Идеи за по добър баланс на расите.

За всякакви предложения към играта и форума. Временно е включена опцията за премодериране. Тоест преди да се появи преложението Ви, ще мине през одобрение на модератор.
Потребителски аватар
silvertenshi
Редник (Private)
Регистриран: пон фев 12, 2007 8:19 pm
Контакти:

Мнение от silvertenshi »

Виждам, че много се изписа в темата "Идеи за играта" на "martix" и затова реших да направя нова тема, но да засегна точно конкретни неща. :p140:

Мога спокойно да кажа, че тоя баланс малко куца в играта. Според мен най - силната раса в момента са нокситата (15% по евтини корави), защото повече от играчите в играта играят за силна флота (а кое е по силно :) естествено бройката).
В тази тема можем да обсадим, какво могат да подобрат админите в расите за следващия рестарт.

В предишната тема "Martix" предложи:
martix написа:QUOTE(martix @ Mar 1 2007, 04:04 PM)
Скорост за ноксите, танкера за тях, игра на скорости, по-малко флота, спийдъра си остава при тях. Конфедерация - флота, мегатон, но като наистина конкурентно-способен кораб, екстрата за по евтините кораби при тях. Тертети - по-добри като цяло трансове. Леко подобрени характеристики на нормалните, нов по-голям транспорт - 50К(не върви функционален кораб като танкера да надвишава чисто транспортен кораб по товароносимост). Ъпгрейд на каргото с нивата във фабриката.
Хубави предложения, но за някои неща не съм съгласен, а други искам само да до пална.

И ето и моето предложение:

*- Нокси -*
- 50% Пече скорост за тях
- танкера
- 15% По евтини изтребители (Скаут, Полеви Изтребител и Спийдър)
Да се запази:
- Спийдъра (които трябва да се включва в пиратството)
- 25% Повече газ (при условието да се премахне астроплотацията)
- 10% Повече енергия от Соларни панели.
Ще отпаднат:
- 25% По-големи складове

*- Конфедерация -*
За тях си остава грубата сила
- Мегатоне
- 15% По-евтини Бойни Кораби (Кръстосвач, Боен Кораб, Мегатон и Унищожител).
Да се запази:
- Корабите се строят по-бързо
- 20% Повече енергия от сателити
- Ъпгрейдите на корабите стават по-бързо
- Ъпгрейдите на корабите струват 15% по-малко
Ще отпаднат:
- 15% Повече доход на метал
- Танкера

*- Тертети -*
- Нов по-голям транспорт - 50К(не върви функционален кораб като танкера да надвишава чисто транспортен кораб по товароносимост). Ъпгрейд на каргото с нивата във фабриката.
- Да не са само 15% от мините, а 20%
- Да не са само 15% по евтини съоръженията за защита, а да са 20%
- Допълнително съоръжение в защитата (което поне да се равнява на плазмата)
- Проучвания служащи за развитие на защитата да са 15% по евтини
- 25% По-големи складове.
Да се запази:
- 15% Сградите се строят по-бързо
- 1% Бонус към всяка работна партида в мините
Ще отпаднат:
- Мегатон

Според мен, ако се въведат тези предложения, ще има голямо разделения в расите и това, което пише в играта:

Конфедерация - Представителите на хората, военно-ориентирани (сила)
Нокси - Интелегентен извънземен живот, военно-ориентирани (бързина)
Тертети - Добре познатите интелегентни роботи, икономически-ориентирани

ще отговаря на реалността. Мисля, че и админите трябва да се включат към тази тема.
Искам да разбера дали са ни хубави предложенията и дали ще може да се включат, след следващия рестарт.
[color=green]Редакция Serial_H:[/color]
[b]Подпис до 240х60 px или 4 реда текст с размер най-много 12.[/b]
[color=red][b]
I wish I had an angel
For one moment of love
I wish I had your angel[/b][/color]
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Първо ще те успоря, конфедерацията е най-добра, поенже повечето се блъскат да играят за класация.
Баланс има - кеф ти миньор - тертет, кеф ти класация - конфедерация, кеф ти битки - нокси ;)

Ако направят както ти казваш, пак ще се играя пък само нокси.50% повече скорости ааааааа... ти разбираш ли, осъзнаваш ли какво си казал ?! Не стига, че танкер, ами и скоростите 50% :o Това значи че при 500% скорост, ноксите ще получават 750% ...
Последна промяна от RoYaL на нед мар 04, 2007 1:27 am, променено общо 1 път.
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
buzuki
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед сеп 03, 2006 11:09 pm
Контакти:

Мнение от buzuki »

Код: Избери всички

*- Нокси -*
- 50% Пече скорост за тях
- танкера
- 15% По евтини изтребители (Скаут, Полеви Изтребител и Спийдър)
Да се запази:
- Спийдъра (които трябва да се включва в пиратството)
- 25% Повече газ (при условието да се премахне астроплотацията)
- 10% Повече енергия от Соларни панели.
Ще отпаднат:
- 25% По-големи складове
Алоооооооо!Нещо се увлече май!Нокси нестига,че имат най бързия кораб(боен),а искаш и танкера + 50% повече скорост!!!!!!!!!!!!!!!!!Ти къде видя баланса тук!Не мислиш ли,че другите раси просто нямат шанс в този случай(няма да обяснявам защо)!Изобщо мисля,че не е умастно това предложение в този му вид!В момента виждам само едно лансиране на расата нокси и на 1 кораб-спиидера!Твърдо против! :f010:
.......
Редник (Private)
Регистриран: пет фев 23, 2007 2:46 pm
Контакти:

Мнение от ....... »

Е вие вече ме застреляхте,ако при ноксите отидат и танкерите баз ловя че половината играчи ще са нокси (то другата половина незнае кво е да извадиш боен кораб) а и с тези скорости :lol: :lol: :lol: ще нападам през 500 системи се 1 си нападам на 250 ееии я се замисли и обмлисли,са 5% да ае 10% мах ако се махне нещо от ноксите ама 50%..това е доста налудничево :dizzy:
Последна промяна от ....... на нед мар 04, 2007 12:37 pm, променено общо 1 път.
If you want to be rich ,you gat to be a bitch
Потребителски аватар
silvertenshi
Редник (Private)
Регистриран: пон фев 12, 2007 8:19 pm
Контакти:

Мнение от silvertenshi »

Извинявам се за касния отговор, но сега да си дойдем на думата. :p140:

Да някои хора играят за класация, но в тая класация не влизат само брои точки, а и броя проведените битки. Според теб едно нокси, на да кажем на 30000 точки и конфедерация на същите точки и са блъскали само за унищожители, кой ще има според теб по добра флота, разбирасе ноксито, че има 15% по евтини кораби и е направил повече кораби.
Няма значение на кой лвл са ти корабите в тая игра, а важно само бройката (пример: 300 кръста направо смазват 40 мегатона, а ти ще си направил проучванията за кръстовете преди да си направил за мегатоните (аз съм тертети)).
Относно танкера и скоростта, вие като атакувате някои да не да си пускате заедно с атаката и рециклажа, защото аз например си правя сметка да го прибера 5 мин. мах. след доклада за битката, затова не ме интересува каква скорост ще получи ноксито, а и това което съм записал е примерно и наистина може да е и по малко.
Да конфедерацията е хубаво нещо, но изобщо не специализирана да развива силни кораби като уни и ЗНС, единственото специално е че са и по евтини ъпгреидите на корабите, затова исках да се въведат някои промени. Тертетите са създадени, защото някои хора им се развива икономически АКК (за разнообразие в играта), единственото добре нещо в тях е това, че има т допълнителна боина единица (която е много добра).
buzuki написа:QUOTE(buzuki @ Mar 4 2007, 08:39 AM)
Алоооооооо!Нещо се увлече май!Нокси нестига,че имат най бързия кораб(боен),а искаш и танкера + 50% повече скорост!!!!!!!!!!!!!!!!!Ти къде видя баланса тук!Не мислиш ли,че другите раси просто нямат шанс в този случай(няма да обяснявам защо)!Изобщо мисля,че не е умастно това предложение в този му вид!В момента виждам само едно лансиране на расата нокси и на 1 кораб-спиидера!Твърдо против! :f010:
Първо да ти кажа, че спидара не е боен кораб, а изтребител. Второ нокситата не са ми приятни като раса. Трето както казах не съм казал, че това ще е скоростта, а само дадох примерен вариант.

Четвърто с това което съм предложил за ноксито те вече се специализира за бързи атаки само с изтребители и пиратство и просто няма смисъл да прави бойни кораби.
Ако някои изка да се занимава с бойни кораби, ще се премести в конфедерация.
Ако пак някои изка да си развива икономика със много стабилна защита, ще е тертери.
[color=green]Редакция Serial_H:[/color]
[b]Подпис до 240х60 px или 4 реда текст с размер най-много 12.[/b]
[color=red][b]
I wish I had an angel
For one moment of love
I wish I had your angel[/b][/color]
Naso
Редник (Private)
Регистриран: нед мар 04, 2007 1:04 am
Контакти:

Мнение от Naso »

Пълни глупости ! Такива промени биха направили хората да си играят само с нокси. Тенши на какво си ? ЛСД? Херц?
buzuki
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед сеп 03, 2006 11:09 pm
Контакти:

Мнение от buzuki »

Код: Избери всички

Първо да ти кажа, че спидара не е боен кораб, а изтребител.
Абе, ти човеко под израза"боен кораб" какво разбираш?Според теб в реалния живот изтребителя за селскостопански нужди ли се използва?Като казах"бойни кораби" имах предвид от скаут до ЗС! :girl_witch:
Последна промяна от buzuki на ср мар 07, 2007 5:15 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
JackDaniels
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пон ное 27, 2006 9:55 am
Контакти:

Мнение от JackDaniels »

Е а стига вече де, не писна ли ви, не само че давате предложения, но са и глупави.Танкер с скорост x2, означава единствено господство на една раса без никакви надежди за другите.А оставете ни малко да поиграем, то тия промени се неспряха, почти всички по стари играчи се отказаха, играта взе да прилича на циганска работа, много натрупано стана, не може и два рунда без да се изиграят без да се въведе някое нововъведение което да причини бъгове и спорове.Мисля че е крайно време играта да се остави малко намира и хората да се научат да я играят.А на всики които постоянно измислят ренесансови промени ще им го кажа така: на свинята и бисер да и дадеш, тя пак си е свиня, щото от бисери не разбира, тоест каквито и промени да се направят по-добри играчи няма да станете, това си е, както в живота, едни са умни, други не чак толкова, а има и трети, които откровено казано са си глупави.
"A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing."
Отговори

Върни се в “Предложения”