Идеи за играта.
-
martix
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: нед фев 13, 2005 3:03 am
- Контакти:
И така надявам се не само да няма лошо ами и да излезе нещо добри, въпреки че нямам големи надежди, особено при естеството на предложенията.
Като се започне от проблема със "добрите" играчи.
1. Наличието на средства и множеството възможности за оползотворяване:
За това няма лесно решение, нито мога да кажа, че е особено премислено. Нека да може само определени екстри да са достъпни за даден акаунт, като човека да може да си ги избира при стартирането на рунда. Например за човек решил да играе на мини, би било полезно купуването на ресурс. За боен акаунт може би възможността за камара ваканции и т.н. Отдавна поддържам своя собствена теория изразяваща се така: Капка по капка вир става!
2. Време:
Тук според мен седмичен таймер би бил по-обективното и оптимално решение, защото:
а) Така се намалява стойността на една единица за даден период на отчитане.
б) По лесно се прави отчет - и на администрацията би и било по-лесно и потребители биха могли да разполагат с времето си по динамично. Мисля, че това би било решението на феномена наречен БФ зомби. Тъй като човек би могъл да издържи ден или 2 натоварване, но не и цяла седмица.
в) Все пак предлагам намаление на норматива - нека седмично човек да може да разполага със 100-120 часа игра - 14-17 часа игра на ден. Знам че на някои няма да хареса, но това е моето мнение. В краен случай може да се оплачете на milanoff, той е инициатора.
3. Ребаланс на играта - въвеждане на началния замисъл на расите в действие.
а) Премахване на астероидите
б) Реализиране на идеите на расите. Тук се налагат малко качествени добавки(2, вместо 1 за расите). Скорост за ноксите, танкера за тях, игра на скорости, по-малко флота, спийдъра си остава при тях. Конфедерация - флота, мегатон, но като наистина конкурентно-способен кораб, екстрата за по евтините кораби при тях. Тертети - по-добри като цяло трансове. Леко подобрени характеристики на нормалните, нов по-голям транспорт - 50К(не върви функционален кораб като танкера да надвишава чисто транспортен кораб по товароносимост). Ъпгрейд на каргото с нивата във фабриката.
Като се започне от проблема със "добрите" играчи.
1. Наличието на средства и множеството възможности за оползотворяване:
За това няма лесно решение, нито мога да кажа, че е особено премислено. Нека да може само определени екстри да са достъпни за даден акаунт, като човека да може да си ги избира при стартирането на рунда. Например за човек решил да играе на мини, би било полезно купуването на ресурс. За боен акаунт може би възможността за камара ваканции и т.н. Отдавна поддържам своя собствена теория изразяваща се така: Капка по капка вир става!
2. Време:
Тук според мен седмичен таймер би бил по-обективното и оптимално решение, защото:
а) Така се намалява стойността на една единица за даден период на отчитане.
б) По лесно се прави отчет - и на администрацията би и било по-лесно и потребители биха могли да разполагат с времето си по динамично. Мисля, че това би било решението на феномена наречен БФ зомби. Тъй като човек би могъл да издържи ден или 2 натоварване, но не и цяла седмица.
в) Все пак предлагам намаление на норматива - нека седмично човек да може да разполага със 100-120 часа игра - 14-17 часа игра на ден. Знам че на някои няма да хареса, но това е моето мнение. В краен случай може да се оплачете на milanoff, той е инициатора.
3. Ребаланс на играта - въвеждане на началния замисъл на расите в действие.
а) Премахване на астероидите
б) Реализиране на идеите на расите. Тук се налагат малко качествени добавки(2, вместо 1 за расите). Скорост за ноксите, танкера за тях, игра на скорости, по-малко флота, спийдъра си остава при тях. Конфедерация - флота, мегатон, но като наистина конкурентно-способен кораб, екстрата за по евтините кораби при тях. Тертети - по-добри като цяло трансове. Леко подобрени характеристики на нормалните, нов по-голям транспорт - 50К(не върви функционален кораб като танкера да надвишава чисто транспортен кораб по товароносимост). Ъпгрейд на каргото с нивата във фабриката.
[code]How come when I talk dirty to a girl its sexual harrassment, but when a girl talks dirty to me its $3.95 a minute?[/code]
- silvertenshi
- Редник (Private)
- Регистриран: пон фев 12, 2007 8:19 pm
- Контакти:
Дам.......м и аз съм сагласен, сега по време на играта не хубаво да не се променя нищо за да не се бъгчше играта. НО предложенята не са зле само за времето не съм сагласен.CLASSIFIED написа:QUOTE(CLASSIFIED @ Mar 1 2007, 04:21 PM)
Хубаво предложение .. но като цяло съм против всякакво променяне на геймплея по време на игра. За следващия рунд - ДА .. но не и за текущия.
[color=green]Редакция Serial_H:[/color]
[b]Подпис до 240х60 px или 4 реда текст с размер най-много 12.[/b]
[color=red][b]
I wish I had an angel
For one moment of love
I wish I had your angel[/b][/color]
[color=red][b]
I wish I had an angel
For one moment of love
- Porter
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: ср окт 19, 2005 9:42 am
- Контакти:
Съгласен съм за транспорта, трябва да се увеличи капацитета. А това за уеличаване на капацитета при ъпгрейд от фабриката е много добро. Досега не съм пускал ъпгрейд на нищо под кръст. Ако това влезе за трансове, меги, рецки и танкери почвам да вдигам и тези нива. Или иначе казано за мен ъпгреидите на тези единици във фабриката нямат в момента достатъчен ефект.
За времето за игра ще пусна едно предложение и аз но в друга тема. Това тук според мен не решава пшроблем. Уграничава играчите. Можеби трябва да се стимулират по някъкав начин да не са постоянно онлаин.
За времето за игра ще пусна едно предложение и аз но в друга тема. Това тук според мен не решава пшроблем. Уграничава играчите. Можеби трябва да се стимулират по някъкав начин да не са постоянно онлаин.
-
fub4e
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: вт ное 08, 2005 2:01 pm
- Контакти:
Гласувах и на трите предложения с НЕ, защо ще напиша за всяко едно по отделно:
1. Темата мисля, че е разисквана стотици пъти, това е живота, свиквайте с него по от рано. Едни имат - други не, винаги е било така и винаги ще бъде така, а тази игра трябва да печели от някъде.
2. Представяте ли си какъв хаус ще настане. Та те децата за 24 часа не могат да си го преценят, та камоли за 1 седмица. Това, че някой не може да отделя по 20 часа игра не трябва да означава, че заради него трябва да се ощетяват други играчи. Нямам ден под 18 часа, и не бих казал че съм зомби.
3.А Идеята за астероидите е много добра, може би малко беше поизопачена с търговския, но вмомента е добре. Незнам дали ви се е налагало да вдигнете 2000 кръста с 15 к газ, и с дни да се чудите от къде да си намерите газ. Така рунда стана много по-оживен и динамичен.
3.Б Няма ли да е едно и също ? Или всички ще играем на нокси и предимството им в началото за рециклатор, а по този начин и с танкер ... иди гони първите. Баланса мисля че е добре направен и всяка една раси си е за точния тип играч и начин на игра.
1. Темата мисля, че е разисквана стотици пъти, това е живота, свиквайте с него по от рано. Едни имат - други не, винаги е било така и винаги ще бъде така, а тази игра трябва да печели от някъде.
2. Представяте ли си какъв хаус ще настане. Та те децата за 24 часа не могат да си го преценят, та камоли за 1 седмица. Това, че някой не може да отделя по 20 часа игра не трябва да означава, че заради него трябва да се ощетяват други играчи. Нямам ден под 18 часа, и не бих казал че съм зомби.
3.А Идеята за астероидите е много добра, може би малко беше поизопачена с търговския, но вмомента е добре. Незнам дали ви се е налагало да вдигнете 2000 кръста с 15 к газ, и с дни да се чудите от къде да си намерите газ. Така рунда стана много по-оживен и динамичен.
3.Б Няма ли да е едно и също ? Или всички ще играем на нокси и предимството им в началото за рециклатор, а по този начин и с танкер ... иди гони първите. Баланса мисля че е добре направен и всяка една раси си е за точния тип играч и начин на игра.
Venturae memores iam nune estote senectae, sie nullum vobis tempus abibit iners.
1. Добро предложение, но ако можеш да избираш само 1 бонус всеки ще взема ваканцията.
2. Не. Лимита на ден е сложен за да може и най-вманиачените да поспят поне малко.
3. а) Да. Това нововъведение допринесе за появата на ново поколение миниори и като цяло никой не го използва по предназначение. Трудно е с боен акаунт който има прилични скорости за точките си да изпревариш друг който е развит специално за този вид миниорстване.
б) Долу горе добро предложение ако не броим че с тертет почти никой няма да играе. А и конфедерация с по-голям добив на металните мини и по евтини кораби не ми звучи балансирано.
2. Не. Лимита на ден е сложен за да може и най-вманиачените да поспят поне малко.
3. а) Да. Това нововъведение допринесе за появата на ново поколение миниори и като цяло никой не го използва по предназначение. Трудно е с боен акаунт който има прилични скорости за точките си да изпревариш друг който е развит специално за този вид миниорстване.
б) Долу горе добро предложение ако не броим че с тертет почти никой няма да играе. А и конфедерация с по-голям добив на металните мини и по евтини кораби не ми звучи балансирано.
Последна промяна от hriyan на чет мар 01, 2007 8:31 pm, променено общо 1 път.
- silvertenshi
- Редник (Private)
- Регистриран: пон фев 12, 2007 8:19 pm
- Контакти:
1. Да защото ресурсите които се дават за тези нанокредита са малко.hriyan написа:QUOTE(hriyan @ Mar 1 2007, 09:31 PM)
1. Добро предложение, но ако можеш да избираш само 1 бонус всеки ще взема ваканцията.
2. И аз не съм съгласен всеки тря да си играе колкото си иска
3.
а) Дам по добре да ги няма защото по този начин расите може да си ползват предимствата в ресурсите (например ноксито има 25% повече газ а с астроплотацията това става безсмислен бонус за напред).
б) Сега значи аз предлагам почти същите неща но съм въсел някои корекции.
- Нокси - 50% скорост за тях, танкера, спийдъра си остава при тях (които трябва да се включва в пиратството), и да се запази техния бонус от нината за газ за сега е само това.
- Конфедерация - за тях си остава грубата сила, мегатоне за тях, евтините кораби при тях, остават по евтини ъпдеити на корабите но отпадат бонуса им от мината за метал.
- Тертети - нов по-голям транспорт - 50К(не върви функционален кораб като танкера да надвишава чисто транспортен кораб по товароносимост). Ъпгрейд на каргото с нивата във фабриката. И още нещо да не са само 15% от мините а 20% да не са само 15% по евтини съоръженията за защита а да са 20% и да имат допалнително съоръжение в защитата (което поне да се равнява на плазмата), ъпгреидите служат за развитие на защитата да са 15% по евтини.
Последна промяна от silvertenshi на пет мар 02, 2007 11:27 am, променено общо 1 път.
[color=green]Редакция Serial_H:[/color]
[color=red][b]
I wish I had an angel
For one moment of love
[color=red][b]
I wish I had an angel
For one moment of love
-
martix
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: нед фев 13, 2005 3:03 am
- Контакти:
И това ще се превърне БФ на стероиди... не благодаря, вече е достатъчно бърза, не е нужно още повече да се скъсява времето за развитие(като по тоя начин се поощряват зомбитата)
[code]How come when I talk dirty to a girl its sexual harrassment, but when a girl talks dirty to me its $3.95 a minute?[/code]