Да се въведат следните няколко неща:
1. Получаване на някакви специални точки, които се натрупват само при чупене на противникова флота - без значение дали при атака или защита. Тези точки да се "харчат" при построяване на нова сграда и/или умение. Съответно с развитието на ниво на дадено умение, да иска повече точки за следващото и т.н.
2. Да се разработи схема със сгради и умения така, че да не могат да се построят всички възможни варианти, а при избор на един, друг/и да отпада/т. Така ще се обособи понятието skill и съответно неговото развитие.
Следствие 1:
От т. 1 следва, че за да строим или ъпгрейдваме в един момент на всеки ще му се наложи да прави флот и да атакува. Колкото повече успешни атаки, толко повече спец. точки, съответно повече развити умения или сгради.
Следствие 2:
От т. 2 следва, че макар няколко играчи да изберат един и същи кораб за игра, поради различните схеми на развитие, параметрите на корабите ще са се променили. Така например някой може да е избрал допълнително скорост за даден вид кораб, друг - повече огнева мощ, трети - по-голяма товаримост и т.н.
Сега има общо умение за атака и защита, влияещо на целия флот, а това не е редно. В смисъл развитието на ЗНС не би трябвало като огнева мощ да развива скаут или обратното. Скоростта - също...
Промяна в идеята на играта.
- Mor7aLSho7
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: нед яну 29, 2006 9:38 am
- Контакти:
На мене лично второто повече ми харесва... но трябва да се поизпипа...
Наистина ЗНС-то НЕ трява да се развиа на огнева мощ... има си я, и то в повече. Знс-то му трява скорост... като сравним ЗНС с Кръстосвач например виждаме че кръста е в няколко пъти по-бърз {нещо не ми се смята толкоз късно
}. А за да е по-бързо ЗНС-то му качете малко разхода.... по едно нафта на полет е тъпичко...
Скаута... да има бонуса с/у ЗНС-та ама да има и бонуси (скаут бонус примерно ) да се увеличава атаката поне до 1000... че иначе скаути кой прави в по-късен етап от играта...
Наистина ЗНС-то НЕ трява да се развиа на огнева мощ... има си я, и то в повече. Знс-то му трява скорост... като сравним ЗНС с Кръстосвач например виждаме че кръста е в няколко пъти по-бърз {нещо не ми се смята толкоз късно
Скаута... да има бонуса с/у ЗНС-та ама да има и бонуси (скаут бонус примерно ) да се увеличава атаката поне до 1000... че иначе скаути кой прави в по-късен етап от играта...
Mor7aLSho7, 2 има точно тази цел - да ти позволи проучване и ъпгрейд, с които това да се промени (в някаква степен). Тогава, увеличавайки малко скоростта на ЗНС, няма да увеличиш обаче тази на скаута.
crazysheep, ще можеш да строиш флота, но като ти свършат специалните точки (в онлайн игрите те се казват experience), няма да можеш да строиш или ъпгрейдваш, докато не натрупаш пак спец. точки, което пък става задължително с успешни битки.
Така понятието миньор ще изчезне завинаги. Той или ще стане касичка завинаги, или ще започне да строи флот и да се бие. Другия невидим ефект е, че играчът задължително ще премине през всички видове кораби - как ще изкара сгради за кръстове, като няма точките да ги извади. Другите в този момент преминават от скаути на полеви...
crazysheep, ще можеш да строиш флота, но като ти свършат специалните точки (в онлайн игрите те се казват experience), няма да можеш да строиш или ъпгрейдваш, докато не натрупаш пак спец. точки, което пък става задължително с успешни битки.
Така понятието миньор ще изчезне завинаги. Той или ще стане касичка завинаги, или ще започне да строи флот и да се бие. Другия невидим ефект е, че играчът задължително ще премине през всички видове кораби - как ще изкара сгради за кръстове, като няма точките да ги извади. Другите в този момент преминават от скаути на полеви...
Последна промяна от ivaylon на чет яну 18, 2007 7:19 am, променено общо 1 път.
Уважаеми потребители, всичко е под Control. А сега натиснете Alt и Del...
- Kairen
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: съб мар 04, 2006 11:57 am
- Контакти:
Принципно ми харесват предложенията, но следва да се разработят подробно....и една корекцийка....experience да се дава за битки, но не само за успешни битки... защото не можеш да имаш само успешни битки... тоест... давам пример:ivaylon написа:Цитат(ivaylon @ Jan 18 2007, 08:15 AM)
някой те разбива... съответно не ти дава experience.... съответно не ти дава да строиш нов флот ... съответно няма как да построиш нов флот и да натрупаш experience...
Поне така схванах идеята...ако бъркам някъде...поправете ме!
А и във връзка с това, че току що започва рунда в Първа.... ако идеята въобще се приеме насериозно... не виждам реално изпълнение преди началото на следващия рунд...
Последна промяна от Kairen на чет яну 18, 2007 11:51 am, променено общо 1 път.
http://www.airsoftbulgaria.com
v1/TheDragon - Bulfleet veteran ;)
v1/TheDragon - Bulfleet veteran ;)
- Jubei
- Лейтенант (Lieutenant)
- Регистриран: съб мар 04, 2006 5:55 pm
- Контакти:
Гласувам против доколкото това въобще зависи от гласовете ни .Все пак Ивайлон говориш за доста сериозна промяна ,а кой би се наел с нея сега след старта на В1 и всички тези новости които Ривър Рън обясни?
Всеки би предпочел нещата да улегнат малко,да се поогледат ако излезе нещо .
Промяната не е лоша ,но лично аз си мисля че би била възможна в началото на лятото да кажем ,един доста сериозен срок докато на масите им поомръзне и потърсят нещо ново.
Всеки би предпочел нещата да улегнат малко,да се поогледат ако излезе нещо .
Промяната не е лоша ,но лично аз си мисля че би била възможна в началото на лятото да кажем ,един доста сериозен срок докато на масите им поомръзне и потърсят нещо ново.
[b][i]Когато вятър в нощите нахлува, струйва се дъждът. Когато дъжд пропива мрака нощен, сипва се снегът..."[/b][/i]
[b]Из "Диалог за нищетата" от Яманое Но Окура[/b]
[b]Из "Диалог за нищетата" от Яманое Но Окура[/b]