Войни, НАП, алианси... тук сте вие!

За всякакви предложения към играта и форума. Временно е включена опцията за премодериране. Тоест преди да се появи преложението Ви, ще мине през одобрение на модератор.
Потребителски аватар
Kamen_G
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет фев 17, 2005 8:42 pm
Контакти:

Мнение от Kamen_G »

Wildcat написа:Мисля, че създаде ли се привилегия за един съюз да получава бонуси при обявена война за атака, за кражба, за скорост и какво ли не срещу друг съюз масово всички ще си обявим война един на друг и тогава нека мините работят, кораби летят и оръжия дрънчат.
Да се махне СМС известяването при атаки.!? Както някой се беше позовал на историята че много войни започнали без предупреждение така и аз ще са позова на историята. В периода 1938-1941 г. съветските разузнавачи са изпратили купища сведения че Хитлер ще нападне СССР. /всички знаем какво е станало/..
Който иска да няма СМС известяване при атаки - моля да заповяда във Вселена хардкор.
Който е добър ще занули някой и при СМС известяване. /и пак ще има паднал нет и пак тока спря и ...
Ами правилно, това е като в реалния живот: все едно Америка има пари за шпиони, така и хората с Генералски опции имат пари- имат СМС, извествани са и така... Това с СМС-а да се спре не го одобрявам.
При това какво пречи да има повече войни? Това е военна игра все пак, като има войни между съюзите има и истински НАП-ове и Алианси, не съм ли прав? Колкото е по-голям стимула за война, толкова по-малко миньори ще има в играта, ще останат само добрите и то наистина добрите...
Проблема какъв е, че не е измислен стимул за тези войни, стимул невлияещ пряко геймплея... Какъв да е той, ами точки много ясно, една нова статистика ВОЙНИ между съюзите... Така ще спрат споровете кой е по-добрия отбор ;) Дори и да е само заради Алианса между три съюза....
Ами вижте ми по-горното мнение и ще разберете много ясно, че това е максимално удобен начин, плюс, че войната няма да е с времеви период, а ще е според БИТКИТЕ ;)

Цитатfreeico: За реални точки ли говориш? Ако смея да попитам според твоя пример, ако най-младия член на съюза - да го наречеме член А има скромните 105 точки и 2 скаута и изведнъж получи 47К точки и влезе в обхват на някой с 80К точки и го атакуват с 1000 Кръста, дали няма да е странно?[/quote]

Ами да, прав си, но аз споменавам съюз с МНОГО точки... Мислиш ли, че до края на тази Война този играч на... хм 105 точки няма да стане на... 105 000 точки.
Помисли си, така ли се трупат точки от битка? Колко битки ще се проведат, за да натрупа съюза точките, при стартиране на битката? ами трудна работа си, но има и друго решение:
чрез проста математика, точките, в случая 470 000 се делят на броя на играчите... това значи, че те ще получат 47 000 точки :)
По 4700 точки на играч :)
Не е много, но не е и малко....
Последна промяна от Kamen_G на чет ное 23, 2006 11:44 am, променено общо 1 път.
[b][quote="генерал debel"]QUOTE(генерал debel)Пич, внимавай какво пишеш, че ще те грабне цензурата и ще фанеш 1-ва страница в космическия печат, като първия наказан от debel за 6 милиона години, толкова за да фанеш челна позиция в печата. [/quote]
Потребителски аватар
Kamen_G
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от Kamen_G »

И понеже съм спамаджия нека направя един оффтопик:

Ако се одобри това нещо за Войната може линка в инфото на съюза :

2010-13-33 10:22:37 :: [Война] - Смотаните (Лидер: някойтъпак)

2010-13-10 15:01:08 :: [Война] - Дебилите (Лидер: вторитъпаксмотан)

да води към Статистика на Войните... примерно да показва кой от отбора колко е спечелил за съюза си, нещо като коефициент на полезно действие ;)
Примерно ако някой има много загуби да получава малък коефициент и от това да се определя съдбата му с съюза...

Ето така:

Задръстените - Статистика на Войните

Война рунд2 срещу съюз Смотаните (Лидер: някойтъпак)

Стартови точки 24000
Оставащи точки до победа: 12000
Проведени битки до момента: 10
Победи: 10
Загуби: 0
Коефицент: 1.00

играч

Смотан 0.50 :inso13
Идиота
Лешпера
Мърляча
Бомбера

Най-полезен играч:Смотан
Най-вреден: Бомбера

ПБ Проведени битки
З Загуби
П победи
ОТ Общо точки
К КОефициент

Коефициента на играча се определя от ОТ -фактор, зависещ от победите и загубите му, като К се създава чрез процента от Стартовите точки...
Коециента На съюза се определя от разликата между Победи и Загуби, които има между съюзите....
Последна промяна от Kamen_G на чет ное 23, 2006 11:45 am, променено общо 1 път.
[b][quote="генерал debel"]QUOTE(генерал debel)Пич, внимавай какво пишеш, че ще те грабне цензурата и ще фанеш 1-ва страница в космическия печат, като първия наказан от debel за 6 милиона години, толкова за да фанеш челна позиция в печата. [/quote]
ilian92
Редник (Private)
Регистриран: чет юни 09, 2005 6:01 pm
Контакти:

Мнение от ilian92 »

Против съм СМС-а! За какво тогава е тая опция???
Nosgoth rules the Universe!
???????
Редник (Private)
Регистриран: нед апр 24, 2005 9:15 am
Контакти:

Мнение от ??????? »

предложение:
при положение на война:
-за смс-ите -против премахването им . достатъчно варианти разиграха другите играчи и наистина това е спъване на играта ..според мен.
-за бутането на сгради -съгласен ,но в зависимост от структурата т.е. 21ниво мина за метал се събира структурата на всяко ниво и се бута с атаката от Бомберите за -там колкото рунда е атаката ..в смисъл ако атаката попадне на сградата "корабостроителница" -то бута структурата и като в битките м/у флоти
-за процента откраднато -съгласен и двете страни крадът еднакъв по висок % -така е честно -на война като на война ;-) или по скоро -който воюва пичели и т.н. ;-)
-за войната като цяло -да е валидна най малко 7дена ,а не нек'ва група от 7 човека да влезе у нек'в клуб и да окраде съюз дет е 200човека на 75% ..и после да откаже войната ..и утре вечер пак същата история.
-да не могат играчите от съюз обявил война да излизат във ваканционен мод

-обявяването на война също да е под коефициент от статистиката -т.е.
Съюз "ХХХХ" Членове"20" Точки"Х" Коефициент" 200"
да може да обявява война на съюзи с коефициент от 100 до 400
..съюзи под примерно 2 или 5 човека да не са в статистиката т.е. да нямат право на войни
Потребителски аватар
NightRanger
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб яну 08, 2005 12:19 am
Контакти:

Re: reply

Мнение от NightRanger »

omeganet написа:Май трябваше да се отвори нова тема "За или против СМС известяването"? Та по спора само искам да кажа, че няма никакъв смисъл от тези СМСи. Например, един булфлиит генерал излиза на кафе със своите приятели и по едно време получава СМС, че го атакуват. Отбова се до най-близката интернет зала и си прави каквото има да прави и се спасява. Един не булфлиит генерал излиза на кафе, атакуват го, но не получава смс и бива разбит. Добре, платил си е човека за това, получава екстрите. Но с тези СМСи се разваля цялата игра. Излиза, че всички трябва да платим, за да играем..по-продължително? Няма нищо лошо в това разбира се, все пак подръжката на играта не бере парите от дърветата за нея, но не всеки може да си позволи да даде толкова пари (не че са много, но има всякакви хора с всякакви проблеми). Та най-редно мисля е да се премахнат СМСите, а за булфлиит генералите си има достатъчно други екстри, пък може и нещо компромисно да се добави.

ПС: Не искам да ми разбирате думите прекалено буквално.
Е нали заради това ти трябва по-добър шпионаж - да можеш и генералите да цакаш ;) и те да не могат да излиязат на спокойствие хората ;)
Последна промяна от NightRanger на чет ное 23, 2006 11:46 am, променено общо 1 път.

ilian92
Редник (Private)
Регистриран: чет юни 09, 2005 6:01 pm
Контакти:

Мнение от ilian92 »

Ванка, за какво ти е тогава ваканцията???
Nosgoth rules the Universe!
SeXaToR
Редник (Private)
Регистриран: ср юли 06, 2005 10:55 pm
Контакти:

Мнение от SeXaToR »

imam edno malko predlojenie ... za voinata qsno ... oba4e pri aliance da ima nqkakyv bonus naprimer ako pratq resurs da stiga po byrzo... ako pratq armiq kym 4ovek koito e napdnal nqkoi ot aliansa da stiga po byrzo i da vzema pove4e ...
Потребителски аватар
Kamen_G
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от Kamen_G »

другия вариант е да слагаш отвреме навреме точни, запетаики и тирета... :)
Няма да е никак зле, трябваха ми 5 минути да прочета това, което си написал.
Иначе не ми харесва идеята, просто е твърде сложно и е далеч от обсъжданата тема...
Последна промяна от Kamen_G на чет ное 23, 2006 11:46 am, променено общо 1 път.
Отговори

Върни се в “Предложения”