Смъртта на генерала от ПВО, или трагедията на противовъздушната отбрана
Автор 100jan
В началото на рунда всеки играч прави някакви планове. Някои имат точен алгоритъм, всичко е изчислено до секунда - кога се пускат мини, кога се пускат проучвания, кога се строят кораби и какви. Случайностите са сведени до минимум. Остава само да се намери жертва и да се реализира битка. Други играчи пък решават, че за да не хабят много нерви и време, е добре да построят повечко защита. Това са два антагонистични начина на игра и техния сблъсък често намира отражение в доклади от играта.
Ако позволите една перефраза на К. Вонегът:
В тази история ще става въпрос за ресурси, за много ресурси, тъй като имаме играчи със силна флота и много рециклатори и играч със силна защита. Ще говорим за много ресурси, както бихме говорили за много мед, ако историята беше за пчели
[quote=""KingDi""]Вчера докопах един генерал от ПВО.
Днес, нищо че беше вдигнал още флот и зенитки, беше надежно обелен и полиран от наш'та луда лидерка и коалиция.[/quote]
Първа атака. Загуба на почти 40% от кръстосвачите на нападателя и унищожаване на подкрепящата флота към ПВО на защитника:
http://bulfleet.com/bericht.php?pol_id=3730883a
бекъп
Това е само началото. Лайла е в съдружие с crab от съюз SEYMOUR. Следва неговата атака:
http://bulfleet.com/bericht.php?pol_id=3730381a
бекъп
Към богата с ресурси планета, но вече бедна на защита, политат множество атаки. Щабът на съюзническото командване е зает да мести сини фигурки на корабчета (нашите) по картата към червената точка (планетата), символизираща целта. Сивата плетеница, с която се означава рециклаж по картата, става все по-голяма. Идва време и за наградата:
[quote=""KingDi""]Рециклаторите ни успешно достигнаха целта си и успяха да натоварят:
3604473 метал
3604473 кристали
1802236 газ
На тези координати останаха:
0 метал
0 кристали
0 газ.
За да не се чудиш - малоуминка с 500-те реца съм аз.
К'во да направя - трябваше ми да мога да нося 15 млн. ресурс, за да посадя бостана.
Сега го поливам и след две седмици ще налеят и дините за КТ и ко.[/quote]
ЦитатБитките привидно са почти малоумни, кой нормален лети срещу топчия.
След тези два доклада жената го летя още два пъти, едва ли са интересни битките, но цицията пусна още 1.5 млн.
Има заиграване около името на защитника - в рунд номер две мисля, че се казваше LUDPRESIOR, само че огириналния, а не този, който гледахме в предния рунд, който всъщност беше Rafi1991 (Вс. 2) или MrGreen сега.
Явно няма почти никакво време, защото от същия беше пропищяла галактиката в рунд номер две.[/quote]Цитатът е от форума на съюз ВОР. А ние все още сме в търсене на самоличността на всички участници в превърналият се в легенда съюз на RezervDogs...
Леко повдигане на тайнствената завеса, оградила кучетата от резервоара
Публикува се с разрешението на Mr.Green
[21:08:42] MeriAn says: s koi nick igra minaliq rund na uni 1?
[21:09:38] Mr.Green says: LUDPRESIOR
[21:09:39] Mr.Green says: v kraq
[21:09:42] Mr.Green says: a predi tova rafi1991
[21:09:56] MeriAn says: tova ne e li za uni 2
[21:10:02] MeriAn says: rafi 1991
[21:10:24] Mr.Green says: mi i v 1va igrax s toq nick ama v na4aloto
[21:10:26] Mr.Green says: pitai 4i4o
[21:10:31] Mr.Green says: teq oklolo mene pi6texa
[21:10:46] Mr.Green says: igrax do 40k to4ki i sprqx za 1-2 meseca i poex posle LUDPRESIOR
[21:10:49] Mr.Green-rafi says: ama ne igraex mngo
[21:10:52] Mr.Green-rafi says: mnogo
[21:10:52] Mr.Green-rafi says: ...
[quote=""iuda""]letiat zvezdi floti i sekvi drugi raboti [/quote]
Автор Keri
След атаките на nero и Warewolf по ReservDogs i Insomnia, се оказа, че тази сутрин всички над 150к, с изключение на JollyRoger и nelity от Фирма УЖАС, са ваканция. Звездите на nero вече няколко пъти летяха по nelity и тази сутрин, останали без работа, отново потеглиха към една от планетите на nelity. Още няколко атаки летят с цел грабеж. Въпреки, че nelity свети, nero успява да открадне около 1.5млн ресурс. През това време iuda също лети на ограбващи атаки. Той успява да засече и малко флот на nelity:
[JollyRoger] iuda vs. [Фирма УЖАС] nelity 1
[JollyRoger] iuda vs. [Фирма УЖАС] nelity 2
Членът на Фирма УЖАС, обаче, не се дава така лесно и успява да бутне едната атака на nero като прави и контра, която бута 50-тина сателита на една от планетите му.
[JollyRoger] nero vs. [Фирма УЖАС] nelity
От редактора: нашите новинари потърсиха участниците в битките за коментар.
[quote=""nero""]
Мога само да му стисна ръката.[/quote]
[quote=""nelity""]Имах си проблем, нямах възможност да се сейвна... Всичко ми беше пределно ясно. Интересното е, че звездите на неро все не пристигат до планетата. Губят се по пътя за незная кой път. Сигурно не са ходили на курс по туристическо ориентиране. Мога да ги поздравя за добрата минавка и сорка за кръсчетата. Исках звездите ...... ама те избягаха [/quote]
Вселена 2
Право на отговор
Автор Serial_H
[quote=""Picaroon""]Ами част съм от съюза HighVoltage и след като попитах разбрах,че никой не е карал дявола да се настанява до MimoZZa.Истина е,че aleks78 има приятели в СССР,но както той самия ми каза
aleks78
00:42:51
2006-18-09
ОтговориИзтрийДокладвай като обида
verno e 4e CCCP sa mi priqteli po4ti vsi4ki ama 4ak pak tolkova
А екскременти не е силна дума,защото ако това не е вярно сам прецени какво ще бъде впечетлението за нашия съюз от играчите прочели темата.Затова се надявам да не е само слух,защото е написано така все едно е неоспорима истина.[/quote]
[quote=""mambata""]o4akvam da pusne6 i moq otgovor za buba !![/quote]
[quote=""Генерал от СССР""]
"СССР поръчки не изпълнява - бием всичко наред независимо от мястото му в класацията."[/quote]
А аз пък вчера реших, че 3:34 са хубави, удобни координaти в началото на 3-та галактика, колонизирах там, и ...
А - какво се оказа - там имало 3 планети (еднаta то тях основна) на diavol ... случва се, нали
И пак не знам как ми се отплесна ръката, та цъкнах на едната, за да бутна 2 меги и да чопна малко ресурсец
Чиста случайност, не беше нарочно ...
Вселена 3
[quote=""bonnzi""]
pozdravi ot oranjevia sauz
http://www.bulfleet.com/bericht.php?pol_id=3706463a [/quote]
бекъп
Вселена Hardcore
Края на Heinrich
От два дни The_Monster чака Heinrich да излезе от мод и най-накрая да направят дългоочакваната от всички битка на 2-те най-големи флоти във вселената... днес към 13 часа флотата на Heinrich литва към франженската планета, минутите намаляват.... края е все по-близо и по-близо... Към 15 часа 2-те най-големи флоти във вселената се сблъскват... Подробности четете тук
Въпросите на Serial_H
Въпросите от днес стават постоянна рубрика. Ще се задават из всички вселени от нашите новинари.
Въпросите на Serial_H
1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор
kgg, лидер на [ ATENTATOR ] Вселена 1
1. Съюзът е основан от мен и терориста - терориста е ветерана от нас двамата, а аз просто схващам доста бързо
2. На тази точка може да се каже, че съм отговорил в първа точка, но нищо, пак ще го напиша - терориста е ветеран от съюза ни, но може да се каже, че съюза ни е от един човек или един жив организъм - толкова добре функционира ... А що се отнася до обещаващи попълнения - не мисля, но никога нищо не се знае ...
3. Не планираме нищо конкретно - ние сме и двете - и миньори и флийтъри, но и двете в разумни граници ... Развитието ни е хвърчащо - който се заяде с нас - там сме ние ...
4. Външната политика винаги ни е била война със всички, затова в съюза ни няма да видите изброен съюз, с който да сме във война, а алианси и НАП-ове - това само на лични договорки, което не знчи, че ако ортака има НАП с някой си, аз няма да го нападам и обратното ...
5. Ами зависи какво питаш (ще ти отговоря каквото съм разбрал от въпроса) - интрига винаги е имало при малкото точки - тези, които са под средното ниво - там има много битки, колкото по-нагоре отиваш, толкова по-трудно е да направиш някаква битка, защото всеки се пази и има доста уговорки за ненападение на играчите на челните места предимно ... Но това си е нормално, аз също имам уговорки с някои играчи, така че... Що се отнася до конфликтите на другите - да се оправят, нито ги знам, нито ме интересува
6. Сега, това е най-трудната част - да си задам въпрос, на който да отговоря ...
Вместо това аз искам да попитам "управата" на играта - кога ще направите играта да е такава, че да е еднаква за всички, т.е. кога ще й оправите смотаните бъгове, за да започнем да играме нормално? ... Да отговоря ли вместо тях - няма да стане, явно имат доста изгода да има бъгове - не е възможно да са толкова тъпи ...
Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn
момче за всичко - 100jan
Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите
Интересните събития от оставащите чaсове на 18.9.06 ще бъдат включени към темата за 19.9.06
Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК