Раси- искам предложения.
- Kamen_G
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: чет фев 17, 2005 8:42 pm
- Контакти:
Искам само да спомена нещо като допълнение:
за да не се получи така, че да има една раса, която да е много силна, то трябва да има баланс, а той ще се постигне така:
нужни са положителни и отрицателни бонуси, както съм посочил:
раса 1 има повече проценти от енергиините, но по-малък добив на енергия! (миньори...)
раса 2 има повече добив от мините, но по-бавно действаща корабостроителница! (логиката: висок добив, но много време за строене на кораби, тоест миньорчета)
раса 3 има бързо действащ изсл. център, но по-малко проценти от скоростите (логиката е, че след като излседват по-бързо ще имат бърз достъп до силните кораби, затова трябва и корабите им да са по-бавни)
А иначе корабите, за да има баланс те трябва да са :
раса 1 - много бърз, но лсаб кораб
раса 2 - много бавен, но най-силен кораб от вселената
раса 3 - сравнително силен, бавен кораб, но с най-голяма структура
И за да има баланс между расите просто трябва проучванията да са еднакви за всеки кораб и всяка раса!!!
за да не се получи така, че да има една раса, която да е много силна, то трябва да има баланс, а той ще се постигне така:
нужни са положителни и отрицателни бонуси, както съм посочил:
раса 1 има повече проценти от енергиините, но по-малък добив на енергия! (миньори...)
раса 2 има повече добив от мините, но по-бавно действаща корабостроителница! (логиката: висок добив, но много време за строене на кораби, тоест миньорчета)
раса 3 има бързо действащ изсл. център, но по-малко проценти от скоростите (логиката е, че след като излседват по-бързо ще имат бърз достъп до силните кораби, затова трябва и корабите им да са по-бавни)
А иначе корабите, за да има баланс те трябва да са :
раса 1 - много бърз, но лсаб кораб
раса 2 - много бавен, но най-силен кораб от вселената
раса 3 - сравнително силен, бавен кораб, но с най-голяма структура
И за да има баланс между расите просто трябва проучванията да са еднакви за всеки кораб и всяка раса!!!
[b][quote="генерал debel"]QUOTE(генерал debel)Пич, внимавай какво пишеш, че ще те грабне цензурата и ще фанеш 1-ва страница в космическия печат, като първия наказан от debel за 6 милиона години, толкова за да фанеш челна позиция в печата. [/quote]
- Kamen_G
- Полковник (Colonel)
- Контакти:
shame написа:Бойна раса:Numi
Това са номади,който нямат планета,но разполагат с бойна станция,на която може да се строи всичко,което по-принцип може на планетата,само мини и соларни панели не.Ресурса ще се добива от така наречения миньорски кораб-Създава мина на базов координат, която добива метал, кристал и газ на случайно ниво - тоест, може да дава добив от 1во ниво мина - може и от 30то,който да има бонус срещу ЗНС.Един акаунт да има ограничение на бойни станции-примерно 5-6(както е с планетите)
Процентите са:
Атака +20
Защита +10
Оражейни и корабите 20% по евтини
Всичко, което е в червено не ми допада! Защо? Ами става твърде сложно, станции, ала-бала ... абе не ми допада, не че аз не съм предлагал станции, но аз ги предложих по друг начин, а така... не ме кефи
А защо всичко е в полза на расата? Тогава къде отива баланса? Значи номадите ще добиват по-бързо, ами нека тогава пък да имат по-бавна корабостроителница! Така ще са ощетени откъм този аспект
Последна промяна от Kamen_G на чет ное 23, 2006 11:33 am, променено общо 1 път.
[b][quote="генерал debel"]QUOTE(генерал debel)Пич, внимавай какво пишеш, че ще те грабне цензурата и ще фанеш 1-ва страница в космическия печат, като първия наказан от debel за 6 милиона години, толкова за да фанеш челна позиция в печата. [/quote]
- asen_tatko
- Ефрейтор (Corporal)
- Регистриран: нед яну 09, 2005 2:51 pm
- Контакти:
- Kamen_G
- Полковник (Colonel)
- Контакти:
корабите НЕ, но уникален кораб за всяка раса трябва да има! така ще има поне три нови кораба, което много хора го искат!
но въпроса е дали да са ФУНКЦИОНАЛНИ корабите или БОЙНИ?!?
Аз мисля, че предложените от мен са достатъчно ясно обособени като БОЙНИ кораби! Но много хора искат например Миниращ кораб! Защо едната раса да няма именно такъв кораб? А другата раса да има рециклатор, който е с голяма скорост и функция ВЕДНАГА да взима ресурса?
РАСА 1
миниращ кораб
позволява определен координат да бъде миниран, като този координат може да бъде на съюзник, собствен или свободен! Когато се минира съюзничеки координат корабите, изпратени към съюзника се бият първо с мините! Важи правилото за 10 000 точки, под тях не може да се прави миниране. Миниране на собствен координат е аналогичното на по-горното правило.
Когато минирате свободен координат, такъв на който няма планета, вие защитавате полето за себе си, като изпратен от друг играч колонизатор автоматично се разбива в мините.
РАСА 2
Мега рециклатор
Има по-висока скорост и по-голям капацитет на товарния сектор. Особеното при него е, че когато участва в атакуващата флота има определен процент шанс да обере директно остатъците!
РАСА 3
Щурмови изтребител
както бях предложил по-горе, нека има кораб, който да е хем боен, хем фунционален! Примерно този кораб да бие по защитата или нещо такова...
но въпроса е дали да са ФУНКЦИОНАЛНИ корабите или БОЙНИ?!?
Аз мисля, че предложените от мен са достатъчно ясно обособени като БОЙНИ кораби! Но много хора искат например Миниращ кораб! Защо едната раса да няма именно такъв кораб? А другата раса да има рециклатор, който е с голяма скорост и функция ВЕДНАГА да взима ресурса?
РАСА 1
миниращ кораб
позволява определен координат да бъде миниран, като този координат може да бъде на съюзник, собствен или свободен! Когато се минира съюзничеки координат корабите, изпратени към съюзника се бият първо с мините! Важи правилото за 10 000 точки, под тях не може да се прави миниране. Миниране на собствен координат е аналогичното на по-горното правило.
Когато минирате свободен координат, такъв на който няма планета, вие защитавате полето за себе си, като изпратен от друг играч колонизатор автоматично се разбива в мините.
РАСА 2
Мега рециклатор
Има по-висока скорост и по-голям капацитет на товарния сектор. Особеното при него е, че когато участва в атакуващата флота има определен процент шанс да обере директно остатъците!
РАСА 3
Щурмови изтребител
както бях предложил по-горе, нека има кораб, който да е хем боен, хем фунционален! Примерно този кораб да бие по защитата или нещо такова...
-
bloodthirsty
- Редник (Private)
- Регистриран: пет авг 05, 2005 9:38 am
-
petko10
- Сержант (Sergeant)
- Регистриран: съб юни 18, 2005 8:54 pm
- Контакти:
Аз мисля че расите трябвада са :bloodthirsty написа:сугласен съм с теб ,но расите трябва да са:
Monster
Orc
Human
товаса осмовните раси извиняваи аз така мисля
Хора:миньори
Пришълци:бързи нападатели
Извънземни (трябва да им измислим някакво по-готино име тип Протос ама се пак да не взимаме всичко от старкрафта
Можеби трябва да има и миньори тип 2 ама не се сещам с какво може да се различават .
Последна промяна от petko10 на чет ное 23, 2006 11:33 am, променено общо 1 път.
- LorD DemoniC
- Майор (Major)
- Регистриран: чет сеп 15, 2005 6:54 am
- Контакти:
Я прочетете 1-я пост деца 
Последна промяна от LorD DemoniC на чет ное 23, 2006 11:33 am, променено общо 1 път.
-
GGGFreak
Първа раса Миньорска:
Вьзможните нива на мините да са по високи:
мина за метал вместо 30 ниво да е 35;
мина за кристал вместо 28 ниво да е 32;
мина за гас вместо 30 ниво да е 34;
Нивата на мините да струват по-малко;
Енергиините бонуси да дават на всяко ниво не по 5% a po 10% бонус
Втора раса сега не мога да се сетя име:
Да има бонус кьм атаката:
корабите да правят 20% пове4е демидж от корабите на останалите раси;
защитните остановки да правят с 30% пове4е демидж;
орьжеините системи да дават не по 10% бонус кьм атаката а по 20%;
Трета раса и за нея немога да се сетя име
нека да има бонус малко кьм структурата и малко кьм скороста:
корабите да имат 10% пове4е структора от корабите на останалите раси;
защитните остановки да имад 15% пове4е структора от остановките на другите раси;
Всяко проу4ване което дава бонус кьм скороста да дава 5% пове4е от попринцип:
Пример-Сврьхскорост да дава не по 20% бонус а по 25%
Вьзможните нива на мините да са по високи:
мина за метал вместо 30 ниво да е 35;
мина за кристал вместо 28 ниво да е 32;
мина за гас вместо 30 ниво да е 34;
Нивата на мините да струват по-малко;
Енергиините бонуси да дават на всяко ниво не по 5% a po 10% бонус
Втора раса сега не мога да се сетя име:
Да има бонус кьм атаката:
корабите да правят 20% пове4е демидж от корабите на останалите раси;
защитните остановки да правят с 30% пове4е демидж;
орьжеините системи да дават не по 10% бонус кьм атаката а по 20%;
Трета раса и за нея немога да се сетя име
нека да има бонус малко кьм структурата и малко кьм скороста:
корабите да имат 10% пове4е структора от корабите на останалите раси;
защитните остановки да имад 15% пове4е структора от остановките на другите раси;
Всяко проу4ване което дава бонус кьм скороста да дава 5% пове4е от попринцип:
Пример-Сврьхскорост да дава не по 20% бонус а по 25%
Последна промяна от GGGFreak на чет ное 23, 2006 11:34 am, променено общо 1 път.