Star Wars:Knights of the Old Republic

Раздел за тези с повечко въображение::Поствайте тук своите произведения::You can control the world by using your imagination.
DeadMan
Майор (Major)
Регистриран: пет окт 14, 2005 2:23 pm
Контакти:

Star Wars:Knights of the Old Republic

Мнение от DeadMan »

Започвам историята на една от великите игри в ролевия жанр.За любителите на интересните и дълбоки сюжети-надявам се да прочетете написаното и да останете доволни.
Едит:
Моля не щракайте просто ей така отговор-защото не ви се чете!!Просто не гласувайте!!
Последна промяна от DeadMan на чет ное 23, 2006 8:51 am, променено общо 1 път.
[i]Dread One[/i]
[i]Better dead and walking than alive and crawling.[/i]
DeadMan
Майор (Major)
Контакти:

Мнение от DeadMan »

І част:Ендар Спайър

Невъобразим шум ме събуди от дълбокия сън.Разсъних се с мъка и фокусирах погледа си.Вратата се отвори и в каютата ми влетя някакъв войник.Разпознах Траск,един от лейтенантите,които ни посрещаха преди две седмици.

-Хайде ставай,поспаливецо!Атакуват ни!-извика войника.Последните му думи ме разсъниха по-добре от кофа студена вода.
-Моля?-запитах вече не толкова сънливо.-Наистина ли ни атакуват?-един удар и експлозия по външния корпус подкрепи думите на лейтенанта.
-Обличай се!Трябва да стигнем до мостика и да помогнем на Бастила!Дано доверието й в теб е оправдано!-спрях да ставам.
-Доверието й в мен?-запитах учудено.-Та аз дори не я познавам!-бях чувал,че командващата кораба се казва Бастила,но не бях имал възможност да я засеча по коридорите на Ендар Спайър.
-Не знаеш ли?-Траск изглеждаше по-изненадан и от мен.-Тя бе тази,която настоя да те назначат на този кораб.Тя лично подписа документите-не го прави с никой обикновен войник!Хайде стягай се и да й помагаме!
Отворих шкафчето си и измъкнах някакви дрехи,облякох се бързо и пак бръкнах в шкафчето.На дъното лежаха два къси меча и един стар бластер.Така и не бях получил нова екипировка от назначението.Взех наличното,сложих мечовете на кръста,а бластера взех с ръка,и се обърнах към търпеливо изчакващия Траск.
-Готов съм.
-Добре.Изчакай да отворя тая проклета врата-лейтенанта се насочи към изхода.Вкара някакъв код и вратата се отвори.
-Да тръгваме!-двамата се затичахме по коридорите.Отминахме няколко каюти и достигнахме едно разклонение.След завоя се озовахме...срещу трима Ситски войника.Те мигновенно вдигнаха бластерите си,но Траск ги изпревари и застреля този най-вляво.Аз се скрих зад ъгъла и на свой ред елиминирах този в средата.Десния истреля няколко пъти,но Траск прекрати самотната му канонада с един премерен истрел в главата.Катраненочерната броня на войниците ги покриваше изцяло,но не ми даваше добра защита.Продължихме по коридорите.След няколко метра се сблъскахме с малка група войници на Републиката биещи се с петима Сита.Единия от "черните" метна граната и прекрати живота на тримата Републиканци.Аз се хвърлих към труповете и започнах да ги претърсвам.Траск ме прикриваше с къси залпове.Най-накрая намерих нещото,което търсих....граната.Махнах предпазителя и я подарих на противниците.За награда получих няколко кървави пръски,от разкъсаните тела,по така и така мръсните дрехи.Прескочихме труповете и влязохме в оръжейната.Ситите не бяха пропуснали да разграбят каквото могат,но все пак изнамерихме няколко аптечки,един доста по-нов от моя бластер и една броня.Аз си я наметнах и хванах двата бластера.Вече имах доста по-голяма огнева мощ.
-Окичи ли се?Хайде да тръгваме!Бастила ни чака!!-прекъсна суетата ми Траск.След по-малко от 10 метра стигнахме до целта си-мостика.
-Чакай-Траск погледна мечовете на кръста ми и на свой ред извади един къс.-Мостика е малък.По-добре да използваме оръжия за близък бой.
Послушах съвета му и смених местата на мечовете и бластерите-хладните оръжия прилегнаха в дланите ми,а лазерните се закачиха на колана.Затаих дъх и отворих вратата.За малко да получа удар в главата от противников меч.Успях да се наведа навреме,а Траск контра-атакува,забивайки ножа си дълбоко в гърдите на Сита.Иззад него изникнаха още двама.Заедно с лейтенанта влезнахме в еднолични двубой,завършващи скоро с още два Ситски трупа на пода.Поехме дъх и огледахме....картината.По целия мостик се въргаляха трупове на Републикански гардове.За щастие или зла участ това на Бастила не присъстваше нито живо,нито мъртво на командната част на кораба.Интеркома изпука:
-Ало...Чувате ли ме?...Тук Карт Онаси,чувате ли ме?Само една спасителна совалка остана!.....Ще почакам още малко и излитам с нея!-Най-сетне извадих комуникатора и отговорих:
-Чакайте!Тук двама войника!Имаме нужда от тази совалка!
-Ще почакам докато мога.....Бързайте!....-връзката прекъсна.Не ни оставаше нищо друго освен да се запътим към лявата секция на кораба,където бе хангара за спасителни капсули.Вратата се отвори и пред нас изникна....един Сит,но не обикновен,а Тъмен джедай.И аз,и Траск се стъписахме.Тъмния се дуелираше със Светла джедайка.Една грешка костваше на Светлата живота й.Сита не обърна внимание на двамата войника и се запъти по един странияен коридор.
-Тъмен!Тук???-прошепнах аз.-Нямаме шансове.
-Бързо-Траск се обърна към мен-кораба се разпада със или без Сита!Да побързаме!-за жалост не стигнахме далеч.Явно Тъмния все пак ни бе видял.Една странична врата се отвори и пред мен изникна острието на червен лазерен меч.Траск ме бутна назад и извика:
-Бягай!Аз ще го задържа!-вратата зад дуелиращите се войник и Тъмен се затвори.Бях останал сам.Мислите ми се насочиха към дадената задача и аз тръгнах по коридора.
След 15 метра вече бях на една врата разстояние от хангара.Интеркома изпука отново:
-Чувате ли ме?Пред хангара се е събрала голяма група елитни Ситове!Използвайте нещо косвено,за да ги убиете!-връзката прекъсна без да ми даде право да отвърна.Очите ми забелязаха облегнатия дроид и компютърния терминал.Може би това бе имал предвид Карт?Имах някакви елементарни познания по компютри и се логнах в системата.След това влязох в камерата на стаята,в която бяха войниците.Действително един елитен войник,което се познаваше по червената му броня, и шест редника се опитваха да отворят вратата.Според системата в стаята имаше газопровод,който,според камерата,бе точно до групичката.Пратих електричен заряд и газопровода гръмна,избивайки Ситите.Влязох и прерових труповете им-все пак човек никога не знае.Намерих един добър виброблейд и го сложих на колана си при бластерите.След това се обадих на Карт:
-Отпред съм.Отвори!-вратата се плъзна и пред мен застана един прилично сресан и не-чак-толкова прилично избръснат мъж.Той бе облечен с някаква мърлява жълта униформа.
-Как ти е името?
-Кариак Землинов-отговорих аз.-Сам съм,защото...
-Ще ми разказваш по пътя за Тарис-сега да се омитаме!

Гледах от прозорчето на капсулата как Ендар Спайър избухна и се разпадна на парчета.След това припаднах.
Последна промяна от DeadMan на чет ное 23, 2006 8:57 am, променено общо 1 път.
[i]Dread One[/i]
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Регистриран: чет дек 30, 2004 7:31 am
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

Браво пич. Нищо, че мн пъти съм го минавал това, пак ми хареса. Кефят ме добавките, които си направил ;). Браво. Стискам палци да не се откажеш преди края. Все пак - това е една дооста дълга игра ;). Успех.
П.п. Сложи анкета
Последна промяна от blood_dodo на чет ное 23, 2006 8:57 am, променено общо 1 път.
QUOTE (dim4o)Пияници пусштиняци и завирачи под каосовото бюро сте виййй[/quote]
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
DeadMan
Майор (Major)
Контакти:

Мнение от DeadMan »

ІІ част:Тарис

Чувствах се странно...сякаш нямах тяло или размери-само душа.Заобикалящата ме тъмнина леко се оцвети и пред мен изникна образа на красива жена...носеща лазерен меч.Изглеждаше познато,но умът ми отказваше да я разпознае.Косата й бе прибрана назад,гърдите й опъваха джедайската роба.Обърнах се надясно и видях противника й-Тъмен с два меча.Ситът замахна,но жената отклони небрежно удара и моментално контраатакува.Тъмния успя да се защити с втория меч,но джедайката не бе свършила.Замахна с ръка и Ситът полетя назад към тъмнината.Всичко отново избледня и след това почерня....

Събудих се целя в пот.Хванах се за главата и прогоних мислите за джедайката от главата си.В този миг осъзнах,че се намирам не в капсулата,а в легло-малко мръсно и изцапано,но все пак легло.Опипах кръста си,но там нямаше нито мечове,нито бластери.Все още ме болеше глава и виждах трудно.Пред мен се мяркаше някакъв силует,но не можех да различа лицето и облеклото.Силуета се приближи и проговори:
-Слава Богу!Мислех,че няма да се събудиш!-най-сетне разпознах Карт-войника,с който бяхме избягали от Републиканския кораб.Рамената ми се отпуснаха-бях на приятелска територия.Или поне така си мислех.
-Къде сме?-зададох логичния въпрос.
-В един изоставен апартамент на Тарис.
-Тарис?Не съм го чувал.В Републиката ли е?-Карт се изсмя.
-Точно обратното...Тарис е под пълния контрол на Ситите-сърцето ми се сви.Пак не ми бе провървяло.-Спа няколко дни,затова сигурно искаш да те информирам за ситуацията?
-Няколко дни?!-възкликнах аз.-Нищо чудно,че си ме мисли за умрял!Кажи какво се е случило.
-Спасителната капсула се разби на една от платформите в Горния град.Успях да те измъкна преди Ситите да дойдат да разследват.Довлякох те до тук и наех тоя апартамент с малко от кредитите,които имах,и твойте-никога досега не се бях чувствал по-блекчен от харченето на пари.Ако войниците на Тарис ни бяха спипали,щях да получавам електрошок вместо топлият чай,който Карт ми подаваше в този момент.
-Направих го за мен,но ти имаш по-голяма нужда-приех чая без да се противя.Топлотата му освежи мозъка ми.-Между другото аз не знам нищо за теб.Чух,че си назначен от Бастила,но не бях сигурен.
-Бастила!-възкликнах аз.-Тя къде е?
-Подозирах,че ще питаш.Докато ти спеше,аз се разтършувах за информация и разбрах,че освен нашата совалка,още две са се разбили на планетата.За съжаление се намират в Земния град.
-Земния град?-запитах аз с учудване.
-Тарис е разделен на три части-Горед,Долен и Земен град.На Горния,където сме и ние,живеят предимно богаташи и е забранено пребиваването на повечето видове не-хора.Единствено Туилеците и някой други видове имат частично разрешение за живот тук.Долния град е доста по-различен-там цари мизерята,събират се всички отрепки от Горния и достъпа е разрешен само за Сити.Там пребивават повечето не-човеци и,според слуховете,е пълно с наемни убийци.
-Доста опасно местенце-отвърнах аз.
-Да,така е.Но Земния град е най-зле.Той се намира на самата повърхност на Тарис и е изпълнен само с бедняци и отхвърлени от Долния град.Там е дори още по-опасно,защото мястото гъмжи от ракгули.
-От рак-какво?
-Ракгули.Доколкото разбрах това са някакви мутанти,с голяма сила и миризма достатъчна да убие кон.Достъпа е забранен дори за обикновените Сити.Трябва да имаш специални документи,разрешаващи пребиваването ти там,иначе си за никъде.За жалост тези документи се намират изключително трудно-официално само от Ситското правителство,което ние не искаме да приближаваме много-много.Неофициално е също толкова трудно,но ще се наложи да намерим някакъв път долу.Но това е доста далеч.Как ти е главата?
-Добре.Чая определено помогна.Досега не бях имал такъв сън и такова главоболие-отпих последната глътка от чая.
-Сън?
-Да.Една джедайка се биеше с някакъв Тъмен.Струваше ми се позната...ама разбира се!Бастила-чак сега бях зацепил защо толкова ми прилича на някой джедайката от съня.-Какво може да значи това?
-Нямам идея.Тя е джедай,а техните начини са доста....странни.Защо и как си видял това е трудно да се каже.
-Всъщност защо Бастила е толкова важна?Защо я търсим дори сега?
-Тя е от изключително ценна за Войната със Ситите.Нима не си чувал за нея и нейните подвизи среу Реван?
-Нещо оттук,оттам,но нищо особено.
-Тогава слушай внимателно:Бастила има рядкото умение Бойна Медитация.Чрез него тя засилва кординацията,точността,бързината и въобще почти всички черти на войниците около нея,дори те да се движат бързо на 10 километра отдалеченост.Най-доброто в случая е,че всички кораби действат като един и бойните способности на цялата флота се засилват.Тази нейна сила е помогнала срещу битката с Тъмния джедай Реван.
-Реван?-бях чувал името,но не и с какво е известенм,камо ли че е Тъмен.
-Ти да не си расъл в пещера?
-Не,не,не.Просто мойте странствания по вселената са ме откъснали от новините.Аз съм изследовател.
-Така ли?Значи знаеш чужди езици?
-Да,при това много.Всички са се учудвали как може да знам толкова езици,дори те да нямат почти нищо с Общия език.Това качество ми е помагало много пъти.Освен това съм сравнително добър в отварянето на врати и хакването на компютърни терминали.Но въпроса ми беше за Реван.
-А,да...Реван.Всъщност той,заедно с ученика си Малак,някога е бил джедай в Орденът.Но поради някаква неустановена причина след войните с Мандалорианците изчезва и се връща като Върховен Сит-главнокомандващ на нашите противници и сменил посоката на джедайските си учения-от добра към лоша.Като пълководец се е доказал и в Мандалорианските воини,и в тези срещу нас.Някой казват,че причината да ни предаде е забраната на Ордена да се присъедини към Републиката във войната с Мандалорианците.Въпреки това той го прави и може би това го привлича към Тъмната страна.Загадката е пълна-нито се знае къде и бил изчезнал,нито какво е правил.Но след около 5 години се връща и повежда най-добрия поход на Ситите срещу Републиката от години.В една решителна битка Бастила и група джедай успяват да го сразят,но само за да се появи ново зло-неговият ученик и последовател Малак.Той е настоящия Върховен Сит и се оказа,че е дори по-жесток и по-брутален от учителя си.Бастила е нужна,за да срази и този Тъмен,въстановявайки реда в Републиката.Ето защо тя е толкова важна.
-Аха...ясно.А ти откъде идваш?
-Това е....дълга история-бе очевидно нежеланието на Карт да говори по този въпрос.Защо оставаше загадка,която трябваше да разплета сам.
Разговора бе приключил.Излегнах се и задрямах,надявайки се това да успокои болките в главата ми.

следва...
Последна промяна от DeadMan на чет ное 23, 2006 8:56 am, променено общо 1 път.
[i]Dread One[/i]
DeadMan
Майор (Major)
Контакти:

Мнение от DeadMan »

Да ви кажа,че това е само началото....около 1/500 от цялата история,така че смятаите!!!

П.С.Хора,мерси за подкрепата!!
[i]Dread One[/i]
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

DeadMan написа:Да ви кажа,че това е само началото....около 1/500 от цялата история,така че смятаите!!!
Нали и аз това казах ;).
п.п. посл отг от анкетата направо ме събори от стола.
Последна промяна от blood_dodo на чет ное 23, 2006 9:00 am, променено общо 1 път.
[url=http://youtube.com/watch?v=8GSmsoZ79Rk]Youth kills entire family in bloodthirsty rampage[/url] :):):)
DeadMan
Майор (Major)
Контакти:

Мнение от DeadMan »

След малката дрямка главоболието бе отминало,но не и проблемите ни.Станах от леглото и се протегнах.Сметнах за подходящо време да разгледам апартаментчето,в което ни бе насадил Карт.Вляво от мен бе входната врата,а срещу нея-един леко зацапан прозорец.До мен имаше няколко легла,а на отсрещната стена-бюро за поправки и сандъче за складиране.Не беше кой знае какво,но пък не привличаше вниманието-нещо крайно нежелателно в този момент.Облякох си бронята,която бях намерил на Ендар Спайър,сложих си мечовете на кръста и повиках Карт,който работеше върху бюрото.
-Карт!Хайде малко на разходка!
-Момент само...да довърша-прибилижих се да видя какво прави войника.Той работеше върху някакъв бластер.
-Чйй е тоя бластер?
-Мой.Подобрявам го с части,които ти взе от кораба преди да гръмне.Сигурен съм,че тук ще ни трябва добро въоръжение-особено в Долния и Земен град.Така че колкото по-добро е то,толкова по-големи са шансовете да не ни избият.
-Добра идея.Свършваш ли скоро?
-Момент само...-Карт закрепи малка кутийка към енергийните блокчета на бластера.-Готово!Сега ще е по-мощен и по-точен!Готов съм да тръгваме.
Излезнах за пръв път от апартамента....първото впечатление не бе особено приятно-един Сит и два бойни дроида спореха с двама Дуроси(същества с синкава кожа,големи очи и без нос).
-Но нали идвахте миналата седмица?Тук няма нищо нелегално!-каза единия инопланетянец.
-Тихо,мръсна твар!-извика Сита.-Подчинявай се или ще те издам на властите-да видим какво ще правиш тогава!
-Ще си искам правата!-Сита вдигна пушката си и без всякакви притеснения застреля извънземния.
-Ха!Ето ти права!Така си вършим ние,Ситите,работата!-в този момент той ни забеляза.-Какво по...-разпозна Републиканската броня-хора на Републиката!Избийте ги!-двата дроида моментално откриха огън по нас.
Карт се метна няляво,а аз надясно и избегнахме изстрелите.Докато падах извадих още един спомен от кораба-граната.Изтърколих се и я метнах на Сита и неговите помощнмици.Той бе направил грешката да остави черната си броня вкъщи-гранатата го направи на папчета.Дроида отдясно падна,а този вляво се държеше едвам-едвам.Карт го довърши с изстрел от бластера си.Оцелелия Дурос ни погледна благодарно:
-Благодаря ви,страннници!Този тук със сигурност щеше да ме направи на решето,ако не бяхте вие!
-Ами тялото?Няма ли да го търсят?-запитах.
-Не се безпокойте!Ще почистим с Офланд.Това е най-малкото,което можем да дадем в замяна-един човек с почистващ дроид се прибилижи.
-Както каза приятеля ми ще почистим тук.Вие по-добре си свършете работата,че Ситите няма да са доволни,ако разберат,че тук има Републиканци.За щастие те малко или много са изоставили тези апартаменти-за богаташите те са нещо мизерно.Това е и причината тук да живечт малко извънземни-просто не ги търсят.
-Щом казваш.....къде мога да намеря малко свястна екипировка?
-Ами...малко по-натам по кориора е Кливланд,а до бара също има магазин.Избора е твой-с това разговора ми с Олфланд приключи и аз продължих по коридора.Апартаментите бяха разположени в един кръг,като за платформите,по които се преминаваше в другите модули,се стигаше чрез асансьор.Както бе казал чистача малко по-нататък видяхме Кливланд.За моя изненада той беше....Туилек.Пипалата на главата му го издаваха.Дори преди да съм го заговорилм,той се обърна към мен и каза:
-Искаш ли щитове?Най-доброто качество!
-Щитове?-запитах с почуда.
-Да,персонални щитове.Бъдещето на войната!Предпазват от определен тип атаки за дадено време или докато не се претоварят от прекалено много щети.
-Хъм...-змислих се аз.-Какво мислиш Карт?
-Определено ще са ни доста полезни-малко сме,а тези щитове ще ни дадат предимство.Аз съм "За" взимането им.
-Колко е един?
-200 кредита и е твой-за жалост от апартамента и всичко останало бяхме останали с около...50 кредита.
-Ще се върнем,когато сме събрали повече пари.
-Ще ви чакам.Така и така оборота тук не е кой знае какво-Кливланд се обърна и заподрежда стоката си.
С Карт стигнахме до асансьора.Бе време да разгледаме Горния град на Тарис.
[i]Dread One[/i]
DeadMan
Майор (Major)
Контакти:

Мнение от DeadMan »

Асансьора спря и вратите се отвориха плавно.Пред мен се разкри огромния Тарис,със всичките си елипсовидни блокове,свързани с платформи,със многото прелитащи Ситски кораби в небето,с разбитата ни спасителна капсула на около 20 метра вдясно от мен.По платформата,на която бяхме,се разхождаха десетки хора,като тук-таме се мяркаше някой Сит с черна броня.Беше време за разглеждане.Според една карта в средата на платформата,бара бе точно срещу нас.Реших да пийна нещо преди да се впусна в премеждия-просто е хубаво човек да е отпуснат преди да му дойдат проблемите.По път за кръчмата бе и един друг магазин за екипировка.Реших да огледам какво имат в наличност.
Продавачката,леко мургава и с късо подстригана коса,се казваше Кебла.
-Добър ден!Какво ще желаете?-запита тя,когато ни видя.
-Искам да разгледам какво имате за продан.
-Добре...Трябва да ви предупредя,че Ситите взеха най-доборото от инвентара ми,така че тук са само по-слабите и безполезни работи.Тази Ситска блокада ще ни вземе бизнеса!
-Имате предвид забраната каквито и да е кораби да напускат планената без разрешение?
-Точно така!За съжаление и идващите също трябва да имат разрешение.Но да не ви занимавам с глупости-ето там е стоката ми-Кебла посочи няколко сандъка в другия край на магазина.
Отидох и отворих първия.В средата бе поставена една броня,а до нея се мърдеха няколко йонни и обикновенни бластера.Нищо,което да ме интересува.Отворих втория.Тук имаше една тежка броня с добра защита,но нито аз,нито Карт можехме да се бием и да я носим едновременно,и три лазерни пушки.Така прерових всички кутии.По-интересните неща бяха:ситски снайпер,добър,но за който Кебла искаше 1500 кредита,дистанционен детонатор,който купих, и един колан за невидимост.Понеже нямахме пари да си позволим първото и засега нямахме нужда от третото,излезнахме от магазина и отидохме в бара.По пътя се опитвах да заговоря един Сит,за да видя дали ще ме познае.Той само отсече"Имам официална Ситска задача.Продължавай по пътя си цивилен!" и ме избута грубо.Чудесно.Нямаше да имаме проблеми с разпознаването-прекрасно предимство за нас.Все пак при положение,че търсят един джедай-Бастила-едва ли щяха да обърнат внимание на няколко войника.Перфектна възможност за мен и Карт да ги изненадаме и да им наврем самочувствието в най-затънтените места.Влезнах в бара с доволна и подла усмивка.
[i]Dread One[/i]
Потребителски аватар
blood_dodo
Полковник (Colonel)
Контакти:

Мнение от blood_dodo »

Мой, давай по на едро. Извинявай, много те уважавам, ма давай по на едро. Така ще стигне до хе-е-е-е-й.... 2006 не, ами 2007. И така няма да е 1/500, ми 1/1000 ;)
Последна промяна от blood_dodo на чет ное 23, 2006 9:01 am, променено общо 1 път.
Отговори

Върни се в “Лично Творчество”