Код: Избери всички
24 октомври 2058 година, Кило Сити, някъде на територията на САЩ
население - 8 000 000 милиона душиДнешното състезание имаше 32-ма участника и преминаваше през почти целия град - началото беше близо до центъра - в който засега беше относително безопасно, отчасти заради градската полиция - , продължаваше през широките улици на бившия квартал Статън, продължаваше покрай един от оцелелите квартали - т.нар. SubStates, в които живееха доста хора и които се поддържаха доста добре - минаваше през магистралата около половината град, продължаваше през булевард Сентрал - около 15 километрова права и широка улица -, завиваше през промишения квартал и през сложна система от улици и магистрали се връщаше обратно на една от широките улици в града, откъдето отиваше обратно на старт/финала.Състезанието имаше впечатляващите дванадесет обиколки, което определяше средна продължителност от порядъка на часове. Състезанието щеше да се предава от централата на една от най-големите телевизии от преди войната - INBN - International News Broadcasting Network -, сега контролирана от Съвета - организация, възникнала в неохраняваните и необезопасени участъци от града, която се грижеше в Кило Сити да има някакъв ред. По този начин престъпленията бяха малко, безредиците също, а всичко се контролираше почти перфектно. Жителите на SubStates намираха това за пълна анархия, което сравнено със старата полиция си беше вярно.Дефакто SubStates бяха умалени копия на градовете отпреди Третата световна война, когато всичко беше нормално.В тях се спазваше строг ред и проблеми почти нямаше, но за нещастие площта на тези места, сравнена с тази на целия град беш под 5 процента.Самите SubStates бяха заобиколени от стени, високи три метра и отделящи ги от останалата част на града.Отвъд тези стени власт имаше съвета и контролираните от него организации - KCCF - Kilo city control forces - местната полиция, KCEF -Kilo city emergency forces - към тях спадаха пожарна, бърза помощ и аварийни служби, както и различните групи , имащи за задача да поддържат важните сгради и транспортните средства, както и улиците.За следвоенен свят такава организация беше добре създадена, каквото и да мислеха жителите на SubStates. Въпреки това Съветът беше съставен от свободолюбиви хора и поради тази причина градът често ставаше арена за събития от рода на гореописаното състезание.За целта Съветът беше ограничил до минимум превозните средства, които имаха снабдителна цел и често им определяше безопасни маршрути, оградени от останалата част на града. Силите на реда от своя страна имаха правото да бъдат навсякъде, дори и на състезанията.Често се случваше CF да участват в самите състезания, както и да ограничават дадени състезатели в случаите, когато те драстично нарушаваха правилата.....
На днешното състезание имаше цели 32 коли, до една със доста сериозни подобрения.Разликата със предишните нелегални състезания беше че тук колите тежаха между един и два тона - често бяха бронирани и отрупани с различни приспособления от типа на огромни брони, както и някои съоръжения от товарни машини. Почти никой не си правеше труда да боядисва колата си - повечето имаха метално - кафеникав цвят, получен от различните парчета метал, които бяха заварени по цялото шаси.Машините до една бяха мощни и сравнително бързи - повечето вдигаха до 240 километра в час, въпреки голямата си тежест.Стартът наближаваше....
....колите бяха наредени в осем колони от по четири коли, според времето, дадено в предварителните квалификации.Най отляво бях паркирал аз --- всички ме наричаха Краш - никой не знаеше истинското ми име.До мен беше шампионката на северните квартали - Стейси - едно от малкото момичета, участващи в това състезание. Набързо огледах останалите коли, но нямаше време ... състезанието започваше.