19-26 февруари 2007г
Здравейте, уважаеми читатели
Това обръщение може да ви се стори познато. Поради стечение на обстоятелствата - първо форумът се срина, след това редакторът напусна, аз се нагърбих да направя първия брой на седмичника. Болно ми е, че такава добра идея, на която отдадох много от себе си, е на път да потъне в небитието. Вие свикнахте с Bulfleet Daily и той стана за вас ежедневие. Някои изчакваха излизането му и тогава се отдаваха на съня. Други го четяха със сутрешното кафе - така както е с вестниците в реалния живот. Трети запълваха с него времето до атаките си. Около 400 човека всеки ден намираха в него нещо ново или интересно. Смея да го твърдя, защото вие търсехте следващия брой.
Да се направи един добър брой трябва и малко, и много. Малко знания по български език, малко търпение да се поровиш из вселените за новини, малко - няколко часа на ден от свободното време( ако го имаш) и много желание. Според мен желанието е водещо. Има ли желание, знанията се трупат, търпението се тренира, а времето се намира. В тая връзка искам да пожелая на момичетата и момчетата от екипа огромно желание и новинарски хъс
Горещата тема
Тази седмица екипът на Bulfleet Weekly реши да ви представи една нова статия – "Горещата тема" . В нея ще обсъждаме интересни въпроси по играта с най-известните лица от света на булфлийт . Днес ще ви представим една от темите, които ще вълнуват всеки играч, докато ги има платените екстри .
До колко помагат кредитите и може ли да се играе без тях?
Редовно във форума се срещат теми от потребители, недоволни от влиянието на кредитите в играта. Понякога има ефект и администраторите са съгласни , че трябва да има промяна , друг път – не ! Екипът на Bulfleet Weekly взе отговори от водещите играчи в скоро започналата Първа Вселена , за да се види какво мислят те, главните действащи лица в света на Булфлийт.
Въпроси :
1. До колко мислиш , че кредитите помагат в играта и може ли без да ползваш платените екстри да стигнеш до първите места ?
2. Този рунд ползвал си си някоя платена екстра ?
3. Мислиш ли , че трябва да има промяна при някои от платените екстри - да се намали действието , да се сложат повече функции или да се променят цените ?
Macumba
1 . Екстрите правят играта по-лесна, но не са решаващ фактор. Малко предимство дава генералсвото, но цената си заслужава.
2 . В началото на рунда купуването на ресурс е доста полезно, също и протекциите, когато нямаш достатъчно време или след тежки битки. Разбира се, че използвам екстрите, когато се налага. Но нека пак да кажа, те не дават предимство, а по-скоро удобство.
3 . Купуването на полета е доста скъпо
- цената на протекциите трябва да се повиши и ако е възможно - да не се ползват две една след друга
- купуванете на ресурс не е голям бонус и цената му е добра
- генералството се плаща веднъж месечно и е достъпно за почти всички
*ХАНС*
1 . Под " платените екстри" ако имаш предвид и генералството , не мисля , че някой може да стигне без генералство до първите места , а що се отнася до купуване на ресурс – помага доста , но аз не го използвам . . . и с или без купуване можеш да си в топа, или можеш и да си първи .
2 . Протекция
3 . Не .
EnergyFromHell
1 . Ами от началото на рунда кредити не съм купувал, просто брат ми ми прехвърли от неговото ацц (ХК) към моето 100 нани за едното генералство. За мене наните не правят играта равна. Не може някои да имат по 17 к нани от вивателските и да купуват постоянно ресурс , а други да изостават. Въпреки всичко истинският играч си остава такъв, независимо от условията , в които се намира. За първите места , там съм - няма къде да избягам .
2 . Не, нищо освен генералството и една протекция , която се наложи поради лошото качество на доставчика ми.
3 . Ами според мен трябва да се плаща само за генералството. Всички останали екстри или са прищявка, или не изравняват шансовете на всички. Не всеки може да си позволи да плаща постоянно за нанокредити .
nOnA_HapkoMAH
1 . Ами не може да се стигне до топ-местата без кредити ... Играл съм няколко рунда , сега за първи път си купих генералство , но виждам , че за челните места ти трябват освен много време, и парички за кредити...
2 . Да . както казах вече купих си за първи път генералство
3 . Ами според мен трябва цялостно да се промени концепцията ... не знам и неразбирам до колко е възможно де , но според мен по - добре би било основните печалби да са от рекламодатели , а не от потребителите .
Zodiac
1 . Кредитите помагат неимоверно много в играта и смятам, че това е крайно несправедливо спрямо болшинството геймъри, които са неплатежоспособни ученици или обикновени нехранимайковци . Теоретически е възможно да влезеш в топ 10 без дори да си БФ генерал, но трябва да се скапеш от игра - полагайки тройно повече усилия , да зомбясаш тотално и на всичко отгоре да имаш стратегическа мъсъл и превъзходен вроден интелект , което донякъде противоречи на първите две условия .
2 . Единствено БФ генерал .
За ресурс е далеч под достойнството ми да давам кинти или други средства за разплащане .
За уиджет - никога
Протекция ползвах само веднъж - по принуда, защото ми се прецака колата и трябваше спешно да я вкарам в сервиз .
3 . НЕ е редно да може да си спираш мода чрез СМС.
Не е нормално, не е спортсменско, не е етично, да плащаш за ресурс. Булфлийт е вид съревнование между играчи, а не между баровци и мизерници!Екстрите трябва да се окастрят тотално и да се насърчи геймъра по такъв начин, че позицията в класацията му да е някакъв коефициент между изиграни часове и постигнати резултати за това време онлайн...
Екстрите трябва да са такива, че да не дават тотално предимство на ползващите ги, а само да ги улесняват в някои дейности и да са правопропорционални на мързела им или претенциите към дизайна и цветовите схеми .
The^Crow
1 . Доста помагат по принцип. Аз лично избягвам да ползвам прекалено много екстри, но "Полета за рециклиране" спестяват доста време за търсене на рециклажи, а платената ваканция е идеална за излизане на бира вечер . a086.gif Все пак ако някой има прекалено много свободно време и нерви, може да стигне до първите места и без кредитите .
2 . Генералството и две ваканции .
3 . Определено протекцията не е добре измислена. Лично по мое мнение трябва да имапоне седмица разлика преди пускането на следваща протекция. И евентуално да е свързана с някаква загуба на флота .
dios
1 . По принцип може да се играе и без тези платени екстри. Разбира се тези играчи , които не ги ползват са в доста по-неравностойно положение спрямо другите. Опитен играч спокойно би могъл да бъде в челните места, но до един определен момент , в който започнат да летят ЗНС. Там вече генералството от екстра се превръща в необходимост . Масовото ползване на нанокредити предполагам е от тези които работят ежедневно и нямат постоянен достъп до играта . Ваканции, закупуване на ресурс , генералство - все неща, които им помагат да запазят що-годе баланса с тези, които неуморно и денонощно цъкат по клавиатурата .
2 . Ползвам всичко без Widget .
3 . Widget е излишен, астероидите трябва да станат платени , цената на полетата да се намали с 50%, генералството да се удвои , ваканцията за 75 нанокредита да се премахне.
Bulfleet Weekly( коментар )
Почти всеки играч изрази мнение , че без платените екстри топа не е реалност за никой . Всъщност всеки може да стане дори и първи , но с много повече игра и усилия отколкото тези , които си плащат . Но да видим нещата и от друга гледна точка - Булфлийт не е нова игра и вече се изискват повече пари за сървъри , затова не можем да искаме да няма платени неща ( само от реклами пари не се изкарват ). А и едва ли е реално да се мисли , че iuda миналия рунд е направи разлика от милион точки на втория само заради парите , които е дал за кредити .
Неща за промяна ? Има някои недообмислени, като Widget-а , който не се ползва от почти никой. Може да се помисли за намаляване на цената му , а не както беше замислян като " екстра за безсмъртие " . Също се надяваме протекцията от следващия рунд да може да се ползва при определени загуби на флота или през определен период. Другите неща са си добре сега , а и щом си плащате за нет , значи не сте толкова бедни. Освен това вече има и трансфер на кредити , както и може да спечелите кредити от някой конкурс във форума . . . тъй че кефете се на играта
Свои мисли по горещата тема сподели с вас Stankata
Знаете ли че, на 19 февруари
На този ден слънчевите лъчи огряват четирите статуи на Птах, Ра-Хоракти, Рамзес II и Амон-Ра, намиращи се във вътрешността на храма в Абу Симбел. Този феномен се наблюдава и на 21 октомври.
1986 - СССР изстрелва в космоса първата орбитална станция "Мир"
След изкачване на челното място в Първа Вселена, palavkoch отдели няколко минутки за разговор с Load
Как върви играта на вече първият в класацията?
palavkoch: Как да върви стила ми го знаеш, гоня си (i) и рециклажи и това е
След завършека на Вселена 2, където впрочем и откъм точки и откъм флота показа доста на останалите, тук същият ли пъклен план си замислил?!
palavkoch: Зависи от, с което ще разполагам - засега е доста и ще играя на 100%, колкото мога
- всичко ще давам от себе си. Зависи от времето, ако нямам време - ще си проличи .
А този рунд на Вселена 1 как ти се струва? Не е нужно чак предвиждания, но... нещо като във
вселена 2 рунда или малко по-добре/зле?
Аз поведох, защото макумба модна, но така или иначе аз му бях обещал, че до дни ще е зад мен поне по точки - все пак съм конфедерат
Да пожелаем успех и занапред на един от най-качествените ни БФ играчи
При Дефлорация нещата засега отговарят на "Затишие пред буря", всеизвестният iuda се отличава за сега като боец, Raid и nero дебнат и с танкерите, другите за сега го дават по-спокойно, ще видим след някоя и друга направена точка как ще потръгне
Класиране на играчите във Вселена 1
Код: Избери всички
1 ШАХМАНИЯК palavkoch 116,310
2 Returned macumba 114,786
3 Insomnia *XAHC* 104,288
4 Insomnia faget 98,838
5 Insomnia JPS 78,141
6 ARES EverDream 76,256
7 JollyRoger dios 64,968
8 sYm XellFIRE 61,229
9 ДЕФЛОРАЦИЯ Raid 60,985
10 ДЕФЛОРАЦИЯ nero 56,846
1 Insomnia 9 402682 44742
2 X 7 204563 29223
3 /*****/ 2 55260 27630
4 sYm 5 136674 27335
5 ARES 7 189635 27091
6 Returned 13 350207 26939
7 ДЕФЛОРАЦИЯ 7 176299 25186
8 aZrudite 2 48626 24313
9 adventure 2 45658 22829
10 3nity 3 67894 22631
1 ДЕФЛОРАЦИЯ iuda 18,230
2 SEYMOUR Aisha 13,130
3 AMBER Fukla 12,694
4 HeTpe3BeHu radkos 12,599
5 SEYMOUR1 FingNET 11,595
6 GodsOfWar Bardog 11,507
7 Purgatory direktor 11,432
8 Returned pux40 11,255
9 Returned Mu_Mu 10,701
10 АЕРТОН valu 10,680
Знаете ли че, на 20 февруари
1937 - Американецът Уолдо Уотърман създава първия автомобил, който може да лети (аеромобил).
1908 - Руският генерал Стосел е осъден на смърт, защото се е предал на японците през войната.
И трети рунд на Втора Вселена завърши ! Имаше ги интригите, че този е бъгър, а онзи – мулти, имаше ги битките , имаше ги вечносините играчи , общо взето имаше от всичко в този рунд . Ето и каква беше историята на рунда :
22.00 часа ! Няколко хиляди играчи чакаха вселената да бъде пусната и играта да започне . Първите дни топът беше оглавен от членовете на новия съюз 3D. По всичко личеше , че dReXs, MoneyCash, kitaeca_p, GodPlay, PeaceMAker, HeJleGaJleH, Spooh и Creative ще диктуват правилата във Втора Вселена, но поради образованието си или други причини повечето играчи от съюз 3D изтриха акаунтите си, а останалите се разпръснаха по други съюзи . Така вселената имаше нови лидери – MimoZZa , aleks78 , macumba и Palavkoch , като освен MimoZZa , останалите влязоха в съюз HighVoltage . Скоро , обаче Palavkoch направи свой собствен съюз – Шахманияк. Заедно с HighVoltage двата съюза си оспорваха първото място до края на рунда . Един от най-големите сканадли на рунда обаче предстоеше . macumba разкри , че е бъгвал и е невъзможно MimoZZa да е първа, ако е играла по правилата . След проверка от страна на администраторите и скорошно извинение на macumba, нещата се поуспокоиха и не се стигна до наказания , а играчът на HighVoltage предаде акаунта си на Vachik, който не бе наказан за бъгването по акаунта от предишния собственик, тъй като не е имал вина за това. След това въпросният акаунт смени още няколко собственика , но никой не успя да запази доброто му място, играейки до края и се стигна до зануляването му . Това даде шанс на MimoZZa и Palavkoch да напреднат.aleks78 остана на третото място , а четвъртото и пето място заеха aircon и победителят от миналия рунд - Malkia . Бързо стана ясно , че няма кой да изпревари първите в класирането , тъй че по-интересните събития преобладаваха по-назад в класирането .
Един опит за сваляне на планетата на лидера на [КАСИОПЕЯ] - mark_bg от MrBrown и Dread завърши с последици и за двата съюза. mark_bg се усъмнява в точността на атаките на двамата (разликата между атаките е 3 секунди) и след проверката се разкрива, че целият им съюз почти е нарушавал правилата. MrBrown и Dread изтърпяват наказанията си, но подхващат темата за един невърнат рециклаж от mark_bg на Аnt_М. Цялата история е "мътна и кървава", администрацията се забавя, теми, които не трябва, се трият поради камарата от скандали по форума. Всичко това води до изтриването на акаунта mark_bg от самия него, а по-късно и други играчи от съюза му го последват. Редица съюзи обявяват война на [RezervDogs] (съюзът на MrBrown и Dread).
Другата гореща точка във Втора Вселена беше при MrMax . Четирима играчи на съюз Red Army – enx , gerodzwero, Porter и vladd колонизираха до MrMax , но до по – интересни събития от закани и обвинения в нечестна игра не се стигна . Чак към края на рунда gerodzwero и vladd решиха да атакуват своя противник, но MrMax добре престационира своята флота и засече удара на двамата си врагове . От тук нататък повечето играчи доиграваха рунда или пуснаха мод , очакващи детмача за своите финални битки . А такива имаше много - Битки от Детмача
И така ето и крайното класиране :
№ Играч Точки
1 MimoZZa 2112172
2 palavkoch 1554128
3 aleks78 1234566
4 aircon 1144693
5 Malkia 977836
6 safoto 812705
7 pqsa4ka 682725
8 pik 632979
9 Albena 586871
10 dobrin4 517821
11 Beldin 459999
12 niki_god 362227
13 jiji75 361149
14 Attila 359150
15 Stormbringer 349391
16 Buba 346263
17 karus 319009
18 monty 261184
19 MrQ_PILE 258882
20 hitler 254387
Класиране при съюзите вселена 2
№ Съюз Коефициент
1 HighVoltage 671145
2 ШАХМАНИЯК 522196
3 Фанатици 360374
4 DarkPortal 287191
5 KillerTeаm 187130
6 ReservDogs 185543
7 HellWings 177810
8 FEARLESS 175816
9 ЪпсурД 173347
10 WAR 168513
11 ASSASSINS 163511
12 The Empire 163229
13 *BLADE* 123140
14 Криеница 107153
15 Impossible 104093
16 България 94207
17 Пичувити 84260
18 RESPECT 75642
19 МАРИНЕРИ 73766
20 HeavyMetal 66139
Ето и какви са мненията на някои от играчите - скучен или интересн беше за тях, отговорите по - надолу:
jiji75
1. Мисля че рундът беше оцветен доста дълго в синьо , но накрая вече уморени от дебнене и криене станаха доста хубави битки !
2.Целите ми бяха забавление ! А класация никога не гоня , но така се получи , че понапреднах с точките и може би малко съжалявам за това - да знаете какви битки се разразяват при тия , които са по-назад ! Но като цяло съм доволен , а и почнах с близо месец закъснение !
3. За следващия рунд все още се двуомя , а и времето ми май ще е по-ограничено , че ще ставам баща , но ако играя няма да се посрамя
lajeca
1. Да , беше много интерсен рунд .
2. Цели нямах , защото играя за първи път и не знаех за какво става въпрос изобщо .
3. Имам желание , но няма да играя - вашите администратори се постараха да ме накарат да се откажа от всички вселени на играта ви .
Sweet
1. Да , мога да го кажа , че настина доста интересен рунд се получи ! Запознах се с хора, на които мога със сигурност да кажа , че са ми вече приятели .
2. Цели не мога да кажа , че съм имал , но мисля , че се получи доста добре .
3.Това ... е тайна , но ако се съберем хора - защо не !?
Zodiac
1. Рундът беше изключително интересен за мен , както и за по-голяма част от съюзниците ми . Единствено изтриването на МаркБг помрачи кефа от играта и подейства деморализиращо , както на неговите хора , така и на мен до известна степен.
2. Изпълних заветната си цел в личен БФ план , а именно да успея да победя лидера на СССР , Максимус . Самите цели на съюз HeavyMetal винаги са били свързани не с излъчването на няколко многоточкови индивиди , а конкретно с унищожението на колкото се може повече играчи от СССР . Все пак най-важната цел си е оставала веселбата и постигане на истинско удовлетворение в съвсем човешки аспект .
3. Няма да взема участие в следващия рунд , защото получих нова длъжност и няма да имам време и нерви за игра . Вероятно ще започна пак да играя , чак когато ме направят голям шеф.
stoico_
1. Като цяло беше интересен , но не колкото предишните .
2. Целта беше и винаги е била да се забавлявам и успях .
3. Следващият рунд ще го пропусна поради липса на време .
crom
1. За мен лично беше сравнително интересен .
2. Целите ми бяха да влеязаа в топ 100, да мина 100к точки и да пробвам да направя звезда . Първата стана , за втората малко не ми достигна , а до третата бях твърде далеч.
3. Следващият рунд ще го пропусна, че имам накои други ангажименти . Есента вероятно пак ще се пробвам
palavkoch
1. Беше ми интересно наистина , запознах се и с нови хора .
2. Целите ги постигнах - в топ 3 съм .
3. Няма да играя в следващия рунд , чувствам се много уморен , като се опитвам да тъка на няколко стана не става и изцяло се прехвърлих във вселена 1 , доигравам харда , а за 3 още се чудя дали да не спра и там .
GodPlay
1. И играта , както всичко друго, е такова каквото, си го направиш . Както имаше дни, в които не спях, за да се дебна с някого, така имаше и дни, в който дори не влизах... а после дори шпионски доклади нямах. Като цяло, може би заради съюза и , че MimoZZa беше в него, срещах по-приятелски настроени хора в играта, отколкото враждебно. Рундът бе сравнително лек и достатъчно приятен.
2. Ами не точно, тъй като по някаква случайност, се събрах със стари приятели в 3D, съюз, чийто играчи бяха само по върховете на класациите, но уви, едни заради образование, други по друга причини, накрая само аз останах ... Та за класация не стана, затова играх само на флота. А това, че дори и рециклажи хващах, пък беше над очакваното
3. Най-вероятно да , пиши ги 51% сигурност.
pqsa4ka
1. Не , разочарована съм от организацията .
2. Исках да направя добри битки , но за съжаление не можах .
3. Със сигурност не !
Malkia
1. Много скучен.
2. Поех акаунта когата беше минал 1/3 от рунда и накрая изпълних целите си.
3. Мисля да пропусна следващия
Знаете ли че, на 21 февруари
1972 - Съветският безпилотен космически апарат Луна 20 каца на Луната.
1431 - Започва процесът срещу Жана д'Арк.
1941 - Втората световна война: 200 германски войници от дивизията за диверсии Бранденбург влизат в България и поемат контрола над основните стратегически обекти.
Класиране на играчите във Вселена 3
№ Съюз Играч Точки
1 bRuTaLs kisibg 365,029
2 bRuTaLs Sinner 344,582
3 bRuTaLs Noxis 315,491
4 bRuTaLs taz 281,510
5 ПСИХО zaska 265,144
6 ПСИХО Sucreto 253,980
7 bRuTaLs Niky_Vas 206,606
8 Matadores Martinio718 166,086
9 ПСИХО Alemora 165,341
10 bRuTaLs poboi 149,778
11 EMPERORS Rumili 142,821
12 ПСИХО jordan_katana 141,443
13 City Watch Sir_Samuel_Vimes 135,619
14 TheRockers zlokobni 132,478
15 ПСИХО idm 129,243
16 CRUELS Heron 128,664
17 SEYMOUR topi 125,273
18 Warez.ru DreL4o 123,455
19 EMPERORS daskala11 120,422
20 Matadores Haralambiev 117,311
№ Съюз Членове Коефициент
1 bRuTaLs 7 249172
2 Matadores 3 106860
3 ПСИХО 20 97833
4 Demi-Gods 3 92713
5 City Watch 2 89640
6 Прасмос 2 74776
7 TheRockers 6 67717
8 EMPERORS 10 66197
9 ТеТеВеН 4 63217
10 MASSACRE 4 54976
11 Purgatory 4 52829
12 ™PITBULLS™ 8 49891
13 SEYMOUR 16 49640
14 housemusic 4 48449
15 ШАХМАНИЯК 3 47714
16 UNIUNEA 13 44237
17 СофияБарса 3 42951
18 SlipKnoT 10 36853
19 ТАРАЛЕЖИ 13 35748
20 PKKA 3 35076
Знаете ли че, на 22 февруари
1956 - Елвис Пресли за първи път попада в музикалния хит-парад с песента Heartbreak Hotel
1932 - Нацистите избират Хитлер за кандидат-президент.
1928 - Със спектакъла Копелия се поставя началото на българския балет.
Класиране на играчите във Вселена ХК
№ Съюз Играч Точки
1 WAR 911 334,025
2 WAR Кратос 270,711
3 WAR xako 225,315
4 ШАХМАНИЯК delux 148,775
5 WAR Blood_God 100,385
6 WAR jadai 93,052
7 SCARELESS GAD 83,243
8 SCARELESS Fury 81,483
9 Killer`s maznioo 76,754