BulfleetDaily 23.01.2007 Брой 151

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 07, 2006 5:51 pm
Контакти:

Мнение от GeNeRaLiSiMuS »

23.01.2007 г. Брой 151

Вселена 1

Дълго се чудих дали да напиша това ... и реших да го напиша.
Ще започнем с цитат от днес:

Код: Избери всички

Хера каза:
Ицо не се извинявай за нещо което не е твоя грешка проблема е:

а. ) Има глупендъри които приказват глупости
б. ) Има глупендъри които им вярват 
I
Темата е от 19.01.2007, вътре се казва следното:

zLa-GaD каза:
Искам да попитам дали тези стойности са "нормални" :

3:457:7 - 1536 метал, 1536 кристали, 1536 газ
А отговорът е:

Хера каза:
Не са. Ще се погрижа ... благодаря че каза.
А как ще се погрижи Хера след като тя няма нищо общо с писането на кода? Е, ще се свърже с Ривъра и той ще "оправи" нещата. Но въпросът е кога? Трябва ли да има всеки ден по една тема, за да бъде оправено? Отговорът е "да".

Днес се наложи се Роял да помисли, да пробва и да ви напише къде бъркате:

RoYaL каза:
Докладвам за пореден път, с тенденцията да разберете. В полета за рециклиране сте сложили променливата за метал и на трите места.
X:X:X - $res1, $res1, $res1 примерно.Винаги показва колокто метал има.Примерно като има рец
26k, 26k, 26k като взема 20к метал и става 6k, 6k, 6k.Като оберем метала става 0, 0, 0...
Отговор от Хера:

Благодаря за ясното обяснение днес вечерта ще бъде коригирано (надявам се).
Часът (в момента на писане) е 23:00, а нещата седят така:

3:183:5 - 940 метал, 940 кристали, 940 газ
3:87:4 - 4760 метал, 4760 кристали, 4760 газ
3:93:13 - 6848 метал, 6848 кристали, 6848 газ
3:123:8 - 2520 метал, 2520 кристали, 2520 газ
3:135:13 - 0 метал, 0 кристали, 0 газ
3:135:11 - 3600 метал, 3600 кристали, 3600 газ
Драги читатели, моля ви, не обвинявайте Хера, тук не е виновна тя. Тук е виновен друг човек, който няма време или не желае да оправи собствената си игра, а администраята се МЪЧИ, наистина се мъчи да го направи вместо него...

II
ender написа:Сграда: Мина за кристали

Предназначение: добив на кристали

Максимално ниво: 27
Из информацията за играта. Но какво намиране В играта?

Ниво Кристали Енергия
1      22       -11
2      48       -25
3      79       -40
4      117      -59
5      161      -81
6      212      -107
7      272      -137
8      342      -172
9      424      -213
10     518      -260
11     627      -314
12     753      -377
13     897      -449
14     1063     -532
15     1253     -627
16     1470     -736
17     1718     -860
18     2001     -1001
19     2324     -1163
20     2690     -1346
21     3108     -1555
22     3581     -1791
23     4118     -2060
24     4727     -2364
25     5417     -2709
26     6197     -3099
27     7079     -3540
28     8075     -4038
Опа! 28-мо ниво ли? Ще аз само кристалец ще си копам. Иде ми да си задам въпроса
ЦитатГледам аз гледам и виждам Мината за кристал до 28 ниво ? [/quote]

III
19.01.2007 viktoriqangel:
ЦитатИскам да пусна проучване шпионаж. Гледам време за събиране на ресурс 17 мин. Чакам вече близо час и рефрешвам постоянно все още нямам събран ресурс, не отчита правилно.Последно, преди 15 мин пишеше че остават 7 мин. Сега пише че остават 5 мин.Не мога точно да засека, но времето е минимум 2 пъти повече от колкото пише. Мините ли са ми бъгави или отчитането се е прецакало ?[/quote]
Да, не работи, а какво ще каже админа?
Xepa написа:Проблема е оправен моля ви да проследите дали всичко показва вече коректна информация.
Да, ама не. Не бачка. Следват още 3 теми със същия проблем...

23.01.2007 - днес. Ами времето не е точно! Как е възможно при сградите да показва ВЯРНО време, а при проучванията да е ГРЕШНО, не са ли на един принцип? Може би Ривъра ще ни каже ...

IV
Да обсъдим шпионажа:
1. 18.01.2007
GeNeRaLiSiMuS написа:Бързото изпращане на шпионски полет от "Галактика" НЕ работи.
Мда не работеше тогава, не работи и сега! 5 дена и нищо..

2. 19.01.2007
zLa-GaD написа:Шпионската ни флотилия беше разкрита и унищожена от [2:***:*]
Шанс за неуспех 19% :

Благодарение на развитите ни контрашпионски технологии разузнаването на противника не успя да разкрие намеренията ни (sms не е изпратен)
Е, и това сигурно е някоя "новост" в играта. Да живее шпионажа!

V
Изпращане на полет:
Още на втория ден след пускането на новия скин в тестовата "открих" това
GeNeRaLiSiMuS написа:1.
От планета:Array, [1:***:**]

При положение, че планетата ми е Хера [1:***:**]

2.
Разход:1 Gas

Не трябва ли да пише "Газ" или "газ"? Все пак всичко е на български.

3.
Свободно място:-

Защо няма свободно място ? Все пак искам да пратя 1 ЗНС ...

4.
Вид:Атака

Може би вида на полета трябва да се изписва веднъж ...

5. Бутона "Info" не работи!
Точка първа е оправена, а другите оправени ли са?
Отговорът идва на 21.01.2007:
Prot написа:Не пресмята оставащ свободно място.
Има дублаж на полето „Вид”

http://store1.data.bg/vitokorleone/Bulfleet/flota.jpg
Хера написа:Предаваме на отговорните лица ... Благодаря за скрийншота.
Че тогава какъв беше смисъла да има тестова вселена? За да се намерят и отстранят проблемите ли? Или просто, за да се каже, че има тестова?

Тези пет точки ни показаха до какво може да доведе един "нов скин". Нека приемем, че а.=администрация и б.=булфлийтъри
Хера написа:Ицо не се извинявай за нещо което не е твоя грешка проблема е:

а. ) Има глупендъри които приказват глупости
б. ) Има глупендъри които им вярват
Искрено ваш Генералисимус.

Вселена 2

Два дена следим развието по казуса MrBrown/MrDread срещу mark_bg. Какво стана днес?
В темата се включи freeico, но отново не даде конкретен отговор какво е решението му - колко и какво ще е назанието. Получихме информация, че mark_bg в момента е доста зает с лични ангажименти, но ще се включи в темата най-вероятно с утрешна дата.
За нашо голямо учудване темата беше "разчистена". Първият поуст беше коригиран с думите:

ivaylon: Махнах цитатите по причини които някой ден ще обясня. Ти се опитай през това време сам да си отговориш защо.

А ние ще запитаме: Какви са тези причини? Защо се скастри темата и заприлича на нищо? И защо се бъркаш ти, ивайлон, в тая тема?
В очакване сме на коментара на марк...

Вселена 3

Днес един от водещите играчи в 3-та вселена, а именно лидерът в класацията - cufto, пусна гравитациони сили. Очаква се до няколко дни да литнат и първите Звезди на Смъртта, но към кой ли ще тръгнат? Това е големия въпрос, чийто отговор ще разберем съвсем скоро...

Довиждане

Поредният добър играч, отказал се от булфлийт, е Laonsiyo или Gill-Gallad, или просто победителят в 3-ти рунд на Вселена 1. Той се отказва подобно на много други играчи от най-високо булфлийт равнище! Дано това отказване на поредният добър играч донесе повече позитиви за играта, колкото и трудно да е да се повярва в това!

На добър път и успехи в реалния живот, Гил :ok:

Bulfleet Daily
Вашият източник на информация

Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържете се с новинарите

Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК
Последна промяна от GeNeRaLiSiMuS на ср яну 24, 2007 11:01 am, променено общо 1 път.
[url=http://nemexia.bg][/url]
deity
Адмирал (Admiral)
Регистриран: вт дек 07, 2004 4:44 pm
Контакти:

Мнение от deity »

Съгласна съм с това да покажеш хронология на бъговете, но си извадил последния цитат от контекста на темата ми КОЕТО НАЙ- МНОГО МРАЗЯ и го използваш в съсвем друга тема по съвсем свободен начин.

Не съм мъченица макар в думите ти да има истина просто последния цитат не е за тук. И настоявам да се махне. Бъди обективен и не "сглобявай" материала както ти е удобно на теб.

О то вече е публикувано? Е тогава искам опровержение и извинение!

Този път ЛИЧНО аз го изисквам ПИСНА ми да ме цитирате както ви идва на ум.
Последна промяна от deity на ср яну 24, 2007 10:58 am, променено общо 1 път.
[color=#FFCC00][b]
RiverRun (13:26:43 2/02/2007)
както не разбирам поезията така и теб

Пух (22:35:28 3/08/2006)
Това е само за пред хората ... админките по начало не са от Земята.

death_row (01:02:13 27/02/2007)
Казали са ми, че направо можеш да убиеш някой през пс-то...

GENERALISIMUS (17:23:41 31/07/2007) ...като видя да обясняваш нещо ме побиват тръпки :)[/b][/color]
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Контакти:

Броя няма да се редактира, а не разбирам какво извинение дължа - цитата беше перфектен за цялата идея на коментара, защото представя положението точно каквото е. То и на мен ми писна от някои работи, ама на никой не му пука особено. Ако имаш някакви други възражения - сподели ги. А другото е, че точно ти за мен си човека, на който най-много му пука и най-много върши за тая игра и не мисля, че трябва да си обидена от този материал и според мен ти не си виновна за тея неща...
deity
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от deity »

Коментара ми беше по темата за проблемите на Вселена 2 и няма нищо общо в проблемите по Вселена 1. Така изваден от контекста на целия пост излиза обидно за играчите, а не би трябвало да е така защото когато се прочете ЦЕЛИЯ ми пост, че и даже тема се разбира какво имам в предвид. Никога не съм си позволила за 2 години да си обиждам играчите. Ти го направи от мое име. И сега отново аз излизам черната. На път сте понеже много ме тачите да ме откажете от администрирането именно защото всеки ми слага думи в устата които НЕ СЪМ КАЗАЛА или поне не в този контекст. А на мен ми омръзна да съм виновна за неща които не съм направиал. За моите си търпя наказанията и се извинявам. За чуждите някак си ми е обидно да го правя. Ако щеш редактирай броя. Ако щеш се извинявай. Все ми е едно и без това ме иакарахте от черна по черна пред цялата игра последните 3 дни - по- лошо едва ли може да стане. Всъщност може, но ще го разберете прекалено късно.
[color=#FFCC00][b]

GENERALISIMUS (17:23:41 31/07/2007) ...като видя да обясняваш нещо ме побиват тръпки :)[/b][/color]
Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Контакти:

А на мен ми писна играта да стои на едно ниво 2 години. Оставям темата отключена, който иска да се изкаже...
deity
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от deity »

Ти играта преди 2 години виждал ли си я? Аз съм. И ще ти кажа, че прогреса е огромен. И всеки който твърди обратното е сляп (да не използвам друга дума). Разбрах- очерняме Хера за да върви добре Булфлийт. Якия план! Как не съм осъзнала досега, че аз спъвам развитието на тази игра!
[color=#FFCC00][b]

Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Контакти:

Ахил написа:

1.
От планета:Array, [1:***:**]

При положение, че планетата ми е Хера [1:***:**]

2.
Разход:1 Gas

Не трябва ли да пише "Газ" или "газ"? Все пак всичко е на български.

3.
Свободно място:-

Защо няма свободно място ? Все пак искам да пратя 1 ЗНС ...

4.

Може би вида на полета трябва да се изписва веднъж ...

5. Бутона "Info" не работи!
1. Оправена

2. Проблемът не е от сега, а и е последното, което трябва да се оправи.

3. Това не е оправено.

4. Проблемът доколкото знам вече е оправен. Да, съществуваше, но при мен вече го няма.

5. При мен работи.

Освен това шпионажа от меню "Галактика" също работи вече.

И не пиша в темата, защото:

ПРОБЛЕМ:

Съжалявамe, не можете да отговаряте в тази тема

За останалите неща си прав.

Съжалявам за намесата, но сметнах за неуместно да плюеш играта точно заради тези бъгове.
deity
Адмирал (Admiral)
Контакти:

Мнение от deity »

GeNeRaLiSiMuS написа:Цитат(GeNeRaLiSiMuS @ Jan 24 2007, 01:36 PM)
А на мен ми писна играта да стои на едно ниво 2 години. Оставям темата отключена, който иска да се изкаже...
[quote=""Insomniac""]

Абе, хлапе! Не се ли чувстваш леко неудобно да говориш наизуст работи. Чул той, че някой казал, че играта нямала никакъв напредък и решил и той да напише "вървежния" лаф, барем продаде броя на вестника си по-добре. Нека ти дам малко информация:

Разлики между сега и преди 2 години:

1. Ваканция? Нямаше такова чудо.
2. Фабрика? Нива на корабите? Какво пък е това?
3. Партиди? Не съм го и чувал.
4. Връщане на бекъп на базата данни? Поне веднъж седмично.
5. Загуби от връщането на бекъп? Всички кораби, били в полет в момента.
6. Възстановяване? Някой друг път.
7. Търговски център? Има, ама в Предложения.
8. Раси? А Мефисто?
9. Минахме през колко? 3-4 скина?
10. Искаш да занулиш някой в съседна галактика? Няма проблем. Планирай си удара към 4 сутринта, прати си рециклаторите 8 часа по-рано, че бонуси от скорости нямат.
11. Botcheck? Че за какво ни е, то ние си знаем, че са с ботове.
12. Всъщност, за какво са им ботове, то хващаш една опера и даваш да ти рефрешва през 10 минути, после ако искаш 2 дни на планина иди.
13. Чужденци? Може, само да научат български преди това.
14. Защитата? Слаба и безсмислена.
15. Нанокредити? Няма такова нещо, единственото което можеш да си платиш е генералство. Впрочем и то излезе преди около 2 години, ако върнем месец назад и такова нещо няма.
16. СМС Известяване - Преди генералството - йок, след генералството - без значение от шпионажа... И най-големия миньор ще получи винаги СМС като го атакуваш... Ходи занулявай.
17. Обновяващи скриптове? Липсват, много лагва машината. Следствия:
17.1 Да си смяташ сейвъна до минута? Абсурд. Как се прави сейвън? Пращаш флотата на 10% нанякъде, даваш върни и затваряш браузъра преди да се върне... Флотата безопасно си "виси" над планетата, но не каца докато не се логнеш.
17.2 Пробвай да занулиш някой с горепосочения сейвън де
18. Игнориране на потребител? Няма!
19. Брой вселени - 1
20. Да падат точки? Никога, само нагоре... 400к точки с 0 флота как ти звучи? Хайде, това е ако си занулен. Представи си си флотаджия... Със всяка битка натрупваш все повече и повече кухи точки. Обаче батко ти миньор е дялкам мини, не се е бил и сега има повече флота от теб на същите точки. Земи!
21. support.bulfleet.com? Мечтии...
22. Парламент? Липсва.
23. Бутане на сгради? Няма. Хайде да видим как ще си оправиш сградите на планета с 80 полета...
24. Често Задавани Въпроси? Не същестува таквоз чудо, ровиш из страниците на "Задай Въпрос".
25. Трибуни - няма (И по-добре, лично мнение)
26. Твоя вестник и него го няма.
27. Атаки с шпионски сонди? Супер, земи тия 20000 парчета за 1 минута.
28. Сейвън на шпионаж? Яката работа, или как да останем без флота за една нощ (съкратен курс).
29. Астероиди/Астроплоатиране? Какво пък е това?!
30. Гравитационни сили? Забрави таз работа с 300000 енергия, цена 50 милиона метал, 50 милиона кристал, 25 милиона газ (тук може би бъркам, много време мина, но със сигурност цената беше нещо от сорта)
31. Политика на съюза? Липсва
32. Искаш да напуснеш собствения си съюз и да си предадеш лидерството на някой друг? Само с административна намеса, опция "предай лидерството липсва.
33. Искаш да видиш какво имат любимите ти съюзници, като един загрижен генерал... Е не можеш.
34. Административна протекция? Липсва
35. Калкулатор за битки? А-ха а-ха да се появи на бял свят. (месец по-рано всичко се смята на Ексел, на ум, или с невероятния калкулатор на Паскал на Insomniac :unibrow: )
36. Да не ти стига 1 рунд за да победиш врага? Шанс... пращаш отново... Няма такова чудо като битка 12 рунда.

Има и още, но паметта ми изневерява. Смятам, че все пак казах достатъчно.

Знаеш ли какво обаче имаше преди 2 години, което почти липсва сега? Играчи. Истински играчи. Сега какво има? Мрънкачи! В момента и за най-малкото нещо се вдига повече шум отколкото при бекъп преди 2 години, с изчезнали флоти на 200-300 играчи.

В заключение мога да кажа - повръща ми се от простотиите ви вече. [/quote]
Последна промяна от deity на пет яну 26, 2007 1:36 pm, променено общо 1 път.
[color=#FFCC00][b]

Потребителски аватар
GeNeRaLiSiMuS
Майор (Major)
Контакти:

Може ли повече да не се пише в темите за вестника?

kaos: Приеми го като рубрика "Право на отговор".

Gen: Може ли отговорите да се преместят в коментари, защото така се изгубва структурата на броевете?

GuessWH0: Като си тръгнал да подхващаш публична полемика, ще си носиш последствията.

Gen: Както желаете, кралицо.
Последна промяна от GeNeRaLiSiMuS на пет яну 26, 2007 10:37 pm, променено общо 1 път.
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”