Код: Избери всички
Бар "Син Сити"-вечерта преди полета на совалка Ентарио,Вашингтон,СевероАмерикански Съюз,2144 г сл. н.е 19:30 ден:Петък
-Знаех,че искате да разспуснете преди дълга и много рискована мисия.-каза Зоран и надигна шишето бира.
-Незнам.....Не съм сигурна,че на Хъдсън ще му хареса кръшкане преди излитане-каза Вяра подпряла с длан главата си.
-Абе това ни е последното забавление...Зоране,разкажи твоя жизнен път до тук-каза Мирослав и поръча още 3 бири.
-Ами...Роден съм в Ниш.От малък си бях пакостник,училището хич не ми вървеше заради
уличните банди.Харесвах големите лоши батковци,носещи пистолети и задяващи готините мацки на квартала.Още от малък почнах с джебчийство,преминах през някоя и друга кражба на кола само за да се харесам на всички.Минах през две ТВУ-та....
-Хулиганството ти откъде е?-попита Вяра
-Бях страшно пиян една вечер.Май бях на 14 и почнах с паветата извадени от разкопана улица да мятам по близката спирка на автобуса и блокчетата до нея...Учех се на стрелба..
-А как попадна в армията?-запита Мирослав
-Майка ми и баща ми ми купиха компютър.Страшно мощен и лесен за ползване.Научих се от местните програмистчета на някои хакове,но повечето неща някак си отвътре ми идваха и почнах да се бъзикам със правителствените сървари.Правителството ме набара и ето ме тук...Това е в общи линии.А няма смисъл да чувам вашите истории.Знам всичко за тях...Интеренет си знае работата
-Мирно!-изрева един офицер.
Нашите хора скочиха от столовете на бара.
-Търся лейтенант Лашев,лейтенант Захариева и специален експерт Лалович.Тук ли са?
-Тука сме офицер!-каза Мирослав застанал мирно и гледащ в една точка
-Развалиха ни кефа,прасетата тъпи!-просъска Зоран през зъби
-Нещо каза ли експерт?-изрева офицера
-НЕ СЪР!-каза силно Зоран
-Добре...Да тръгваме към Шестагона.Утре в 8:00 Ентарио отлита за Фасей III.Трябва да сте свежи-каза офицера.Нашите тръгнаха и се метнаха във военния джип.Когато стигнаха стаите си просто си кимнаха за "Лека Нощ" и положиха морно глава...
Код: Избери всички
Кейп Канаверал,7:30 сутринта.2144 сл.н.е ден:Събота
-Готови ли сте екип?-каза Хъдсън
-Да сър!-отговориха тримата
-Жизнените ви показатели са добри,значи ще пътувате...
Мирослав зареди своята автоматична карабина МК-1,узито си и пистолета си глок 9мм и сложи скафандъра си.Вяра зареди своята полуавотматична пушка Смит&Уестън със окуляр(250 м.) и заглушител и сложи скафандъра си също.Последен бе Зоран със своето узи МП5 със двоен магазин,лазерен мерник и окуляр(25м.).
-Господа и госпожо...Качвайте се на Ентарио,ще държим непрекъсната връзка-каза Хъдсън
Тримата закрачиха към търбуха на совалката.Тя не бе голяма.Сива на цвят и с отличителните знаци на СевероАмреканския съюз.
***Вратите се затварят*** -каза гласа на компютъра на Ентарио
-Бог да е с нас!-каза Миро и се прекръсти
-Почвай предстартово броене!-каза Хъдсън от бункера
===Предстартово броене активирано........50...........................................30.....20.........10,9,8,7,6,5,4,3,2,1......Двигателите включени.......Ентарио набира височина:10 м...40 метра...60 метра...........300м...
-Слава богу излетяха...Сега им предстой трудното-каза Хъдсън докато слушаше характеристиките на совалката...