Реших наскоро да разбутам малко позамрелия раздел "История на Bulfleet". История на играчи и съюзи. Защото, след края на поредния рунд, какво ни остава от него, освен спомените? Мотивиран от този въпрос реших, че все някой трябва да поеме ролята на Захари Стоянов, ролята на летописеца... Давам си сметка, че такова сравнение е малко пресилено, но все пак дава представа за това какво искам да правя. Не виждам по-подходящо място за обявяване на поредната събрана история от Bulfleet Daily. Защото нашия импровизиран вестник, малко или много, събира спомените на едно място. И докато "колегите новинари" се справят със скорошните събития, аз смятам да ги подкрепя със събития от добрите стари времена, когато номерата на рундовете бяха 1 и 2.
Тази вечер, успях най-накрая да събера на едно място огромния лог от IRC, който сътворихме със СкорпионБГ Ще се разкрият разни тайни, за които редовия потребител не е предполагал. Ще се разбере как и от къде е тръгнал един от най-големите играчи в тая игра. Но нека не издавам повече ето я историята!
Не се наемам да гарантирам или обещавам нищо и аз съм човек, не знам какво ще ми се случи, но доколкото зависи от мен, Ви очакват доста пикантни случки, интересни истории и най-вече - запазване на спомените.
Поздрави от мен, зарибения Bulfleet летописец!
Следва продължение...
Вселена 1
[quote=""kaos""]Дълго време единственият достоен противник на съюза ни беше ВЕС. Поради лични причини му се налага да прекрати участието си в рунда за известно време и естественият завършек на един добър играч е дуел с някой от противниците си. Аз приех хвърлената ръкавица и той без никакво колебание полетя към мен. Това, че имах доста по-силен флот ни най-малко не го притесни. Той просто беше решил да се оттегли с вдигната глава. Секунди след като му казах къде го очаквам, флота му полетя. За мен остана грижата за логистиката. Тя се оказа най-големия проблем, защото бях решил да си лягам и бях напускал разни стационирания и транспорти. Както и да е - някак си успях да си освободя достатъчно полети и засилих всичките си налични рециклатори от другите планети към бъдещото поле, а основния ми масив рецки беше в изчакване на планетата, на която щях да посрещна атаката. И така полета на кондора приключи. Благодаря на ВЕС за безсънната нощ и му пожелавам да почерпи бира - той си знае защо. Всичко хубаво "Чичо Весо" и до нови срещи
Битката в трибуната:
http://www.bulfleet.org/viewtopic.php?t=30155
Очаквайте в следващия брой много пространно интервю с участниците в битката.
Вселена 2
В броя на 07.09. написах това:
[quote=""Serial_H""]Разглеждам си днес статистика - и броя разпределението на расите:
В топ 10:
7 тертети, 2 конфедерати, 1 нокси
В топ 100:
52 тертети, 23 конфедерати, 25 нокси.
Определено хората, играещи с работливи роботчета в мините, имат преимущество в началото. Личното ми предвиждане е, че по средата на рунда съотношението ще намалее в полза на ноксите, конфедерацията ще се запази.
Към края на рунда обаче очаквам да се увеличат значително представителите на конфедерацията в топа.
[/quote]
Днес, 14 дни по-късно, 23 денонощия след началото на рунда, разпределението на расите е следното:
В топ 10:
2 тертети, 7 конфедерати, 1 нокси
В топ 100:
44 тертети, 29 конфедерати, 27 нокси.
Виждам, глобално промяната в съотношението е почти незабележима - съвсем малко по-малко тертети за сметка на нокси и конфедерати. Обаче в топ 10 - конфедерацията засега има значително преимущество, дали пък вече не само мините, а и скоростните им танкери не си казват тежката дума по отношение на ресурсосъбирането?
А вече има доста танкери, както и бойни кораби - кой на каквото е заложил при развитието си. Битите в трибуната на вселена 2 стават все по-масивни, рециклажи над половин милион се появяват също
Въпросите на Serial_H
1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор
noob_killer, лидер на KillerTеam Вселена 1
1- Как да дам кратка история на съюза с най-дълга история може би в цялата игра ? Който иска да я види, да хвърли едно око на нашия форум, там има ЧАСТ от историята на съюза. Може би накратко може да се каже, че това е съюз WOLVES от рунд 1, обединен със \"спец-части\" на КАПУТ и Nosgoth поне такъв беше първоначалният план при започването на рунд 2, след това КТ се отделя като самостоятелен съюз, изоставан от \"бащите си\" които днес вече не съществуват като съюзи (ако трябва да сме обективни и да гледаме реално на нещата КАПУТ и Носгот сега ги няма)
2- Основни играчи... може би имаше в началото на рунда. Съюза е пълен с нови играчи, повечето от тях въобще не знаеха за какво става на въпрос в началото, но бяха набързо (само)обучени и пресяти от всичките тогава 230 човека с които започнахме. Сега сме останали най-добрите 30. Мога да разчитам на 100% на всеки един от тях. При нас се преля и съюз ROHAN, те също са пичове.
3- Миньори... бих казал, че няма нито един такъв във съюза, всички сме на максимум флот и противно на това, което някои хорица си мислят, някои от нас имат и собствени рециклатори, с които си возят рециклажа от собствените битки.
4- За съюзници бяха привлечени съюзите DA (които много,ама много мразят ВОР и Морски Вълк) и SofiaBarca (фанатици, луди на тема залавяне на пъргаторци). По-ценни съюзници досега не сме имали за 4 рунда, пичовете дават всичко от себе си, особено лидера на СофияБарса е нечовек, скача в битката без да го интересуват загубите.
5- Горещите точки... не е спирало да има горещи точки, бием се 3 съюза срещу 4-5, играчите им са на повече точки,н о много самонадеяни, със малко опит, често правят грешки и ги удряме, а после го обръщат на форумна война, така се посрамват още повече, наместо да отвърнат на удара. Нямаме истинска жертва в съюза от около месец може би. Имаме си една тема, където си записваме жертвите и триумфите
6- О, аз в тая игра нищо не съм го избирал, нито несериозното отношение на админите, оплюването на един от най-старите съюзи, шуробаджанащините им ... така, че ще пропусна да си избера и въпрос. Всъщност има едно нещо, което избрах - KIllerTeam. И той ме избра мен
На какво се смеят админите
Относително често задаван ми въпрос, ето го в една от многото му разновидности:
Цитатei man kak moje i as da stana gid
moje6 li da dava6 resurs
i kvo ti e priimu6testvoto kato gid
[/quote]
В момент на вдъхновение реших да отговоря така:
[quote=""Serial_H""]За този рунд набирането на гидове приключи. Ако в един момент се почустваме недостатъчно, ще има официално съобщение на форума на играта.
Като начало обаче, може да започнеш да използваш кирилица.
Да избягваш прекалено фамилиарни обръщения от сорта на \"ei man\" - не знаеш с кого разговаряш отсреща.
Да имаш голям опит в играта и възможно най-пълни познания за всякакви аспекти от Bulfleet, да отговаряш ПЪЛНО И ТЪРПЕЛИВО дори и на най-идиотските въпроси.
Ако нещо не знаеш все пак - да НЕ СИ ИЗМИСЛЯШ, а да си кажеш честно.
Да си поне по 8 часа на ден онлайн в играта.
Да бъдеш гид не е привилегия, някаква си лилава иконка в меню галактика, а ежедневно задължение и тормоз ...
Гидовете нямат никакви права и по-различни възможности в играта. Дори напротив - имат само задължения. И са Bulfleet генерали по свой избор. Както аз например - като нямам пари да си купя нанокредити - не съм генерал, като проимам - си купувам нанокредити и пускам генералство.
[/quote]
Има и продължение, което се чудех дали да го описвам ... Накратко, човека ме намери в скайп, където ме попита по-многословно същите неща, примнуждавайки ме да му копирам отново части от отговора - понякога по два пъти!
След всичкото това, отговора на въпроса защо все пак човека иска да е гид, беше:
Цитатmoje6 li da me oredi6
da sum gid 4e mnogo iskam
pls pls (9 пъти изпратено)
epa nz
iskam prosto iskam
kefi me
si4ko sum razbral
ama vse pak me e kef da sum gid
mnogo me e kef
samo pitai molqte
samo pitai molqte
(17 пъти изпратено)
znam angliiski adski dobre :D
i sum na 12 godin
igral sum 1 godina i polovina
uni1 na 100k to4ki
minalia rund uni2 na 55k to4ki
... (и още в този дух)
[/quote]
Не е лесна и нашата ...
BulfleetDaily обявява кастинг за новинари за Първа и Трета Вселена. Моля кандидатите да се свържат с някой от модераторите на вестника.
Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори RoYaL, Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn
Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите
Интересните събития от оставащите чaсове на 21.9.06 ще бъдат включени към темата за 22.9.06
Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК