Автор Serial_H
Не зная дали по-новите спамери се сещат, но навремето
[quote=""един класик""]Браво![/quote]Това го споменавам не случайно.
Трибуните преминаха, и вероятно ще преминават през различни етапи - понякога по-строго регулирани, друг път абсолютно свободни, както и са динамични потребителите, които пишат в тях.
За съжаление има нещо, което не ми прави добро впечатление, като това ми съждение се отнася не само до трибуните, но и до форума като цяло. Имам предвид това, което:
[quote=""SCORPIONBG""]O, аз от този форум съм се учил, но не съм бил никога спамер. Някога темите бяха други, разискваха се тактики, имаше спорове за флоти, начини на развитие... Сега темите са: Наздраве!! Размислите на един старец!! Честито на хит на сезона!! Познай ника на следващия!![/quote]А междувременно има хора, за които големия брой безмислени или несвързани постове са повод за гордост ...
Аз лично също се сещам за времето, когато форума като цяло беше полезен. И интересен. И дори заяжданията и споровете по трибуните, когато се развихряха, бяха на няколко пъти по-високо ниво от сегашните преки обиди!
Не че и тогава нямаше спам, но някакси беше на поносимо ниво и не успяваше да задуши основната мисъл на спорещите, не се отклоняваха прекалено от темите.
Та, уважаеми дами и господа потребители, вие - основната маса - с малкото изключения, които уважавам - правите форума и трибуните място, чието почистване понякога лично оприличавам на риене на рядка тор!
Прекалено често взе да прекъсва църцорещата немощно смислена струйка логика във вашите писания ...
Как може, в продължение на часове четене на ВСИЧКО, което сте написали за определен период от време, да не намеря поне нещичко, което да ми хареса, да изчета с удоволствие?
Така, да се върна на трибуните.
Имаше преди период, в който - макар и с доста спорове - новинарите се справяха. Тогава имаше твърди правила за публикуването на битка.
Имаше и период, в който трибуните бяха заключени. Пускаше се само битката, с коментар на новинаря, бекап, и препратка към форума на клановете за коментари.
Е, не ви хареса - сега всеки може да пуска бикти, да коментира, свобода.
В момента за тях важат общите правила на форума, това е ясно. Обаче има едни препоръки, които присъстват в подписа ми, относно публикуването на битки в трибуната. Разберете разликате между двете понятия, и помислете - кое са твърди ПРАВИЛА, кое са ПРЕПОРЪКИ? Според вас случайно ли е избрана тази форма и формулировка?
Сега ще се опитам да сглобя един пост в съвременен "спамерски" дух:
Браво, добра битка. Поздрави на нападателя за успеха. Интересен сблъсък на добри флоти. Нападателят е прекалено силен. Процентите на защитника са много ниски. Хубав рецикалж се е получил. Добро меле е станало. Тази битка не е за трибуната. Ето така се дебне. Пожелавам бързо възстановяване. Браво, още един от <съюз> по малко. Не се притеснявайте, друг от <съюз> ще отмъсти. Ха-ха-ха, това нее цялата флота. Това самоубийство е наливане. Направо клане за ресурси. Има едно голямо браво от мен. <Съюз> продължават да мачкат. <Съюз> се доказват като касички. Какъв си ти "бе", с тия ниски ... Ще ти колонизирам в системата, да видиш ... Ела де, аз няма да бягам ... Ще дойда, но да не излезеш в мод ...
Мога да продължа така с още един екран писаници, но да забелязвате някаква обща характеристика? Като например, че случайни извадки от КОЕТО И ДА Е от написаното по-горе, могат да се сложат на ВСЯКА битка, независимо от съдържанието, участниците, и текста на този, който е публикувал. Ето например тази битка (обърнете внимание на текста в рундовете):
http://naredbi.hit.bg/Serial_H_guardians_begin.htm
Би могла да бъде публикувана в трибуната, може би? Представете си я с коментар на публикуващия - нищо особено, както си шпионирах наоколо - видях, пратих реци, после флота, и готово. Представете си и избрани "гениални" и "подробни", "смислени" коментари.
...
Така, за неразбралите - идеята на ПРЕПОРЪКИТЕ е - да се генериат по-завлядяващи, интересни, стимулиращи коментари, практики, тактики, политики ... в играта! Ако не ги изпълнявате - масовата давеща мътна спамерска вълна ще залее безвъзвратно и прати във форумно забвение това, за което сте положили усилия да постигнете в играта. Всеки иска своите 5 минути под лъча на прожекторите - но малко го залужават.
Лично мнение - в момента 60 % от публикациите в трибуните са за директно изтриване. 95 % от постовете са за изтриване. 99 % от постовете са за редакция.
ПРЕПОРЪКИТЕ се тълкуват от новинари, модератори, администратори - в този ред. Те нямат задължителен характер. Но могат да са основание на "властимащ" да трие, заключва, редактира. И същевременно "властимащия" да се чуства свободен да ги интерпретира гъвкаво в зависимост от конкретния казус и развитие на темата, и разбира се, в съответстиве със здравия си разум и нерви от карбонови нишки.
Вместо край - чудя се на НЕиграещите Bulfleet - каква тръпка намират в дращенето по форума. Ще ги помоля да не се изкушават в off-topic-и и чудене как да се направят на интересни, или с какво да се заядат. Все си мисля, че идеалната комбинация е активна игра в една или повече вселени, четене, разбиране, осмисляне и чак тогава писане по форума - за един по-добър Bulfleet и един по-добър свят!
Вселена 1
Въпреки лошото време, или точно поради него шпионите имаха повече работа. Летяха повече, успяха да засекат повече флоти. Резултатът-дори в трибуната има повече битки. Какъв е изводът? За БФ няма нищо по-хубаво от лошото време :-)
Класация играчи
1 JollyRoger iuda 3,522 563,121
2 JollyRoger nero 1,347 484,671
3 JollyRoger Werewolf 67,940 424,273
4 Insomnia faget 24 282,666
5 JollyRoger dios 148 227,284
6 ШАХМАНИЯК palavkoch 163 217,695
7 Фирма УЖАС Apocallypso 132 216,497
8 RezervDogs Mr.Brown 3,277 176,265
9 RezervDogs Mr.Blue 380 174,726
Класация съюзи
1 JollyRoger 6 1740002 290000
2 Фирма УЖАС 3 441286 147095
3 Insomnia 6 666543 111091
4 /*****/ 2 217922 108961
5 RezervDogs 10 1056088 105609
6 Old forest 3 291588 97196
7 ATENTATOR 2 182628 91314
8 WAR 3 273451 91150
9 ШАХМАНИЯК 4 359128 89782
10 SPQR 3 226920 75640
Вселена 2
По темата от вчера - сливането на съюзите Memory и HellWings:
[quote=""Creative в играта ми""]Aми ... Викам си GuessWH0 кой е то се оказа <определен човек> пък и с мимоза се разбираме абе скоро ще им спираме тока на високоволтовите[/quote]
Класиране играчи Вселена 2:
място съюз играч точки
1 HellWings MimoZZa 26,529
2 HighVoltage aleks78 26,273
3 HighVoltage macumba 23,689
4 HellWings Creative 14,355
5 КАСИОПЕЯ sayron 14,026
6 ЦСКА palavkoch 13,629
7 Фанатици safoto 12,108
8 FEARLESS EEker 11,763
9 ReservDogs MrBrown 11,758
10 Тамплиери Skunky_wEEd 10,614
11 DarkPortal Albena 10,515
12 Фанатици Orc 10,019
13 Last Word Neuromancer 9,947
14 HellWings Beldin 9,946
15 HeavyMetal niki_god 9,875
16 KillerTeam Fr0z3N 9,840
17 KillerTeam MM 9,735
18 Фанатици SkyLer 9,695
19 КАСИОПЕЯ mark_bg 9,634
20 HighVoltage commanderjameson 9,575
Нашите интервюта
Взела интервюто MeriAn
След битката между nelity-ВЕС и Werewolf-КАОС помолих защитника да напише няколко думи, с които да я представи на читателите на вестника. КАОС предложи да му задавам въпроси и да го направим като интервю. Тогава реших да направя това паралелно интервю. Задавах на двамата едни и същи въпроси, отговорите идваха почти по едно и също време.
От кога е войната между вас? И какъв е поводът за нея?
ВЕС: Имаха си пререкания с иво, а аз винаги съм държал на съотборниците си и бих направил всичко за тях.Такъв съм и в живота. Залагам всичко на една карта дори и да е загубена кауза отстоявам позициите си до колкото мога а когато човек има желание са малко невъзможните неща.
КАОС: "Закачката" с тях тръгна от миналия рунд и поради факта, че Апокалипсо тогава беше изключителен боец във форума, но в играта седеше безопасно синичък и само ВЕС отсрамваше съюза им, реших да му дам втори шанс. И както виждате - историята се повтори - Апокалипсо е отново синичък, въпреки обещанията му да ми счупи звездите и флота, а ВЕС отново остана сам да се бие и за двамата.
(споменава се и трети човек, тук ще бъде сложен и неговия отговор на тоя въпрос)
Kакво би искал да го попиташ?
ВЕС: И двамата си следим игратата вече 2 рунда и съм сигурен че знаем повече отколкото сме искали да научим един за друг
КАОС: Докато летеше атаката му си поприказвахме доста за нещата от живота
MeriAn: И аз го искам
КАОС: Иначе в игрови план - ВЕС е един от най-приятните противници, които съм имал - боя си беше бой, но и приказката си вървеше - когато насреща си имаш нормално мислещ човек, а не някой живеещ в теория на конспирацията, изпитваш удоволствие от играта. Все пак затова и играем - за удоволствието от хубавия бой, за дебненето и надлъгването с опонента.
Разкажи ми за първата си среща с БФ. Aз зная долу-горе, но другите-не
ВЕС: Не зная, аз мога да ти разкажа много приказки, но в момента не мога да мисля, пих си преди малко дрогерията......как съм почнал да играя ли?....хайде утре моля те че не съм на себе си......пушила ли си трева ???
MeriAn: Не
ВЕС: Това е състоянието ми в момента все едно съм друсан наркоман. Ако си намериш някога купи си една цигара и я изпушете с мъжа ти в леглото на другия ден ще се смееш на това което можеш да сътвориш в леглото.
MeriAn: xaxaxxaxaxxa
ВЕС: Казах ти че точната дума за мен е непредсказуем нали? Утре ще се опитам да ти разкажа един живот в няколко реда... лягам че ме унася, утре ти обещавам много интересна история.
КАОС: Беше в края на Януари 2005 - на един форум, който посещавах упорито се коментираше тази игра и естествено реших да видя какво е. С малко късмет успях да си регистрирам акаунт почти веднага и така започнах с тая краста
Тогава влязох в първия си съюз - MagicTeam - бяхме затворено общество от MTG-играчи и се познавахме лично. В последствие те един по един се отказаха - кой поради зануляване, кой поради ангажименти в работата и след около месец поех лидерството на съюза. Лека-полека в съюза започнаха да идват нови лица, но също отговарящи на условието "лично познанство".
Общо-взето, в 1ви рунд се учих на "занаят" - тогава преживях и единственото си зануляване - гордия ми флот от 24 кръста една сутрин вместо да се върне се оказа, че е унищожен - бях прочел на форума за сейва на шпионаж
MeriAn: На тоя въпрос ВЕС не може да отговори, на следващия също.............. предполагам разбираш защо.
Продължих разговора само с КАОС, същите въпроси зададох на ВЕС на следващия ден. Ще публикувам отговорите му успоредно с тия на КАОС.
Какво правиш обикновено, докато играеш БФ?
ВЕС: Слушам музика по принцип хеви метъл и хард рок, но понякога се изживявам имам качена почти всякакъв тип на компа дори и Павароти. тръгна ли в атака задължително си пускам MANOWAR или NIGHT WISH.
КАОС: Зависи каква е игровата ситуация - в мързеливи дни гледам филми, чета вестници, играя други игри, дрънкам си глупости с тоя-оня по Кю и Скайп и мятам по някое око на БФ, но ако сме подкарали някоя офанзива - само музика се пуска.
Правил ли си "гаф"?
ВЕС: Целият ми съзнателен живот е един голям гаф с природата. Определението за мен е нелогичен, неуравновесен, нереален и непредвидим.
КАОС: никой не е съвършен :-)
Намери ли нови приятели в БФ?
КАОС: Много
MeriAn: Имам предвид хора, на които държиш и които държат на теб, на които можеш да разчиташ и в живота?
ВЕС: Да, с някои се запознахме лично, идваха ми на гости. Точни пичове.
КАОС: Единствения човек, на когото наистина държа и на когото разчитам в живота е жена ми. Всичко друго е преходно. Не мога да си позволя да давам кардинална оценка на хора, които познавам от година-две. А и термина "приятел" може да се тълкува по много начини. За едни е "добър познат", за други - просто "познат", за трети "приятел" е "приятел" в истинския смисъл на думата.
MeriAn: А за теб? Какво е за теб "приятел"?
КАОС: Препочитам да замълча :-) Мисля, че намерих няколко човека,които мога да нарека "приятел". Времето ще покаже.
За още много неща исках да поговоря с интересните си събеседници, но реших да спра до тук.
На следващия ден:
ВЕС: БЯХ ТИ ОБЕЩАЛ НЕЩО ВЧЕРА.
MeriAn: Да
ВЕС: Историята на чичо вес дъ бест. Отне ми цяла вечност да го напиша а на теб ще ти трябва още повече време да го редактираш. (Читателите ни се запознаха с нея във вчерашния брой).
Въпросите на Serial_H
1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор
Fodas, лидер на NEMEZIDA, Вселена 1
1. Съюзът е нов и е дело на drstalin и брат му, който спря да играе булфлеет поради лички проблеми, а с тях двамата сме много добри приятели.
2. drstalin играе от началото на миналия рунд и има своя тактика в играта, която засега е успешна. Аз играя от началото на 1-ви рунд и имам значителен опит в играта ( скромно
3. Аз и недко_007 сме флиитъри drstalin е и флиитър и миньор.
4. Засега нямаме нито войни нито алианси с никoй, но работим по въпроса с алиансите, войни винаги има с кой
5. Ами очаквам JollyRoger да направят шоуто, но така като гледам няма кой да им се опре. Със каос съм играл 1 рунд във хардкор вселената и знам че е доста стабилен и честен играч (не се познаваме лично за жалост
6. Смятам да покажем в този рунд игра, достойна за нас като играчи в булфлеет
На какво се смеят админите
[quote=""играч от Вселена 1""]
Въпрос здр имам вапрос малко я оплесках пратих транспорт на друг играч които неиска да варне ресурса може ли да се направи нещо по вапроса понеже си е доста сериозно наливане Флота от ..... разтовари товара от 0 метал, 2000000 кристали, 130000 газ на доковете на .....[/quote]
BulfleetDaily обявява кастинг за новинари за Първа и Трета Вселена и Вселена HARCORE. Моля кандидатите да се свържат с някой от модераторите на вестника.
Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn
момче за всичко - 100jan
Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите
Интересните събития от оставащите чaсове на 23.9.06 ще бъдат включени към темата за 24.9.06
Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК