Стациониране към все още несъществуваща планета :)

За всякакви предложения към играта и форума. Временно е включена опцията за премодериране. Тоест преди да се появи преложението Ви, ще мине през одобрение на модератор.
SYSTEM_2005
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: съб юни 25, 2005 3:10 pm
Контакти:

Мнение от SYSTEM_2005 »

Тъй като играта става все по-миньорска (за това още повече ще допренесе и новата екстра , пусната сега в новият рунд на Вселена 2) и скоро може и да я прекръстите на Bulmine , предлагам следното нещо .. което между другото си е съвсем реално като ситуация и в истинският живот .

Както вероятно сте разбрали от заглавието става въпрос за следното :
1. когато искаш да удариш някой враг В МОМЕНТА и много те е ядосал за нещо или изобщо искаш поради някаква причина да го тормозиш - колонизираш планета до него и го чакалееш (термин от кънтъра) така , докато не му нанесеш удар тогава , когато най-малко очаква .
2. когато искаш да нападнеш някого възможно най-бързо - колонизираш до него , НО неможеш да си пратиш флотата да ти се стационира на новосъздадената планета , докато тя не бъде създадена .

Това , което аз предлагам е да можеш да пуснеш флотата си на стациониране към все още НЕ съществуваща планета или иначе казано , когато искаш да занулиш някой изненадващо и той знае , че ти летиш до него за 7-8 минути - той рефрешва на 3-4 , когато е онлайн , НО когато направиш следното :
1. пускаш колонизатора си да колонизираш точно до него
2. 20-30 секунди след това , пускаш и флотата си към този координат на който ще е бъдещата ти колония И от която ще удариш скоро врага
- планетата ти се създава , а 25-30 секунди по-късно и флотата ти е там
3. стигаш до врага за 1-2 минути
4. врага е занулен , докато е онлайн (между рефрешите) :crazy_pilot:

Този нов летене , към несъществуваща планета , ще се извършва със специален полет - на който Вие измислете име , защото аз не се сещам в момента за нещо яко и свързано с темата .

Ползи :
1. играта ще се раздвижи доста , защото никой вече няма да е спокоен , че докато е онлайн НЕ могат да го занулят
2. правенето на флота ще се предпочита повече от правенето на защита или чистото миньорстване
3. ще се увеличи двойно шанса да хванеш сейвъна на врага
4. ще има много повече битки на ден

Вреди :
1. ще се натовари сървъра значително след подобно нововъведение , защото хората ще са много по-активни и в рефрешването и като цяло за време седяно пред играта въобще
2. много яко зомбясване (особенно когато те дебнат ЗНС-та .. тогава вече едва ли ще има случаи като Трол-Бобето)
3. сейвъна вече няма да е толкова сигурен метод , с който да си спасяваш реса и флотата от атаки , защото винаги могат да те издебнат и да ти направят график .. горе-долу кога влизаш и колко време седиш , колко често рефрешваш и т.н. , НЕ ЧЕ ТОВА не се прави и в момента де , но ще можеш да занулиш много повече хора за една вечер , ако го има въведено предложението ми , в сравнение , ако го няма , най-малкото защото (флийтъре) няма да има нужда да си връщаш флотата , ако летиш до някой за 6 минути , а той ти влезне на 3-тата и си дигне всичко , защото атаката ти ще е светкавична с това нововъведение .

Въпрос : - Какво ще стане , ако флотата поради някаква причина НЕ успее да се стационира , примерно защото планетата все още не е създадена , поради някаква причина (забравил си да рефрешнеш в ключовият момент или пък флотата е пристигнала преди колонизиращият кораб) .
Отговор : - Флотата ЩЕ СЕ ВЪРНЕ автоматично на планетата от където е била пусната .
Въпрос : - Е , добре .. а тогава не трябва ли да се взима двойно повече газ за всеки случай при този нов полет ?
Отговор : - Да , така трябва да бъде . А , ако успее флотата да кацне успешно на новосъздадената планета , то тя ще остави остатъка от газта , която е била за всеки случай , ако все още е нямало планета . Така дори и няма да има нужда нападателя да си докарва специално газ , че а може да върне флотата си от собствената си колония .

Ако някой все още НЕ е разбрал за какво точно говоря - да си каже и ще дам пример директно :a055: .

P.S. това е последното ми предложение за тази и следващата година , така че ако ще го делвате или локвате - поне кажете ЗАЩО , 10x .
P.S.2. Утре вечерта се отказвам от Bulfa и форума за мнооого дълго време , да знаете .
Последна промяна от SYSTEM_2005 на пон мар 05, 2007 4:06 pm, променено общо 1 път.

[u][b]За [color=#FF0000]Гравитационни сили[/color] (1 ниво) --> за [color=#FF0000]ЗНС[/color] :
При координати [color=#FF0000]х:х:1[/color] ще Ви трябват [color=#FF0000]6250 сателита[/color] .
Общите [color=#FF0000]нужни ресурси[/color] за строежа им :
Метал : 0 - 0 мегита [color=#3333FF]:)[/color]
[color=#FF0000]Кристал : 12M500К[/color] - товар за 500 мегита
[color=#FF0000]Газ : 3M125K[/color] - товар за 125 мегита[/b][/u]
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Регистриран: пон дек 06, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Не ти прочетох целия пост, ама ми стана ясно.Не може - ще стане много грубо, ако може да се стационира към поле на което няма ID на планета, така ще се трият собствени планети и ще се стационира на чужди.Понеже сега проверката е ПОЛЕТ КОЙТО СЕ ВРЪЩА КЪМ ID НА ПЛАНЕТА.НО при твоя случай трябва да се премахне тази проверка
[15:32:36] maroder каза: toq ne stiga 4e me grabi
[15:32:40] maroder каза: mi i ma ubira

Bulfleet.org -> Паметник на една отминала епоха.
Потребителски аватар
MoRaThaLL
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед юли 30, 2006 9:15 am
Контакти:

Мнение от MoRaThaLL »

SYSTEM_2005 написа:Цитат(SYSTEM_2005 @ Mar 5 2007, 04:28 PM)
скоро може и да я прекръстите на Bulmine , предлагам следното нещо .. което между другото си е съвсем реално като ситуация и в истинският живот .
Ако се прекръсти на Bulmine, ще съм много доволен, нали съм си миньор :)

Относно предложението ти - не е лошо, но все пак и до тоалетна трябва да ходиме, трябва и да се къпеме, трябва и да се храним, мен ще ме зануляват през 5 мин :) Така играта ще стане по-динамична, ама наистина ще трябва да рифрешваш като луд.
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

Все пак играта е за забавление , а не като спре нета да си скъсвам нервите , защото знам , че докато си намеря тела вече ще са ме занулили :dizzy:
Иначе предложението може да се осъществи в хардкора да кажем и доста играчи ще се регнат там , но иначе не знам как 6 месеца ще издържиш на подобна игра :crazy_pilot:
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Потребителски аватар
EnergyFromHell
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб яну 20, 2007 1:34 pm
Контакти:

Мнение от EnergyFromHell »

ам винаги съм се чудил дали ако аз да кажем имам моя планета и пусна стацване на 20 кръста към нея след което я изтрия и някой си направи там колония 5 мин преди да се стацне флотата , дали той ще получи тези 20 кръста?

цитирам smallEvil :"Кода на играта е така написан, че заявката за изпращане на СМС към оператора се праща още преди флотата ти да е литнала. "
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

EnergyFromHell написа:Цитат(EnergyFromHell @ Mar 5 2007, 07:53 PM)
ам винаги съм се чудил дали ако аз да кажем имам моя планета и пусна стацване на 20 кръста към нея след което я изтрия и някой си направи там колония 5 мин преди да се стацне флотата , дали той ще получи тези 20 кръста?
Това е така известния случай Трол-Бобето :crazy_pilot:

Сега мисля , че няма да стане , защото ИД на планетите е различно и корабите ще изчезнат , така май беше казала Хера :c022:
Последна промяна от Stankata на пон мар 05, 2007 8:16 pm, променено общо 1 път.
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
SYSTEM_2005
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: съб юни 25, 2005 3:10 pm
Контакти:

Мнение от SYSTEM_2005 »

@Stankata - при случаят Трол-Бобето не беше така , защото Трола го търсиха през нощите да му звънят да си махне планетата и след това vato си направи там планета и си стационира флотата , за да посрещне ЗНС-тата на на Бобето ;) .

Иначе .. @EnergyFromHell - това , което го казваш е интересно .. чудя се да пробвам ли .. :P . Айде Хера или друг , който знае да каже нещо по въпроса .
RoYaL написа:QUOTE(RoYaL @ Mar 5 2007, 07:15 PM)
Не ти прочетох целия пост, ама ми стана ясно.Не може - ще стане много грубо, ако може да се стационира към поле на което няма ID на планета, така ще се трият собствени планети и ще се стационира на чужди.Понеже сега проверката е ПОЛЕТ КОЙТО СЕ ВРЪЩА КЪМ ID НА ПЛАНЕТА.НО при твоя случай трябва да се премахне тази проверка
Хм .. да , май си прав . Значи ще трябва малко да се попромени и там source-а :) . А специално за това , което каза и EnergyFromHell .. то може да бъде избегнато , чрез няколко допълнителни проверки и няма да има вероятност за измама и стациониране на чужди флоти на 2-ри играч на планетата на първи .

P.S. Винаги има начин , стига човек да има идея и време за осъществяването и :a055: . Ако се сетя - ще допълня .
@system, просто трябва да се промени проверката, да не е по ID
То това ясно , че може да се измисли нещо . Аз имах впредвид , ако се сетя за нещо , което съм пропуснал за предложението като цяло ;) .
Последна промяна от SYSTEM_2005 на пон мар 05, 2007 10:28 pm, променено общо 1 път.

[u][b]За [color=#FF0000]Гравитационни сили[/color] (1 ниво) --> за [color=#FF0000]ЗНС[/color] :
При координати [color=#FF0000]х:х:1[/color] ще Ви трябват [color=#FF0000]6250 сателита[/color] .
Общите [color=#FF0000]нужни ресурси[/color] за строежа им :
Метал : 0 - 0 мегита [color=#3333FF]:)[/color]
[color=#FF0000]Кристал : 12M500К[/color] - товар за 500 мегита
[color=#FF0000]Газ : 3M125K[/color] - товар за 125 мегита[/b][/u]
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Така да изясня.
Когато пратя флотата от планета с ID 72663 на някъде на 10% и изтрия планетата, после друг колонизира и върна полета, неговата планета ще е с ID примерно 88519 и флотата няма да кацне.В случая с bobeto и трол не беше така.Напада се планета с ID 72663, планетата се трие, там се колонизира планета 88519 на друг играч, който стационра флотата.Понеже в битките е направена проверка по координати, не по ID.

@system, просто трябва да се промени проверката, да не е по ID

skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

Навремето правех един много сполучлив трик:
Пращаш колонизатор да колонизира до някого и засичаш времето.В момента, в който той колонизира си пращаш флотата да се стационира на новосъздадената колония и я изтриваш(колонията). Цялата операция отнемаше 15-20 сек. След това пускаш втори колонизатор да колонизира същите координати, на които е била първата колония( и към които лети флотата с мисия Стациониране). Втория колонизатор колонизира няколко секунди преди да се стационира флотата. По този начин пусках "изненадващи" атаки ;)
RoYaL
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от RoYaL »

Да, ама гореспоменатата верификация ще ти попречи :)

Отговори

Върни се в “Предложения”