Войни, НАП, алианси... тук сте вие!
-
Dem0nHunter
- Редник (Private)
- Регистриран: пон яну 24, 2005 8:14 am
- Контакти:
миии ... аз само ще потвърдя мнението на повечето и ще кажа, че това като си във война да не се изпраща смс е глупаво. В крайна сметка ако искам да нападна някой и да не ми прати смс обявявам война и готово
тъпо а. Или пък другото ако смс не се изпраща само ако и двете страни са си обявили война. Ми то ти трябва да си мега глупак ако някой ти е убявил война да му обявиш и ти
Никой не би се лешил сам от смс (или поне малко са съюзите) Аз лично съм за премахване на смс-ите като цяло, защото както беше казал един играч в първия рунд, който предполагам всички които тогава са играли помним и който след като трима играчи го разбиха, а той беше на първо място и всички го питаха, "Защо не стана бф генерал?" той отговори - "Не станах булфлеей генерал само, защотот смятам, че това изрудява играта с тия смс-и" Това е общо взето
peace all
Последна промяна от Dem0nHunter на чет ное 23, 2006 11:42 am, променено общо 1 път.
Това бяха 20 секунди ..... Представете си сега колко глупости мога да напиша за 20 минути ... Много а ?!? Имате ги. Всеки ден във форума.
- Kamen_G
- Полковник (Colonel)
- Регистриран: чет фев 17, 2005 8:42 pm
- Контакти:
Така, понеже не ми се четат всички мнения нека ви кажа аз как виждам нещата:
Война:Съюз1 обявява война на Съюз2. Съюз2 трябва също да обяви война на С1, за да може да играта да се отчете, че С1 и С2 са във война.
Започва да се води статистика за проведените битки в нещо като PNG файл, който е автоматично генериран. Всяка битка между играчи от С1 и С2 се отчита като отчитането става чрез точки. Играч от С1 се бие с играч от С2, първия печели 100 точки от битката, добавят се към общите точки... Схванахте...
Войната се води ДОКРАЙ и времето се определя от ОБЩИТЕ точки на съюзите по времето когато е създадена войната, примерно:
С1 има 10 играчи с общи точки 200 000
С2 има 7 играчи с общи точки 270 000
битката се води до 470 000 точки
При победа се обявява в инфото на съюзите кой е победител в Рунд1 примерно, тоест в първата война между тези съюзи...
После се отнемат определен брой точки от всички играчи от загубилия съюз ПОРАВНО и се дават същите точки на спечелилия ПОРАВНО...
С1 побеждава и получава 470 000 точки, разделено на 10 това прави 47 000 точки....
Това е едното ми предложение, решаваите....
freeico: За реални точки ли говориш? Ако смея да попитам според твоя пример, ако най-младия член на съюза - да го наречеме член А има скромните 105 точки и 2 скаута и изведнъж получи 47К точки и влезе в обхват на някой с 80К точки и го атакуват с 1000 Кръста, дали няма да е странно?
Война:Съюз1 обявява война на Съюз2. Съюз2 трябва също да обяви война на С1, за да може да играта да се отчете, че С1 и С2 са във война.
Започва да се води статистика за проведените битки в нещо като PNG файл, който е автоматично генериран. Всяка битка между играчи от С1 и С2 се отчита като отчитането става чрез точки. Играч от С1 се бие с играч от С2, първия печели 100 точки от битката, добавят се към общите точки... Схванахте...
Войната се води ДОКРАЙ и времето се определя от ОБЩИТЕ точки на съюзите по времето когато е създадена войната, примерно:
С1 има 10 играчи с общи точки 200 000
С2 има 7 играчи с общи точки 270 000
битката се води до 470 000 точки
При победа се обявява в инфото на съюзите кой е победител в Рунд1 примерно, тоест в първата война между тези съюзи...
После се отнемат определен брой точки от всички играчи от загубилия съюз ПОРАВНО и се дават същите точки на спечелилия ПОРАВНО...
С1 побеждава и получава 470 000 точки, разделено на 10 това прави 47 000 точки....
Това е едното ми предложение, решаваите....
freeico: За реални точки ли говориш? Ако смея да попитам според твоя пример, ако най-младия член на съюза - да го наречеме член А има скромните 105 точки и 2 скаута и изведнъж получи 47К точки и влезе в обхват на някой с 80К точки и го атакуват с 1000 Кръста, дали няма да е странно?
[b][quote="генерал debel"]QUOTE(генерал debel)Пич, внимавай какво пишеш, че ще те грабне цензурата и ще фанеш 1-ва страница в космическия печат, като първия наказан от debel за 6 милиона години, толкова за да фанеш челна позиция в печата. [/quote]
-
4Hell
- Редник (Private)
- Регистриран: чет дек 09, 2004 1:46 pm
- Контакти:
Това с разрушаването на сгради е супер идея. Немога да разбера само защо всеки го вижда като проста функция. Ако се смята по подходящ начин е идеално. Примерно:
1. Разликата в точките да влияе на шанса да събориш сграда. Колкото по-слаб е противника ти толкова по-малък шанс.(Знам, че не е логично, но е справедливо). Обратно, колкото по-силен от теб противник удряш толкова по-голям шанс. Само по себеси това условие не е добро, но ако се обвърже с:
2. Брой на Бомберите (Както казва Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече.) Така по-силния и по-слабия играч ще изравнят шансовете си. Е ако този на повече точки е правил достатъчно бомбери.
3. Сградите да имат HP, колкото по-високо ниво толкова по-малък шанс да ги съборят освен, ако не са много бомберите. Ама кой е луд да прави много бомбери.
1. Разликата в точките да влияе на шанса да събориш сграда. Колкото по-слаб е противника ти толкова по-малък шанс.(Знам, че не е логично, но е справедливо). Обратно, колкото по-силен от теб противник удряш толкова по-голям шанс. Само по себеси това условие не е добро, но ако се обвърже с:
2. Брой на Бомберите (Както казва Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече.) Така по-силния и по-слабия играч ще изравнят шансовете си. Е ако този на повече точки е правил достатъчно бомбери.
3. Сградите да имат HP, колкото по-високо ниво толкова по-малък шанс да ги съборят освен, ако не са много бомберите. Ама кой е луд да прави много бомбери.
- Kamen_G
- Полковник (Colonel)
- Контакти:
Ами добре, тогава щом искаш коефициента да се влияе от НАП Алианс и Война, ОК!
При НАП коефициента за транспорт да е по-нисък
под 5 000 3,0
5 000 - 15 000 2,8
15 000 - 25 000 2,5
25 000 - 35 000 2,0
35 000 - 45 000 2,0
над 45 000 2,0
При Алианс НЯМА коефициент за транспорт, но трябва да е ТРИСТРАНЕН Алианс и да е потвърден и от трите съюза!
При Война отпадат коефициентите за атака, ако се одобри предишното ми предложение за войната
Сега за скоростите... Не може ли да се направи така, при :
НАП между съюзите да има опция 120% скорост, тоест с 20% по-бърза скорост
Алианс (потвърден от трите страни) 120%, 130%, 140%, 150% опция към изпращането на флота
И естествено при потвръдена Война 200% (190%, 180-170-160-150-140-130-120-110% към падащото меню)....
При НАП коефициента за транспорт да е по-нисък
под 5 000 3,0
5 000 - 15 000 2,8
15 000 - 25 000 2,5
25 000 - 35 000 2,0
35 000 - 45 000 2,0
над 45 000 2,0
При Алианс НЯМА коефициент за транспорт, но трябва да е ТРИСТРАНЕН Алианс и да е потвърден и от трите съюза!
При Война отпадат коефициентите за атака, ако се одобри предишното ми предложение за войната
Сега за скоростите... Не може ли да се направи така, при :
НАП между съюзите да има опция 120% скорост, тоест с 20% по-бърза скорост
Алианс (потвърден от трите страни) 120%, 130%, 140%, 150% опция към изпращането на флота
И естествено при потвръдена Война 200% (190%, 180-170-160-150-140-130-120-110% към падащото меню)....
Последна промяна от Kamen_G на чет ное 23, 2006 11:43 am, променено общо 1 път.
[b][quote="генерал debel"]QUOTE(генерал debel)Пич, внимавай какво пишеш, че ще те грабне цензурата и ще фанеш 1-ва страница в космическия печат, като първия наказан от debel за 6 милиона години, толкова за да фанеш челна позиция в печата. [/quote]
-
BezHaDeaD
Sajelqvam 4e ne pi6a na latinica no nqmam foneti4en nadqvam se da bude poblikuvano mnenieto mi a to e.Tai kato ve4e moje oficialno da se sklu4i Alliance i NAP kogato sme sklu4ili Alliance ili Nap i 4len ot saiuz b napadne 4len na saiuz X ili Atakata da ne se polu4ava ili NAPA ili Alianca da se razpadat.Su6to taka smqtam 4e moje da se dobavi dopalnitelna opciq za bulfleet generalite koito sa lideri auto kick from saiuz ili s drugi dumi igra4o ot saiuz b koito napadne igra4 ot saiuz x da bude avtomati4no izklu4en ot saiuza bez da se preduprejdava taka mislq 4e nqma da ima predateli i drugi ne4estni igra4i vupreki 4e ideqta za predatelstvo nikak ne e lo6a
Последна промяна от BezHaDeaD на чет ное 23, 2006 11:43 am, променено общо 1 път.
- Kamen_G
- Полковник (Colonel)
- Контакти:
4Hell написа:Това с разрушаването на сгради е супер идея. Немога да разбера само защо всеки го вижда като проста функция. Ако се смята по подходящ начин е идеално. Примерно:
А защо не гледаш по-комплексно на нещата? Стимул за разнородна флота примерно?
И как ли да стане това, ами много просто, всеки кораб да дава определен коефициент към шанса за събаряне на сграда.
Сумарно изразен този Шанс да е процентно число, сбор от всичките коефициенти, разделен на общия брой на корабите...
20 Скаута (10.20=200)
50 Полеви (7.50=350)
90 Бойни (5.90=450)
5 Унита (2.5=10)
10 Бомбери (1.10=10)
----------------------------
175 Общо 1020 точки
175:1020=5.828 това е шансът....
2000 Скаута .10=20000
572 Полеви .7=4004
57 Бойни .5=285
35 Унита .2=70
20 Бомбери .1=20
----------------------------
2684 общо 24 397 точки
24397:2684=9.08 това е шансът без ЗнС
1570 Скута .10=10 570
950 Полеви .7=6650
-------------------------
17220:2520=6.833 и отново Скаута води....
От това какво следва, следва че колкото по-слаби кораби пращаш имаш по-голям шанс да разбиеш сградите! Защо? Ами много просто, по-малкото е по-маневрено, нека да ви припомня до болка познатия Скаут от един филм
Последна промяна от Kamen_G на чет ное 23, 2006 11:43 am, променено общо 1 път.
Мисля, че създаде ли се привилегия за един съюз да получава бонуси при обявена война за атака, за кражба, за скорост и какво ли не срещу друг съюз масово всички ще си обявим война един на друг и тогава нека мините работят, кораби летят и оръжия дрънчат.
Да се махне СМС известяването при атаки.!? Както някой се беше позовал на историята че много войни започнали без предупреждение така и аз ще са позова на историята. В периода 1938-1941 г. съветските разузнавачи са изпратили купища сведения че Хитлер ще нападне СССР. /всички знаем какво е станало/..
Който иска да няма СМС известяване при атаки - моля да заповяда във Вселена хардкор.
Който е добър ще занули някой и при СМС известяване. /и пак ще има паднал нет и пак тока спря и ...
Да се махне СМС известяването при атаки.!? Както някой се беше позовал на историята че много войни започнали без предупреждение така и аз ще са позова на историята. В периода 1938-1941 г. съветските разузнавачи са изпратили купища сведения че Хитлер ще нападне СССР. /всички знаем какво е станало/..
Който иска да няма СМС известяване при атаки - моля да заповяда във Вселена хардкор.
Който е добър ще занули някой и при СМС известяване. /и пак ще има паднал нет и пак тока спря и ...
Последна промяна от Wildcat на чет ное 23, 2006 11:44 am, променено общо 1 път.