----------RiverRun написа: Да знаеш, че някой оценява труда ти, наистина е нещо ценно.
Втори опит. След като Deadman не можа да я свърши, ще пробвам аз
Събудих се след някаква екслпозия. Казвам се Джейдън Кор и съм войник, но къде съм... Тъкмо се изправих и в стаята ми влетя някой.
-Кой, в името на Силата, си ти?
-Казвам се Траск и съм начело на отбраната. А сега се обличай и идвай с мене.
-Къде? - Учили са ме да не оспорвам решенията на комадващите, а този определено беше такъв - личеше му по говора и стойката, макар да носеше обикновена броня. Обаче тъй като не знаех къде съм, реших да го попитам. - И къде сме?
-На борда Ендоровия Шип - републикански военен кораб със специална мисия. А сега по-бързо, защото Бастила има нужда от мъже като нас за да се справи със ситите на борда.
-Бастила? Не съм чувал за нея.
-Ти да не си си ударил главата? Бастила е командващия офицер на кораба. Е, не е офицер, но тя ръководи тази операция. А сега по-бързо, че като нищо ситите ще взривят кораба.
Огледах се и видях малко шкафче - там ми беше бронята, стандартна пушка и къс меч.
-По-бърз си от повечето войници - вметна Траск. - Всъщност - според капитана на кораба ти си един от най-способните републикански войници. Отлична стрелба, но с предпочитания към хладните оръжия - винаги на първо място - най-смел, най-бърз, най-съобразителен и с най-добрите оценки от академията от 20 години насам. Нищо чудно че капитанът се съгласи да те вземем в последната минута. А сега да вървим...
След като отворих вратата видях в колко окаяно положение е кораба - целия в следи от експлозии - тук-там дроиди се опитваха да го поправят - безуспешно. Пред мен видях друг войник - стреляше по нещо, но не виждах какво, понеже беше зад един ъгъл. Скоро разбрах обаче - ситски щурмови отряд. Един по-точен изстрел повали самотния войн и това разяри Траск.
-За Републиката!
И се впусна в атака. Беше въоражен с бластер и аз се промуших през него. Пред нас бяха само двама сити. Единия го застреля Траск, а другия намушках с добре премерено движение. Тези двамата май бяха новобранци - абсолютно неопитни бяха.
Следващата зала беше почти празна - там имаше само две аптечки и граната в същото чекмедженце като в стаята ми. Но по-нататък чух нови изстрели трима сити обстрелваха двама републиканци, докато други двама се опитваха да вземат надмощие над самотен сит, който беше доста добър с меча. На ситите явно не им пука за другарите по оръжие и затова хвърлиха граната по републиканците, която отнесе и техният съратник.
Под прикриващия огън на Траск се добрах до единия войник и го намушках в гърлото. Втория понечи да извади меча си, но беше твърде бавен и след секунда лежеше до приятеля си на земята. През стената чух странно познат шум.
-Бързо, чувам лазерен меч.
И наистина в другата зала Сит и Джедай се дуелираха.
-По-добре да си стоим тук - предложи Траск - само ще се пречкаме.
Джедаят, или по-точно Джедайката взе надмощие над Сита, но само за да бъде повалена миг по-късно от непрекъснат бластерен огън.
-Това беше една от Джедайките, които дойдоха на борда заедно с Бастила. По дяволите, можехме да се възползваме от помощта й.
Точно зад ъгъла ни чакаха четирима сити. Един със меч отпред и другите трима подредени в триъгълник зад него. Хвърлих граната по тримата, но този с меча я избегна и ме нападна. Определено беше добре обучен, защото успя да ми пореже доста сериозно лявата ръка преди да умре. Използвах малко бинт колкото да се превържа и продължихме нататък. След има-няма минута някой се обади по интеркома, вграден в електронния ми бележник.
-Говори Карт Онаси. Бъзро се доберете до мостика, защото ситите взимат надмощие.
...край на връзката...
-Това беше Карт! - възкликна Траск - това е един от най-добрите военни капитани на републиката. Сигурно е видял и спечелил повече битки от всички останали на борда взети заедно. Щом той казва, че нещата са зле, по-добре да му повярваш.
След около петнадесет минути се добрахме до мостика, но там имаше само трупове. От една раничка взех още една аптечка и Торск каза:
-Сигурно са се оттеглили към спасителните капсули. По-добре да ги последваме. Ситите искат Бастила жива, но щом напусне кораба, нищо не им пречи да го взривят.
От една странична вратичка ше чуваше шум.
-Хей, Джейдън, виж тук.
Траск отвори вратата.
-По дяволите, още един тъмен джедай. Бягай към капсулите, аз ще се опитам да го задържа - извади меча си и пристъпи към сигурна смърт, само и само да ми спечели време.Мечът на Сита беше двоен, и дори да не беше лазерен, пак щеше да има огромно преимущество.
А аз побягнах към следващата зала...