Вселена 1
Затишие пред буря
Автор fub4e
Днешният ден измина почти без интересни събития в света на булфлийт. Повечето играчи се отдават на почивка през последните летни дни. Малцината, с които успях да поговоря, са на мнение, че с влошаването на времето интереса към играта ще се засили. Според тях най-интересното от рунда тепърва предстои. Явно това е кратко затишие пред буря. Дали наистина ще се случи нещо, дали ще е слаб дъждец или силен ураган, екипът на булфлийт дайли ще следи за вас.
Достоен край
Автор fub4e
ghost sentinnel избра един достоен начин да приключи своята игра. Поради провокация от група хора, той реши да сложи край на играта си в Bulfleet. Последното му желание беше да направи хубава финална битка. След съобщение във форума така и не се намира желаещ. Единственият, който събра смелост да посрещне такава флота на тези точки, беше DejaVu от КАПУТ. Битката наистина заслужава поздравления и за двамата. ghost sentinnel, успех в живота, избра наистина достоен начин за край! За повече подробности четете по-късно в булфлийт трибуната.
Вселена 2
Във Втора вселена единствената новина е, че регистрациите все още продължават, затова ви предлагаме вместо това погледа на един от известните играчи на най-известния съюз от втора вселена и от играта изобщо - СССР:
From: Fallen_angel
To: Serial_H
1. За личното си развитие... не съм доволен. И то по много причини. Едната е, че първият месец от рунда нямах нет (поради БФ и училищни причини ми беше насилствено спрян...) и съответно малкото време в клуб отделях за някоя и друга атака за газ и поредния сейвън, ако не бях в мод... Слава богу - нет ми пуснаха. Направих някои грешки в развитието, защото самия аз не бях наясно какво развитие търся... Започнах на кръстове, изведнъж реших да правя експеримент с бойни, а в един момент - бойни с унита. Това определи и бавното и не дотам добро развитие, но пък развих 4 планети с много добри корабостроителници (две на по 10-о ниво, една на 11-о и една на 12-о, плюс второ ниво тертети. Още една грешка - вместо да пусна на други две планети първо ниво...). Това доведе и до разделянето на флота ми. Едната, по-голяма част, се местеше, а другата се правеше непрекъснато на планетата с тертетите и то с ужасно бързи темпове. Но все пак изводите са направени - грешките няма да се повторят, пък занапред ще видим.
2. СССР в началото почна прекрасно. TodorZone - един от най-добрите, се регистрира, стана лидер и пое съюза в началото. За съжаление личните му ангажименти го накараха да се изтрие и да предаде лидерството на Вачик. В началото най-големия съюз във Вселената (малко по-голям от Heavy Metal, поне в началото и до средата на рунда) започна да оредява - бяха изхвърляни неактивните, някои сами се отказваха (сред които мои познати) и накрая съюзът остана около 30 души. Намериха се добри попълнения, намериха се и огромни грешки, дори предатели. В средата на рунда, изневиделица - лидерството ми беше предадено и аз трябваше в движение да търся най-доброто му развитие. Много хора ми гласуваха огромно доверие, което всячески исках да оправдая. Но за съжаление, отново поради учението, не успявах да отделя времето, което ми се искаше за играта. Мисля, че като цяло рунда беше слаб за съюза, въпреки няколко много силни моменти, няколко открития, които тепърва ще се развиват в съюза и да се надяваме в комбинация със старите пушки - да стане нещо добро. Грешките се допускат веднъж, след това трябва да се поправят. Колкото до следващия рунд - планове има, дай Боже да се осъществят smile emot16
3. Колкото до Вселената - интересен рунд се получи, благодарение на асталависта и впоследствие фрийицо - смятам, че е доста чист откъм чийт. Няколко играча, едва започнали, показаха страхотна класа и раздадоха много бой. Поздрави на тях - и дано се видим в следващите рундове.
Вселена 3
Неочаквано голямо количество рециклаж беше забелязано от наш бдителен дописник в края на трета галактика на вселената. Рециклажът е бил бързо прибран. Нито една от двете страни не е пожелала да разкаже повече подробности.
Вселена Hardcore
Войната на грандовете - ANSR срещу Ламерите
Автор RoYaL
Още от началото на рунда се образува един топ 10, имаше фиктивна организация, която трябваше да свали VAND1ZEL от първото място. Впоследствие не успя и той бе привлечен в ANSR. Приятелските отношения с Бира-скара не се промениха, но един съюз - Ламерите, окупира върха, в последствие ANSR пое офанзивата в свои ръце и започна атаки срещу тях. The_monster мислеше, че RoYaL атакува само него. Оказа се, че и bacil4o бе една от жертвите. Той скоро се взе в ръце и направи няколко атаки по RoYaL. Така се разбудиха страстите между двата съюза.След поредната провокация от страна на The_Monster, войната бе на лице. "Много битки ще има и много кръв ще се лее" коментира за Bulfleet Daily един от членовете на съюз Ламерите - The_Monster.
мнението е лишено от всякакви пристрастия от двете страни
Нашите интервюта
От днес стартираме нова рубрика. В нея ще може да зе запознаете с екипа на Булфлеет, играчите от ТОП 10 на вселените, лидерите на водещите съюзи, играчи, подготвили и провели нестандартни битки....
Интервю с един от администраторите в играта и форума - Insomniac
Автор 100jan
Въпрос: От колко време Сте в играта и съответно администратор?
Инсомниак: Първият ми досег с Bulfleet беше на 26.12.2004 г. Научих случайно от разговорите на едни мои приятели от Димитровград. Модератор (за първи път) станах на 1 Април 2005 г., отказах се 2 месеца по-късно, заради пътуване в чужбина. През Декември 2005 г. се завърнах в екипа като модератор, а в края на март т.г. поех длъжността Администратор.
В: Какво е усещането да Сте администратор на доста посещаван форум и на една от вселените в най-добрата българска онлайн игра?
И: Работата не е лека. Остава единствено удоволствието от доволните потребители, с чиито проблеми сме се справили. Все пак работата изисква здрави нерви и малцина биха издържали дълго.
В: Много ми се иска да засегнем един въпрос, който вълнува духовете - какво ви е заплащането като администратор?
И: Единствено моралното удовлетворение. Аз съм доброволец, както и останалите администратори. Не получаваме заплащане.
В този ред на мисли, а Вашето заплащане като журналист какво е?
В: Хм, приемам, че обичате да се шегувате... А каква Ви е колата?
И: Всъщност, считам това за неправилно зададен въпрос. По-точно би било: "Какви са Ви колите". Карам Майбах от 3-та вселена и Мерцедес от Хардкор.
В: Това бяха въпросите, касаещи заплащането на администрацията на играта, макар че ми се щеше да продължим по тях... Хардкор? Каква вселена е сега?
И: Отчасти експериментална. Когато поех Хардкор като вселена, казах на RiverRun, че бих желал това да е постоянно променяща се вселена, т.е. да няма два еднакви рунда. До този момент мисля, че спазваме този стил. Промените са драстични
В: Да, може би като края на миналия рунд, в който всеки играч получи 5 броя ЗНС? Ще има ли подобни изненади и в края на настоящия?
И: Възможно е
В: Мултиакаунтинг... Мръсна дума в света на Булфлийт. Кога са най-честите злоупотреби - в началото или края на даден рунд?
И: Определено в началото. В края на рунда мултиакаунтингът е рядък и трудно откриваем.
В: Интересна е и чисто човешката страна на въпроса през погледа на администратор. Колко време ви отнема една проверка?
И: Пълна проверка на 1 акаунт отнема около 15-20 минути, в зависимост от интензивността на игра (т.е. полетите). Обикновено се налага да следим един човек в рамките примерно на седмица, което значи почти ежедневни пълни проверки. Случвало ми се е да проверявам един акаунт 3 пъти за един ден по подаден сигнал от потребители.
В: Често ви обвинават недоволни от изтриването си потребители (цялата администрация), че не е съвсем безпристрастно администрирането ви... Как бихте отговорили?
И: Проблемът е по-скоро в българщината, отколкото в самата администрация. Ние боравим с база данни. Имаме си критерии. Трием, ако критериите за изтриване съвпадат. Не ги обявяваме публично, защото това ще помогне на евентуалните измамници да си прикриват следите по-добре. Да си администратор е трудно, но всички ние знаем залога и се стараем да сме абсолютно безпристрастни.
В: И накрая, преди това интервю да стане с дължината на една тема във форума, един може би последен въпрос - старите форумци разказват легенди за една голяма двойка спамери - Вие и Асталависта
И: Ако трябва да бъда точен, с другаря Асталависта не сме се засичали в спамерските си периоди. Когато той стана активен спамър, аз заминах за САЩ. Или с други думи мястото на свръх-спамер винаги е само едно. Когато един си тръгне - друг се появява, за да запълни празнината. Жалко че Оберон е незаменим.
(очаквайте скоро интервюта и с Оберон и Асталависта) ..
В: А най-запомнящата се случка или гаф от времето, когато Сте администратор?
И: Може би един срив във Втора вселена. По необясними (или трудно обясними) причини 99% от играчите във Втора вселена нямаха достъп. Това се случи в около 3:30 сутринта, точно се канех да си лягам. Повикаха ме в IRC и се започна олелия! Уви, във втора вселена бях просто играч и нямах администраторски права, а с хостинга въобще нямах начин да се свържа. Оказа се, че аз имам достъп до играта. Влезнах в акаунта си и започнах да търся хора, които бяха онлайн по време на срива и да ги предупреждавам да не атакуват, докато не оправим достъпа на останалите играчи. След претърсване на първите 200 СЪЮЗА открих само още трима играчи, които бяха онлайн. Единият дори ме докладва за обида, понеже беше чул за множеството измамници, представящи се за администратори
В: За финал на интервюто?
И: Искам да се извиня на играчите заради слабата си активност напоследък. Наложи ми се да се преместя в друг град (от Пловдив в София) и съответно в момента съм в процес на търсене на работа. Все пак се старая периодично да преглеждам проблемите, които се нуждаят от мен.
В: Скорошно решаване на житейските проблеми и благодаря за отделеното време!
Ако искате и вашата новина да намери място тук, свържета се с новинарите
Интересните събития от оставащите чaсове на 28.8.06 ще бъдат включени към темата за 29.8.06[/size]
Вашите мнения, изказвания, предложения, допълнения пишете ТУК
Отговорник на броя, по неволя - 100jan