Цитат
И СЕГА НЯКОЛКО ДРУГИ ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ
166 полиция Избирайте, когато жена ви ви бие или когато съседите се вихрят посреднощ. И не Ви канят гадовете!
150 бърза помощ
Точно преди "онази с косата" да бъде осенена от мисълта, че сте ужасно необходим за процъфтяването на отвъдния свят. /че без Вас "отвъдното" е някак пусто/
160 пожарна
Като ви подпалят чергата, или ако има "воден режим", или ако искате да си припомните една от детските си мечти, или ако искате да научите детето си на смелост...или ако "жегата" Ви дебне зад ъгъла
144 услуги
Ако сте любопитни по природа или ако Ви дължат пари и нямате вече такива за детективски услуги
180 точно време
като спре да Ви "цъка" часовника или имате вътрешното усещане, че околните са с няколко крачки напред...
178 приказки по телефона
ако си сам...
70 93 47 – психиатрична клиника
...и ако не си сам...
911
Ако случайно Ви предстои пътуване в Щатите /да даде Бог всекиму/, е добре да знаете и номера на тамошната "Спешна помощ"..., която, твърди се, работи... и то доста добре! Е, ако случайно да не дава Господ Ви се наложи да използвате този телефонен номер, екипът на "Господари на ефира" най-учтиво моли при успешното си завръщане, да уведомите за начините, по които работят службите на "найн уан уан"!
ЗА ОБЩА КУЛТУРА
НС
- 93 939 "Али Баба и 40-те разбойника"
Президентство
- 92-39-168!
Само за много спешни случаи
Външно министерство
- 948 29 99
не внасяйте оръжия там. Вече проверяват.
Министерски съвет
- 940 29 99 – централа –
Няма смисъл ...
Министерство на труда и социалната политика
- 91 408
защото нито заплатите – заплати, нито пенсиите – пенсии.
На регионалното развитие и благоустройство
- 989 48 38
В случай, че сте закъсали за жилище, или ако са ви в повече "компенсаторките"!
НЕ ГО РАЗБИРАЙТЕ КАТО ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО,
НО ВСЕ ПАК... НОМЕРАТА НА НЯКОИ ПОСОЛСТВА
САЩ 963 20 22
Русия 963–09-14
Израел 951-50-44
Великобритания 933-92-29
[/quote]
Източник: Господари на Ефира.
Опознай България
Симеон Петров е български авиатор, роден на 1 септември 1888 година в Русе. Служи в 4-ти артилерийски полк в София. След конкурс е изпратен в школата за обучение на пилоти на Луи Блерио в Етамп край Париж.
Симеон Петров е първият авиатор в световната история, който приземява самолет със спрял двигател. По повод на това геройство във Франция издават картичка с лика му. Заедно с Христо Топракчиев разработват методика за приземяване на самолети със спрял двигател, която е приета в програмата за обучение на пилоти в школата на Луи Блерио.
Симеон Петров е първият правоспособен български пилот и е първият български авиатор, летял над България. Този полет е извършен на 13 август 1912 г. По време на Балканската война извършва редица бойни полети. На 14 март 1913 г. излита със своя самолет "Блерио" към противниковата столица Цариград/Истанбул, но поради лоша видимост е принуден да се върне след Епиватос.
Симеон Петров конструира авиационните бомби тип „Чаталджа”, изключително успешна конструкция. Впоследствие чертежите са предадени на Германия и бомбата е използвана от Централните сили до края на Първата световна война.
През Първата световна война Симеон Петров е началник на II-ро аеропланно отделение.
Умира, забравен от всички, през 1950 г. в София.
Именно заради последното изречение,БФ-уикли реши да ви запознае с един от многото български герои,за които се знае почти нищо.
Кандидат за помощник-Zap. Mатериал по негов избор
Zap: Добър вечер
steff: Добър вечер
Zap: Вие сте лидерката на съюз ТАРАЛЕЖИ от Вселена 3, бихте ли разказали нещо за вашия съюз?
steff: Ами с удоволствие. Съюзът се създаде в Рунд 1 на вселена 3 от andro, rosen_iliev и моя милост. Просто се събрахме една вечер в скайп и решихме да си правим съюз, в който да си играем така, както ние смятаме, че трябва да се играе.
Zap: Основни играчи имате ли?
steff: И по нашите си разбирания за отборна игра. По-късно към нас се присъединиха и arodvi и aneron. И смятам, че това са основните играчи на съюза.
steff: Те за това са и генерали.
Zap: Към сегашния момент имате ли интересни събития около съюза? Обявени и/или необявени войни, алианси, нап-ове?
steff: В Рунд 2 имаме още няколко попълнения, които са надеждни естествено - иначе не биха били при нас.
Zap: В 1-ви рунд вие бяхте инициатори на обкръжената със смесени отзиви коалиция "Dark Tribe of Distruction"
steff: Разчита се, но всички играчи - няма фаворити. Основното, на което залагаме, е отборната и честната игра.
steff: Да, ние бяхме!
Zap: Какво точно ви подтикна да я създадете?
steff: Ами мисля, че е известно, но пак ще го повторя, щом се налага. Подтикна ни явното толериране на чужденците от администрацията на играта.
steff: Когато се роди идеята се оказа, че много други съюзи са на същото мнение и коалицията се създаде доста бързо и лесно. Това е нещото, което ме изненада всъщност. И другото интересно нещо беше, че никой не ми даде адекватен отговор как така се случва, че сървърът проявява избирателност и си пуска, който си иска в игра, но това е друга тема май :D
Zap: За момента сегашния рунд как се очертава? Напрегнат, скучен, нормален?
steff: Ами скучен по скоро... Много от играчите се отказват поради липса на време, други се насочват основно към Вселена 1. Някак си липсва интригата май... А и чужденците са добри момчета
Zap: Този рунд стартирахте отрано с война на чуждестранен съюз, как се протича тази война за момента? Активна или по-скоро е за украса?
steff: :D Tова компромат ли е?
steff: Всяка война на моменти е активна, на моменти - пасивна. Всичко зависи от врага. Ако го хванеш го биеш, ако не - чакаш...
steff: ..и дебнеш..
Zap: Благодаря за отделеното внимание. Като за край какво бихте си пожелали в живота и играта, както на вас така и на противниците?
steff: Благодаря и аз. На всички пожелавам - за играта: успешни и красиви битки със силни врагове - това прави играта интересна, а в живота - всеки да намери това, което търси и да не забравяме наистина ценните неща. Всичко останало е без значение!
На какво се смеят Гидовете:
Ако някой се пита защо рестарта се забави толкова, ето причината
ЦитатDaka 3
23:31:48
2007-24-02
ОтговориИзтрийДокладвай като обида
Много ви се моля да помолите админите да не ресват още за да проте4е битката ми[/quote]
Веднага след като на човека му бе вече удобно, Вселената бе любезно рестартирана.
Аха! След като упорито отричаше, kaos бе арестуван и признат за виновен по делото за мултиакаунтърство в 1-ва. После разкриха и други играещи нечестно - xepa и RiverRun, разследва се freeico от съседната вселена.sifon написа:Цитат(sifon @ Feb 25 2007, 01:31 AM)
Съмнение за мулти:
kaos09 - [4:41:13] (kao-35)
kaos - [3:272:6] (kaos)
Ама на някои им се ще да е вярно това, нали? :>
Историята на съюз SEYMOUR, разказана от лидерите му
Началото ... далечният рунд първи на Вселена Първа. Създателят на съюза, Генерал SEYMOUR , споделя:
Код: Избери всички
Вече трудно се помнят праисторически събития, но ето какво помня. Значи nOnA_HapkoMAH беше в съюза почти от самото начало, може би седмица или две след създаването. Първоначално бяхме аз, той и още няколко човека, започнахме да набираме още и още играчи, станахме над 100 човека, но все дребни риби. Тогава направихме подсъюз, но това не оказа особено влияние на крайното ни класиране и завършихме първи рунд на 185 - то място в класацията.
После ми се роди щерката и се наложи да се откажа за известно време. nOnA_HapkoMAH пое лидерството и довърши рунда. Втория рунд май го пропуснах изцяло, появих се в третия, отначало играех активно, но пак се наложи да прекъсна почти в началото на рунда, и така...Втори рунд: начело на съюза е nOnA_HapkoMAH, който привлича доста сериозни играчи като PeToDo, tnt123, svilen78, RANOPILE, tohe, sir. Съюзът бавно и спокойно тръгва нагоре, вече се намира на 59-то място в крайното класиране. Някои от играчите попадат и в топ200, nOnA_HapkoMAH завършва 48-ми.
Трети рунд: лидер е nOnA_HapkoMAH, дипломат на съюза е tohe. В съюза отново са sir, tnt123, RANOPILE и PeToDo. Присъденияват се: krasivia, boianov, beast833, Lenon, d_ncho, aleksandara, Deus_Ex, konto, julito, rene. valeri, Masterz, Ashcroft и Nikonа. Има достатъчно сериозни и силни играчи, което води до спечелването на по - големи битки. Съюзът вече е доста по - напред в класирането, даже много напред - шесто място, спечелва си верни съюзници и смъртни врагове.
С какво е запомнил тия два рунда nOnA_HapkoMAH?
Цитат
Началото на съюза не го знам какво е , но ни е имало и първи рунд... основател на съюза е генерал SEYMOUR . Сигурно първи рунд в съюза е бил той , синът му и може би още някой .... Обаче втори рунд на вселена едно аз по случайност си направих ацц-там и пак така по случайност попаднах в този съюз ... И станахме трима...вече имах представа и желание какво да правя , но трябваше да се наложа , защото вижданията ни малко се разминаваха ,тогава идвах от вселена две от FEARLESS , а той (генерал SEYMOUR) искаше едва ли не по правила да е миньорски съюз ... Както и да е, след общи беседи и леки корекции стигнахме до един извод и тогава започнах якия спам ... може би съм поканил всички хора над 10 точки от цялата вселена. Трябваше да има голям съюз , ако искахме да постигнем нещо голямо ... но дотогава нещата ще се движат прекалено спокойно, ще сключваме алианси и напове и ще строим мини (на 10к точки флота ми беше 10 скаута) все пак трябваше да настигна гошко2000 който беше вече на около 300к. От хората, които се присъединиха, помня PeToDo като един добър организатор ,tnt123 доказващ се боец (наложи му се да се изтрие по средата на рунда ... човек и добре да живее пак се жени: ) svilen78 беше навътре в играта и има неща, за които ме е светвал ... Но по едно време не помня точно причината , май че заради някой алиансен съюз, BOP и Destroyrs ни обявиха война. Аз много се панирах , защото тогава и двата съюза бяха силни , а от нашия бяхме 2-3 ... (от "коалицията" ни никой ... ) , но SEYMOUR ме успокои и с право ... това бяха войни само на хартия ...и рундът като цяло за съюза беше зле. Големи битки аз направих 2-3 , другите не помня... по едно време от ККТО&Страх дойде RANOPILE та и той ни помогна ...Към края на рунда обявих война на Dead Army, но само аз си я водех ... Главното е че, в рунд две се запознахме с много хора ... много хора разбраха как да прават сеив , други разбраха как да зануляват и тека подготвих съюза за следващия рунд. По едно време SEYMOUR ми даде лидерството само за малко, та така около месец ... пак се появи за малко , но му се роди дъщеря и окончателно поех лидерството ...
През рунд три tohe зариби приятелите си : sir и beast833 , които и сега се подвизават там нейде из галактиките и зафащат бури. А Boianov ,който сигурно съм го извикал чрез лс-спам покана се оказа добър флиитър и поведе съюза...aleksandara(мъж е) направи си съюз , но нещата не потръгнаха и се върна при нас...не помна дали Deus_Ex беше с него или остана тук...d_ncho и tnt123 се сработиха и заедно направиха няколко акции ,помагаше им и sir , а в началото на рунда се появи и seymour , който се оказа приятел и съсед с mark_bg. Сключи алианс с KASIOPEIA, а от тях сключихме и с Hevy Metal и зарязохме някои от старите алианси, от които нямахме полза (SofiaBarsa примерно). Рундът мина що годе спокойно за съюза...утвърдиха се приятелите и враговете , играчите и статистите от съюза (имам си оправдания , но аз се вписвам при статистите...
Засега това се сещам, има още подробности ...може и нещо важно да съм пропуснал...има и много имена , които искам да спомена ,които малко или много винаги са правели нещо за съюза , защото са добри хора и играчи ... това са : krasivia, konto, julito, rene.valeri, Master_Z, Lennon, Ashcroft, Nikona, PILETO(него май го споменах горе).[/quote]
Четвърти рунд: лидрството поема krasivia, съюзът продължава да се сплотява и се доказва като един от най - сплотените и силни съюзи в bulfleet. През тези шест месеца към съюза се присъединяват няколко нови играчи - Krass, viktoriqangel, Вероника, GoodDevi, elimeli, crab, gamer, dede54, oganche, mentata ... Естествено, и старите кучета отново са тук - nOnA-HarkoMAH, krasivia, sir, tnt123, masterz, boqnov, tohe, beast833, Gaco Bacov. Даже по средата на рунда към съюза се присъедини и основателт на съюза - Генерал Sey. Съюз SEYMOUR се представи много добре този рунд и отново влезе в челните позиции, като води и спечели 5 войни. Доста играчи завършват в топ 50 и топ 100 на класацията, а съюзът завършва на осмо място в класацията на съюзите.
Пети рунд: отново са тук
Ето какво разказа за войните на съюза настоящия лидер:
[quote=""krasivia""]
Войните, за които си спомням, са със съюзите: O-tronikS , ¤Nebula¤ , SlipKnot, FEARLESS, Hell, UOC, KillerTeam, СССР. Най - интересната война от четвърти рунд беше войната с KillerTeam. Много нападки по форумите, много жертви и от двете страни. Съюз KillerTeam се разпадна към края на рунда, с няколко играчи от този съюз станахме приятели, общо взето тази война направи рунда многократно по - интересен. Винаги е добре когато имаш силен враг срещу себе си, това амбицира всеки боец.
Всички съюзи, с които водихме война през четвърти рунд, или се разпадаха, или молиха за мир. Няма да споменавам конкретни имена, за да не засегна честта на някой съюз.
Ето тук има доста битки от Четвърти рунд, разгледай и си харесай.
http://seymours.hit.bg [/quote]
Разгледах. Не мога да избера само няколко битки и да ви ги покажа. Всяка една от тях е изиграла своята роля в определен етап от играта. Разгледайте ги и вие. Сигурно ще събудят забравени моменти от миналия рунд.