Ето какво сторих аз. Разбрах за рестарта 5 дни след като вече беше факт. Един приятел ме зариби отново за което още го псувам

Както и да е, плана ми беше следния:
Това с мините в началото е ясно и не е необходимо да го повтарям. има го в ето тази тема (
http://www.bulfleet.org/forum/index.php?showtopic=45263 ). Предимството ми е че за 1-вите атаки вече имам някое другарче с шпионски сонди и не нападам "на сляпо". това значително ускорява процеса по натрупване на ресурс и създаване на флота. развих сравнително ниски нива мини за да мога с по-малко точки да имам по-силна флота за да съм боеспособен и срещу по-развитите играчи. Извадих скаути и транспортьори и с няколко атаки успях да се замогна доста. следващата цел беше Кръстосвач. усърдно като пчеличка събирах всяка капчица газ и на 350 точки извадих 1-вият си боец

след това още един и още един и така около 5-6 кораба. следващата цел беше рециклатора. бавно но сигурно събирах газ. голям късмет че съседа ми не си правеше редовно сейвън и един ден прибрах 10 000 газ от планетката му. после пуснах 2-3 рециклатора и почнах да си събирам собствените боклуци. не налитах на чъждите рециклажи защото знаех че има по-бързи от мен и нямах шанс, т.е. само щях да си губя времето. отървах се от скаутите и направих още флота. след това чак пуснах шпионажа защото вече почна да ми става неудобно да искам спай от тоя или от оня

после играта потръгва. след няколко дни се появяват 1-вите (и)-та, после и по-дебелите (и)-та... каос обясни как се процедира с и-тата и със съседите... ъъъ касите де

(идеята за екселската табличка

(виж линка по-горе) ) ясно е че след 2 седмици няма да си в топ 10 но поне ще ти е интересна играта и имаш някакъв шанс за класиране (нали всичко минава на бойни точки). ако не ти се занимава сериозно или си изпуснал старта, или си новобранец, или просто те мързи но ти се иска да се пробваш мисля че това може да ти е от полза.
ПС: малко като приказка се получи... дано за всички да е с хепиенд

успех!!!