Съдбата на галактиката

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Регистриран: ср ное 29, 2006 7:50 pm
Контакти:

Мнение от Stankata »

Това е разказа ми написан за конкурса за есе . Искам да видя какво мислите за него , какво не ви харесва и дали въобще нещо ви харесва , защото в скоро време мисля да пиша други разкази . Ще съм благодарен на всяка ваша критика :ok:

Съдбата на галактиката

Седях спокойно в кабинета си и и се наслаждавах на хубавото , ароматно кафе . Днес шефа го нямаше и си гледах телевизия , доволен от хубавият ден . Всъщност аз бях шеф днес ! Работех като заместник министър на отбраната , но днес всички други заместници бяха заети и се налагаше аз да ръководя работниците ( което да знаете е много прятно ) ! Изведнъж тъкмо когато филмът ставаше интересен , Стай , един от подчинените ми връхлетя в стаята целият пребледнял и започна да говори несвързано . Хубавият ден ми се развали ! Човека ми каза да побързам и ме подкани да отида в главното отделение , като непрекъснато псуваше и се държеше за главата . Когато влязох в отделението видях червеният надпис ! Този червен надпис , който се появяваше за пръв път от 5000 години ! Този надпис , който означаваше смърт или вечно робство ! Атакуваха ни и то с 10 пъти по-голяма флота , а нямаше време да се реагира , защото атаката пристигаше само след половин час . Аз трябваше да реша какво да правим , но лошата новина се разнесе из обичайно спокойното население и навън започнаха да се чуват писъците на жени и деца . Разгледах отблизо екрана , но нямаше грешка – идваха 100 кръста . Това беше прекалено голяма флота , тъй като ние разполагахме само с 20 изтребителя и 50 скаута ! Досега от чужди атаки ни бяха спасявали, това че планетата беше бедна и не си заслужаваха усилията за малкото ресурс , но днес ни атакуваха ! Времето постоянно намаляваше , а всички хора се надяваха аз да измисля нещо . След малко реших – трябваше да рискувам ! Надрасках няколко реда на един лист за съпругата ми , децата ми и всички близки в случай че умра и се качих на една шпионска сонда . Целта ми беше да достигна до близката планета Рейн , където се надявах да ни отстъпят малко кораби за битката ! Рискът беше голям . Рейн имаха 5 пъти по-силен шпионаж от нашия , но с друг кораб щях да се забавя прекалено много .

След няколко минути вече бях в космоса . Оставаше 1 минута най-вероятно до смъртта ми . Времето течеше бързо , а аз мислено се сбогувах с близките ми . Край , влизах в атмосферата на Рейн , но . . . минах ! След секунда вече бях кацнал на летището ми където ме посрещна някакъв министър . Преди да се поздравим аз започнах да го моля да ни отпусне няколко кораба , но вместо както очаквах да го разубеждавам дълго , човекът каза на войниците да потеглят като прибави да не забравят и рециклаторите . Всичко премина толкова лесно ! Аз благодарих на министъра и понечих да си тръгна , но той ме подкани да отида в близката сграда , където явно се намираше министерството . Аз нямаше защо да откажа , а и исках да се полюбувам повечко на прелитащите бойни кораби и кръстове .

След малко бяхме в сградата . Министъра , който се казваше Кюес ме запозна с други отговорни лица и после заедно отидохме да видим развоя на битката в една голяма зала . Аз се чудех защо има толкова голям интерес към родната ми планета , но важното беше че надвихме чуждите кръстове , което се посрещна с бурни викове и радост . После, обаче разбрах за важността на тази битка за Рейн . С Кюес отидохме в някакъв офис където на някакъв много специален уред ( класи над телевизора ) ми показа един филм и ми разясняваше като за човек от няква изостанала планета ( е то такъв си бях ) . Заформяше се нова междузвездна война . Великите сили от 2 и 3 галактика бяха решили да се изправят срещу Коалицията от 1 , 4 , 5 , 6 ,7 , 8 и 9 галактика ! За момента войната започваше , и все още много планети пазеха неутралитет като нас , но стратегическата ни позиция беше накарала Великите сили да ни атакуват и съответно да имат подстъп към всички планети в 5 галактика . След доста разяснения Кюес зададе и въпроса , на коя страна ще сме . Естествено още не бях главен министър на отбраната , но беше почти сигурно , че целият народ ще одобри нашето действие във войната начело на Коалицията .
Скоро след интересният разговор , трябваше и да си тръгна . Очаквах тържественото посрещане на площада във военната столица на планетата ми Хотъл , но и взех няколко снимки на бойни кораби от Кюес за музея в Хотъл . Като си помисля колко трудно мислех че ще е да се справя , а сега ме очакваше тържествено посрещане ! След минута всичко вървеше както си го и мислих – връчиха ми няколко титли , бях вече министър на отбраната , а след това започнаха тържества цяла седмица . Вестта , че се включваме във войната пък радваше целият народ и вестта се разнасяше от уста на уста до най-отдалечените кътчета на планетата .

Естествено скоро хората се заеха с обичайните си неща . Коалицията имаше все нови членове и членове . Ние не можехме да направим нищо , но владетелят на най-силната планета от Коалицията Розендал беше казал , че нищо не се знае и понякога и най-слабите могат да имат най- голям принос . Е ние чакахме своя миг , но не трябваше да мине много време , защото скоро атаките от страна на Великите сили започнаха . Кръстове , унита , звезди всичко летеше без да се пести разход и без да се гледа рециклаж . Ние атакувахме като изчислявахме всичко и пестяхме колкото се може повече , но знаехме че скоро ресурса на врагът ще свърши и ще го контрааткуваме . Това обаче не ставаше , атаките продължава , а изправени пред мощта на всемогъщото ЗнС съюзниците ни намаляваха . Великите сили атакуваха по слабите ни планети , а ние нямахме достатъчно газ за да изпратим флота и да ги защитим . Без малките планети , ресурса ни обаче намаляваше все повече и повече . Явно бяхме хванати в капан кроян с години от лидерите на Великите сили . Нямаше вече добри новини , не се предавахме , но загубата и вечното робство щяха да бъдат неизбежни !

Изведнъж ме осени идея , започнах да пиша трескаво на компютъра , но съюзниците не реагираха въобще . Планът беше да оставим на някоя планета в 2 галактика солидно количeство кораби . Естествено Великите сили щяха да атакуват планетата , а през това време щяхме да стационираме 3 звезди на някоя близка планета ( за толкова звезди имахме ресурс ) . Секунди преди атаката щяхме да изпратим меги пълни с газ и щяхме да вдигнем корабите , а врежеските звезди щяха да унищожат планетата и да се върнат обратно . Тогава щяхме да изпратим нашите звезди , които щяха да унищожат противниковата планета и противниковите кораби щяха да изчезна безследно .
Лидерите на Коалицията , които не пропускаха никое предложение видяха това и . . . го одобриха . Да планът беше добър и трябваше да рискуваме , защото това беше последния ни шанс . Планетите , които все още не бяха предали Коалицията , заизпращаха ресурс към една от най-силните ни планети в 4 галактика и след 2 дена всичко беше готово за атаката . Всичко вървеше по план , оставихме около 3000 кръстосвача и 1000 бойни на една планета на 100 системи от главната планета на Великите Сили , а междувременно пуснахме 3 звезди към друга на 50 системи от вражеската . Противниковите звезди и унита кръвожадно се понесоха към нащата планета . Дали планът щеше да успее ? Сърцата ни туптяха все по-бързо в очакване на чуждата флота.
И тя идваше 20 . . . 19 . . . 18 . . . 17 . . . 16 . . . мегите донесоха газ и вдигнахме нашите кораби . . . 3 . . . 2 . . . 1 планетата ни беше унищожена , но ние пуснахме нашите звезди към вражеския център .
Противниците бяха матирани . 3-те наши звезди щяха да унищожат противниковата планета . След час това стана факт , а оттам нататък да спечелим войната беше лесно !

Мирът по света беше възстановен !
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от Stankata »

Знам , че е дълго , ама поне някой да каже няква критика :c022:

Цял ден гоните рециклажи и обирате и-та , а едно съчинение не искате да прочетете :P
[i][color=#A0522D]rock`n`roll baby[/color][/i]
Потребителски аватар
Sabret00th
Майор (Major)
Регистриран: пон яну 09, 2006 7:43 pm
Контакти:

Мнение от Sabret00th »

Свежа реализация по сюжет от изтъркана онлайн игра ;)
[quote="Ludetina"]Цитат(Ludetina @ Aug 17 2008, 21:35) `бичам луди хора - в тях е истината ;)[/quote][color=#8b0000][b]Everybody's playing revolution roulette[/b]
[/color] [code]Представете си най-бързия кораб в играта с името BMW;[/code] - из [url=http://www.xs-software.com/services.php]http://www.xs-software.com/services.php[/url]
Потребителски аватар
BulSoldier
Сержант (Sergeant)
Регистриран: чет мар 03, 2005 6:56 pm
Контакти:

Мнение от BulSoldier »

Прочетох го до половината,но вече съм се наситил на такива разкази,нямам предвид че си бездарник разбира се.Но имай предвид че добрият разказ започва с добрата идея.Не пиши само защото си се вдъхновил от нещо повърхностно.Мисли върху идеите си,ние тука сме находчиви хорица,та сиурен съм имаш интересни идеи,само мисли и пиши лека полека.
[url=http://www.boinaslava.net/]http://www.boinaslava.net/[/url]

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut
SoulRipper
Полковник (Colonel)
Регистриран: пет дек 30, 2005 8:03 am
Контакти:

Мнение от SoulRipper »

Не е зле. :ok:
Потребителски аватар
Stankata
Полковник (Colonel)
Контакти: