Bulfleet Weekly 19-26 февруари 2007г. - 2 част

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
MeriAn
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт авг 30, 2005 5:50 pm
Контакти:

Мнение от MeriAn »

Знаете ли че, на 23 февруари

1893 г. — Рудолф Дизел получава германски патент за създадения от него двигател (наречен на неговото име дизелов)
1947 г. — Основана е Международната организация по стандартизация ISO (International Organization for Standardization)

Giotmito лидер на [ IVECO ]

1. Съюзът възниква в първи рунд на Втора вселена след сливането на два съюза
2. Ветерани в съюза са: BEZSMURTEN, surikat, giotmito, както и новите за съюза, но ветерани в играта: NEUKROTIMA, aavatar, Major, honda. Нови за самата игра и свежи попълнения за съюза са: batpec, ricardo, HapkoMaHa, DJmorpheus, angata92, cenko69
3. Стилът ни на игра е отявлено агресивен, доходът на мините ни е минимален, колкото за стартиране на играта. Разчитаме предимно на доход от полети. Играем в почти всички галактики на вселената, като флийтъри.
4. Външна политика: Напове и Алианси сключваме само със съюзи с малко членове и с натрупан опит. Всички други са потенциални врагове.
5. Конфликти ще има навсякъде, където сме ние, понеже разчитаме на приходите от битките.
6. Играем предимно за забавление. Нищо че целенасочено не гоним първенство като съюз, но с постоянство в играта се изкачваме нагоре в класацията. Съюз IVECO съществува в три вселени на играта. NEUKROTIMA е с най-много стаж в играта - още от самото й създаване и в момента съвместява две функции – генерал-дипломат. Това е засега от нас

Porter лидер на [ UNITED EUR ]

1. Съюзът е създаден от Stefan400 в първи рунд. До началото на четвърти рунд в съюза не влизаха нови играчи, освен ако не се познават с някой член(има няколко изключения). Всеки старт по традиция е труден за нас, но в началото на четвърти рунд съюзът не съществуваше близо месец. От тогава вече търсим нови членове без да правим някакъв подбор. Съюзът не се е класирал в топа поради простата причина, че малко от членовете му изкарват рунда от началото до края. Последният рунд показа, че дори и новото поколение в съюза наследява тази традиция
2. Този рунд имаме много нови попълнения, но те имат много да се учат. Играчите, който сe присъединиха миналия рунд са неактивни. А за ветераните...единствените играещи ветерани се отдръпнаха в свой съюз с обещанието, че по-късно ще се върнат обратно.
3. За развитие не се бъркам в играта им, но сме главно флийтъри.
4. и 5. За интриги и войни е раничко още. Аз правя изключение, заклет атеист съм, а Дядо Поп не иска да ме изповяда
6. По свободната тема искам да кажа, че винаги чакам вестника с нетърпение и всяка вечер го чета още ”топъл”. Много ми беше неприятно да науча, че вече ще излиза само веднъж седмично!

Историята на ARES, разказана от amanita

Съюзът е създаден в началото на втори рунд на Вселена 1, когато разбрахме за играта и с доста приятели се запалихме по нея.Първоначало лидер беше DarXSoft . По-късно се сляхме със съюз NEKROMANI с лидер Mr_Seduction.И така двата съюза станахме едно цяло и мачкахме наред. .Алианс и нап не сме сключвали тогава с абсолютно никой, сега имаме с Insomnia, понеже се познаваме всички и всеки ден си пием кафето заедно, дето има една приказка. Алианс имаме и със /*****/
Зная, че в Трета вселена има такъв съюз - ARES, обаче няма нищо общо с нашия, просто някой си го е харесал и си го е направил.
Играчите играят само на флота, не сме имали никога миньори. Спомням си една битка - bore като се отказа.Удари се в NEGARA с 2к бойни и на NEGARA му паднаха стотина кръста, но нямаме доклад.
Ето това открих във форума:
http://evilforce.free.bg/dios/bore%20vs.%20li4king.htm
На bore. Той е бил в ARES тогава.Подробности не помня .Във 2 рунд играеше с bore а по - късно стана Kamikadze
Първите членове бяхме доста народ. Много малко хора от първоначалния вариант на играта още играят и затова съм лидер аз, а не някой от старите. Съюзът в сегашния си вид се състои главно от играчите от рунд 2, но никовете им ще запазя в тайна. Полът и възрастта нямат никакво значение, но винаги аз съм била единствената жена

Знаете ли че, на 24 февруари

1969 г. — Американският космически кораб Маринър-6 е изстрелян към Марс
1991 г. — Американската армия започва сухопътна операция срещу Ирак

Днес ви запознаваме с JPS

1. Как се казваш?
- Мартин Иванов Георгиев
2. На колко си години и от къде си?
- На 18 Видин, но съм студент в София.
3. С какво се занимаваш?
- Уча в ТУ София и в момента се занимавам с регистрацията на фирмата ми.
4. С какви никове си сте се подвизавали в Булфлийт?
- Със моя си е в началото на рунда бях с Naseto.
5. Как разбрахте за Булфлийт?
- Гледах тия в залата че цъкат нещо, запомних сайта и почна да строя.
6. Защо започнахте да играете Булфлийт?[/color
Не знам, кефи ме просто.
7. Как съчетавате работата/учението с играта?
- Трудно, много трудно.
8. Какво ти даде и ти отне Булфлийт?
- Научих се да разпределям времето си по-добре, но като играя няма какво да разпределям.
9. Кой е първия съюз в който сте се подвизавали ? А сега в кой сте?
- СССР 2ра вселена. В Инсомния съм сега.
10. Коя ви е най-запомнящата се битка в играта?
- Ооо не се сещам, аз по принцип обичам да вода битки.
11. Занулявали ли са ви досега?
- Разбира се стана по-тъп начин, но да занулявали са ме ;)
12. Кое е най-предното класиране което сте достигнали до сега?
- Достигал съм 1во място, но само временно.
13. Има ли нещо което искаш да кажеш на нашите читатели?
- Приятна игра на всички

Troll - вместо изповед, искрено и лично

Никът, който не трябва да забравя никой играч и който трябва да остане и да се помни в историята на Булфлийт завинаги, пръв приложил нова тактика за посрещане на по - силна флота и увенчал се с успех.
Благодарение на колегите от форума на клановете може да се запознаете със събитието на рунда по онова време.

http://bfclans.man1a.com/phpbb/viewtopic.php?t=40

http://bfclans.man1a.com/phpbb/viewtopic.php?t=19

Може би някои от вас ще кажат,че това е невъзможно. Докато лети атака със звезди, да се изтрие планетата - цел, друг играч с по-силна флота (vato) да колонизира там, да стационира, да посрещне атаката и да победи в битката. След това да изтрие планетата и там отново да колонизира собственикът на първата планета-Troll. Като резултат, след като влиза в играта, атакуващият е меко казано шашнат. Не може да повярва, че е разбит. И такива неща са ставали по бойните полета.
Всичко това е възможно, защото bobeto пуска атаката и излиза в мод. По него време модът не можеше да се спира, преди да е изтекъл срока.
Предлагаме ви историята на Troll, споделена с MeriAn. Желаем ви приятно четене

Здравей, за броевете на уиклито ще подготвям историите на съюзи и играчи. От кого ли да започна ? Защо да не напишем твоята история?
Ми може, ама тя вече не е интересна. Аз не играя.

Няма значение. Тъкмо ще е наистина история
Ами питай

Кога научи за Булфлийт, от кого и как?
Ами кога - края на лятото на 2005 заиграх. А иначе още с откриването на сайта, няколко дена ,не помня точна дата. Работех,постоянно бях в и-нет и съвсем случайно от един банер кликнах там, регнах се за малко само да видя от любопитство, пуснах малко солари и мини, и се отказах,видя ми се скучна. После забравих и впоследствие един колега - МоРсКи ,започна да ме рови да играя . И така,играя от края на лято . Баси сега идва лято 2007 ... кошмар... как бързо минава времето.
Troll се роди в един от слънчевите и лазурни квартали на град Бургас

Защо точно Troll?
Не ми идваше нищо на акъла ,а точно тогава бях на работа и си бяхме пуснали да гледаме 2-3 серии на "Властелина на пръстените" и видях един тролл да мачка с боздуган наред всичко и това записах на регистрацията
При мен нямаше планирана игра,всичко се основаваше на интуиция ,опит- грешка. Плановете за много точки ,голям флот и цялото гонене на места и добре организирам съюз никога не са ми били цел. ЖЕЛАНИЕ - това е всичко. Не бях про - не ме ситваше никой,не ме учеше никой. Само наблюдавах. А ако имаше въпроси - питах ,на практика играех сам, макар и да бях в един от най-големите съюзи в Първа вселена АНСР
Там ми беше първото акк, което изтрих на 100к точки. СКОРПИОНБГ ми беше първият лидер. В каквото и да го обвиниха в последствие - чийтърство,и така натък, колкото и да се радваха разните му там тангра и не знам си какви си че му счупиха флота, това е за мен лидера.
АНСР - имах няколко битки там. Но не бях чувал за трибуна. Тогава много се учудиха ,като има казах на "колегите" , че не съм влизал в трибуната и не съм давал битки. Сега виждам че съвсем не са били за пренебрегване!
В последствие си създадох собствен съюз във Втора вселена. По-точно не го създадох - дадоха ми лидерството.

Зануляван ли си? И от кого ?
Играта е лесна - стига човек добре да може да смята , да има желание , да се увлича и да може да изследва навиците на противника, не е проблем да занулиш някой, стига да искаш.
Зануляван .............. не съм. Единствено случаят с Мimozza , последният рунд на 2 Вселена.Мислех да не играя повече. Оставих акаунта на Стелеон, а той го заряза. Зануляването беше на (i) в мод. Сега наистина се отказвам.

Кой е за теб Съюзът, с главна буква?
СМЕРШ. Какво значи това, каква идея и какво беше за мен този съюз? Може да звуча глупаво и наивно, но това си беше олицетворение на сила, интелект, съобразителност, безкомпромисност. Някои ще кажат - мишоци- слаби са ви флотите. Но кой ще го каже? Хора на по 1- 2 млн точки, ситвани денонощно? Само някой да не опонира - всички го занаят. Нека не приличаме на Бг парламента и прокуратура - всичко се знае - ама ,на ..няма доказателства, не може нищо да направим. 2, 3, 4, 5 човека да играят с едно акк? и после да ми кажат че са играчи "Айде нема нужда " както казват в западна България. Ще спра до тук, не искам да излизам от добрия тон. На практика вече Бф е минало за мен. Това го разказвам за всички които са играли ,обичат да играят, или са спрели да играят и тези,които са пред отказване от играта и за тези, които сега започват.
Успях без да искам наистина да създам съюз с много добра координация, стимул за игра, поддържах ги до край. Не се смятам за велик играч и лидер, но нещо ме кара да мисля че все пак успях да създам нещо уникално. Има и други добри играчи.

Имаш ли приятели, хора, с които си играл, а сега са ти приятели в реалния живот?
Да - ORC-Stormbringer, SAFO, ALBENA, CLKSTAR, MERIAN, VLADDD и др.

Има ли битка/битки/, които са ти донесли най-голямо удовлетворение?
Даммммммм. Може да стана банален - бобето, Конго и доста други. Срещу всички играчи на СССР. Не помня всички битки,но самият факт, че си намерих последователи още от края на рунд 1 на вселена 2, че съюзът се развива от други лидери и играчи, говори само по себе си. Всяка една битка е удовлвтворение. Всеки един играч, който играе под това име, е роден биткаджия. Човек, който обича победата. Човек който не се стряска от многото точки, от по силният враг.

В какви отношения беше последно със СМЕРШ?
Винаги съм бил в добри ,винаги съм хранел добри чуства, макар че поради едни или други причини ,станаха малко спречквания между мен и играчи на СМЕРШ. Няма как да си дигна флота срещу играч на СМЕРШ. Просто няма начин.

Какво е играта според теб?
Какво е играта ли? Замислете се - цифри , сметки, някакъв план за евентуално добро, за нещо което се запомня.
Направете един паралел с живота - няма ли планове, провали , победи , успехи? Само че тука и да загубиш, не губиш кой знае какво... само малко време. Но... защо тогава БФ е играта, която ви отнема 80 или 100% от свободното време и мозъчните ви усилия? Aз няма да коментирам повече,само ще кажа, че това е един виртуален израз на част от желанията и стремежите на всеки един от нас :)

Отъждествяваш ли БФ с един, точно конкретен човек?
Не, не с него...

Много се говори за дуото Troll- ....
Да, говори се...

Навлизаме в много лични неща. Ако не ти се говори ...ОК
Мерси :)

Значи, това няма да се каже никога... А би трябвало да ти извадя душата с памук и да го напиша ...
Абе така е,може би ... ама искаш ли да ти кажа нещо? Истината е че никога повече няма да играя бф, просто не мога...
И затова интервюто,ако искаш, го довърши...
Не ми се говори за БФ. Не ми се и мисли...флотите ми кацат към 2 и нещо, ще ги оставя да ме занулят :) Махнах мода да видя какво става, но не ми се занимава...

Изтрий се. Никой не трябва някой да се хвали, че те е занулил.
Мейла ми е на друг човек. Няма ли някой админ онлайн, ако може да ме делне. Колко има до края на рунда? Пуснах един временен.

Но акаунтът ще остане и в другия рунд
Ми нищо, няма да го развивам ....
Само да довърша за интервюто, че нещо се сетих и да си излея мъката - нали повече няма да играя. За едно нещо съм доволен в цялата игра, че рискувах, че спечелих, че не си стоях на здника да броя и кътам ресурс за звезди.

Ти вадил ли си звезда?
Не съм.

Не си изпитал всички удоволствия на играта ...
Ми не съм ... но съм играл със звезди нелегално :) Да си призная ли всичко?

Ти решаваш
И аз не съм от играчите .... настройвал съм атаки между ЗНС и флоти в рамките на 0,5 сек.... имах и 2 акаунта ...

Мен НИЩО не може да ме изненада ... стана ми интересно за двете асс, я дай нататък
Stranger и Troll, но на нито едното от двете съм нямал звезди. ЗНС-тата бяха на съюзници.
Само ще те помоля да напишеш нещо. Но това искам наистина да го напишеш.

Разбира се.
Читаво акк над 60-о място в класацията НЯМА

По кое време игра с две асс?
Рунд 1 на Вселена 2. Втората половина. НО държа да ти кажа че не съм ситван и големите битки са си били само от моето акк

Само тогава? А наливан от другото асс?
Да само тогава. Не, наливане нямаше

А?
Другото беше само за поддръжка на формата.
И защото изпитвах някакъв дълг да го поддържам. Stranger ми го остави. Първия лидер на съюза. Каза ми, че в мен му е надеждата

А правил ли си съвместни акции от двете асс?
Единствено съм му ползвал флота за рециклиране, което по новите правила е забранено. Криминален съм. Имам и една акция с него за редуциране на противников флот, но големите битки са си били без негово участие. Мулти съм. Имаш скандален материал

Ама развенчавам героите ...
Това ти е работата

Сега как се чувстваш? Нещо като изповед в края на живота ... беше ли споделял с друг? Спомена, че няма читав акаунт над 60к...
Да..но сега ми е по-добре. Може да го напишеш във форума. Просто не искам никой да се заблуждава, че играчите с много точки са наистина играчи. НЯМА ТАКОВА НЕЩО , просто НЯМА. Или има ситване, или мултиаккк, или наливане Аз поне си признавам. Другите и това няма да направят Те се крият зад големите имена, точки и флоти. Честните играчи са от втора страница нататък. А щом аз си признавам, значи ще хване място. И аз не съм бил от най-честните. На честните играчи им викат обидно -"ЛАМЕРИ". Моля те, това го напиши задължително. В играта е така, както е и в живота - да вървиш нагоре, в повечето случаи значи да се нагазиш в ...

Очакваш ли поредния форумен скандал след това ти признание?
Не знам, не ме и и нтересува :)
Причината е проста - играех с желание. Дори има нещо друго. Бях готов да се откажа от играта. Щях да си мятам флота към аркантос. Едва ме навиха да изкарам рунда до край.
Какво значи мястото, ако не си се забавлявал и направил нещо интересно? Всеки иска да остави нещо след себе си. Аз съм доволен, че успях да се представя по-възможно най-добрият начин, на който може да се завижда. Дори и след тези признания - съм сигурен, че няма да омаловажа нещата, които наистина си заслужават.

Освен Първи рунд на Втора Вселена , изкарал ли си някой друг до края?
Помня ли вече...... май не. Сега се очертва тоя, но няма нищо интересно.

Означава ли, че това щеше да е първият ти напълно честно игран рунд?
Да. Това означава.

Затова ли няколко пъти в разговори ми повтори, че искаш да играеш СЪВСЕМ честно в Първа Вселена? За да докажеш, че може да се влезе в топа с честна игра?
Това означава

В действителност честно ли игра до сега тоя рунд в Първа вселена?
Да, абсолютно.

Без да ти е влизал няой в асс, дори за секунда?
Да. Твърдо.
Oтказах се, знам че можех да вляза и над 20-място. Бях на 40 като се отказах, вече нямах желание.

Явно няма да докажеш...
Няма .. а и не виждам защо да го правя вече :)

Кое е най-доброто ти класиране?
Помня ли вече, ТОП 20 някъде ... много клсации са били ... не съм си и правил труда да помня. Но най-доволен съм от 40-о си място в уни 2, нищо че бях мулти.

Би ли се върнал в играта някога, ако да- какво ще те накара да го направиш?
Може би не. Ако е да- трябва съвсем да нямам какво да правя. Не съм настроен против играта. Просто за мен си оценям, че вече нямам какво да правя там и си мисля че няма да има такъв момент ,отново да заиграя Бф.
Стига интервюта за тая вечер, че вече нещо не ми се приказва. направи една малка цензура и го пускай. Разчитам на тебе :)

Знаете ли че, на 25 февруари

1948 г. — В Чехословакия власта е взета от комунистите
Са родени световноизвестните български спортисти Боян Радев и Йордан Йовчев

Опознай България

Може би много малко хора са чували, че Иван Вазов е имал братя,а може би още по-малко знаят за подвизите, които е извършил един от тях. Днес ще ви запознаем с неговата история:

Генерал-лейтенант Владимир Минчев Вазов е роден на 14 май 1868 г. в семейството на Минчо Вазов и Съба Хаджиниколова. Негов брат е писателят Иван Вазов.
През 1886 г. постъпва във Военното училище в София и след завършването му през 1888 г. подпоручик Вазов е разпределен в 5-ти артилерийски полк в Шумен. Участва в Балканската и Междусъюзническата война.
Най-големите успехи на генерал Вазов са по време на Първата световна война. Като командир на Девета пехотна плевенска дивизия удържа Дойранската позиция в епичното Дойранско сражение срещу десеткратно превъзхождащ по численост противник (гръцки и британски части).
На 24 февруари 1920 г. генерал-лейтенант Владимир Вазов преминава в запаса и през 1926 г. става кмет на София. По време на неговото управление до 1932 г. е реорганизирана пожарната, изградени са рилския и витошкия водопроводи, разширена е електрификацията, усъвършенстван е градският транспорт. София става една от най-зелените столици в Европа.
Сред най-интересните моменти от живота на Владимир Вазов е посещението му в Англия през 1936 г. Организацията „Британски легион” чества победата на английската армия през Първата световна война. Като джентълмени английските ветерани канят своя най-достоен противник на бойното поле. Посрещат го с уважение и най-големи почести, израз на което е свалянето на знамената в негова чест. Председателя на Британския легион казва в речта си: „Той е от малкото чужди генерали, чието име фигурира в нашата история.”

Уважаеми читатели, започнах броя с думите, че желанието е определящо. Но не трябва да пропускаме и друго. Дадеш ли дума за нещо, трябва да го изпълниш. Каквото и да ти струва. Колкото и да ти е трудно и да нямаш желание. Защото не изпълниш ли поетия ангажимент, проваляш не само себе си. Проваляш хората, които са се доверили на теб, проваляш целия отбор. А нали Булфлийт е преди всичко отборна игра? Давам ви тема за размисъл. За ангажиментите, които понякога поемаме, без да се замислим дали можем да изпълним ...
Последна промяна от MeriAn на пон фев 26, 2007 11:59 am, променено общо 1 път.
[quote=""Karbankal""][color=#00bfff][b]- Защо някои са наказани с мълчание?[/color][/quote]
[color=#FF0000]Може би защото много знаят ;)[/b][/color]
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”