Историята на един годеж
Автор MeriAn
След отказването си, noob_killer, лидерът на КТ предава ръководството на съюза на valu. Каква ще бъде политиката на новия лидер? Дали ще продължи политиката на войни и алианси, водена до сега. Или ще я изгради на ново по собствено усмотрение?
Днес той получава "предложение за годеж"от SEIMOUR:
[quote=""vassil5""]
21:03:21
2006-09-10
ОтговориИзтрийДокладвай като обида
valu, знаеш ли какво? мисля, че трябва да се споразумеем да направим 1 НАП, защото така само се избиваме, знам че не съм най- подходящия човек за преговори, ама така правим голяма грешка. Защото вашият съюз не е слаб, но и нашя не е. Така само се зануляваме един-друг и няма да прогресиме всички, и от 2-та съюза. Така че най-подходящия начин за добро развиване и на 2-та съюза е НАП-а ( примирието ) моля те, помисли по моите думи [/quote]
До сега килърът не е отговорил на това предложение. С мен той сподели защо. Прието е годежите да се уреждат от специални хора, имащи правомощия за преговори. Или от самите родители. Тъй като предложението не идва от такъв човек ,
Цитатняма да има край на тази война докато лидерът им не говори с мен и да ми изтъкне причините затова! [/quote]
[quote=""valu""]Аз винаги съм отворен за преговори, така че "сондата е в тяхното съзвездие" ) Ако се чувстват изморени от войната, може да им дадем малко почивка[/quote]
Дали ще бъдем свидетели на "флиийт годеж", или младите ще се разминат в необятната галактика, бъдещето ще покаже. А аз ще бъда там, за да научите и вие.
Преходът и миграцията в Булфлийт - наш любим Първи рунд
Детство мое, реално и вълшебно,
детство мое, така си ми потребно.
Все се мъча света да обгърна
яхнал пръчка при тебе да се върна.
Ех, спомени, спомени... кога се то почна.Преди 1 година, 11 месеца и 27 дена(почти 2 години) стартира алфа тестът на проект, който се реализира, превърна се в реалност, тази мечта.Проект, на когото в момента се наслаждават хиляди играчи от цял свят, проект, който почна от малкото зрънце, а се превърна, в това което е - Bulfleet.Както всяко нещо, то си има начало, а това начало се казваше "Първи рунд", първи рунд или сиреч началото на бета 0,10 на Bulfleet.Пред иначе необятният свят на Булфлийт се изправиха неколцина, които търсеха своя просперитет.От малка групичка познати, то се первърна в галактика със стотици играчи, нарамили кирката, да превърнат обществото в една голяма мина.Е, така както винаги почва един рунд.Но какво става, когато това почва за първи път и не всичко е в изправност.Почнаха се стратегии, почнаха се и флоти.Пред нищо неподозиращите играчи се изправи една грандиозна стена - Звезда на смъртта, незавършен проект, чието главно проучване искаше ресурс, който е невъзможно да бъде събран в склада... Но нека се върнем на динамиката, след като и този "кусур" бе оправен, вече цената бе по-приемлива - 300 000 енергия, въпросът бе от къде, как от къде? ОТ САТЕЛИТИ.И почнаха се сателити.И рече - Той: нека има звезда.И ето я - има.Първата взезда изкара един велик играч в края на март - petko
За жалост тази звезда бе потушена от cenov, който успя да изгради една от най-добрите флоти във вселената, която на края бе пометена:
[LG]cenov vs. [CEKC]HATPOBEH
и the end of the legend
adin vs. cenov
Но нека направим малко ретроспекция, тук второто знс, собственост на хера, прави чудеса
[TYR] xepa vs. [warez.ru] tintirimintiri
ще се върнем още малко, на ретро стайла, когато докладите нямаха картинки, когато точки не падаха и когато при равна битка рециклаж не оставаше никъде, а тук виждаме още едно раздвижване
[warez.ru] veli vs. [TYR] xepa
Рундът завърши така
4apla vs. cantona
и най-голямата битка за първи рунд
n_ruber vs. damyan
Веселооо... един от многото куриози през рунда
Executor прави шашми :Р
А за тези, които не си спомнят как изглеждаше БФ-а или не са играли тогава -
http://royal-a.hit.bg/Bulfleet.htm
Интервю с blood_dodo, играч от дълбините на първи рунд...
Цитат
-= | 18:53:39 | =- <_RoYaL_> Какво представлява за теб булфлийт,между всички рундове кой най-много ти хареса
-= | 18:54:21 | =- <blood_dodo> Булфлийт - в началото беше абсолютната мания.
-= | 18:54:28 | =- <blood_dodo> после - започна да ми омръзва
-= | 18:54:31 | =- <blood_dodo> накрая
-= | 18:54:39 | =- <blood_dodo> вече нямах никакво желание да играя
-= | 18:54:50 | =- <blood_dodo> а рунд - 1вия най-много ми допадна
-= | 18:55:38 | =- <_RoYaL_> Рунд 1 бе изпълнен с тръпка,с някои пропуски, които караха играчите да внимават повече (сейвъни на шпионаж, висящи флоти и пр.) Но какво се случи с булфлийт
-= | 18:55:49 | =- <_RoYaL_> той мигрира буквално, какво мислиш за промените, които са извършиха
-= | 18:55:58 | =- <_RoYaL_> като начало булфлийт генерал,после расите и нанокредитите
-= | 18:56:05 | =- <_RoYaL_> също така и скиновете, които претърпя бф
-= | 18:58:05 | =- <blood_dodo> нямам нищо против генерала, веднъж съм го ползвал и то беше защото ми трябваше мод за известно време. Расите - идеята е свежа, обаче не мисля че са много балансирани. И въпреки всичко - то си е от играча, расата за добрия е просто някоя и друга екстра
-= | 18:58:20 | =- <blood_dodo> скиновете
-= | 18:58:29 | =- <blood_dodo> сивия по ми харесваше
-= | 18:58:38 | =- <blood_dodo> обаче на, зелено казаха, зелено е
-= | 18:59:04 | =- <blood_dodo> обаче така и не проумях защо го направиха това с нанокредитите
-= | 18:59:38 | =- <blood_dodo> рунд едно главно заради голямата война срещу WDT ми хареса.
-= | 19:00:18 | =- <_RoYaL_> А според теб кой трябваше да спечели този рунд... в началото лидери бяха доста хора, които няма да изброявам
-= | 19:00:22 | =- <_RoYaL_> 3Devil задържа доста
-= | 19:00:29 | =- <_RoYaL_> veli, xaoc_mony, xaoc, braveheart
-= | 19:00:31 | =- <_RoYaL_> potaina
-= | 19:00:36 | =- <_RoYaL_> всички те заслужиха уважение
-= | 19:00:40 | =- <_RoYaL_> да не забряваме и petko
-= | 19:01:28 | =- <blood_dodo> не мога да кажа.
-= | 19:01:37 | =- <blood_dodo> уважение
-= | 19:01:40 | =- <blood_dodo> добри битки
-= | 19:01:42 | =- <blood_dodo> добра игра
-= | 19:01:50 | =- <blood_dodo> не мога да ги меря на кантар
-= | 19:02:19 | =- <_RoYaL_> Всеки си е прав за себе си, всеки успя да се реализира... но тук стигаме въпроса
-= | 19:02:24 | =- <_RoYaL_> миньорски ли бе рунда или осеян с битки
-= | 19:02:30 | =- <_RoYaL_> войните в съюзите бяха ли фиктивни
-= | 19:02:34 | =- <_RoYaL_> или се бореха до кръв
-= | 19:02:54 | =- <blood_dodo> битки имаше много
-= | 19:02:56 | =- <blood_dodo> обаче
-= | 19:03:02 | =- <blood_dodo> личните ми впечатления
-= | 19:03:15 | =- <blood_dodo> са по-скоро миньорски
-= | 19:03:30 | =- <_RoYaL_> Адски резличен бе геймплея
-= | 19:03:32 | =- <blood_dodo> визирам себе си и голяма част от бившите съотборници
-= | 19:03:34 | =- <_RoYaL_> много хора не правеха битки
-= | 19:03:36 | =- <_RoYaL_> защото
-= | 19:03:39 | =- <_RoYaL_> при равна битка
-= | 19:03:43 | =- <_RoYaL_> рециклаж не оставяше
-= | 19:03:50 | =- <_RoYaL_> дори и след 10ти рунд да остане 1 лек лазер
-= | 19:04:08 | =- <_RoYaL_> Какво мисилш по въпроса със взездите
-= | 19:04:11 | =- <_RoYaL_> звездите*
-= | 19:04:29 | =- <_RoYaL_> лесно ли беше да се изкара,колко хора го направиха...
-= | 19:04:30 | =- <blood_dodo> така и не успях да направя една
-= | 19:04:43 | =- <blood_dodo> презцялото време
-= | 19:04:46 | =- <blood_dodo> ми беше фикс идея
-= | 19:04:49 | =- <blood_dodo> обаче
-= | 19:04:52 | =- <_RoYaL_> Ясно беше, че доста време, гравитацията искаше ресурси,които складът не побира
-= | 19:04:55 | =- <blood_dodo> много битки
-= | 19:04:58 | =- <blood_dodo> трудно копане..
-= | 19:05:08 | =- <_RoYaL_> тогава нямаше толкова бонуси към мините
-= | 19:05:15 | =- <_RoYaL_> в момента миньорите са насърчени
-= | 19:05:21 | =- <_RoYaL_> не само с роботи, енергийни, ами и с тертети
-= | 19:05:37 | =- <blood_dodo> определено играта беше по-трудна за миньорите
-= | 19:05:47 | =- <blood_dodo> дори и като такъв
-= | 19:05:50 | =- <_RoYaL_> Така и трябва да е сега ! Но защо според теб, го промениха
-= | 19:05:53 | =- <blood_dodo> (после станах флийтър)
-= | 19:06:23 | =- <blood_dodo> ами не знам. мисля че защото беше прекалено трудно
-= | 19:06:26 | =- <blood_dodo> идва някой
-= | 19:06:29 | =- <blood_dodo> чупи всичко
-= | 19:06:31 | =- <blood_dodo> взима всичко
-= | 19:06:36 | =- <blood_dodo> и ти си с пръст в уста
-= | 19:06:52 | =- <blood_dodo> чакаш 1к дена
-= | 19:07:01 | =- <blood_dodo> да напълниш складовете
-= | 19:07:07 | =- <blood_dodo> и въпросния някой решава
-= | 19:07:12 | =- <blood_dodo> че е време да обере каста
-= | 19:07:15 | =- <blood_dodo> касата*
-= | 19:07:41 | =- <_RoYaL_> Да но, идеята е в Bulfleet, това бе заключено и в цитата на Assasiyah "Когато 3Devil ме нападше, а аз се чудех къде а се крия, разбрах истинската същност, че това е BulFLEET, а не BulMINE"
-= | 19:08:12 | =- <blood_dodo> дам
-= | 19:08:15 | =- <_RoYaL_> На мен лично не ми допада мините да имат дотса повече бонуси, от колко флотата като цяло
-= | 19:08:23 | =- <blood_dodo> по-късно и аз стигнах до същия извод
-= | 19:08:33 | =- <blood_dodo> обаче
-= | 19:08:38 | =- <blood_dodo> имаше много миньори
-= | 19:08:44 | =- <blood_dodo> и много се отказаха
-= | 19:08:50 | =- <blood_dodo> отново визирам стария си съюз
-= | 19:09:12 | =- <_RoYaL_> Прекалено малко останаха до този 4ти рунд.За това се свързах и с теб
-= | 19:09:20 | =- <_RoYaL_> скоро БУлфлийт прави 2 години
-= | 19:09:28 | =- <_RoYaL_> Към добро ли се променя
-= | 19:09:30 | =- <_RoYaL_> или замира постепенно
-= | 19:10:07 | =- <blood_dodo> не знам, много нови има, много стари си отидоха... моята лична преценка е че нещата постепенно се влошават
-= | 19:11:02 | =- <_RoYaL_> Защо според теб си отидоха старите ?
-= | 19:11:26 | =- <blood_dodo> някои заради по-големи мании
-= | 19:11:30 | =- <blood_dodo> например 1вия ми лидер
-= | 19:11:39 | =- <blood_dodo> drakaris заради WoW
-= | 19:11:44 | =- <blood_dodo> други
-= | 19:11:55 | =- <blood_dodo> защото подобно на мен, в крайна сметка им омръзна
-= | 19:12:05 | =- <blood_dodo> трети просто бяха нетърпеливи
-= | 19:12:12 | =- <blood_dodo> и след няколко занулявания
-= | 19:12:13 | =- <blood_dodo> дел
-= | 19:12:29 | =- <_RoYaL_> А има ли едно 'мравучкане' когато спреш БФ и дълго време не си се вяснал, че враговете ти мислят, че са те победили, че липсваш на някой, изпитваш ли носталгия ?
-= | 19:13:17 | =- <blood_dodo> о да, носталгия има определено. Затова се регвам в началото на всеки рестарт на Вселена 1
-= | 19:13:53 | =- <_RoYaL_> А такава носталгия имаш ли към съюз или към друг елемент от БФ
-= | 19:14:03 | =- <blood_dodo> не
-= | 19:14:07 | =- <blood_dodo> съюза се разпадна
-= | 19:14:15 | =- <blood_dodo> малко след като drakaris ни напусна
-= | 19:14:23 | =- <blood_dodo> сменихме 2 лидера
-= | 19:14:31 | =- <blood_dodo> и всеки хвана пътя
-= | 19:15:28 | =- <_RoYaL_>значи до известна степен си изчерпал тръпката си в БФ след прехода от няколко рунда
-= | 19:15:29 | =- <blood_dodo> носталгията ми се поражда от спомените за вече несъществуващи войни, съюза... И неколцина спрели да играят приятели
-= | 19:15:33 | =- <blood_dodo> да
-= | 19:16:39 | =- <_RoYaL_> От всичко казано за първи рунд, за битките и пр. Какво ти е заключението
-= | 19:17:38 | =- <blood_dodo> Играта е добра, зарибяваща. Обаче й липсва нещо (нз какво) което да задържа толкова дълго вниманието. Все пак 2 години са си доста време.
-= | 19:18:10 | =- <_RoYaL_> Благодаря, с нетърпение очакване Рождения ден на булфлийт, когато може би все пак надеждата ще проблесне в сърцата ни
[/quote]
А който не помни - да си припомни, който не знае - ДА ГЛЕДА ВНИМАТЕЛНО
Цитат
-= | 19:45:05 | =- <[SoL]3Devil> Ами, кво да кажа.... Беше ми интересно първите 2-3 месеца, докато разбрах, че е kлонинг играта.
-= | 19:48:50 | =- <[SoL]3Devil>Харесвам уеб игрите, но се настройвам много негативно, когато видя други, които са пълни клонинги и се бият в гърдите за оригиналност
-= | 19:50:07 | =- <[SoL]3Devil> А.... разделих я, защото се предполагаше, че ще е сравнително равностойна битката, но ме изненадаха с подкрепления от въздуха един вид ... а освен тва горивото ми беше вече кът към него момент, щото само за едно литване на флота ми отиваше към 2мил газ
-= | 19:50:41 | =- <[SoL]3Devil> и както имах няколко неуспешни удара без кирия, беше на изчерпване :D
-= | 19:51:06 | =- <[SoL]3Devil> освен тва си легнах, след като пратих. Tака, че квото стана - стана :D не ми пукаше особено къв ще е резултата към него момент
-= | 19:51:32 | =- <_RoYaL_> а за стратегията, която стана масово ползване
-= | 19:52:05 | =- <[SoL]3Devil> Ам...стратегията си е "common sence" с малко математика :D
-= | 19:53:52 | =- <[SoL]3Devil> Отначало играх нормално - малко развитие, малко кораби... и ме сцепиха още там :Д бях тогаз някъде към 20-то и паднах доста, ако не се лъжа и реших да влагам всичко в развитие - така не се получаваше голямо задържане на ресурси, защото всеки свободен отиваше за развитие и не се притеснявах от атаки
-= | 19:54:21 | =- <[SoL]3Devil> и така неусетно дръпнах до топ 10, ако не и топ 5 не помня вече, само на база развити планети
-= | 19:54:37 | =- <_RoYaL_> уау, значи си бил и ударен
-= | 19:54:51 | =- <[SoL]3Devil> имаше един пич май с по-високо ниво развитие от мен, но само на една планета
-= | 19:54:59 | =- <[SoL]3Devil> am да, удариха ме още когато си бях с 1-2 планети
-= | 19:55:02 | =- <[SoL]3Devil> баш в началото на играта
-= | 19:55:18 | =- <_RoYaL_> А икономиката важна част ли беше тогава от играта според теб?
-= | 19:55:28 | =- <[SoL]3Devil> Развитието на планетите ли?
-= | 19:55:32 | =- <_RoYaL_> Да
-= | 19:55:34 | =- <[SoL]3Devil> основна
-= | 19:55:59 | =- <[SoL]3Devil> не повече от 5% от флота ми беше построен благодарение на кражби
-= | 19:56:02 | =- <[SoL]3Devil> и рециклирането.
-= | 19:56:22 | =- <[SoL]3Devil> Кирията ми беше само от газта, защото беше зор да се произвежда, затова правих удари често
-= | 19:56:40 | =- <_RoYaL_> т.е. стрaтегията до никъде не се променила и до сега. Макар че тогава рециклаторите летяха със заветните 30% по-малко скорост
-= | 19:57:09 | =- <[SoL]3Devil> Ако в един момент не бях спрял да развивам планетите, за да строя кораби, сигурно още можех да дигна yield-a :D
-= | 19:57:45 | =- <[SoL]3Devil> ами да ти кажа аз от време на време влизам да видя как е положението...не виждам нищо еволюционно, дори с новите раси и т.н.
-= | 19:58:28 | =- <_RoYaL_> А тук един въпрос, който май не само мен вълнува, ще играеш ли отново някога
-= | 19:58:33 | =- <[SoL]3Devil> Нищо ново, което да ме привлече, за да седна да играя
-= | 19:58:39 | =- <[SoL]3Devil> Не и bulfleet :d
-= | 19:58:40 | =- <[SoL]3Devil> :D
[/quote]
Вселена 3
Дебют на IcE-cReaM
Невероятно, но ФАКТ, във Вселена 3 също се водят битки. След две безсънни нощи и доста неуспешни атаки, popss не се отказва и продължава натиска си към Talasuma и днес към 18:00 излиза офлайн. Popss веднага праща рециклаторите и атаката, макар и с риск да му откраднат рециклажа. Времето си тече, а Talasuma не влиза поради неясни причини. Остава 1 минута, popss изтръпва, защото Talasuma и преди се е спасявал на 1-2 минути. Но този път закъсня - влиза малко след атаката, поглежда новините и вижда това . Рециклажът е събран успешно от popss.
[quote=""popss""]Следващия ...[/quote]
[quote=""Talasum""]
Имах работа и не можах да се прибера на време [/quote]
Нашите интервюта
Интервю с Picaroon , част от съюза BEAT
Новинар GeNeRaLiSiMuS
<Новинар> Добър вечер.
<Picaroon> Добър.
<Новинар> Как са последните дни във Вселена 3? Нещо интересно?
<Picaroon> От моя гледна точка последните дни са еднакви - копане, рециклиране, грабене на неактивни и, разбира се, очаквам повече хора да минат границата от 150к
<Новинар> В класирането се наблюдава превъзходство на вашия съюз. Как се развиват нещата, имате ли сериозни опоненти?
<Picaroon> Всеки, който не иска да бъде извън играта, иска да дойде при нас. Врагове... не бих казал, по-скоро дразнители, но скоро и тях няма да ги има.
<Новинар> В топ 6 има трима играчи без съюз (Dzver, non1988, Zmeyan). Какви са отношенията ви с тях?
<Picaroon> Ами Dzver е наказан Zmeyan не играе, а с non1988 отношенията са ни по-скоро приятелски, въпреки че знае ли човек
<Новинар> Имате ли някакви интересни битки, като изключим тези в трибуната?
<Picaroon> Има, и то интересни. Тими прати поздрави на daskala11. Можем да се отчетем и с други битки, но не толкова важни..
<Новинар> Би ли ни показал някои доклади за читателите?
<Picaroon> За момента не показваме доклади заради информацията за флотите на нашите съсъюзници.
<Новинар> Има 40 дни до края на рунда. Как мислиш, че ще се развият нещата? Миньорско спокойствие, или можем да очакваме изненади?
<Picaroon> Ооо, спокойствие вече никому. Естествено ще има изненади
<Новинар> Имаш ли лични конфликти с някои играчи?
<Picaroon> Имах с Hiki и guro, но уви - вече ги няма благодарение на LUDPRESIOR. Аз съм хвърлил око на всички, които не са ми приятни. Мисля eagleX да е първи
<Новинар> Какво би казал за съюза си?
<Picaroon> Съюз BEAT бе създаден с цел да събере силните играчи и до някъде успя. За сега няма кой да ни се противопостави и мисля, че няма да има. Сплотен колектив сме и се надявам да останем така до край.
<Новинар> Благодаря ти за отделеното време. Довиждане.
<Picaroon> Довиждане.
Очаквайте още информация утре!
Въпросите на Serial_H
1. Много кратка история на съюза ти.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
6. По избор
debel, лидер на Яко Къртим, Вселена 1
Яко Къртим се появи този рунд, основател Тралалайко. Идеята беше да се съберат само \"психично болни\" и да къртят...за момент го бяхме постигнали. Аз станах лидер, след като Тралалайко се отказа и Неровците отидоха при Диос.
2. На кои играчи от съюза се разчита като основни, има ли доказали се ветерани и обещаващи нови попълнения.
Генерал Kartq mivki
Генерал Генерал debel
Капитан aleks78
...и тримата може да се каже, че сме поиграли БФ...
3. Как планирате развитието си - и като обхващане на галактики, дали като миньори или флийтъри.
Яко къртим или поне ни харесва да си мислим така.
4. Каква ще ви е външната политика - приятелства, войни.
Лични НАП-ове, война със всичко друго.
5. Очакваш ли да има интрига, къде ще бъдат горещите точки и конфликтите.
Айде нема нужда...включете въпрос \"А кога ти се връща сейвъна?\"
6. По избор (сам си задаваш въпрос и му отговаряш - и твойто стана коз
BFD: Генерал debel, ти дебел ли си?
Гd: Естествено