BulfleetDaily 23.9.2006 Брой 29

Стари броеве на Bulfleet Daily

Модератори: Bulfleet Newspaper, Bulfleet tribune assistant

deity
Адмирал (Admiral)
Регистриран: вт дек 07, 2004 4:44 pm
Контакти:

Мнение от deity »

За форума, трибуните и коментарите.
Автор Serial_H

Не зная дали по-новите спамери се сещат, но навремето
[quote=""един класик""]Браво![/quote]Това го споменавам не случайно.

Трибуните преминаха, и вероятно ще преминават през различни етапи - понякога по-строго регулирани, друг път абсолютно свободни, както и са динамични потребителите, които пишат в тях.
За съжаление има нещо, което не ми прави добро впечатление, като това ми съждение се отнася не само до трибуните, но и до форума като цяло. Имам предвид това, което:
[quote=""SCORPIONBG""]O, аз от този форум съм се учил, но не съм бил никога спамер. Някога темите бяха други, разискваха се тактики, имаше спорове за флоти, начини на развитие... Сега темите са: Наздраве!! Размислите на един старец!! Честито на хит на сезона!! Познай ника на следващия!![/quote]А междувременно има хора, за които големия брой безмислени или несвързани постове са повод за гордост ...

Аз лично също се сещам за времето, когато форума като цяло беше полезен. И интересен. И дори заяжданията и споровете по трибуните, когато се развихряха, бяха на няколко пъти по-високо ниво от сегашните преки обиди!
Не че и тогава нямаше спам, но някакси беше на поносимо ниво и не успяваше да задуши основната мисъл на спорещите, не се отклоняваха прекалено от темите.

Та, уважаеми дами и господа потребители, вие - основната маса - с малкото изключения, които уважавам - правите форума и трибуните място, чието почистване понякога лично оприличавам на риене на рядка тор!
Прекалено често взе да прекъсва църцорещата немощно смислена струйка логика във вашите писания ...
Как може, в продължение на часове четене на ВСИЧКО, което сте написали за определен период от време, да не намеря поне нещичко, което да ми хареса, да изчета с удоволствие?

Така, да се върна на трибуните.
Имаше преди период, в който - макар и с доста спорове - новинарите се справяха. Тогава имаше твърди правила за публикуването на битка.
Имаше и период, в който трибуните бяха заключени. Пускаше се само битката, с коментар на новинаря, бекап, и препратка към форума на клановете за коментари.
Е, не ви хареса - сега всеки може да пуска бикти, да коментира, свобода.
В момента за тях важат общите правила на форума, това е ясно. Обаче има едни препоръки, които присъстват в подписа ми, относно публикуването на битки в трибуната. Разберете разликате между двете понятия, и помислете - кое са твърди ПРАВИЛА, кое са ПРЕПОРЪКИ? Според вас случайно ли е избрана тази форма и формулировка?

Сега ще се опитам да сглобя един пост в съвременен "спамерски" дух:
Браво, добра битка. Поздрави на нападателя за успеха. Интересен сблъсък на добри флоти. Нападателят е прекалено силен. Процентите на защитника са много ниски. Хубав рецикалж се е получил. Добро меле е станало. Тази битка не е за трибуната. Ето така се дебне. Пожелавам бързо възстановяване. Браво, още един от <съюз> по малко. Не се притеснявайте, друг от <съюз> ще отмъсти. Ха-ха-ха, това нее цялата флота. Това самоубийство е наливане. Направо клане за ресурси. Има едно голямо браво от мен. <Съюз> продължават да мачкат. <Съюз> се доказват като касички. Какъв си ти "бе", с тия ниски ... Ще ти колонизирам в системата, да видиш ... Ела де, аз няма да бягам ... Ще дойда, но да не излезеш в мод ...

Мога да продължа така с още един екран писаници, но да забелязвате някаква обща характеристика? Като например, че случайни извадки от КОЕТО И ДА Е от написаното по-горе, могат да се сложат на ВСЯКА битка, независимо от съдържанието, участниците, и текста на този, който е публикувал. Ето например тази битка (обърнете внимание на текста в рундовете):
http://naredbi.hit.bg/Serial_H_guardians_begin.htm
Би могла да бъде публикувана в трибуната, може би? Представете си я с коментар на публикуващия - нищо особено, както си шпионирах наоколо - видях, пратих реци, после флота, и готово. Представете си и избрани "гениални" и "подробни", "смислени" коментари.
...
Така, за неразбралите - идеята на ПРЕПОРЪКИТЕ е - да се генериат по-завлядяващи, интересни, стимулиращи коментари, практики, тактики, политики ... в играта! Ако не ги изпълнявате - масовата давеща мътна спамерска вълна ще залее безвъзвратно и прати във форумно забвение това, за което сте положили усилия да постигнете в играта. Всеки иска своите 5 минути под лъча на прожекторите - но малко го залужават.
Лично мнение - в момента 60 % от публикациите в трибуните са за директно изтриване. 95 % от постовете са за изтриване. 99 % от постовете са за редакция.
ПРЕПОРЪКИТЕ се тълкуват от новинари, модератори, администратори - в този ред. Те нямат задължителен характер. Но могат да са основание на "властимащ" да трие, заключва, редактира. И същевременно "властимащия" да се чуства свободен да ги интерпретира гъвкаво в зависимост от конкретния казус и развитие на темата, и разбира се, в съответстиве със здравия си разум и нерви от карбонови нишки.

Вместо край - чудя се на НЕиграещите Bulfleet - каква тръпка намират в дращенето по форума. Ще ги помоля да не се изкушават в off-topic-и и чудене как да се направят на интересни, или с какво да се заядат. Все си мисля, че идеалната комбинация е активна игра в една или повече вселени, четене, разбиране, осмисляне и чак тогава писане по форума - за един по-добър Bulfleet и един по-добър свят! ;) Нека все пак да се опитаме да намерим верния баланс в настоящето, да оставим миналото на мира, и да отидем по бойните полета, да творим наша си, уникална и мощна нова бойна история!

Вселена 1

Въпреки лошото време, или точно поради него шпионите имаха повече работа. Летяха повече, успяха да засекат повече флоти. Резултатът-дори в трибуната има повече битки. Какъв е изводът? За БФ няма нищо по-хубаво от лошото време :-)

Класация играчи

1 JollyRoger iuda 3,522 563,121
2 JollyRoger nero 1,347 484,671
3 JollyRoger Werewolf 67,940 424,273
4 Insomnia faget 24 282,666
5 JollyRoger dios 148 227,284
6 ШАХМАНИЯК palavkoch 163 217,695
7 Фирма УЖАС Apocallypso 132 216,497
8 RezervDogs Mr.Brown 3,277 176,265
9 RezervDogs Mr.Blue 380 174,726

Класация съюзи

1 JollyRoger 6 1740002 290000
2 Фирма УЖАС 3 441286 147095
3 Insomnia 6 666543 111091
4 /*****/ 2 217922 108961
5 RezervDogs 10 1056088 105609
6 Old forest 3 291588 97196
7 ATENTATOR 2 182628 91314
8 WAR 3 273451 91150
9 ШАХМАНИЯК 4 359128 89782
10 SPQR 3 226920 75640

Вселена 2

По темата от вчера - сливането на съюзите Memory и HellWings:
[quote=""Creative в играта ми""]Aми ... Викам си GuessWH0 кой е то се оказа <определен човек> пък и с мимоза се разбираме абе скоро ще им спираме тока на високоволтовите[/quote]

Класиране играчи Вселена 2:

място съюз играч точки

1 HellWings MimoZZa 26,529
2 HighVoltage aleks78 26,273
3 HighVoltage macumba 23,689
4 HellWings Creative 14,355
5 КАСИОПЕЯ sayron 14,026
6 ЦСКА palavkoch 13,629
7 Фанатици safoto 12,108
8 FEARLESS EEker 11,763
9 ReservDogs MrBrown 11,758
10 Тамплиери Skunky_wEEd 10,614
11 DarkPortal Albena 10,515
12 Фанатици Orc 10,019
13 Last Word Neuromancer 9,947
14 HellWings Beldin 9,946
15 HeavyMetal niki_god 9,875
16 KillerTeam Fr0z3N 9,840
17 KillerTeam MM 9,735
18 Фанатици SkyLer 9,695
19 КАСИОПЕЯ mark_bg 9,634
20 HighVoltage commanderjameson 9,575

Нашите интервюта

Взела интервюто MeriAn

След битката между nelity-ВЕС и Werewolf-КАОС помолих защитника да напише няколко думи, с които да я представи на читателите на вестника. КАОС предложи да му задавам въпроси и да го направим като интервю. Тогава реших да направя това паралелно интервю. Задавах на двамата едни и същи въпроси, отговорите идваха почти по едно и също време.

От кога е войната между вас? И какъв е поводът за нея?
ВЕС: Имаха си пререкания с иво, а аз винаги съм държал на съотборниците си и бих направил всичко за тях.Такъв съм и в живота. Залагам всичко на една карта дори и да е загубена кауза отстоявам позициите си до колкото мога а когато човек има желание са малко невъзможните неща.
КАОС: "Закачката" с тях тръгна от миналия рунд и поради факта, че Апокалипсо тогава беше изключителен боец във форума, но в играта седеше безопасно синичък и само ВЕС отсрамваше съюза им, реших да му дам втори шанс. И както виждате - историята се повтори - Апокалипсо е отново синичък, въпреки обещанията му да ми счупи звездите и флота, а ВЕС отново остана сам да се бие и за двамата.
(споменава се и трети човек, тук ще бъде сложен и неговия отговор на тоя въпрос)
Kакво би искал да го попиташ?
ВЕС: И двамата си следим игратата вече 2 рунда и съм сигурен че знаем повече отколкото сме искали да научим един за друг
КАОС: Докато летеше атаката му си поприказвахме доста за нещата от живота :) Единственото, което искам да му повторя е да има повод да черпи по една бира :)
MeriAn: И аз го искам :)
КАОС: Иначе в игрови план - ВЕС е един от най-приятните противници, които съм имал - боя си беше бой, но и приказката си вървеше - когато насреща си имаш нормално мислещ човек, а не някой живеещ в теория на конспирацията, изпитваш удоволствие от играта. Все пак затова и играем - за удоволствието от хубавия бой, за дебненето и надлъгването с опонента.
Разкажи ми за първата си среща с БФ. Aз зная долу-горе, но другите-не
ВЕС: Не зная, аз мога да ти разкажа много приказки, но в момента не мога да мисля, пих си преди малко дрогерията......как съм почнал да играя ли?....хайде утре моля те че не съм на себе си......пушила ли си трева ???
MeriAn: Не
ВЕС: Това е състоянието ми в момента все едно съм друсан наркоман. Ако си намериш някога купи си една цигара и я изпушете с мъжа ти в леглото на другия ден ще се смееш на това което можеш да сътвориш в леглото.
MeriAn: xaxaxxaxaxxa
ВЕС: Казах ти че точната дума за мен е непредсказуем нали? Утре ще се опитам да ти разкажа един живот в няколко реда... лягам че ме унася, утре ти обещавам много интересна история.
КАОС: Беше в края на Януари 2005 - на един форум, който посещавах упорито се коментираше тази игра и естествено реших да видя какво е. С малко късмет успях да си регистрирам акаунт почти веднага и така започнах с тая краста :)
Тогава влязох в първия си съюз - MagicTeam - бяхме затворено общество от MTG-играчи и се познавахме лично. В последствие те един по един се отказаха - кой поради зануляване, кой поради ангажименти в работата и след около месец поех лидерството на съюза. Лека-полека в съюза започнаха да идват нови лица, но също отговарящи на условието "лично познанство".
Общо-взето, в 1ви рунд се учих на "занаят" - тогава преживях и единственото си зануляване - гордия ми флот от 24 кръста една сутрин вместо да се върне се оказа, че е унищожен - бях прочел на форума за сейва на шпионаж :))) И това е единствения случай, когато съм губил кораби не по мое усмотрение.
MeriAn: На тоя въпрос ВЕС не може да отговори, на следващия също.............. предполагам разбираш защо.
Продължих разговора само с КАОС, същите въпроси зададох на ВЕС на следващия ден. Ще публикувам отговорите му успоредно с тия на КАОС.
Какво правиш обикновено, докато играеш БФ?
ВЕС: Слушам музика по принцип хеви метъл и хард рок, но понякога се изживявам имам качена почти всякакъв тип на компа дори и Павароти. тръгна ли в атака задължително си пускам MANOWAR или NIGHT WISH.
КАОС: Зависи каква е игровата ситуация - в мързеливи дни гледам филми, чета вестници, играя други игри, дрънкам си глупости с тоя-оня по Кю и Скайп и мятам по някое око на БФ, но ако сме подкарали някоя офанзива - само музика се пуска.
Правил ли си "гаф"?
ВЕС: Целият ми съзнателен живот е един голям гаф с природата. Определението за мен е нелогичен, неуравновесен, нереален и непредвидим.
КАОС: никой не е съвършен :-)
Намери ли нови приятели в БФ?
КАОС: Много
MeriAn: Имам предвид хора, на които държиш и които държат на теб, на които можеш да разчиташ и в живота?
ВЕС: Да, с някои се запознахме лично, идваха ми на гости. Точни пичове.
КАОС: Единствения човек, на когото наистина държа и на когото разчитам в живота е жена ми. Всичко друго е преходно. Не мога да си позволя да давам кардинална оценка на хора, които познавам от година-две. А и термина "приятел" може да се тълкува по много начини. За едни е "добър познат", за други - просто "познат", за трети "приятел" е "приятел" в истинския смисъл на думата.
MeriAn: А за теб? Какво е за теб "приятел"?
КАОС: Препочитам да замълча :-) Мисля, че намерих няколко човека,които мога да нарека "приятел". Времето ще покаже.
За още много неща исках да поговоря с интересните си събеседници, но реших да спра до тук.

На следващия ден:
ВЕС: БЯХ ТИ ОБЕЩАЛ НЕЩО ВЧЕРА.
MeriAn: Да
ВЕС: Историята на чичо вес дъ бест. Отне ми цяла вечност да го напиша а на теб ще ти трябва още повече време да го редактираш. (Читателите ни се запознаха с нея във вчерашния брой).

Въпросите на Serial_H

1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор :)

Fodas, лидер на NEMEZIDA, Вселена 1

1. Съюзът е нов и е дело на drstalin и брат му, който спря да играе булфлеет поради лички проблеми, а с тях двамата сме много добри приятели.
2. drstalin играе от началото на миналия рунд и има своя тактика в играта, която засега е успешна. Аз играя от началото на 1-ви рунд и имам значителен опит в играта ( скромно ;)), но това че не съм толкова напред в класирането е поради това че не съм толкова зарибен :). nedko_007 е нов в съюза, личен приятел, преди година играеше и след това спря за извесно време до сега. Това сме общо взето хората, които може би ще влезем в историята на рунда.
3. Аз и недко_007 сме флиитъри drstalin е и флиитър и миньор.
4. Засега нямаме нито войни нито алианси с никoй, но работим по въпроса с алиансите, войни винаги има с кой ;)
5. Ами очаквам JollyRoger да направят шоуто, но така като гледам няма кой да им се опре. Със каос съм играл 1 рунд във хардкор вселената и знам че е доста стабилен и честен играч (не се познаваме лично за жалост
6. Смятам да покажем в този рунд игра, достойна за нас като играчи в булфлеет

На какво се смеят админите

[quote=""играч от Вселена 1""]
Въпрос здр имам вапрос малко я оплесках пратих транспорт на друг играч които неиска да варне ресурса може ли да се направи нещо по вапроса понеже си е доста сериозно наливане Флота от ..... разтовари товара от 0 метал, 2000000 кристали, 130000 газ на доковете на .....[/quote]

BulfleetDaily обявява кастинг за новинари за Първа и Трета Вселена и Вселена HARCORE. Моля кандидатите да се свържат с някой от модераторите на вестника.

Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn
момче за всичко - 100jan

Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите

Интересните събития от оставащите чaсове на 23.9.06 ще бъдат включени към темата за 24.9.06

Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК
Последна промяна от deity на чет ное 23, 2006 9:31 am, променено общо 1 път.
[color=#FFCC00][b]
RiverRun (13:26:43 2/02/2007)
както не разбирам поезията така и теб

Пух (22:35:28 3/08/2006)
Това е само за пред хората ... админките по начало не са от Земята.

death_row (01:02:13 27/02/2007)
Казали са ми, че направо можеш да убиеш някой през пс-то...

GENERALISIMUS (17:23:41 31/07/2007) ...като видя да обясняваш нещо ме побиват тръпки :)[/b][/color]
Отговори

Върни се в “Newspaper Архив”