ЗНС - промени за следващия рунд.

За всякакви предложения към играта и форума. Временно е включена опцията за премодериране. Тоест преди да се появи преложението Ви, ще мине през одобрение на модератор.
Потребителски аватар
MartinNosovich
Майор (Major)
Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
Контакти:

ÇÍÑ - ïðîìåíè çà ñëåäâàùèÿ ðóíä.

Мнение от MartinNosovich »

Във връзка със завързалата се полемика относно ЗНС, ето няколко предложения за обсъждане:

1. Предложено от kaos
Въвеждане на шанс за самоунищожение на ЗНС при атака. Т.е. както има шанс ЗНС да бутне планета, така да има шанс и да се самоунищожи. Както има шанс да срине сгради, така да има и шанс да стане неизползваема за една седмица. Поправка: Това да важи само при атака. Мерси Ванка. :)

2. Предложено от skorpionbg
Разходът на ЗНС да се повиши до 1 милион газ независимо от разстоянието.

3. Предложено от tangra
Нивата на ЗНС да бъдат в същата прогресия, която важи и за другите кораби. Също така да се увеличи и процента бонус, който получават на 15%.

4. Предложено от tangra
Нова функция на ЗНС - галактически буксир. Идеята е следната - ЗНС да може да премести цяла планета до определен координат, след което се самоунищожава, като не оставя рециклаж, но губиш точките за ЗНС. Примерен разход на операцията - 5-10 мил газ.

5. Предложено от The Godfather
Атаката със ЗНС да е с различен коефициент от другите атаки.

6. Предложено от OBERON
Скаутите да имат специален бонус при атака срещу ЗНС.

Всяка лична нападка, всяко мнение не по темата ще бъде трито без предупреждение!!!
Последна промяна от MartinNosovich на чет ное 23, 2006 10:23 am, променено общо 1 път.
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
Потребителски аватар
Shadow
Генерал (General)
Регистриран: нед фев 06, 2005 2:48 am
Контакти:

Мнение от Shadow »

1.Да
2.Не
3.Да
4.Да
5.Да

Легенда:
Не - Не съм съгласен.
Да - Съгласен съм :) , стават ;)
Последна промяна от Shadow на чет ное 23, 2006 10:24 am, променено общо 1 път.
Over a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zero.

<3 dios ;)

dios's/fan/4/life
OBERON
Полковник (Colonel)
Регистриран: пон юли 25, 2005 10:56 pm
Контакти:

Мнение от OBERON »

1. - След една атака да има задължително определен период от време в който ЗНС да не може да се използва(примерно седмица) да- - но не и да се самоунищожава.

2. Да - нека си харчи нафта

3. нямам мнение

4. Твърдо НЕ не и не .. какъв буксир това е в разрез със всичко - може да е примерно - да Зипне всичко на планетата и да го ънрарне на други координати - но на предварително колонизирана планета... ( долугоре пак същото ... но буксира звучи кофти- все пак гравитация - замислте се какво ще стане с малките зелени зайчета на планетата)

5. Да задължително..

и ако може номер 6 - нека се възродят скаутите - специален бонус в битка срещу ЗНС .. не забравяйте за бат Скайуокър какви поразии направи с тея малки кораби
[b]Мили деца, току що лошия спамер OBERON, осра този чист като невинна детска сълза топик...
Моля, не вземайте пример от него...[/b]
--------------------------------------или-------------------------------------------
[b]”Осрахте ми форума” - изкрещя модератора и си изтри гъза.[/b]
Потребителски аватар
Insomniac
Генерал (General)
Регистриран: чет дек 30, 2004 11:21 am
Контакти:

Мнение от Insomniac »

1. Оберонското предложение ми харесва повече.
2. Без значение.
3. Все тази... ЗНС си остава не-вървежна флота откъм сила на атака :) Малко хора (признавам, има ентусиасти) биха блъскали нива на ЗНС при положение, че си имат своите 10-то ниво унищожители (примерно).
4. Страшно предложение :) Ще внесе достатъчен стимул да се прави ЗНС :) Идеята е наистина интересна.
5. Според мен може и да остане същия, само да не важи правилото "над 150К точки" за атака с ЗНС.
6. С 2 ръце за - на никой не би му пречило такова нововъведение, но дава шанс за друг стил на игра - ловец на ЗНС-та ;)
Последна промяна от Insomniac на чет ное 23, 2006 10:24 am, променено общо 1 път.
[quote="100jan"]Принципно не обичам моралистите, защото това са прикрити мръсници.[/quote]
[quote="misterya"]\View\Encoding\More\Unicum (INSO) :)[/quote]
[quote="Xepa"]ПРАВАТА не ви дават акъл.[/quote]
milanoff

Мнение от milanoff »

Ще дам отговори, но после и предложение:

1: ОК

2: Да

3: ОК

4: Да кажем да, но да се връща някакъв % ресурс, предвид долното предложение.

5: ОК.

6: Нека да са полевите, защото доста малко хора ги ползват, целта е да има смисъл от комбинирана флота

А сега предложение относно звездата, дори да ви се струва тъпо:

ЗНС да струва да кажем 10-20 или колкото трябва пъти повече но да има малко по-голям шанс за унищожение на планета. Идеята е ЗНС да е нещо като фикс идея и да е постижима при доста повече точки.
martix
Полковник (Colonel)
Регистриран: нед фев 13, 2005 3:03 am
Контакти:

Мнение от martix »

1. Имам по-добра идея! Да няма шанс за самоунищожение на ЗнС-то! Нека не го оставяне на произвола, идеята ми е следната: Може съответсвтието на унищожаване на планета да е сериозна повреда - като се върне да не може да се дига 4-5 дни от планетата и да не може да атакува към 10 дни. А съответствието на развушаване на сгради е да не може да атакува седмица след това. Също така е добре и да не може да се атакува със ЗнС след по-малко от 12 часа при всички условия :) Въпроса е дали тези неща да се показват във официалния доклад или да оставят само за потърпевшия играч...(може пък само да пише "Еди си колко ЗнС-та се подредиха сериозно" ама колко серизоно да не се казва) ;)

2. Абе все едно... и без това е достатъчно бавна, мисля че това е стига :)

3. Абе бих казал множитела да е 1.5, не 2, но за всички нива :) И да определено процентите да са 15%

4. Абсоолютно ДА! С няколко допълнения :) ЗнС-то не се самоунищожава, пак има някви шансове във цялата работа: Колкото повече ЗнС-та имаш толкова по-бързо да става транспорта - при 10 ЗнС-та нормалната скорост на ЗнС-то за преместването на планетата, при по-малко можете да се досетите :) Тук идват в игра процентите - както при битките - само че тук колкото по-бързо, толкова по-опасно за планетата(нали бързата работа е срам за майстора:)) Само че тук за бутване на планетата е по 1% на ЗнС, а на сгради по 3% - все пак при атака това е целта, тук може да се получи като нежелан ефект :)
Преди това трябва да има подоготка на ЗнС-то(-тата) от порядъка да кажем на 12-24 часа през, което да са "лесни мишени"

5. Същия коефициент, ама без 150-те К точки! А тия 150К да станат например на 250К :)

6. Въвеждане на видово специфичи бонуси:
Скаутите еди си колко бонус към ЗнС, полевите малко по-малък бонус. Унитата за бой на малки кораби, Кръстовете за трепане на бойни и унита и такива високи класове кораби и по-слаби с/у по-малките и ЗнС-то. Бойния остава балансиран кораб :) (това е според описанията - уни - една камара джаджи - много цели наведнъж, кръст 1 гаус оръдие - една цел - по-голями поражения) ;)
Последна промяна от martix на чет ное 23, 2006 10:24 am, променено общо 1 път.
[code]How come when I talk dirty to a girl its sexual harrassment, but when a girl talks dirty to me its $3.95 a minute?[/code]
Потребителски аватар
MartinNosovich
Майор (Major)
Регистриран: нед фев 13, 2005 9:23 pm
Контакти:

Мнение от MartinNosovich »

1. При положение, че е мое - ЗА.
2. Според мен оптималният разход е около 200к. 1 мил вече е много наистина. ЗА с корекция :)
3. ЗА.
4. ЗА. Това наистина ще въведе сериозна и интересна промяна в играта.
5. ЗА. ЗНС е твърде мощна, а при сегашното статукво шанса на някой малък за оцеляване се свежда до минимум.
6. ЗА. Така ще има още един вариант за стратегия на игра.
Последна промяна от MartinNosovich на чет ное 23, 2006 10:24 am, променено общо 1 път.
[b][color=red][i]Never underestimate the power of overwhelming stupidity in overwhelming numbers.[/i][/color][/b]
???????
Редник (Private)
Регистриран: нед апр 24, 2005 9:15 am
Контакти:

Мнение от ??????? »

1. Оберонското предложение ми харесва повече ,но да се появява след определеното време в корабостроителницата която е направила ЗНС-то ,а не да се закотви на дока и да го разбият след 10мин.
2. Без значение.
3. Без мнение по предложението на Тангра ,но нивата да дават по голям шанс за бутане на планети ..всичко е късмет ,но нали трябва да се харчат ресурси ;-)
4.Наистина интересна идея а и допълнението на Оберон е гот. дори и да не е предварително колонизирана ,без газ за полета и да не се губят точки .. нещо като колонизиращия кораб ,но да мести цялата индустрия на планетата.
5. Да задължително..
6. Да задължително..
SsBloodY
Сержант (Sergeant)
Регистриран: съб юли 09, 2005 3:32 pm
Контакти:

Мнение от SsBloodY »

Аз да ви кажа мисля че всичките са много хубави.Само бускира трябва да има някакво ограничение според мен примерно не повече от съседната вселена на 1 местене.Това за унищожаванети най ми допадна така ще се намалята знс-тата и ще стават много хубави битки.Браво на мъдреците.
Последна промяна от SsBloodY на чет ное 23, 2006 10:25 am, променено общо 1 път.
[color=red][b]The Only Thing To Fear Is Running Out OF Beer[/b][/color]

Отговори

Върни се в “Предложения”