Репортажи....

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
Потребителски аватар
Sabret00th
Майор (Major)
Регистриран: пон яну 09, 2006 7:43 pm
Контакти:

Мнение от Sabret00th »

Код: Избери всички

18 юли 2083 година, град Серенити, някъде на планетата Земя

Население - 32 913 478 души (Към 1 май 2083)

Репортажната кола на CityNews беше спряна в центъра на града близо до един стар 12 етажен блок, на който предстоеше реконструкция. Екипът на CN беше тук заради тематичната серия репортажи за действията на градската управа в Серенити. Последната според повечето хора се справяше завидно добре, като се има предвид големината на града и особеното положение, в което той се намираше - от четири години в повечето квартали на Серенити имаше засилено военно присъствие заради многото бунтовници, обединени в няколко различни фракции, всяка със собствени цели и методи за постигането им. Със цената на много средства градските власти бяха обособили централната част на града като мирна зона и в момента полагаше големи усилия да я превърне в модерен и красив жилищен и търговски комплекс. CityNews бяха решили да отразят инициативата като заснемат ремонтните действия по няколко сгради, като в последствие щяха да добавят своя коментар - положителен или отрицателен - в зависимост от преценката на телевизионния канал. Блокът, до който в момента се намираше 4-та репортажна кола на CN щеше да бъде укрепен и обновен и впоследствие заселен със хора от града, които можеха да си го позволят. От телевизията бяха избрали точно тази сграда, защото проектът за обновяването и беше доста мащабен и освен стандартното укрепване и освежаване на фасадата щяха да бъдат добавени и доста иновативни архитектурни елементи, които щяха да придадат на сградата атрактивен и модерен вид. За в бъдеще се предвиждаше да бъдат добавени и своеобразни мостове между етажите към съседните сгради, които също предстоеше да бъдат реконструирани. В момента операторът на CN снимаше изградения на мястото кулокран, както и другите съоръжения необходими за ремонтните действия. Встрани от него репортерката на екипа се приготвяше за включването на живо, което предстоеше след броени минути. Репортерката - червенокосо момиче на около 21-22 години се обърна към оператора :
- Готови ли сме за ефир? - вдигнатият в отговор палец й даде нужната информация и тя започна :

- В момента се намираме пред блок Номер 684 в центъра на града. На сградата зад мен и предстои сериозна реконструкция, която е част от мащабния план за обновяване на центъра на Серенити. Управата на града обеща, че до две седмици този блок ще е напълно реконструиран и готов за настаняване от желаещите. От общината също така обещаха до края на годината целият център ще е изцяло обновен и функционален. Освен ремонта на сградите предстои да бъдат подновени пътната настилка и уличното осветление в района. От CityNews ви обещаваме да следим дали обещанията ще бъдат спазени. За вас от блок 684 предаде Джесика Дейвис.

Операторът изключи камерата и попита репортерката :

- А сега накъде сме?
- Ами ще видим - може би към крайните квартали, за да вземем интервю от момчетата от Поделение 32423, или към района на каналите за репортажа с наводненията....а ако ни излезе късмета и успея да се свържа с Ейнджълс....
- Бунтовническата групировка? Ти луда ли си??
- Да, не знаеше ли....? Хайде да тръгваме.....
Последна промяна от Sabret00th на вт мар 27, 2007 4:49 pm, променено общо 1 път.
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
SoulRipper
Полковник (Colonel)
Регистриран: пет дек 30, 2005 8:03 am
Контакти:

Мнение от SoulRipper »

Идеята да пишеш за нещо разнообразно ми се струва супер.
На мен специално ми се чете нещо от сорта.
Потребителски аватар
BulSoldier
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет мар 03, 2005 6:56 pm
Контакти:

Мнение от BulSoldier »

Хареса ми като начало.Кратко е но дано по нататък го разделяш на по големи части или смислово.Както и да е имам няколко забележки,малки са но може да ги оправиш.Първо градът има ДОСТА голямо население :) 32 913 478 милиона души = 32 913 478 000 000 Така де освен ако наистина искаш да е с незнам как се казва такова число население махни това милиона.
И другото което ми направи впечатление е номера на поделението.Опитай се да си направиш лесна система за такива номерации.Това че е в бъдещето неозначава че там могат да помнят двеста 5цифрени числа.Например 33АА ; 33АБ ; 33АВ и ала бала така нататък.
Това са малки недостатъци който мен ме подразниха,незначими са(освен ако не целиш нещо с номерата де :) )
[url=http://www.boinaslava.net/]http://www.boinaslava.net/[/url]

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut
Потребителски аватар
dddeeekkk
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт ное 28, 2006 4:09 pm
Контакти:

Мнение от dddeeekkk »

BulSoldier написа:QUOTE(BulSoldier @ Mar 27 2007, 01:41 PM) Първо градът има ДОСТА голямо население :) 32 913 478 милиона души = 32 913 478 000 000 Така де освен ако наистина искаш да е с незнам как се казва такова число население махни това милиона.
никъде не е писал 32 913 478 милиона души.. написал е 32 913 478 души ... така че нз какво не му е наред
edit blood_dodo: няма. защото го е оправил ;) В самото начало където е инфото го пишеше. Както и да е - браво колега. Само края малко ми е объркан, но ще видим в следващата част ;)
p.p а да - много ви моля научете се да си подбирате цитатите...
Последна промяна от dddeeekkk на вт мар 27, 2007 8:06 pm, променено общо 1 път.
[url=http://userbarz.com/][/url]
Потребителски аватар
Sabret00th
Майор (Major)
Контакти:

Мнение от Sabret00th »

.....колата на CityNews се движеше по булевард Сънрайз от центъра към западните квартали, а навън беше започнало да се свечерява. Операторът, който шофираше колата попита репортерката:
- Джес, накъде сме?
- Чакай малко, мисля в момента накъде точно....момент! Пратиха ми информация че конвоят с доставките ще навлезе в града след около час. За щастие ще мине точно по Сънрайз.
- А, добре че се отказа от идеята да ходим при бунтовниците....
- Ами, само малко ще го поотложим.
- Голям инат си, ей..... е, поне конвоят е малко по-безопасен - само да не го обстрелват.
- Има вероятност, иначе нямаше да отиваме....
- Охх...няма ли по-прост начин да се убиеш някъде, а?
- Не съм го измислила още...млъкни и карай.
- Слушам, шефке...я пусни малко инфо на дисплея за конвоя, поне да знаем предварително какво ще снимаме.
- Заповядай - репортерката зареди един файл на бордовия компютър:

Транспортен конвой А235 
<::Маршрут: Ръст Каунти - Серенити::>
[Състав]:
]Транспорт[: 
Шест бронирани камиона клас "А" - 20 тона карго.
]Охрана[:  
Четири джипа "Офроуд"Х4 с монтирана картечница на покрива.
Две верижни машини "Патфайндър"В2 - 60 мм. оръдие.
Хранителни продукти(3), строителни материали(1).
Операторът каза:
- Нищо необичайно, значи.... с повече късмет няма да нацелят засада някъде из покрайнините.
- Дали? Дреме им на бунтовниците какво карат камионите, важна е атаката. Както и да е, надали за конвоя ще е проблем да мине оттам. Ето го пред нас, огледай го хубаво...

Действително машините от конвоя до една бяха здраво бронирани, особено камионите - Решетки и допълнителни предпазни панели имаше по цялата каросерия на огромните машини. Само предната решетка на огромния камион беше с размерите на стена на малка къща, да не говорим за /--\ - образната броня долу ниско на решетката, която без проблем можеше да отнесе барикада или някоя кола. Колата на CN направи маневра за обръщане, за да се движи паралелно на конвоя, докато репортерката говореше по радиостанцията с охраната на конвоя. За щастие, нямаше проблеми с включването на колата в конвоя. което определено зарадва Джесика. Тя включи комуникационната уредба в колата, която в момента беше свързана с водача на конвоя, който обясняваше за пътуването :
- Това всъщност ни е най-тежката част от пътуването, в провинцията и в центъра е абсолютно безопасно, но тук често се появяват бунтовници. Дано тоя път имаме късмет...---
-- в този момент отдясно на колоната се чу стрелба на стационарна картечница, а ескорта на конвоя влезе в престрелка с бунтовниците. Няколко откоса рикошираха по бронята на предния камион без да създадат проблеми. Охраната тъкмо се връщаше обратно в конвоя, когато пътя изненадващо се оказа запушен от няколко стари коли, спрели напреко на шосето. Блокадата ни най-малко не разтревожи водача на конвоя, който превключи на по-висока предавка и засили огромната машина напред. Чу се трясък, две коли от блокада изхвърчаха във въздуха след съприкосновението с предната броня на камиона и се стовариха отстрани на пътя. Навсякъде се разлетяха искри и парчета от потрошени автомобили, а колоната продължи по булеварда без да намалява въобще.
Останалата част от пътуването мина безаварийно и конвоят пристигна в района на складовете след минути. Репортерката се обърна към оператора си:
- Тони, външните камери успяха ли да запишат пътуването?
- Абсолютно, кадрите са страхотни, особено при блокадата.
- Давай тогава да довършваме материала и да се прибираме....Готов ли си?
- Давай!

- Вие сте с телевизия CityNews. В момента предаваме от площадките за разтоварване на поредният транспортен конвой, който за пореден път успя да пристигне навреме в града. Въпреки опитите на определени размирни групи и блокирането на пътя машините успяха да доставят ценният си товар и днес. Подробности за конвоя и пътуването можете да научите от следващия видеоматериал. За вас предаде Джесика Дейвис.

Операторът каза :
- Готово, остава само в централата да сглобят материала и ще е готово за излъчване. Е, сега прибираме ли се?
- Да, прибираме се. - засмя се репортерката. - И утре е ден....
Последна промяна от Sabret00th на пет мар 30, 2007 10:17 pm, променено общо 1 път.
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
Потребителски аватар
small_elf
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед сеп 17, 2006 2:45 pm
Контакти:

Мнение от small_elf »

На мен определено ми харесва.Приятно четиво. :bravo: :bravo: :bravo:
Ай ем бак!
Потребителски аватар
Sabret00th
Майор (Major)
Контакти:

Мнение от Sabret00th »

0800 часа, 18 юли 2083 година
.....операторът на CN Тони Найт се събуди от звъна на мобилния си телефон и с голямо нежелание отлепи глава от възглавницата и отговори на повикването :

- Кой по дяволите звъни толкова рано??!?
- Любимата ти репортерка. Хайде, ставай и да тръгваме на лов за новини.
- По това време новините, както и аз между другото, СПЯТ!
- Тъкмо, ще ги събудим. Изнасяй се от леглото....
- Джесика, мътните да те вземат дано...
- Не искат гадовете, иначе щеше да излезе добър материал.
- Ти и от космическата станция ще скочиш за един материал...
- Коя от четирите? Хайде, чакам те долу след 10 минути.
- Добре....

Тони с голямо нежелание стана от леглото и някак си успя да се вмести в даденото му време и след десет минути двамата с Джесика бяха в колата и пътуваха към Западните квартали. Утрото беше много приятно, денят щеше да бъде слънчев и според метеорологичните прогнози нямаше да вали. Тони окончателно се беше разсънил и изръмжа на репортерката :
- Вземи пусни някаква музика поне....каквото намериш.
- ОКей....

Playing - Guano Apes - Open Your Eyes
- О, да...това става за събуждане... - промърмори Тони и продължи: - Я ми кажи защо сме хукнали толкова рано към УестСайт?
- За да изпреварим четирите строителни конвоя, запътили се натам.
- Ааа, Общината най-накрая намери нужните пари значи...крайно време беше.

Двамата прекъснаха разговора си, защото пред тях се появи квартал УестСайт, или просто Запада, както го наричаха повечето жители на Серенити. На площ от около 120 кв. км. се бяха разпрострели буквално хиляди панелни блокове, повечето строени преди около 50 години. Безкрайната редица от сиви постройки на фона на току-що изгрялото слънце леко депресираше с монотонноста си. Джесика каза :
- Мразя ги тези блокове....я погледни какво пише в базата данни.

Квартал УестСайт, Серенити.

Описание :  Жилищен квартал, основни постройки - панелни блокове.
Площ : 118 кв. км.
Население : 3 723 727 милиона души.
Брой на сградите : 2196 жилищни блока, 478 други постройки.
Статус : Подлежи на реиновиране.
Операторът се обади:
- 2200 блока....тези не са наред. Добре поне че са горе-долу нашироко, иначе щеше да бъде ужас. Пускам камерите да направим панорамни снимки на района, докато се приближим. А какво точно ще снимаме?
Джесика отвърна:
- Ще запишем няколко кадъра на кварталите и после отиваме към няколко блока, които трябва да бъдат съборени днес, тъй като не стават за реконструкция. Карай по булеварда, аз ще работя с камерите.
В продължение на няколко километра репортажната кола на CN се движеше бавно по почти празния булевард, за да могат камерите да запишат хубави кадри. От двете страни се редуваха еднообразни сиви блокове, повечето от които някога бяха имали друг цвят, вероятно по-ярък. Джесика каза :
- Мисля че тези са достатъчни, отбий някъде тук, за да запишем коментара към видеото, и после отиваме да снимаме разрушаването. Имаме достатъчно време.
Тони отби встрани от платното близо до два 12-етажни блока, които някога са били боядисан в керемидено червено, от което в момента беше останало малко.
Репортерката каза:
- Тези блокове ми харесват, мисля да ги използваме като фон, докато говоря, а в това време по екрана да се появяват полупрозрачни картини, които показват как ще изглежда квартала след приключването на реконструкциите. хайде, включвай!
- Готово..започвай!

- Вие сте със сутрешните новини на CityNews, а ние се намираме в квартал УестСайт, или Запада, както може би всички го знаете. След броени минути тук ще започнат масивни реконструкционни работи, включващи както обновяване на съществуващите постройки, така и събаряне на някои непригодни конструкции. Материал по темата ще видите по-нататък в репортажа. Ремонтните дейности са отговор на Вашите многократни настоявания за обновяване външния вид на квартал, както и част от политиката на градската Управа. С този репортаж продължаваме серията материали за обновяване на града, която ви бяхме обещали. За вас от УестСайт предаде Джесика Дейвис.

- хайде да продължаваме към блоковете, за които ти казах. Конвоите вече навлизат в квартала, а част от единия ще се заеме със събарянето. Ще се приближим доколкото можем, и ще снимаме на фона на разрушителните работи. Мисля да изчакаме да съборят два блока и да снимамена фона на вдигнатата пушилка. Все пак нека заснемем отначалото, ако трябва ще го изрежем впоследствие. - обясни Джеси.
- Добре, да започваме с материала. 3...2...1...Начало!

Джесика пое въздух и заговори:
- В момента се намираме близо до единия от няколкото жилищни комплекси, които предстои да бъдат съборени според плана на Общината. Зад мен виждате строителните машини, които ще извършат тази сложна и опасна операция. в основите на сградите ще бъдат заложени експлозиви, а каквото не стане с тях ще довършат булдозерите и крановете. След броени секунди ще чуете взривовете, оповестяващи края на тези блокове....

В този момент серия от експлозии отекна из района и три от блоковете се свлякоха с оглушителен шум, но останалите шест все още се държаха. Към тях се отправиха строителните машини, които започнаха да рушат старите постройки. Репортерката продължи :

....някои от сградите вече паднаха и Вие виждате огромните облаци прах, които се вдигнаха във въздуха. В момента строителните екипи се отправят към останалите сгради, за да ги съборят. До броени дни тук ще започне строежът на нови модерни сгради, които трябва да бъдат завършени до максимум година.

Целият квартал ще бъде обновен и освежен. Вие бяхте с CityNews, а аз съм Джесика Дейвис.

Операторът прибра камерата и каза:
- Вече доволна ли си, та поне да отидем да закусим?
- Мда, и знам едно много хубаво заведение. Хайде! - каза тя с усмивка....
Отговори

Върни се в “Лично Творчество”