BulfleetDaily 26.11.2006 Брой 93

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

Потребителски аватар
AnichkA
Лейтенант (Lieutenant)
Регистриран: пет авг 25, 2006 12:59 pm
Контакти:

Мнение от AnichkA »

26.10.2006 г. Брой 93

Тема на деня - Новият форум на Bulfleet

26 ноември - свещена дата! Форумът на играта е отново на линия! След няколко дена усърден труд на яве се появи той, но този път в IPB формат. След последния "срив" администрацията реши, че този вариант по-удачен от гледна точка на сигурността. Освен това предлага много повече възможности - от чисто визуални до такива, които са незаменими в организирането на информацията. Нека пожелаем на потребителите приятно ползване, а на админите - приятно администриране ;)
Вселена 1
[SEYMOUR]GoodDevil – [Яко Къртим]zangieff
Както всяка сутрин GoodDevil изпраща шпионите си на обиколка из близката околоност в търсене на забравена флота и ресурс. Около него обаче няма кой знае какво и той решева да погледне и малко по - надалече. А zangieff вече е набелязан от неговите съотборници, естествено сонди политат и към него.След малко пристигат и докладите ... флота забравена на главната планета на zangieff . GoodDevil не се двоуми и веднага праща рециклаторите , казва и на tonimn от BoLdLY да помогне с рецки. И кръстосвачите и бойните кораби литват към въпросните координати. Бавно но славно те се носят към целта. В лагера на zangieff все още всички спят и никой не подозира за идващата опасност. Противниковата флота е хваната неподготвна и не успява да се организира навреме. Това води до
разгрома й.
Има ли живот този рунд в червената зона "над 150 к" ?

Много от играчите на по 20к точки си мислят. „Аз ако съм 150 к точки, ще мога да се защитя, но сега ми е трудно да се защитя от човек, който има 40к точки”. Само че и на 150 к точки е същото, дори още по - трудно да се защитиш. Защото противникът на 1000к може да те литне до тебе при определени обстоятелства за 5-6 минути, така че на тия точки дори е още по-трудно да се защитиш (демонстрация ни беше направена скоро, когато един човек се събуди без планети), отколкото на ниските нива и единствено рутината, упоритостта и чрезмерната предпазливост може да предпази тези хора. Обаче на тия точки се появява и един друг елемент. ЗНС-тата. Значи принципно единствения начин да се пазиш в играта от по-силни, независимо от точките е да не могат да ти хванат флотата. Обаче ако някой, срещу който не можеш да се изправиш с груба сила, реши да те атакува с цел да ти свали планетата, то няма как да се защитиш, освен да измисляш някакви тактики на абсурдното бягство. Но какъвто и гений на тактиката да си, дори Наполеон да стане от гроба и да приложи целия си тактически гений няма да може да се противопостави на такова превъзходство.
Освен това има и един друг елемент. Да предположим че (тук държа да отбележа че не визирам никой, нито твърдя че това се е получило, ситуацията е чисто имагинерна) една или група играчи намерят начин да мамят в играта по такъв начин, че не могат да бъдат хванати от администрацията. В един момент се оказва, че те са много по - напред от всички останали играчи. В такава обстановка всеки играч, който им влезе в коефициента може лесно да бъде пречупен при положение, че не може да се защити. И какво става: в нашата имагинерна ситуация играта се доминира от група безскрупулни играчи, който нанасят вреда както на играта, така и на собствениците на играта, а неосъзнато и на самите себе си, че без конкуренция както е ясно е доста скучно.
Но да погледнем нещата от другата страна. На върха винаги играчите са малко, често пъти се познават и са приятели и възможността да се види някоя голяма битка са доста малки. От тая гледна точка възможността да се нападат играчи извън съотношението, но преминали определена граница може да изглежда добра, изглежда че внася малко свежест в играта, динамика, внася битки и тръпка. „Да ама не”
Ако погледнем класирането можем да видим, че тази тактика внася единствено сини играчи, играчи на 149 999 точки, такива без планети или приятели на гореупоменатите, което както и да го погледнем е скучно. Скучно за тия, които са отгоре. Скучно и тъпо за тия, които са отдолу. Скучно за тия, които само наблюдават. Скучно и за администрацията.
Какво може да е решението така че хем да се запази интригата за тия играчи, да проведат някоя и друга битка, хем тяхната доминация да не е толкова силна.
Ами според мен е лесно. Просто да се въведе коефициент за звездите. Например да не могат със звезди да се нападат играчи с точки повече от 2 пъти по малко от точките на нападащия. А ако няма звезди, може да напада всички над 150 к точки. По тоя начин хем тези от върховете ще могат да си направят живота интересен, дебнейки някой без възможността да го унищожат поголовно като му счупят планетите, хем понякога в коефициента за звездите ще им влиза по-силен играч, ще има повече играчи на повече точки, въобще тръпката би била съществена.

Материал на Вероника
Вселена Hardcore
Вселената през погледа на двама лидери

HITLER: В съюза всичко, е добре има разбирателство между момчетата. Всички са постоянни, някои от тях могат да се похвалят с добри битки като за началото на рунда . Колкото до слуховете не ме засягат много много , но подразбрах, че един от акаунтите от топ 10 ще смени своя собственик, но засега ще премълча точният човек. За сега няма какво интересно да има около мен , то като гледам след 2-3 дена и втория в класацията ще ми стане зелен.

Chosen One: Ами какво да ти кажа.Има доста неща.Пикантна новина е, че румънският съюз не играе вече в тази вселена.Генералските им статути изтекоха и достъпа им бе ограничен.Зa сега равновесието ромфлийт - булфлийт е постигнато.Те си играят у дома и ние също.
Другото е, че настъпи соматоха през последния ден в БФ.Масово изчезваше по една единица от всеки вид във всяка битка.Хора пратили по 20 изтербителя, 4-5 кръста и 30тина скаута, загубиха по 1 брой от всичките.Аз за щастие се оттървах само с няколко транса и скаута, които не ми бяха и възстановени
Още нещо - масово обиране на астероиди се започна, всеки де що свари тръгва, битките значително понамаляха с тези протекции и сега единствения начин е да гониш астероиди.Днес доста пъти удрях на камък - взимах ресурс от 600 до 2000 доста пъти.
Вече има 2 нива шипонаж отгоре.Да видим кой ще даде заветните ~400 млн за да си ъпгрейдне последно ниво. Съмнявам се този рунд да има такъв.
Това е от мен

[color=FF0000]Въпросите на Serial_H[/color]

1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор

HITLER, лидер на WAR, вселена Хардкор

1.А ми съюза е създаден началото на 2005г. от мен и обикновено сме едни и същи хора в него с редки изключения
2.Всички играчи в съюза са важни и все разчита на всеки един ако не се разчита на него няма да е в съюза
3.Развитието се планира ден за ден в зависимост от положението
4.Нап и Алианс няма няма и да има само пернонални напове между приятели това е
5.А бе дано има интрига че как е почнал хардкора скоро и топ5 ще са ми зелени
6. http://war-team.hit.bg тук може да прочетете повече за съюза , сайта не е обновяван скоро но има какво да се види

На какво се смеят админите
Колонка на редактора

Уважаеми читатели, предлагам ви да разгледате всички теми във форума. Обещавам ви, че ще откриете интересни теми. Като тая, например. Новият коефициент ще бъде въведен във всички Вселени след рестарта им. Много мина, мъничко остана :)
Ако играете активно в някоя от Вселените и можете да отделите част от времето си, за да достигне повече информация до читателите на Bulfleet Daily, свържете се с редактора. С други думи - търсим новинари.

Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори RoYaL, Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn

Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите
Последна промяна от AnichkA на нед ное 26, 2006 11:52 pm, променено общо 1 път.
:) ако ми пращаш на всеки пост по целувки за дървото ако пишеш за подпис и липсваш ми може :ППП

[quote="Jade"]Редакторът е човек, на когото имам доверие за безпристрастна оценка[/quote]
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”