21.11.2006 г. Брой 88
Вселена 1
Кой и защо хакна форума на Bulfleet и какво му донесе това?
Материал на Вероника
Кой хакна форума на Bulfleet? Какво стана със съюз SofiaBarca? Защо вече има и SofiaBarca и СофияБарса?
Някои ще кажат,че тези три въпроса нямат нищо общо а аз ще им отговоря,че се лъжат много. Вчера влизам в играта и получих едно ЛС от Pamche от SofiaBarca. Прочетохте го във вчерашния ни брой, но за яснота го публикувам и днес:
Цитатmunata2, mariposa ,munata3 i king divaka са наказани от администраторите до края на рунда, защото са протестирали че са ги баннали във форума и заради цялото си отношение към тях и съюза.[/quote]
Веднага се закучих: какво става тук? За един бан във форума не дават и бан в играта, явно нещата са доста дълбоки. И реших да разпитам. Писах на munata2 в скайп и продължих разговора с Pamche в играта. Тя ми копира нещо много интерсно. Разговора между munata2 и Джейд в Supporta-a. Който беше доста интересен. Прочетох го два пъти, за да не ми убегне нищо. От разговора разбрах,че именно munata2 е виновен за хакването на форума, че обиден на администрацията, понеже човек от екипа на играта му е нанесал доста обиди ,но бил наказан само на 24 часа. Освен това два от тримата наказани - munata2 и mariposa са наказани за мултиакаунтинг(двамата са мъж и жена,но на тяхното ИП имало още три акаунта), а munata3 е наказан за ситинг. След малко и munata2 влезе в скайп и започнахме разговора. Той ми каза ,че е направил тази атака заради Kaos. Ето час от разговора с ми с munata2:
munata2: istina e ... preduprejdavah gi 4e ako prodaljavat da badat nespravedlivi kam horata koito im igraiat igrata, 4e tova 6te se slu4i
munata2: po princip ne sam lo6 4ovek,,, no mrazia da me praviat na maimuna.
munata2: : 4ovek ot ekipa na igrata me psuva do sedmo koliano,,, be6e nakazan samo za 24 4asa. kak stava tova nali sme ravni
Вероника : За Каоs ли говориш?
munata2: : to4no za nego stava vapros. mislia 4e biah savsem kulturen,,, no toi si pozvoli da me psuva vulgarno...
munata2: a az tribva da mal4a, taka li ?, sega si igrae i ne mu puka .Pobeditel no ne v jivota, a v igrata. Zamisli se za6to, iavno ne sme ravni
Вероника: Добре, а коя беше причината за обидите който са се разиграли между вас?
Вероника: Все е имало нещо за да почнете. Като те гледам така си пекън човек и явно е станало нещо
munata2: : ami mnogo e prosto. prosto ne sme na edno i sa6to mnenie po niakoi vazgledi.. re6il e 4e kato e na tia to4ki vsi4ko mu e pozvoleno, dori da mi kazva kak triabva da jiveia i kak da pi6a. az sam zrial 4ovek i niamam nujda ot tova da me u4i niakoi kak da mislia. Ne moga da razbera kak tolkova barzo izliza ot nakazanie za koeto obiknoveno drugite igra4i gi nakazvat za po 5 dena... a tova e i 4len ot ekipa.
munata2 е много обиден на Kaos. По неговите думи е имало доста нападки между тях. И се зачудих каква може да бъде евентуалната причина за това. Двамата играча са доста далеко в класирането и нямат допирни точки. Според munata2 за някои хора не важат правилата в тази игра и по нечестни начини са достигнали местата в класирането, в което са в момента. Явно смяташе ,че успехът на JollyRoger е заради Kaos и това ,че той е в екипа на играта. munata2 е много обиден на администрацията, а след като светна в оранжево е още по обиден, даже каза ,че хакерът, който е хакнал форума може да си поиграе и с играта. До тук някъде и приключи разговора ми с него и реших да потърся другата страна – Kaos. Да видя той какво ще ми каже за ситуацията. След това което ми каза munata2 се чудих ,но според мен един Гид трябва да се държи на положение и едва ли е би “псувал до 7-мо коляно” ,но знам ли всякакви ги има. Аз лично съм била свидетелка как модераторите и супер модераторите в някой форуми си правят какво искат и какво намерят за добре. Е викам си дали и тук е станало така. За радост Kaos се отзова и си поговорихме доста. Отначало във форума,а после и в скайп. От него разбрах доста любопитни неща. Видях и въпросните ЛС-та с обидите към munata2 и ЛС-тата на munata2 към него. Според мен не бяха толкова фрапантни обидите и даже munata2 е прекалил повече от двамата. На въпроса ми как е почнало всичко Kaos каза,че си няма и идея. Всичко май е започнало от mariposa ,но и той не знае точно. munata2 твърди ,че Kaos първо е обиждал съпругата му mariposa и затова е тази патардия. Толкова шум заради една словесна престрелка, ами то редовно има такива престрелки. Да, на никой не му се харесва да участват в такива престрелки ,но за жалост се случва. И двете страни имат вина убедена съм ,а това дали Kaos е почнал първи или не, не чак толкова интересно. Интерсно е ,защо е хакнат форума, защо играчите от четирите вселени не могат да влязат и да обменят информация помежду си. Защо,кой и как е виновникът и какво е причинил?
От Лс-тата, който видях се разбира и кой е въпросният хакер, който си е поиграл с форума и munata2 заплашва ,че същия човек ще си поиграе и с играта. Жалко ,че в България няма закони за интернет пространството, понеже това хакване на форума е подсъдимо и ако беше станало в Америка можеше хакерът да попадне в затвора.
Цитатkaos каза: въпросния КингДивака е "хакера" - Христо Ников от Монтана - леко му се спече кхм.. така де когато час по-късно след срива на форума му се звънна по телефона и му се заговори по име - льольото беше направил поразията от домашното си ИП... което ме кара да се съмнявам във "хакерските" му способности
Аз мисля ,че не е бил хакер ами ламер ... понеже ако беше хакер нямаше да го хванат “по-долни” гащи толкова лесно. За наша радост не е успял да нанесе големи поражения. Но е създал работа на доста хора. Въпросният KingDivaka сега е създал новия съюз СофияБарса и сега си играе необезпокоян от никого. Според мен и той трябва да светне в оранжево поне до края на века.
Но все още се чудя защо munata2 е накрал KingDivaka да направи тази глупост? Защото за мен си е точно глупост. На мен като не ми хареса храната в един ресторант, отивам в друг. Или както пее един български рапър: “Който не ме понася да се изнася”. Уж големи хора ,а постъпили като деца. Все пак някой се занимава с този форум, все пак някой го подържа и той е официален на първата българска онлайн игра. За мен лично това хакване е като да ми влязат в къщи и да ме оберат. Понеже е точно така - все пак личната собственост е неприкосновена или аз съм в грешка? И се оправдава munata2 ,че причината е поведението на Kaos и обидите му. Добре,че Kaos е предвидлив и си пази Лс-,имат и дата и час. И действието се развива един ден след като вече няма форум. И аз си спомних ,че в събота се чудихме защо Koas е оранжев. А за наказанието им munata2 казва ,че е прецедент и не трябва да са наказани ... е Kaos друго ми каза:
Цитат kaos каза: муната2, марипоса, муната100, муната 108 - едни собственици
муната3 - рецидив пр ситинг, а също така и още няколко подобни акаунта[/quote]
А лично бих посъветвала munata2 да спре с тия щуротии. Ако смята,че администрацията не е изпълнила задълженията си към него, да си ги потърси по нормалния път. Понеже това - да хакнеш нещо не е начина да покажеш,че си прав. Със заплахи и изнудвания до никъде не се стига. А и да не забравяме,че има оgame.org. Играйте там, като не ви харесва тук. Но там правилата са много железни: видят ли два ника от едно ИП - директен бан за доста време получава притежателя им.Имам един приятел който имаше няколко ника. Сигурно преди две-три години да е било някъде като го баннаха ... момчето и до ден днешен не може да влезе от домашното си ИП в сърварите на ogame. Затова,че смятайте ... а тук не е така, тук може да обясниш и тем подобни, и пак да се измъкнеш.
Затова,че оставете ни играта на мира. Като не ви харесва – ogame.
След тези събития трима от играчите на SofiqBarsa са наказани и заради тях съюзът се разцепи и активните играчи се отделиха в нов съюз СофияБарса. Сега видях ,че лидерът му - KingDivaka е избягъл и сега е в подсъюза на BoLdLY.
В Bulfleet има правила, който се отнасят за всички независимо какъв си и що си. Ако някой тръгне по лошия път и започне да използва грешни прийоми, то той си получава наказанието. И няма значение какъв си сгазиш ли лука, получаваш си наказанието. Мисля ,че администраторите този рунд във вселена едно доста добре ни показаха ,че имат нулева толерантност към хората, който използват беговете в играта. Някой от водещите играчи бяха наказани и в последствие изтрити заради бъгове. Цял съюз се разпадна ,защото лидерите му бяха хванати от администрацията. Нито защитавам никой ,нито нападам някой. Просто на базата на това, което знам, правя моя анализ на ситуацията. Очаквайте в някой от следващите броеве продължение на статията.
За автентичност разговорът с Munata2 не е кирилизиран
Вселена 3
Започна масовото трошене на флоти, пазени цял рунд. Днес се целиха в sufto.
ARABEL vs cufto
NAGA vs cufto
bluee vs cufto
И една битка на победителя T!m!_vR:
T!m!_vR срещу SmallEvil
Вселена Hardcore
Дали войната с чужденците, започнала в една друга Вселена ще продължи тук с нова сила, още по-жестока и кръвопролитна? Според мен да. Разглеждайки съюзите, и обявените им политики, видях това:
[quote=""Dream Team инфо съюз""]
ВОЙНА: ROMANIA
Свещена война за освобождението на Българския народ от присъствието на нечисти душици.Война за дискриминацията на народа ни към версията на любимата ни игра.Щом ние не можем да ираем в http://romfleet.com и те няма да играят тук ![/quote]
Дали и тук, по подобие на другата Вселена ще се оформят коалиции около тия два съюза? Бъдещето ще покаже.
Автор MeriAn
Рунд Седми, ден седми
Вече тече седмият ден от голямото начало, множество обрати и смяна на титулярското място, множество отлетели надежди и десетки загубени кораби. Още от началото на рунда се сформираха силни съюзи. Някои познати, а други многообещаващи звезди изгряха на небосклона. Все повече играчи започнаха със стандартната за вселената миньорска дейност и все повече разбраха, че само с мини не се играе. Виждам необичайна активност за този ранен период от играта. Вече се забелязаха доста подобаващи битки за началните точки, също така се чуха и бръмченията на първите бавни рециклатори, почти готови са и кръстовете, подготвени за своите разрушителни полети. Седми ден в изкопаване, битки и бешумно пренесени междусъюзнически ресурси. Този рунд като че ли наливането не беше толкова видно. Mоже да се радваме на нововъведенията и на липсата на бъгове. Мисля, че моментът е идеален да поздравя създателите на играта, че през следващите 3 - 4 месеца ще ни радват с рунд, лишен от бъгове, наливания и ситинг. Явно тези 2 години, който изминаха, са научили администраторите, че не се ли държат под око играчите, всичките им усилия ще рухнат. Много хора се оплакват от тях, но помнете, че и те са хора, а колкото до рунда, който е все още в самото си начало, да поиграем и ще видим
За вас от вселена Хардкор предаде пилот Алемора.
Ако играете активно в някоя от Вселените и можете да отделите част от времето си, за да достигне повече информация до читателите на Bulfleet Daily, свържете се с редактора. С други думи - търсим новинари.
Bulfleet Daily
Вашият източник на информация
Модератори RoYaL, Serial_H, AnichkA
заместник-новинар за Вселена 1- MeriAn
Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържете се с новинарите
Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК