Да се нулира ресурса на И-тата

За всякакви предложения към играта и форума. Временно е включена опцията за премодериране. Тоест преди да се появи преложението Ви, ще мине през одобрение на модератор.
Потребителски аватар
???? ????
Редник (Private)
Регистриран: пон фев 05, 2007 11:37 am
Контакти:

Мнение от ???? ???? »

Когато някой някъде спонтанно приключи житейския си път обикновено, ако е имал налични ресурси по джобовете си (банкноти, монети, скъпоценности...) те продължават да бъдат там докато някой по-наблюдателен не съзре безжизненото тяло, не се приближи на една ръка разстояние и не реши, че именно неговите джобове трябва да бъдат новите стопани на изброените по горе банкноти, монети, скъпоценности и т.н. След този момент безжизненото тяло остава да лежи на улицата едно известно време, вероятно докато не се разтвори поради една или друга причина в земята. През цялото това време то няма как да си набави споменатите вече на два пъти банкноти, монети, скъпоценности и т.н., поради простата причина, че то е безжизнено.
Нека обобщим. Ако приживе трупът е имал в себе си някаки налични ресурси, то след смъртта си той рано или късно ще се раздели с тях, като след момента на смъртта той спира да акумулира такива поради простата причина, че е мъртъв.

Казано с други думи, нека когато някой спира да играе, на четиринадесетия ден мините му да спират да работят.
skorpionbg

Мнение от skorpionbg »

freeico, говориме за нулиране на ресурса на планетите - метал, кристал и газ. Ако има флота някаква, тя си остава. А и след като се въведе това правило, всеки ще знае за какво става дума и няма да пита. Ще е ясно, че когато някой светне с И, ресурсите му автоматично стават 0 0 0.

А и както казах преди, по този начин ще се избегне схемата с "фалшивите" И-та....т.е. и админската работа ще се улесни ;)
Последна промяна от skorpionbg на пон фев 05, 2007 3:38 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Giantt
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: пон фев 27, 2006 6:41 pm
Контакти:

Мнение от Giantt »

Чичо Пейо - интересно си казал нещата, но не рационално.
Обяснявам защо - ако се реализира това което казваш ще се облажат само най - бързите, и най `и` дебнещите.
Тогава остава само облагата за 1вия стигнал.
А 10те след него си смучат палците.
резултат - още по-големи разлики в точките и задълбочаване на проблема.

Подкрепям идеята на спорпиона, въпреки че аз съм за още по-радикални мерки - пояснявам - не само 0 0 0 в момента в който стане `и`, но и 0 0 0 да има на добива, в момента в който стане `и`
Silent but Deadly
vladdd
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет юли 28, 2005 10:52 pm
Контакти:

Мнение от vladdd »

Идеята не е лоша спред мен, но..... мисля, че ще породи казус.

Неактивният играч е също равноправен играч с тази разлика, че не е влизал определено време. Та някой се е заблеял, получил е знак (i) и друг го е лупнал. Та лупнатия по някое време влиза и исвен, че галактическите хиени са му претопили флота, и самата игра му е нулирала ресурса. Мисълта ми е по-скоро въпрос - не се ли ощетява по този начин играчът, станал неактивен (и без друго всеки може да го напада). Но тука казусът не би бил толкова голям (все пак на неактивния ресурс няма да му остане и в двата случая) - истинският казус е ако неактивният е Бф генерал - не може да бъде нападан, но остава без ресурс.
Ако бъде прието да се нулирва ресурса, което подкрепям, трябва да бъдат разгледани всички възможни последствия от това .... Ако ще се нулирва ресурса на неактивните - според мен трябва и добивът им да бъде спрян, както предложиха Giantt и Чичо Пейо, в противен случай - все едно нищо не е направено.
Последна промяна от vladdd на вт фев 06, 2007 3:20 pm, променено общо 1 път.
......Мгновенья раздают кому позор,
Кому бесславье,а кому бессмертие............
Потребителски аватар
cejiuo
Полковник (Colonel)
Регистриран: нед юни 26, 2005 2:19 pm
Контакти:

Мнение от cejiuo »

и като им се спре добива пак тези де дебнат и-та ще печелят самоче другите които са по бавни ще барат меча....
[u][b]I say i dream of yr face but i don't like u,i just love to chase [/u][/b]
[u]1,2,3 - 1 шише,2литра,3лева[/u]
[quote="jadai"]QUOTE (jadai @ Nov 25 2008, 01:21) ако ми побелееш ще разбия още 15 транса[/quote]
[quote="venio78"]QUOTE (venio78 @ Nov 25 2008, 01:27) аз и с един мога да направя шоуто :P[/quote]
TeRMiNaTe
Сержант (Sergeant)
Регистриран: ср авг 16, 2006 1:25 pm
Контакти:

Мнение от TeRMiNaTe »

И какво ще спечелят? Нали по и-тата няма да има НИКАКЪВ ресурс...
Последна промяна от TeRMiNaTe на вт фев 06, 2007 4:26 pm, променено общо 1 път.
It'S JuSt OnE oF ThoSe DayZ You doN't WanNa Wake Up ... EveRyThiNg iS FuCked anD eVeRyBodY SuX ...[url=http://bulfleet.com/register.php][/url]
[quote="kaos"]Цитат(kaos @ Jul 2 2007, 05:19 PM) Яз кво моем да ти направим... Ехеееее... И немците не са го снимале още...[/quote][quote="JackDaniels"]Цитат(JackDaniels @ Jun 7 2008, 12:39) С Лоад и Терминет в една тема се чувствам като гаден капиталист в пещера с кумунисти.[/quote]
_|_
Редник (Private)
Регистриран: нед фев 04, 2007 12:30 pm
Контакти:

Мнение от _|_ »

Аз предлагам ресурса само да спира да се повишава, а не да се нулира така ще можем да ги източим и няма кой да ги барне :lol:
Empire
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: чет авг 03, 2006 12:11 pm
Контакти:

Мнение от Empire »

Аз съм напълно ЗА приемане на твоето предложение !
И все още ми е интересно как за 1 седмитца по дяволите се правят 15к точки от самата нула ха :)
[url=http://bulgaria.forumotion.com][/url]
Потребителски аватар
Gmurni_se
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: съб яну 14, 2006 4:00 pm
Контакти:

Мнение от Gmurni_se »

аз съм за махането или намаляването на ресурса с определн процент но ако ще се маха ресурса да се спре и добива от мини има ли значение дали това ще го източат за 30 минути или 3 дена докато стане с (I).... според мен е въпрос на време да си съберат пак дажбата която ми е избягала :p330:
[url=http://bulfleet.com/?recruit=1145889][/url]
fub4e
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: вт ное 08, 2005 2:01 pm
Контакти:

Мнение от fub4e »

Според мен най- добрата опция е просто да няма И-та, тоест какво имам в предвид. След 25 дена акаунта просто се изтрива като през това време той си е активен за хората в неговия коефициент, така хем големите батковци няма още повече да си пълнят гушата, хем тези на неговите точки няма да са прецакани ако му се трие ресурса, хем той ако все пак реши да си играе по някое време ще може нормално да започне пак все от някъде. Знам каква вълна ще ме залее заради това мнение затова ще ви кажа, че има и други начини да се правят сейвъни освен по и-та, но просто трябва малко повече да се мисли.

Което ме подсеща да питам кога най- сетне ще сложите копче на децата, с което само като го натиснат да си напишат колко време да им е сейвъна и то автоматично да си намира И, да качва ресурса и да праща корабите :)
Последна промяна от fub4e на ср фев 07, 2007 11:58 pm, променено общо 1 път.
Venturae memores iam nune estote senectae, sie nullum vobis tempus abibit iners.
Отговори

Върни се в “Предложения”