски пейзаж. Мен си ми харесваше.
Последна промяна от The.Devils.Own на пон ное 19, 2007 9:31 am, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
LorD DemoniC
Майор (Major)
Регистриран: чет сеп 15, 2005 6:54 am
Контакти:

Мнение от LorD DemoniC »

Като малък гледах гупи и хелери (така мисля се казваха), но си взех сладко коте ... което ги лиши от съществуване ...
Потребителски аватар
Pipo
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: ср фев 28, 2007 12:30 pm
Контакти:

Мнение от Pipo »

LorD DemoniC написа:QUOTE(LorD DemoniC @ Nov 19 2007, 10:17 AM) Като малък гледах гупи и хелери (така мисля се казваха), но си взех сладко коте ... което ги лиши от съществуване ...
аххх демоник ти ако не оспамиш некоя тема с некое безмислено изказване неможеш да живееш............

фреецо е с наи добър анализ.......добрее казал и ти дава пример с себе си........
[url=http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm]http://bisser.hit.bg/homepage/snimka.htm[/url]

Fallen_angel Warned on Apr 17 2009, 02:49
Added to warn level Простотия, поредно заяждане
Added to warn level Простотия на кило
Removed from warn level Промяна на наказанието
misterya
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет май 10, 2007 7:16 am
Контакти:

Мнение от misterya »

Pipo написа:Цитат(Pipo @ Nov 19 2007, 04:02 PM) аххх демоник ти ако не оспамиш некоя тема с некое безмислено изказване неможеш да живееш............
А ти, случайно да не си член от Селската публика, или си от Комисията на анал. критиците?

Pipo написа:Цитат(Pipo @ Nov 19 2007, 04:02 PM) фреецо е с наи добър анализ.......добрее казал и ти дава пример с себе си........
Тури си наколенките, че ме тревожат ужулванията на колената ти! :P

Коментари от рода: "И аз така мисля" не те правят повече или по-умен от останалите. Даже твоя коментар е още по-безсмислен...
  • Да си естествен е поза, която дразни хората повече от всички други.
Отговори

Върни се в “Off Topic”