jedi knight-alone in the darkness

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
paksizabravihpass-a6efe!
Ефрейтор (Corporal)
Регистриран: нед яну 15, 2006 1:24 pm
Контакти:

Мнение от paksizabravihpass-a6efe! »

По-добра от твоите мижави опити да пишеш,уверявам те.
Последна промяна от paksizabravihpass-a6efe! на чет ное 23, 2006 3:10 pm, променено общо 1 път.
Allow me to be frank with the comment: you would not like me. The sage would be envious, the fools would be repeled. You would not like me now and you wouldn't like me a goodlines as we go on. I am myself and I don't want YOU to like me.
http://tuleni.hit.bg/indexbg.html
debnadaviebna
Майор (Major)
Регистриран: вт мар 29, 2005 12:20 pm
Местоположение: Близо до местопрестъплението, интереси: виж ми ника па пак ме питай, професия: дебнещ да ебне
Контакти:

Мнение от debnadaviebna »

Пред вратата на личното жилище на републиканския сенатор Бледже Лиио имаше пост от цял гарнизон републикански войници. Точно както Науби Борту очакваше, войниците го пропуснаха да премине само като отметна робата си, за да разкрие дръжката на меча. Джедаите разследваха случая и бяха идвали да разпитват сенатора. Войниците просто казаха:
-Влезте, рицарю, и нека силата бъде с вас.
Точно както очакваше, без засечка.
Сенаторът представляваше раса, от която 1/4 от всички родени някога владееха силата, чертите им бяха много сходни с човешките. Науби го намери да медитира.
-Заповядай-посрещна го сенатора. -Знам за какво си дошъл, знам как оръжието е попаднало в ръцете на атентатора, знам какъв цвят е острието на светлинния ти меч.
Сенаторът продължаваше да медитира. Не даваше признаци да го интересува, че в жилището му е влязъл човек, който е дал оръжие на някой, който е щял да го убие.
-Не съм искал да пострадате.
-Знам и това, спокойно. Не те обвинявам в нищо. Имаме различни подходи да направим галактиката по-добро място, аз използвам ораторската си дарба в сената, а ти помагаш на тези, които застрашават спокойствието да се самозаличат.
-Стана ми любопитно обаче как някой на вашата възраст е успял да се измъкне от пътя на едно от най-точните и бързи оръжия в производство.
-В този момент бях едно цяло със силата, усетих едновременно смъртта на муха в двигателя на спидер на Корелия и натискането на спусък на 400 крачки от мен. Просто залегнах, а когато убиецът е разкрил позицията си няма време за друг изстрел, трябва да бяга. По-късно усетих как става едно със силата, предполагам, че си имал нещо общо, млади човече.
-Прав сте, трябваше да се погрижа да не се разбере как оръжието е попаднало в него, иначе щях да съм застрашен. Но това беше прекалено прибързано, защото така никога нямаше да мога да разбера кой го е наел. Допуснах грешка, за която можеше вечно да съжалявам ако, както предполагам, ситите са замесени.
-От него нямаше да извлечеш нищо, опитах се да проникна в съзнанието му, има защитен имплантант, който блокира всякакви психични влияния. А такива нали се сещаш кой има.
-Изглежда са ситите.
-Да, правят ги много хитро, а пък ако бъдат извадени програмата им се самоизтрива и се превръщат просто в изгорели късове силикон и метали. Това вече го казах и на джедаите, които идваха тук да ме разпитват. Готвят въоръжаване на войските на републиката и кампания срещу ситите, но те рядко излизат на открито.
-А защо пък ще се опитат да ви убият?
-Много просто. Съвсем наскоро предложих в сената проект да се изпратят изследователски мисии с цел откриване на нови хиперпространствени маршрути и изследване на външния пръстен на галактиката. Какво ти е известно за външния пръстен на галактиката?
-Там са били прогонени ситите след великата хиперпространствена война преди повече от хиляда години.
-Да, и там се връщат след всеки неуспешен опит да завладеят галактиката да си ближат раните. А всеки път когато решат отново да нападнат, установяват база на Корибан, родната планета на животинския вид сити и седалище на ситската академия. Академията е била нападана, разграбвана, разкъсвана от вътрешни борби за надмощие, обезлюдявана, дори един републикански тежък крайцер я беше засипал с протонни бомби от висока орбита. Ситите винаги я възстановяват, абсолютно същата на абсолютно същото място когато започнат нова инвазия срещу републиката. На планетата се намират гробниците на велики ситски лордове като Лудо Креш, Марка Рагнос и Нага Садоу. Има голямо духовно значение за тях изглежда. Републиката може да задейства там масов сенкогенератор като на Малакор 5 в края на мандалорските войни, но това може да вбеси ситите, да съберат огромна войска и да установят новата ситска академия тук, върху руините на джедайската академия.
-На тия хора не им ли омръзва да завзимат галактиката, не мога ти лпосто да отдъхнат за малко?
-Ситите не се интересуват от галактиката, искат джедаите заличени до последния. Републиката, която управлява галактиката е марионетка на джедайския орден, а не обратното. За тях републиката е пречка пред унищожението на джедаите. А републиката от своя страна с цел да опази "мира" и "реда" в галактиката се е превърнала в репресивен апарат, който всъщност е фасада на джедайската власт. Републиката служи единствено на себе си, тоест на корумпираните сенатори. Аз самият съм бил изкушаван, и си признавам, трудно устоях. Републиката може би ще се либерализира ако ситите бъдат окончателно заличени. Може да се предполага, че една ситска власт ще е по-либерална, но нека не експериментираме с бъдещето на галактиката, какво ще кажеш?
-Струвате ми се прекалено запознат със ситите.
-Завършил съм ситската академия, младежо. Завърших след като реших да не изтърпя наказание за неспазване на ситския кодекс и перфорирах с острието си майстора, който трябваше да ме наказва. Видиш ли, това търсели в един сит и ме изпратиха да си вървя на родната планета с диплома. Но никога не съм се бил в редовете им, убежденията си противоречат, но и с джедаите не съм намерил общ език.
-И аз, но ситите са ми по-неприятни и от тях.
-Конфликтът джедаи-сити е материално отражение на духовния конфликт светла страна-тъмна страна. Истината е, че Силата няма тъмна и светла страна. Истинският майстор трябва да я познава цялата. Способността да убиеш само с мисъл може да бъде използвана за убийството на политическа фигура като мен или за покосяване на квърожаден звяр. Планетата, която представлявам в сената е имала през историята си много голям брой родени, които са чувствали Силата. Имаме собствена школа, но сме пращали емисари и в джедайската и ситската, за да ни кажат какво е положението при двете страни. Знаем повече за ситите, защото нашите пратеници при тях се върнаха, поне повечето, а тези, които отидоха в джедайските академии тук и на Дантуин не са се връщали, защото джедаите водят отшелнически живот, далеч от близки. Имало е случаи наши хора в ситския орден и в джедайския орден да се изправят един срещу друг в кръвопролитни дуели. Печелил е и представителя на ситите и на джедаите, но не заради страната, на която се бие, а заради уменията си. Случвало се е и да прекъснат по средата на дуела и да дезертират от наставници, които ги карат да вдигнат меч срещу свои.
-А преди да се запознаете със ситите и джедаите правили ли сте мечове?
-Ти какво изпита, когато направи меча си? Не ти е нужен наставник за това, чувствителните към силата имат психична нагласа да сглобят светлинен меч. Мечът олицетворява връзката на Силата с материалния свят, представлява волята на Силата. Но това разпит ли е или разказвам на човека, който щеше да има пръст в убийството ми личната си история? Ти защо избяга от джедайския орден?
Науби беше неспособен да се противопостави на влиянието на сенатора.
-Влюбих се, сенаторе-отговори той. -Влюбих се в една прекрасна джедайка, харесах какви неща може да прави с меча. Орденът ме изгони, защото съм се поддал на емоциите си и конфискуваха зеления ми меч. Този, който нося в момента бях изтръгнал от студените ръце на ситски ученик малко преди да бъда отлъчен от ордена. Запазих го за сувенир, но после се оказа, че ще ми е потребен.
-Кой меч владее твойта любов не ме интересува, но какво стана с нея?
-Рае Джин напусна ордена и ме откри, от тогава сме един вид съдружници в престъплението.
-Съдружници или нещо повече това вие го знаете, не е моя работа. Мисля, че ти казах каквото те интересуваше, в безопастност съм, ситите са се опитали да ме убият, ако искаш тръгвай да ги спреш. Но нека ти стане ясно, че ситите не са армия, не са червени светлинни мечове, не са флот, да си сит е да си последовател на идеал. Идеалът им е просто прекалено силен и убедителен. Всички се поддават на обещания за богатство и власт.
В този момент вратата се отвори и в сенаторският апартамент влязоха двама сити със светещи мечове. Сенаторът направи едно движение с ръка и единият сит падна мъртъв на земята.
-Другият е за теб-каза на Науби. Той включи светлинния си меч. Червеният цвят привлече вниманието на сита. По вида му изглеждаше, че е майстор.
-Усещам съмнение в теб, млади отшелнико-започна ситският майстор с леден глас. -Не служиш на джедайския орден, нито на ситския, но носиш червена сабя. Идва нов ред скоро, няма ли да предпочетеш да си от победителите. Знай, че за ситите или си от нас или си против нас, средно положение няма. Усещам, че владееш силата. Бъди мой ученик и ще те поведа по тъмния път ако се осмелиш.
-Предпочитам да не се обвързвам.
-Безразличието е смърт! Ето я твоята.
Ситският майстор се нахвърли на Науби, който моментално блокира удара му, разсея го с опит да го избута чрез силата, който майсторът веднага контрира, но се остави открит за употреба на физическа сила и Науби санкционира грешката му с юмрук в слънчевия сплит. Като беше пуснал меча с едната ръка той беше уязвим за атака, но ситският майстор се беше разконцентрирал, защото използваше Силата за да контрира болката. Това даде време на Науби да стисне здраво меча отново с двете ръце. Концентрира съзнанието си, за да увеличи физическата си мощ чрез Силата и с натиск на меча повали на земята ситския майстор и в мига в който удари земята го прободе в стомаха и го разсече.
-Браво, браво-чак сега се обади сенатора. Той отиде до безжизнения труп на току що поваления сит и взе от ръцете му меча.
-Това не е какъв да е меч, а този не е и какъв да е сит. Това е ситски лорд-каза сенатора докато дръжката на меча се носеше във въздуха над дланта му. -Би ли ми дал оръжието си?
Науби остави меча си в другата ръка на сенатора. Той го подържа една секунда и му даде и двата меча.
-Твоят е по-уравновесен, но запази този като трофей-посъветва го сенатора. -Ако само веднъж го покажеш колкото да се похвалиш пак ще е достатъчно. Сега приготви своя, усещам няколко присъствия в стаята.
Тогава поне петима ситски убийци деактивираха стелт генераторите си и се разкриха. Ситските убийци си служеха с бластери и метални жезъли. Не владееха Силата, но бяха много устойчиви на влияния от нея.
-Двамата сити са били диверсия с цел да се промъкнат тези невидимите без да усети присъствията им-каза сенаторът.
-Момчета, вие сте ми лесни, ще ви бия без да си включа меча-почти с присмех каза Науби, докато трима от ситите наведнъж замахнаха с тоягите срещу него, а другите твама заемаха безопасно разстояние и вадеха бластерите си. Стискайки меча, Науби удари един от ситските убийци със силен юмрук в корема, друг удари в лицето с дръжката на меча, маската му го предпази до някъде, но все пак се просна, а третия получи ритник в гръдния кош. Двамата сити с бластерите вече се бяха прицелили, когато бластерите им гръмнаха в ръцете. Науби издърпа чрез силата една тежка маса, която се намираше зад тях и ги повали на земята. Допря дръжката на светлинния си меч до гръдния кош на единия, усмихна му се и включи меча си, а острието моментално премина през гръдния кош на ситския убиец. Науби го разсече на две части и прибра меча си. Сенаторът само с един жест приспа останалите четирима.
-Мисля, че това ти беше сигнала да изчезваш, а на републиката да се подготви за въоръжена отбрана. Бих те посъветвал да разгледаш ситската академия на Корибан, сега изчезвай, аз ще ги предам тия на войниците.
Науби го послуша, излезе от апартамента, пред който в езеро от кръв лежеше гарнизон републикански войници и се отправи към старпорта.

това докът го писах ме занулиха
debnadaviebna was here

http://bullschmeiser.blogspot.com/ станах блогър

съществува единствено хаос и простотия
[quote="аватара на paksizabravihpass-a6efe"]this person's picture is too sexy to be displayed[/quote]
олимпийски шампион по псуене
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет дек 30, 2004 7:31 am
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

Мога само да ти кажа, че плагиатстваш... Досега всичко твое, поне за мен, беше ново. Но аз лично тоя разказ повече няма да го чета...
QUOTE (dim4o)Пияници пусштиняци и завирачи под каосовото бюро сте виййй[/quote]
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
debnadaviebna
Майор (Major)
Местоположение: Близо до местопрестъплението, интереси: виж ми ника па пак ме питай, професия: дебнещ да ебне
Контакти:

кажи ми колко е лесно да напишеш нещо ново по тая тема
дори и в lucasatrs не знаят
knights of the old republic 2 беше почти пълно копие на 1, само къде бяха прецакали графиката, а в геймплея почти нищо ново
debnadaviebna was here

[quote="аватара на paksizabravihpass-a6efe"]this person's picture is too sexy to be displayed[/quote]
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

То хубаво, ама ти направо си изкопирал образа на убийците.
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
debnadaviebna
Майор (Major)
Контакти:

трудно става да ги опиша иначе, те СА такива просто
debnadaviebna was here

Потребителски аватар
xaxaxa
Сержант (Sergeant)
Регистриран: ср ное 23, 2005 6:17 pm
Контакти:

Мнение от xaxaxa »

Toва е вярно. За плагиатство не ще да ставв и дума, но друго ме дразни. 100% съм сигурен, че в това произведение ситите ще изпълняват ролята единствено на боксови круши. Няма да има никаква интрига. А нещото, което най-много ме издразни е как се убива ситски лорд и ученика му. Първо не съществува никаква техника при джедайте или ситите при която просто да махнеш с ръка и противника ти да пукне!?! Второ нима мислите, че е лесно да се убие ситски лорд. Понякога и 10 джедая не са достатъчни за това деяние. Представете Малак от КОТОР1 или пък Нихилъс, Сион и Трея от втората част. Да не би да ги убивахте с един удар и уейв? Аз не мисля така. Иначе общо взето е добре.
Надявам се че ще вземете под предвид забележките. Не изпитвам садистично удоволствие да ви критикувам, а просто искам да ви помогна.
[color=#FF0000]Nil Mortifi, Sine Lucre[/color]
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

Нихилус пукна за има няма 30 сек, така че не ми говори за него :) Само на Крея се озорих - тряяше да бягам от мечовете, като иам преднина - Lightning :)
Последна промяна от blood_dodo на чет ное 23, 2006 3:11 pm, променено общо 1 път.
debnadaviebna
Майор (Major)
Контакти:

аз се отървах от мечовете и я налазих нея
а кой е гледал внимателно епизод 3, когато Палпатин разказа на Анакин за онзи ситски лорд, който можел да накара химичните елементи да се свързват в молекулите, които изграждат живите организми и да посява живот на разни планети
просто със силата сигур сичко е възможно
debnadaviebna was here

Отговори

Върни се в “Лично Творчество”