Зануляване
- cejiuo
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: нед юни 26, 2005 2:19 pm
- Контакти:
айде бе?ти ще кажеш...правя 2транса и след 3дена пак съм в играта....
[u][b]I say i dream of yr face but i don't like u,i just love to chase [/u][/b]
[u]1,2,3 - 1 шише,2литра,3лева[/u]
[quote="jadai"]QUOTE (jadai @ Nov 25 2008, 01:21) ако ми побелееш ще разбия още 15 транса[/quote]
[quote="venio78"]QUOTE (venio78 @ Nov 25 2008, 01:27) аз и с един мога да направя шоуто :P[/quote]
[quote="jadai"]QUOTE (jadai @ Nov 25 2008, 01:21) ако ми побелееш ще разбия още 15 транса[/quote]
[quote="venio78"]QUOTE (venio78 @ Nov 25 2008, 01:27) аз и с един мога да направя шоуто :P[/quote]
Може и пак да си във играта ако имаш за 35К точки мини ами играй със мини за макс 2К точки и да видим как си във играта а флотата преди зануляването да ти е била за 40К.
Последна промяна от DJ_BOBY на съб яну 27, 2007 12:51 pm, променено общо 1 път.
- Полковник (Colonel)
- Контакти:
айде да не а?има и-та на кило,ше ме извиняяш ама флота за 40к на 50к,ми начи остааш с 10к точки и никой нема те тормози,а ти си продължаваш по и-тата и неопитните касички
- cejiuo
- Полковник (Colonel)
- Контакти:
има ли желание има и начини...това че някой ги мързи да си търсят и-та и каси не значи че трябва да им компенсираме загубите
- MartinNosovich
- Майор (Major)
- Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
- Контакти:
Именно заради занулените се въведе протекцията. Това, че народа я използва не по предназначение вече не е проблем на администрацията. Първоначалната идея беше да се включва автоматично при загуба на определен процент от флота, но след малко размисли открихме възможности за злоупотреба и решихме в крайна сметка да бъде в сегашния си вариант. Истината е, че всичко си опира и до играч. АКо не те бива, ако ще и 20 протекции на рунд да имаш, пак ще те опукат или след като те опукат няма да се възстановиш. Нещата са комплексни - опират и до умения, и до желание, и до психика.
Играчи от типа, който описа ЗлаГад има предостатъчно из вселените. На тях и да им се включва автоматично протекцията няма да им помогне особено. Те просто имат нужда да им се покаже А и Б на играта. При тях проблема идва от липсата на умения.
Друг тип играчи са що-годе в час, но след като ги занулят просто нямат желание да започват всичко отначало. Тук нещата опират до психика.
Трети тип са състезателите - те и без протекция ще си стъпят на краката от спортна злоба.
Вселената е бъкана с ресурс - имаш ли желание, ще се възстановиш много бързо.
Играчи от типа, който описа ЗлаГад има предостатъчно из вселените. На тях и да им се включва автоматично протекцията няма да им помогне особено. Те просто имат нужда да им се покаже А и Б на играта. При тях проблема идва от липсата на умения.
Друг тип играчи са що-годе в час, но след като ги занулят просто нямат желание да започват всичко отначало. Тук нещата опират до психика.
Трети тип са състезателите - те и без протекция ще си стъпят на краката от спортна злоба.
Вселената е бъкана с ресурс - имаш ли желание, ще се възстановиш много бързо.
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
- Insomniac
- Генерал (General)
- Регистриран: чет дек 30, 2004 11:21 am
- Контакти:
Това много ми напомня на една друга игра... Проблема е, че всички трябва да станат миньори, пиратите и клошарите ще изчезнат като стилове на игра, или с други думи - всички ще почнем да се развиваме по един и същи начин.Darquan написа:Цитат(Darquan @ Jan 27 2007, 07:18 PM)
А как ви се струва следната идея:
В първите 2/3 от рунда, не може да се напада планетата с която всеки играч стартира - home planet (HP). В същото време HP има 2 пъти по-малко полета от колония - примерно HP има 100 полета, а всяка колония по 200. По този начин битката за надмощие в този 2/3 период ще е насочена към надпревара за изграждане и битки между колонии. Последната 1/3 от рунда се премахва защитата на HP.
Накратко през първите 2/3 от рунда играчите се стремят да правят колонии, пазят ги с флоти, трупат ресурси, които могат да транспортират към HP, изграждат армади от флотилии, нападат чужди колонии. Последната 1/3 е часът на истината - няма протекции за HP и се заформя масова сеч ...![]()
Като страничен положителен ефект се оформя тъй-наречения сейвън в първите 2/3 , когато изграждащите се флоти могат да се 'крият' на HP.
Така ще има гарантирано присъствие на играчи за първите 2/3 от времето на рунда, и очераващ се според мен доста интересен финал за развръзка на рунда.
А сегашния изкуствен модел за протекция отпада.
Разбира се, че модификция на играта по този начин може да се имплементира чак в следващия рунд.
[quote="100jan"]Принципно не обичам моралистите, защото това са прикрити мръсници.[/quote]
[quote="misterya"]\View\Encoding\More\Unicum (INSO) :)[/quote]
[quote="Xepa"]ПРАВАТА не ви дават акъл.[/quote]
[quote="misterya"]\View\Encoding\More\Unicum (INSO) :)[/quote]
[quote="Xepa"]ПРАВАТА не ви дават акъл.[/quote]
- MartinNosovich
- Майор (Major)
- Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
- Контакти:
Ай няма нужда. 2/3 от рунда си играя с една планета на която си кътам флота и 4 бойни планети да тормозя балъците развивали колонии. А ти ако си нямаш работа - лупай празните ми бойни колонии - ще вземеш на баба си кюлотите оттам. Мислете преди да пишете момчета, мислете. Няма да ви навреди.Darquan написа:Цитат(Darquan @ Jan 27 2007, 06:18 PM)
А как ви се струва следната идея:
В първите 2/3 от рунда, не може да се напада/лети до планетата с която всеки играч стартира - home planet (HP). В същото време HP има 2 пъти по-малко полета от колония - примерно HP има 100 полета, а всяка колония по 200. По този начин битката за надмощие в този 2/3 период ще е насочена към надпревара за изграждане и битки между колонии. Последната 1/3 от рунда се премахва защитата на HP.
Накратко през първите 2/3 от рунда играчите се стремят да правят колонии, пазят ги с флоти, трупат ресурси, които могат да транспортират към HP, изграждат армади от флотилии, нападат чужди колонии. Последната 1/3 е часът на истината - няма протекции за HP и се заформя масова сеч ...![]()
Като страничен положителен ефект се оформя тъй-наречения сейвън в първите 2/3 , когато изграждащите се флоти могат да се 'крият' на HP.
Така ще има гарантирано присъствие на играчи за първите 2/3 от времето на рунда, и очераващ се според мен доста интересен финал за развръзка на рунда.
А сегашния изкуствен модел за протекция отпада.
Разбира се, че модификция на играта по този начин може да се имплементира чак в следващия рунд.
П.П.
Вариант за нападение над HP, може да бъде и откриването на някакво проучване, вместо деление на 2/3 и 1/3 от рунда.
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]