На летището в София се е събрала една малка групичка от привърженици на една партия, за да изпратят представителите на своята партия в европейския парламент. Преди да тръгнат на дългия път лидерът на партията дава последни напътствия на евродепутата-архонт-каратист Слави Бинев.
- Нали знаеш какво трябва да правиш? - въпросът на лидера е съвсем сериозен и изказва голямото му притеснение дали архонта-каратист ще се справи със задълженията си да брани националните интереси.
- Да, трябва да защитавам българските национални интереси, да подкрепям полезните за България решения, да помагам на българския спорт, да пазя християнството и християнските ценности. - всичко това не бива изрецитирано, а по-скоро изказано с дълбока мисъл у каратиста-евродепутат
- Къде забравяш най-важното? - лидерът мрази най-много когато Бинев забравя, а той го прави почти винаги.
- А, да. Ще казвам "не", а не "може би" или "евентуално", защото съм от хората, които могат да казват "не". - Сллави бинев изрича и това долбокомислено.
- Ха така. Отлично. Да не забравиш само другото важно нещо - да пазиш наш Митко. Пази го от съмнителни типове и от дилъри, че нещо в последно време има... проблеми и майка му се притеснява, пък и ти си по... нали знаеш, можеш да вдъхваш респект у тея гадове. - лидерът казва това с известна загриженост за наш Митко.
- Добре, как няма да го пазя, та нали вие ми уредихте живота. Даже ако искате мога да му осигура денонощна охрана. - евродепутата си представя как размазва един дилър дръзнал да продаде нещо на наш Митко, както в добрите стари времена е претрепвал конкурентните такива.
на самолета тримата евродепутати се настаняват в първа класа, както се полага за евродепутати, пък и нали за всичко плаща Европарламента. Един от "бизнесмените" стоящ близо да Слави Бинев го заговаря.
- Вие за къде сте? - добре и марково облечения бизнесмен до архонта го заговаря сякаш му е стар познат.
- За Брюксел, а оттам в Страсбург в Европарламента. - Бинев му отговаря в подобен тон.
- Какво ще им пласираш? - запитва учудено и с любопитство
- Нищо. Аз съм евродепутат. - отговаря му каратиста-архонт с леко учудване на незнанието на бизнесмена.
- Брех, как се издигна толкова бързо. - все още асимилирайки този учудващ факт добре облечения бизнесмен се сеща за още нещо много учудващо. - Ама тоя самолет не каца нито в Брюксел, нито в Страсбург!
- Нали има врата? А и аз съм тук. Проблеми никакви. Май трябва да тръгваме. - архонта става, разбутва позаспалите си колеги-евродепутати и отиват до вратата на самолета, като по пътя поваля опитващите се да го спрат. Отваря вратата, хваща Митето и Деско под мишница, скача и полита към Брюксел.
- Как ги прецакахме тея европейци само - платиха ни по-скъп билет от нужния ни. Нека им!- казва Митето докато тримата представители на България падат и доближават земята. Архонта променя курса им на падане, за да могат да се приземят точно пред хотела. Ефектното им приземяване обира учудените погледи на няколкостотин белгийци и ги вкарва във вечерните новини, а оттам в световните, докато Бойко Борисов не докарва своито евродепутати по подобен начин (ползва малко по-неотработен метод, но докарва два пъти повече депутати все пак).
След преодоляване на езиковата бариера при рецепцията, което отнема близо половин час на тримата, те успешно се настаняват в супер луксозните им стаи - три стаи, за всеки по една (нали плаща Европарламента).
След едночасов престой в стаите им, Митето и Слави Бинев излизат на разходка из Брюксел. Всъщност те не виждат почти нищо интересно - къщи като къщи само малко по-гобеми, паметници като паметници само малко по-големи, улици като улици само по-широки
П.С. Абе това нещо няма общо с политиката, а с определени политици. Т.е. аз нито агитирам за определена партия, нито оплювам дадена такава. Поне така се опитах да го направя. Обаче ще поредактирам малко някои работи.
Архонт Бинев в Е.П.
- TheBeast
- Майор (Major)
- Регистриран: пет юли 15, 2005 8:52 am
- Контакти:
Не,че имам нещо напротив историята ти..НО точка 2.2 от общите правила на форума забранява политическа активност в рамките на форума т.е твоята история трябва да се насочи извън пределите на политиката и Европейския парламент...
Аз само подчертавам,пък ти ако толкоз желаеш да пишеш,заповядай...
Аз само подчертавам,пък ти ако толкоз желаеш да пишеш,заповядай...
Последна промяна от TheBeast на ср май 30, 2007 8:20 am, променено общо 1 път.
The old dog has some new tricks in his sleeve...