Аз съм акула...
Взирам се в безкрайния космос и наблюдавам как кръстосвачите ми се стрелката около мене и...
Плувам, страхотен шум се надига, което веднага привлича вниманието ми.Плясвам със опашка и подушвам водата...Да мирише на кръв.Яроста и глада започват да ме заливат на вълни.Инстинктът ми на ловец се събужда.Около мен себеподобните ми яростно се движат.Насочваме се към шума,вече знам какво ни очаква,сардините са тръгнали към полетата със планктон,а птиците са ги открили и ги атакуват,предстои ни угощение.Стадото на сардините е огромно.Разпрострира се на почти 30 километра.Аз и събратята ми се гмурваме под него.Трябва да го накараме да се издигне нагоре,а после да го обградим.Всеки знае мястото си.Започваме бясно гмуркане и разделяне на огромното стадо.Скоро малките риби са напълно зашеметени и застават на повърхноста на водата.Започва пирът...отварям огромната си паст и се стрелвам напред налапвам колкото риби докопам и гелдам да натъпча търбуха си.Около мен 100-иците ми събратя побеснели от миризмата на кръвта, се стрелкат и правят същото като мен.Скоро от пасажа, който отделихме остават само мънички сребърни люспи да плуват в кристално сините води на океана.Доволен съм.Яростта ми постепено утихва.Блажено се спускам към дъното и зачаквам.Зачаквам отново миризмата на кръв която ще разбуди гнева ми и ще ме предизвика...ЗАЩОТО аз съм ВЪРХЪТ на шибаната хранителната верига.Аз съм хищник.Аз съм Акула.
Заповедта за подготвянето ни дойде преди часове.Шпионските сонди от главаната ни планета бяха засекли огромно струпване на вражески кораби в кординат близък до нашия курс.Според изчисленията на командването, би трябвало да успеем да изненадаме вразите.Кой ли го интересува командването, важна е битката.Онзи страхотен поток от адреналин, който ме залива.Яростта от атаката.Всепомитащата мощ на оръдията, които се подчинаяват на моята мисъл и действие.Поглеждам данните, които светят с мека зелена светлина и осветяват кадифения мрак около мене.Въвеждам кординатите и изчаквам активирането на свръхскоростните двигатели.Пред мен изниква мрак по тъмен и от ада и за секунда ме всмуква във себе си.Разпадам се на тахиони.Онези свръхмалки частици които се движат по-бързо от светлината и времето или поне така твърдят учените.Разбира се аз нищо не усещам от това.В един момент съм сред една звездна система, а в следващия съм на съвсем друго място на милиарди квадрилиони километри от мястото където бях само преди миг.Зaдействам подпространствените радари.Скоро засичам струпването от космически кораби.Включвам импулсните двигатели и политам с бясна скорост.Постепенно започвам да се изпълвам с адреналин.Мускулите ми се стягат,умът ми се изчиства.Започвам да мисля като ловец,като хищник устремил се към жертвата си...
Атаката е устремна,вселената се огъва под напора ни.Корабите ни се впиват в редиците на врага и ги разделят на по-малки групи, които не могат да се прегрупират.Йонните ми оръдия прегряват от несекващия огън.Повалям кораб след кораб в бесен танц на мълнии.Яростта ме е завладяла напълно. Минава време...Адреналинът в тялото ми се понижава започвам да дишам учестено и се оглеждам през илюминаторите.От противниковат армада са останали единствено късчета метал реещи се в безкрайния Космос.И тогава в мен нахлуват спомени...Спомени от детството ми,прекарани пред холовизора в гледане на онези древни същества,за които се говори, че са населявали океаните на планетата Земя, люлката на човешката цивилизация-акулите.Прекрасните същества със форма на торпедо и инстинкти на убиец.Аз съм един от тях.Аз съм ВЪРХЪТ на шибаната хранителна верига.Аз съм хищник.Аз съм Акула.